Şimdi Ara

Philips Üstüler Kireç Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ütü almak için darty gittim Phlips ve tefal ürünlerine baktım. Oradaki arkadaşın verdiği bir bilgi ilgincime gitti. Bütün philips ütüleri kireç çözme için buhar oluşturup tabandan yapıyormuş. Buda tabandaki deliklerde kireç kalmasına ve bir sonraki ütülemede çamaşıra bu kirecin bulaşması sorunu oluyormuş. Çok mantıklı gelmedi bana. Tefal için ise üstte bir kireç çubuğu var. Bunu sirke ya da limon ile temizleyip kullanıyormuşuz. Tefalde böyle bir problem olmuyormuş. Pek mantıklı gelmedi bana siz nedersiz?



  • Merhabalar;
    Tefal ütü biz de kullandık.Ben o dediğiniz çubuğun hiçbir faydasını görmedim.Ütü yine kireç yapıyordu.Şimdi Philips Azur GC 4230 model ütü kullanıyoruz.İçinde Automatic Anti-Calc kireç çözücü denilen bir düzenek var o da pek faydalı değil açıkçası, ütü yine kireç yapıyor.Ütünün kirecini, temizleme düğmesi ile atıyoruz.Bir nebze de faydası oluyor.Geçenlerde bir su bardağı sıcak suda iki çay kaşığı limon tuzunu eritip ütünün içine koydum ve temizleme düğmesi ile ütüyü temizledim kirecin büyük bir kısmı çıktı sonra duru su ile tekrar temizledim.Ben kireç sorununu bu yolla çözüyorum.Bu kireç önleme düzeneklerinin işe yaradığını daha görmedim.Fakat daha üst modellerde nasıldır bilemem.
  • Selamlar ben de philips 2005 var arkadaşın söylediği gibi tabandan resmen kireç akıyor.Şimdi ütünün içini açıp temizlemek istiyorum ama daha önce hiç yapmadığımdan bozarım diye tırsıyorum.Fikri olan varsa sevinirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ninova

    Selamlar ben de philips 2005 var arkadaşın söylediği gibi tabandan resmen kireç akıyor.Şimdi ütünün içini açıp temizlemek istiyorum ama daha önce hiç yapmadığımdan bozarım diye tırsıyorum.Fikri olan varsa sevinirim?

    bende bu yüzden ütümü değiştirmek istedim. biraz araştırmada yaptım. buhar kazanlı almaya karar vermiştim. tabi kireçlenmiş ütümü gözden çıkardığım için, ütüyü çöpe atma pahasına, birbardak suyun içine bir yemek kaşığı kadar kireç çözücü atıp ütüye koydum. beklemeden kireç çözme düğmesine bol bol basıp temizledim. tekrar duru suylada yaptım. yeni gömlekleri risketemediğim için eski bir gömlekte denedim. SONUÇ; ütü almaktan vazgeçtim. gayet güzel çalışıyor. ama size tavsiye etmiyorum tabi, eğer gözden çıkardıysanız başka tabi...
  • bendede tefal ütü var. satarken altı yapışmaz dediler. ısıyı ayarlayamayınca pantolonumu yaktım ütünün altına yapıştı. adamlara hani altına bişe yapışmazdı dedim. ısısını çok açarsan yapışır dediler. Ulan o kadarını bizde biliyoruz madem yapışıyor niye altına bişey yapışmaz diye satıyosunuz.
    Kireç olayına gelincede suyun içerisinde kireç varsa yapacak bişey yok kireç illa bulaşıyor kireç tutmayan ütüde hikaye. Kireç tutmaz diye sattılar ama neden kireç tuttu diye sorsan kireçli su koyarsan kireç tutar derler.
  • Ben Philips ütü kullanıyorum,kesinlikle öyle bir durum yaşamadım.Ayrıca Philips'in ütülerinden o kadar memnunum ki (birçok malını beğenmem) eve başka marka ütü girmez bundan sonra.Tavsiye edip aldırdıklarım da çok memnun.
  • Bende de philips azur var ve problem bu!
    yani kireç tutuyor. dediğiniz yolları deneyeceğim.
    umarım düzelir!
  • Merhaba arkadaşlar,

    Philips akıllı ütüsü olan DH kullanıcıları için SüpürgeMarket firmamızdan tedarik edebileceğiniz kireç önleyici filtre ve sürahisinin satış linklerini aşağıda paylaşıyorum;

    Kireç Önleyici Filtre ( 3 adet filtre )
    http://www.supurgemarket.com/philips-025-kirec-onleyici-filtre-p-8953.html

    Kireç Önleyici Filtre Sürahisi ( 1 adet filtre, 1 adet sürahi )
    http://www.supurgemarket.com/philips-024-kirec-onleyici-filtre-surahisi-p-8952.html
  • Bende de philips azur var.tavsiyeme uyup alanların tamamı da ütüden gayet memnun.tefal kumaş pantolonları resmen parlatıyo.kireç temizleyici düğmeyî düzenli kullanirsanız kireç sorunu yaşamazsiniz diye düşünüyorum.şahsen ben böyle bir sorun yaşamıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.