Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
7
Favori
105.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkisi arasındaki fark nedir ? Aynı üniversitede olan iki fakültede de aynı mühendislikler mevcut.

    Hürriyet de birkaç yorum gördüm hiç de iç açıcı değil;

    quote:


    makya velist

    GERÇEKTEN ÇOK SAÇMA. hem mühendislik fakültesinde mühendislikler var hemde teknoloji fakültelerinde mühendislikler var. gençlerin gelecekleriyle nasılda oynanıyor anlamak mümkün değil. teknoloji fakültesindeki mühendislik bölümleri İMZA yetkisine sahip değil. mezun olunca ne yapacak bu gençler.


    quote:


    makya velist

    teknoloji fakültelerinin şu an danıştayda dosyası var. İptali söz konusu. tercih yapacakların bilgisine







  • Bu konuyu eskiden takip ederdim de simdi de son 3 4 sayfaya bir göz gezdirdim. Özellikle su takimi için her türlü seyleri söyleyebilen ölümüne savunmaya geçen tipler gibi teknoloji fakultelerini savunan arkadasin yorumlarini okurken eglendim Hepsine yorum yapamayacagim ama genel kaniniz teorik egitimden ziyade pratikte (uygulamalar diyelim) daha iyi yetistirildiginizden bu yüzden de daha iyi oldugunuzu ima etmissiniz bol bol. Size mühendisligin tanimini açip okumanizi önerecegim (uzun paragraflari okuyabilme aliskanliginiz ve pratik zimbirtilarinizi yapmaktan kalan zamaniniz varsa). Zira sizin egitiminiz ve bu egitimi alirkenki kafa yapiniz mühendislikle degil dogrudan teknikerlikle alakali. Asil olay a'yi b'yi c'yi ögrenip piyasaya girmek degil bilmedigi bir alfabe karsisina geldiginde tüm harfleri ögrenmeyi bilme yetisine sahip olmaktir. Kendinizce kabul etmeyeceksiniz gene savunmaya geçeceksiniz ama gerçek bu.
  • avrupada ve dünyada 2 türlü teknik bölümler var
    birisi engineering fac. bu türkiyedeki mühendislk fakültesi

    diğer tecnology fac. bu da teknoloji fakültesi
    teknolojilere kafası fizik matematik gibi bilimsel konulara basmayan öğrenciler mühendisin teknisyeni olmak amaçlı yollanır.diğerine ise fizik matematik yapabilen insanlar gider.
    işte müh fakültesinden mühendis
    diğerinden inşaat mühendisliği teknolojileri teknisyeni
    çıkar orjinali böledir yani orlarda myo diye saçma sapan şeyler yok.ülkemizdeki eğitim sistemi ve isme verilen max önem insanları ada taktırdıklarından sanıyorlar ki imza yetkim olacak yada ben bir mühendis olacağım.yani adını tam koymuşlar aslında ama yeni olduğu için çoğu bilmiyor henüz.bunu araştrıabilrsin netten öğrenirsin.;)
  • Teknolojiye MTOK lar gidiyor zaten kontenjanın cogu onlara ayrıldı. Ordan mezun olunca formasyonla öğretmen olunabiliyor sanırım.
  • Peki MF4 ile alan bölümlerde var.Yazmaya değmez mi yani?Nedir bilgisi olan varsa yazsın lütfen.Ya bişi veriyolar açıklamasını yapmıyolar belki de seçecez mühendislik diye boşa okuyacaz ulan of of
  • quote:


    mehmet demirsaran

    bu daha ne ki gazi üniversitesi teknoloji fakültesi internet sitesinde bilgisayar mühendisliği bölümü acıldığı yazıyor ama tercih klavuzunda yazmıyor.Hiç bi kurumun birbirinden haberi yok.


    Bu nasıl oluyor ya ???
  • http://www.tekob.org/sayfa_haber/Tek_Fakultesi.htm
    Bu siteden bakılırsa her hakkı var teknoloji fakültesi mühendislerinin.Yada ben yanlış anladım.
  • sen de yedinXDoraya aldırma onlar cok saldırgan teknik öğretmenler..:))bazı sitelerde ne iftiralar atıyorlar mühendislere.birisi bi ara mühendis mi olayım yoksa gardiyan mı diye sormuş adamın ipliği pazara cıkmştı adam teknik öğretmenmişXDXD oaçıdan ovizyondaki adamlara müh ünvanı vermezler yemez o;)
    mühendisler odası özellkle emo-elektrik mühendisleri odası-ve diğerlerinin hepsi bu konuda hukuki haklarını arıcaklar cok riskli..değmez normal fakülteler varken..ha bide normal mühendisler bunları içlerine almazlar..orda tabi yazar bisürü meslek liseli var adamları ışık saçıp sonra sıçırtcaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.alimm -- 17 Temmuz 2010; 19:57:34 >
  • http://www.teknolojifakultesi.net/video/yok-baskani-teknoloji-fakulteleri-hakkinda-konusuyor_1209.html
    Burada bu videoyu baştan izlerler ise 2. soruda teknoloji fakülteleri ile ilgili bir soru ve yök başkanı detaylı açıklıyor.
    Bana kalırsa meslek liseleri için getirilmiş bir çözüm.Zaten amacı meslek liselerine öğretmen yetiştirmekmiş ve de yüksekokullara sanırım.Meslek liseleri tercih edebilirler gibime geliyor.Ama iyice araştırın.
  • mr.alimm sana bu üslubun dolayısıyla alim diyesim pek gelmiyor ya neyse. Sen de emo gibi teknoloji fakülteleri kuruldu ekmeğimden olacağım diyee yanıp tutuşan bir mühendissin anlaşılan :) sizi anlıyorum kuyruğunuza bastılar acı çekiyorsun. Tamam da acını kendine sakla be güzelim :) buna neden karşınız anlayamıyorum. Madem siz ve sizin gibiler söylediğin gibi fizik matematik adamısınız neden bu fakülteleri kendinize rakip görüyorsunuz. Eğer dediğiniz gibiyse zaten onlar size rakip olamaz değil mi :) ama bunun böyle olmadığını sen de biliyorsun. Acıyorum size zavallısınız.. Teknoloji fakültesi mezununun imza yetkisi, odaya kayıt vs her türlü mühendislik yetkisi vardır arkadaşım. İki müh arasındaki fark sadece görev icabıdır. Biri teorik işlerde görev biri uygulamada. Yukarıda arkadaşların gönderdiği linklerde de gayet açık anlatılıyor bu durum. Ama bu tırsaklar pastalarından pay gidecek hatta pastadan pay kalmayacak korkusuna mahkemeye verdiler bu fakülteleri evet. O yüzden şimdilik tercih yapmaman doğru olabilir. Danıştay davalarını ellerine geri verdikten sonra rahat rahat tercih edebilirsin ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snadboy -- 18 Temmuz 2010; 1:55:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: snadboy

    mr.alimm sana bu üslubun dolayısıyla alim diyesim pek gelmiyor ya neyse. Sen de emo gibi teknoloji fakülteleri kuruldu ekmeğimden olacağım diyee yanıp tutuşan bir mühendissin anlaşılan :) sizi anlıyorum kuyruğunuza bastılar acı çekiyorsun. Tamam da acını kendine sakla be güzelim :) buna neden karşınız anlayamıyorum. Madem siz ve sizin gibiler söylediğin gibi fizik matematik adamısınız neden bu fakülteleri kendinize rakip görüyorsunuz. Eğer dediğiniz gibiyse zaten onlar size rakip olamaz değil mi :) ama bunun böyle olmadığını sen de biliyorsun. Acıyorum size zavallısınız.. Teknoloji fakültesi mezununun imza yetkisi, odaya kayıt vs her türlü mühendislik yetkisi vardır arkadaşım. Sen bakma böylelerine farkları sadece görev icabıdır. Biri teorik işlerde görev biri uygulamada. Yukarıda arkadaşların gönderdiği linklerde de gayet açık anlatılıyor bu durum. Ama bu tırsaklar pastalarından pay gidecek hatta pastadan pay kalmayacak korkusuna mahkemeye verdiler bu fakülteleri evet. O yüzden şimdilik tercih yapmaman doğru olabilir. Danıştay davalarını ellerine geri verdikten sonra rahat rahat tercih edebilirsin ;)

    1-ben senin babanın oğlu değilim
    2-ben bunu araştrdım sallama git iyice bi araştr dünyada teknoloji fakültesi mühendislk yapmıyor teknisyenlik yapıyor.
    3-kuyruk acım yok çünkü mühendis değilim
    4-ilk madde geçerli bilmediğin insanlarla saygılı konuşmayı öğren.
    5-o zavallı sözünden dolayı özürdile.




  • arkadaşlar anadolu teknik lisesi elektrik-elektronik teknolojisi mezunuyum ve elektrik-elektronik mtok düşünüyorum ek puanlı sıralamam 1700 ve puanım 407 şansım nedir sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AC DC

    Teknolojiye MTOK lar gidiyor zaten kontenjanın cogu onlara ayrıldı. Ordan mezun olunca formasyonla öğretmen olunabiliyor sanırım.

    kağıt üzerinde dediğin gibi ama bilgisayar branşında formasyon veren üniversite sayısı çok az diye biliyorum...
  • snadboy , zavallısın
  • teknolojiyi fakültesini tercih edecek arkadaşlar dikkat etsin. şu an danıştayda 3-4 dava açılmış bu fakültenin kaldırılması için. teknoloji fakülteleri kaldırılabilir yani. iyi araştırın derim tercih etmeden önce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipsdontlie555

    teknolojiyi fakültesini tercih edecek arkadaşlar dikkat etsin. şu an danıştayda 3-4 dava açılmış bu fakültenin kaldırılması için. teknoloji fakülteleri kaldırılabilir yani. iyi araştırın derim tercih etmeden önce.

    ben bütün tercihleri teknoloji fakültesi yapıcam öyle bişey olursa yakarım bu gezegeni
  • teknoloji fakülteleri myo nun lisans versiyonu gibi bir şey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hipsdontlie555

    teknolojiyi fakültesini tercih edecek arkadaşlar dikkat etsin. şu an danıştayda 3-4 dava açılmış bu fakültenin kaldırılması için. teknoloji fakülteleri kaldırılabilir yani. iyi araştırın derim tercih etmeden önce.

    Teknoloji fakültesi kaldırılsa bile ismi değiştirilir değişik kurum açılır merak etme.Bende tek. fakülte seçeceğim.
  • bende burayı tercih edecem ek puanlı sıralamam 354 . yok davaymış yok kapatılcakmış böle şeyler söz konusu bile olamaz. olacak en kötü şey isim değişikliğidir. bölümün kaldırılması gibi bişi söz konusu olamaz. orada okuyan öğrencileri napcaklar sorması ayıp.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snadboy

    mr.alimm sana bu üslubun dolayısıyla alim diyesim pek gelmiyor ya neyse. Sen de emo gibi teknoloji fakülteleri kuruldu ekmeğimden olacağım diyee yanıp tutuşan bir mühendissin anlaşılan :) sizi anlıyorum kuyruğunuza bastılar acı çekiyorsun. Tamam da acını kendine sakla be güzelim :) buna neden karşınız anlayamıyorum. Madem siz ve sizin gibiler söylediğin gibi fizik matematik adamısınız neden bu fakülteleri kendinize rakip görüyorsunuz. Eğer dediğiniz gibiyse zaten onlar size rakip olamaz değil mi :) ama bunun böyle olmadığını sen de biliyorsun. Acıyorum size zavallısınız.. Teknoloji fakültesi mezununun imza yetkisi, odaya kayıt vs her türlü mühendislik yetkisi vardır arkadaşım. İki müh arasındaki fark sadece görev icabıdır. Biri teorik işlerde görev biri uygulamada. Yukarıda arkadaşların gönderdiği linklerde de gayet açık anlatılıyor bu durum. Ama bu tırsaklar pastalarından pay gidecek hatta pastadan pay kalmayacak korkusuna mahkemeye verdiler bu fakülteleri evet. O yüzden şimdilik tercih yapmaman doğru olabilir. Danıştay davalarını ellerine geri verdikten sonra rahat rahat tercih edebilirsin ;)

    şu meslek liselilerden de kendilerini sürekli mühendis rakibi görmelerinden de bıktım..

    senin kafa yapında düşünürsek o zaman herkes tıp okuyabilsin iyi olan piyasaya tutunur doktorların korkmasına gerek yok yani öyle mi?

    danıştayda bu saçma sapan mühendisliğe bi güzel ret cevabını çakınca göreceksiniz..

    yıllardır anlamadınız ama işin cevabı aslında şu:Meslek lisesinin amacı teknisyen yetiştirmektir,mühendis değil..


    son olarak büyük puntolarla önemli bişey ekleyeyim:

    Teknoloji mühendisliği,mühendis altıdır,imza yetkisi yoktur...ve de Danıştay kararıyla kaldırılacaktır

    birilerini pembe rüyalarından uyandırdıysak affola..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 27 Temmuz 2010; 18:27:04 >




  • beklenildiği gibi mühendisleri korku sarmış. ne yapacaklarını şaşırdılar. onlarda biliyorlar rakiplerinin çoğaldığını :)

    Kapatılması söz konusu olamaz Teknoloji mühendisliği avrupada yıllardır var. ve türkiye avrupa birliğine girmek için teknoloji fakültelerine önem vermek zorunda.

    Hiçbirşeyden haberi olmayan insanlar gelip burada fakülte açıp kapatıyor oh ne ala.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.