Şimdi Ara

TRAFİK TESCİL İŞLEMLERİ HAKKINDA BİLMEK İSTEDİKLERİNİZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
89.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni başlayan vede birazda kafa karıştıran bir o kadarda araç sahipleri için kolaylıklar sağlayan yeni trafik tescil işleri hakkında Soru Cevap Şeklinde olarak bazı bilgileri sizinle paylaşmak istedik.
    Umarız Size Bu Konuda Yardımcı Olur.


    1) İKİNCİ EL, NÜFUSUMUN KAYITLI OLDUĞU İL İLE AYNI İL PLAKALI BİR ARAÇ ALMAK İSTİYORUM.

    Aracınız hiç bir vergi borcu bulunmaması gerekmektedir.
    Borçu olmadığına dair bir begle artık yeni kanunda gerekli değildir ve bu belgeyi artık noterler kendi ekranlarında görebilmektedir.
    Noter satışı yapılır, noter size geçici ruhsat belgesi düzenler.
    Bu belge ile 1 gün sonra belgenin altında yazılı trafik bölge şubesine giderek adınıza hazırlanmış olan yeni ruhsatınızı alabilirsiniz. veya
    15 gün sonra adresinize teslim ediliyor.
    Ruhsatınızı Şubeden almak istiyorsanız şubeye gitmeden önce aracınızın trafik sigortasını yaptırmanız, vede hali hazırda muayenesi olması gerekmektedir.

    2) İKİNCİ EL, NÜFUSUMUN KAYITLI OLDUĞU İLDEN FARKLI İL PLAKALI BİR ARAÇ ALMAK İSTİYORUM.

    Aracınız hiç bir vergi borcu bulunmaması gerekmektedir.
    Borçu olmadığına dair bir begle artık yeni kanunda gerekli değildir ve bu belgeyi artık noterler kendi ekranlarında görebilmektedir.
    Noter satışı yapılır, noter size geçici ruhsat belgesi düzenler.
    Bu belge düzenleme esnasında noter size aracın plakasını değiştirmek isteyip istemediğinizi sorar.
    Siz ister aracı aynı plaka ile tescil ettirebilir veya araç farklı ile ait olduğu mevcut ilinize ait plaka çevittirebilirsiniz.
    ÖRNEK : ALMAK İSTEDİĞİNİZ ARAÇ: 53 AK053 SİZ ANKARADA İKAMET EDİYORSUNUZ. ARACI İSTER 53 AK053 OLARAK ANKARADA TESCİL ETTİREBİLİR VEYA PLAKA DEĞİŞTİRME TALEBİNDE BULUNARAK
    06 AK006 OLARAK TESCİL ETTİREBİLİRSİNİZ.

    Bu beyan sonrası, geçici ruhsatınız ile 1 gün sonra belgenin altında yazılı trafik bölge şubesine giderek adınıza hazırlanmış olan yeni ruhsatınızı alabilirsiniz. veya
    15 gün sonra adresinize teslim ediliyor.
    Ruhsatınızı Şubeden almak istiyorsanız şubeye gitmeden önce aracınızın trafik sigortasını yaptırmanız, vede hali hazırda muayenesi olması gerekmektedir.
    Plaka değiştirme talebinde bulunmanız durumda ek harçlar vede plaka masrafları vardır.

    3) REHİNLİ ARAÇ İŞLEMLERİ

    Aracınız hiç bir vergi borcu bulunmaması gerekmektedir.
    Borçu olmadığına dair bir begle artık yeni kanunda gerekli değildir ve bu belgeyi artık noterler kendi ekranlarında görebilmektedir.
    Noter satışı yapılır, noter size geçici ruhsat belgesi düzenler.
    Bu belge ile 1 gün sonra belgenin altında yazılı trafik bölge şubesine gidiyorsunuz.
    Bankasının size vermiş olduğu rehin yazısını tescil memuruna veriyorsunuz.
    Bu yazı ruhsatınıza işleniyor.
    Yeni kanunda ruhsatta rehin yazısı yazmıyor sadece sistemden görünmektedir.

    4) YENİ PLAKA ÇIKARMA İŞLEMLERİ

    Eski plakalarınıza bağlı bulunduğunuz veya herhangi bir trafik tescil şubesine giderek aracınızın plakalarının eskidiğini beyan ediyorsunuz.
    Görevli memur size bunun için bir beyan kağıdı veriyor ve bu beyan sonrası size plaka yaptırma belgesi veriyor. Bu belge ile varsa aynı şube içinde plaka basma yetkisi olan şöförler cemiyeti yoksa bu cemiyetin olduğu bir şubeye giderek plakalarınızı bastırıyorsunuz.
    Sonrasında bu plakaları trafik şubesine giderek mühürletiyorsunuz.
    Plaka harcı plaka başına 8.20TL sanırım.

    5) ÖNEMLİ HUSUSLAR

    Aracınızı ikamet etmediğiniz başka bir ile tescil ettiremezsiniz. Noterlerde Kimlik Paylaşım Sisteminde adresiniz kayıtlıdır ve bu adres üzerine tescil hakkınız bulunmaktadır.

    Aracınızın plakaları kayıp ise bir seferde bir plaka çıkarma hakkınız var.
    Eğerki takım olarak talep ederseniz görevli memur aracınızı muayne istasyonuna göstererek rapor dahilinde bu hakkınız olduğunu söyler. Buda uzun bir süreç
    15 gün arayla diğer plakanız yok ise talepte bulunabilirsiniz. Bu kayıp olan plakalar için geçerlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenTurk -- 20 Temmuz 2010; 13:25:27 >







  • Şans eseri bu konuyu buldum.
    Benim de bir çok yere sormama rağmen cevap alamadığım bir sorum var:
    0 motosikleti satın aldıktan sonra-yani faturası kesildikten sonra- tescil işlemlerini halletmemiz için ne kadar süremiz var?
    http://www.konya.pol.tr/default.asp?page=trftescil.asp
    adresinde "Fatura kesim tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır" yazıyor.
    Bunun anlamı 3 ay içinde mi halletmem gerekiyor ?
  • Sıfır Otomobil Alanlar Dikkat Trafik Tescil İşlem Ücretini Geri Talep Edebilirsiniz

    Mahkeme, ‘ruhsat tescili’ adı altında yaklaşık 600 tl’ye varan fazla parayı haksız buldu. Mahkeme bu paraların tüketiciye iadesine karar verdi… Karar diğer vatandaşlar için de emsal teşkil ediyor…

    Sıfır otomobil alanların sık sık karşılaştığı bir kalem “trafik tescil işlemleri” ücreti… Çoğunlukla oto galerisinde yeni araba heyecanı ile gözden kaçan bir detay. Peki trafik tescili için 450 ila 750 lira arasında ödenen bu para nereye harcanıyor? Bir çoğunun merak etmediği bu soruyu bir vatandaş araştırdı ve konuyu tüketici hakem heyetine taşıdı. Tüketici mahkemesi de dün önemli bir karara imza attı. Mahkeme, davalı otomotiv şirketinin davacıdan 206.85 lirayı fazla tahsil ettiğine hükmetti. Ve bu paranın yasal faizi ile ödenmesine karar verdi. Bu karar emsal niteliğinde.. Vatandaşların parayı geri almak için tüketici mahkemelerine başvurması gerekiyor… Zira Türkiye’de her yıl 1 milyon civarında otomobil satıldığı düşünülürse, vatandaşın tahsil edeceği para faiziyle beraber her yıl için 300 milyon tl’yi buluyor.

    Yazı Alıntıdır. Alındığı yer:http://uzmanasor.org/sifir-otomobil-alanlar-dikkat-trafik-tescil-islem-ucretini-geri-talep-edebilirsiniz/#ixzz2FbIYsvXS
    Yasalar Gereği Link Kaldırılamaz

    Ayrıca;http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22199559.asp

    Güzel bi haber, acaba geçmişe dönük 2007de sıfır alıp sonra sattığımız araç içinde başvuruda bulunup geri iade alabilirmiyiz ? Bilgisi olan ?

    edit: 1 yıl süre için geçerliymiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet886 -- 22 Aralık 2012; 1:05:42 >




  • Aracınızın muayene zamanı geldi ve ruhsatta muayene yeri kalmadıysa yapmanız gerekenleri aşağıda özetledim. Bu konuda internet ortamında birbiri ile çelişen çok sayıda yazı bulabilirsiniz, kafanız karışmasın. Ben evrakları bugün teslim ettim akşama alabileceğim söylendi ama müsait olmadığım için yarın teslim alacağım. Yazacağım maddeler sadece ruhsatta muayene yeri kalmayan başkaca bir işlemi olmayan araçlar içindir.

    1- Öncelikle Tüvtürk'e giderek muayenenizi yaptırın.http://www.tuvturk.com.tr/ aderesinden gerekli bilgilere ve randevu sistemine ulaşabilirsiniz. Muayene sonunda size "Araç Muayene Raporu" ve "Araç Tespit Raporu" verilecek. Bir ay içinde İlçe Emniyet Müdürlüklerine başvurarak yenileme işlemlerinizi yaptırmanız gerekiyor.

    2-Sonrahttps://e-randevu.iem.gov.tr/randevu/islem_sec.aspx adresinden size uygun olan ilçeyi seçerek randevu almalısınız. İşlem sonunda sıra numaranızı yazdırmayı unutmayın. Seçeceğiniz diğer adımlar "Trafik Tescil İşlemleri" ve "Tescil ve Trafik Belgesi Tebdil İşlemi" . İşin püf noktası ise randevuyu alabilmek. Maalesef günün çoğunluğunda bunu başaramayacaksınız. Bunun için sabah 09:00 09:30 aralığında işlem yapmalısınız. En azından İstanbul için durum böyle. Bir randevuyu istediğiniz tarihe değil, ilk mesai gününe alabiliyorsunuz. Eğer aldığınız randevuyu 2 kere iptal ederseniz size bir ay boyunca yeni randevu verilmiyor. Bu nedenle gideceğinizi garantilemeden randevu almayın.

    3- Pek çok yerde işleminiz için Ek-1 formu doldurulması gerektiğine dair yazılar göreceksiniz. Hatta 2. adımda anlattığım işlemin sonunda çıktısını alacağınız sıra numaranızın üzerinde yanınızda getirmeniz gereken belgeler arasında dahi Ek-1 formu gerektiği yazacak. Ancak eğer muayene yerinin dolması dışında bir işleminiz yoksa bu belgeye ihtiyacınız da yok.

    4- Emnbiyet'e giderken yanınızda ruhsat asıl ve fotokopisi, Araç Tespit Raporu aslını, Zorunlu Trafik Sigortası'nın fotokopisi, nüfus cüzdanınızın aslı ve fotokopisinin bulunması gerekiyor. Bir de tükenmez kalem almayı unutmayın, lazım olacak. Ayrıca yeni Trafik Belgesi için 89.-TL ödeme yapmanız gerekecek.

    5- Sabah yapılan başvuru için ğleden sonra 16:00 da teslimat yapıyorlar.

    6- Bir tavsiye olarak Araç Tespit Formu'nun ve mevcut trafik belgenizin bir fotokopisini de kendinizde tutun. Sonuçta yeni trafik belgenizi teslim alanan kadar elinizde trafik belgeniz olmayacak, bu süre zarfında yaşanabilecekcak bir olayda derdinizi polise anlatabilmek için yardımcı olur.

    Aslında pratik ve hızlı sayılabilecek bir işlem ama yeterli ve doğru bilgilendirme olmaması gidene kadar canınızı sıkıyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.