Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
383
Cevap
7
Favori
105.756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    Baya tartışılmış @e.m.m kardeşim sana tavsiyem şu. Malesef ülkemizde bazı şeyler o kadar abartılıyor ki. Misal bu imza yetkisi olayı belirsizdi yani davalıktı sonuç çıkmamıştı teknoloji fakülteleri imza yetkimiz var diyordu. Bu bir aldatma değil mi? Yani teknoloji fakülteleri kapatılabilirdi de. Burası Türkiye sonuçta. Kardeşim sen şu hatayı yapıyorsun. Bireysel olan hataları genelliyorsun. Yüzdeye vursan dikkat çekici bir detay olmaz ama bazı mezunlar gerçekten hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyor ve yaptığı iş konusunda en ufak fikri olmuyor. Bu adamları tabiki iş dünyası kabul etmiyor. Anca sana kpss'de rakip oluyorlar. Sen bu adamları genelliyorsun. Emin ol teknoloji fakültelerinde de birçok boş adam mevcut. Bu kişilik meselesi. Şunu kabul edelim artık sektörün üniversite ve fakülte ayrımı yapacağını sanmıyorum. Burada detay kendini geliştirme olayına giriyor. Teknoloji fakülteleri birkaç ay daha fazla staj yapıyor olabilir ama bu durum kesinlikle bir fark oluşturmayacaktır. Sektör kendini yetiştirmiş, vizyon sahibi, sorunlara çözüm getiren yetişmiş insan istiyor. Öyle adamlar biliyorum ki mezun olduğu okul okul değil ama başardığı şey muazzam. Benim okulumda tübitak'da derece giren adam da var boş boş duran adam da var. Eskiden üniversite ve bölüm sayısı azdı. Diplomanı alıyordun istediğin kuruma gidiyorsun direk işe giriyordun ama artık İstanbul'da her mahalleye Anadolu'da her şehire her yere üniversiteler açıldı. Makine mühendisliğini bile kaç tane dala böldüler. Bu kadar mezundan sadece ben mühendislik fakültesi mezunuyum ya da teknoloji fakültesi mezunuyum diye sıyrılamazsın. Ben mühendislik fakülterindeki yanlış görmüyorum. Sorun bu fakültelerin vasıflı vasıfsız her yere açılması. Malesef ülkemizde 4 tane hoca yetiyor bir bölüm açmaya. Vizyon sahibi hocaların olmaması senin dediğin örnekleri doğuruyor. Zaten senin dediğin adamlar sektörde tutunamayacaklardır. Ben şahsen mühendislikte uzmanlık sınavının gelmesini istiyorum. En azından mühendislik eskisi gibi değerli bir meslek haline gelir ve hak edenler mesleği gerçekten bilenler uzman olabilir. İyi geceler

    Kardeş tavsiye vermeye çalışmıssın iyi niyetinle verdiysen eyvallah.

    Bak bende sana bir tavsiye vereyim

    öncelikle dediklerinin bır kısmına katılıyorum

    Türkiyedeki eğitimle ki okadar övündüğünüz mühendislik fakülteleri yılardır aralarında köklü üniversitelerinde bulunduğu mühendislik fakülleri halen akredite olamadı
    (lafım hepsine değil ama 15 tane olması lazım akredite olan o üniversitelerinde her bölümü değil bazı bölümleri anca kabul edilmiş)
    Şimdi ozaman sizin mantığınza göre o mühendislik fakültelerininde kapatılması lazım

    Tamam ozaman sadece teknoloji fakültesi odaklı değil TÜRKİYEDEKİ mühendislik eğitimi kötü diye eleştirin eğer teknoloji faküllerlerininde eksiği varsa giderilsin.

    Dediğin gibi mühendislik yerlerde herkes rahat kazanıyo bende senin gibi düşünüyorum heryere açıyolar bu fakülteleri tamam ozaman kontenjan sınırı getiriler olay biter.

    Yukarıdada yazdığım gibi sorun teknoloji veya mühendis fakültesi ayrımı değil farkında olmadan Türkiyedeki mühendislik eğitiminden bahs ediyorsun.

    Ozaman senin şunu demen gerekmiyormu çünkü önceki yazılarındada demişsin Teknoloji fakültesinde mühendislik ve teknolog bölümü vardır.Fazla teori alan mühendis,
    az teori alan ise teknolog olur.

    Şimdi bunu diyen sen neden şunu demiyorsun içerği düzeltin teknoloji fakülteside mühendis yetiştirir.

    (Tabi içeriği bence tam bilmediğinden çünkü şuan teknoloji fakültesi müfredat olarak mühendis yetiştiriyor)

    Bk tekrar diyorum siz farklı şeyleri eleştiriyosunuz siz Türkiyede ki mühendislik eğitimin kötü olduğunu yazarken bunun sebebini teknloji fakültesi olarak gösteriyosunuz.

    En azından sen sektörü biraz biliyosun dediğin gibi fakülte ayrımı yapmıyolar ne bildiğini soruyolar.

    Ben en baştan diyorumki teknoloji fakültesinin bir avantajı var oda şudur 4 aylık stajı var orda şirketlerde işi öğreniyorlar.

    Bu ufak veya büyük bir avantaj değil mi?

    Ama tabi dediğin gibi herşey kişinin kendisinde biter öncedende yazdım eğer kendini staj yaptığın yerde sevdirir,işi öğrenirsen,çalışırsan anca ozman işe girersin.

    Yoksa öyle teknoloji fakültesini bitirdiğin gibi işe girmek gibi birşeyden bahs etmiyorum.

    Uzmanlık konusunada katılıyorum destekliyorum ortak sınav olsun hemde mühendislik ve teknoloji fakültesine aynı sorular sorulsun.




    Kardeşim malesef hala olayları teknoloji fakültesine bağlıyorsun diyorsun bana yazımda bir tane teknoloji kelimesi yok. Bak bu ülkede sorun fakülte ve eğitim değil. Bu ülkede sorun ne fakülte eğitimi ne mühendislik eğitimi. Dünya'da birçok fakültenin eğitimi hemen hemen Türkiye ile aynıdır. Peki bu ülkerde niye böyle bir sorun olmuyor. Çünkü Türkiye'de sanayi anlayışı o kadar kötü ki. Türkiye bir ara eleman ülkesi. Bunu ben değil bakan diyor. Bizden mucit çıkmaz diyor. Bunu ülkenin bakanı söylüyorsa ülke ne yapsın( İmam osurursa cemaat ne yapsın muhabbeti). Ben sizin fakültelerinizde verilen seminerleri biliyorum. Artık nasıl bir düşmanlık işleniyorsa size orada ölümüne mühendislik fakülterine saydırıyorsunuz. Hocalarınız öyle bir anlatıyor ki eğitimizi sanki ülkeyi uzaya çıkaracak sanıyorsunuz. Bugün gel türkiye'nin en dandik bölümünün başkanıyla konuşalım bölümünü öyle bir anlatır sanırsın türkiye'yede çok az. Yani olaya tek taraflı bakıyorsun. Tarafsız bakıcaksın sen diyorsun ki mühendislik fakülteleri mezunları bir işe yaramayacak hepsi işsiz işsiz dolaşacak. Bu çok komik bir tabir. Fakülteler arası farkı çok abartıyorsun çünkü okuduğun okulda sana bu yönde gaz verilmiş. Emin ol piyasaya girdiğinde anlayacaksın. Ben Türkiye'de çoğu bölüm ve üniversitenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Birçok okul ve fakülte kapatılmalı. Peki bunlar niye açıldı oy toplamak ve açıldığı yerin ekonomisi gelişsin diye açıldı. Ne diyor bakan Her üniversite mezunu iş bulacak diye garanti yok diyor. Olay bu kadar basit. Teknoloji fakülteleri hakkında görüşlerim hala sabit. Ben hem arkadaşlarım olsun hem nasıl bir eğitimi olduğunu hem de oraya giden insanların ne kafada olduğunu bildiğimden sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum. Gazi ve Marmara hariç diğer yerlerin pek bir başarı olmaz bence. Sektör bu ne yapacağı belli olmaz. Sen istersen eğitimin kralını al. Sırf sizi ucuza çalıştırmak için size siz mühendis değilsiniz bile diyebilirler. Yani fiyat düşürebilirler herşey olabilir. Zaten ilerleyen zamanlarda insanların çoğu yerin fos olduğunu anlayacaktır ve bu yerler öğrenci bulamayacaktır( sadece teknoloji fakültelerini algılama her yer olabilir) bu durumda bu yerler kapanır. Dediğim gibi sanada tavsiyem tercih dönemi bitti. Teknoloji mühendislik diye tartışacağınıza mesleğinizde ilerleme kaydetin. İyi günler.

    Arkadaşım sen bana olaya objektif bakamadığımı söylüyorsun,oysaki ben önceki yazımda ne dedim Türkiyede ki verilen eğitimin aslında iyi olmadığını hangi fakülte mezunu olursan ol eğer kendini geliştirmesen iş bulamayacağını ancak teknoloji fakültesini küçük bir artısının olduğunu bununda şirketlerle yapılan anlaşmalar olduğunu ve orda yapılan stajda EĞER KEDNİNİ SEVDİRİRSEN,GELİŞTİRİRSEN işe alına bilme ihtmalinin biraz daha falza olduğunu söyledim.Ben mühendislik fakültesi mezunları işsiz kalacak demedim ama teknoloji fakülleri iş bulma konusunda kimine göre az kimine göre fazla bir artısı olacak.(tekrar diyorum zaten kendini geliştirmiş biri değilse staj yaptığı şirkete onu beğenmeyeceklerinden geri iş teklifide gelmeyecektir)

    Şimdi bana dediğini siz yapıyorsunuz asıl olaylara objektif bakamıyorsunuz teknoloji fakültesini duyunca deliye dönüyorsunuz .
    Bana kimse gaz veremez.Ama siz kendi kendinizi sağdan soldan duyma bilgilerle gaza getiriyorsunuz.Ben hiç bir zaman seminerden duyduklarımı burda anlatmadım siz tam aksii iddaa ediyorsunuz.Ben tercih ederken araştırdım kardeşim piyasada olan mühendislik fakültesinde okuyan tandıklarıma sordum hepsinin dediği şu Dersler aynı iş yeri stajı diye çokta güzel bir imkanı var kesinlikle seç hakikaten araştırdım dedikleri gibi ama hepsi şunuda ekledi kendini geliştirmen lazım piyasada bir sürü mühendis var.
    Sen demişsinki Türkiyedeki eğitim dünyadaki diğer üniversitelerle neredeyse aynı.Arkadaşım bunun nasıl söylersin BUNU BİRAZ ARAŞTIR GÖZÜNÜ SEVEYİM GİT KİME SORARSAN SOR ÖZELLİKLEDE AVRUPADAN GELMİŞ MÜHENDİSLERE SOR TÜRKİYE'DE Kİ VERİLEN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNIN NE HALDE OLDUĞUNU EN GÜZEL ONLAR ANATIYOR.
    Madem eğitim aynı neden en iyi üniversiteler arasına giremiyoruz.Mühendislik ve teknoloji fakültesindeki eğitimin kötü olmasının nedeni hocalaramızın maaşlarıın çok düşük olmasıdır avrupada bir akademisyenci 30 40 hatta daha fazla alırken burda 3 4bin tl anca alıyor .ayrıca sanayi ne yapsın seni işe alıyolar sen hiç birşey bilmiyorsun(teknoloji yada mühendislik fakültesi için diyorum ayrım yapmıyorum) sonra hemen sanayiyi suçluyosun bize destek vermiyolar diye sen mezun olduğunda işi neden bilmiyosun.Sanayi ne yapsın orada en fazla staj yaparsın orda 4 sene boyunca kimse sana eğitim vermezorOrası okul değil sonuçta.

    BİRAZ OBJEKTİF YAKLAŞ lütfen.
    bu arada bana hiç bir hocam mühendislik fakültesine saldıracak tarzda birşey anlatmadı.Bu dediğin saldırmak tabiri çok terbiyesizce olmuş kusura bakma.

    Herşeyi biliyorum diyosun söylediklerin yanlış bunu bu fakültede okuduğumdan biliyorum.

    Bir önceki yazımda teknoloji fakültesi geçmemiş bile diyorsun ALLAHINI SEVERSEN YAZIN YUKARDA OKU KAÇ KERE DEMİŞSİN GÖR.İyi günler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 6 Eylül 2014; 1:56:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    Baya tartışılmış @e.m.m kardeşim sana tavsiyem şu. Malesef ülkemizde bazı şeyler o kadar abartılıyor ki. Misal bu imza yetkisi olayı belirsizdi yani davalıktı sonuç çıkmamıştı teknoloji fakülteleri imza yetkimiz var diyordu. Bu bir aldatma değil mi? Yani teknoloji fakülteleri kapatılabilirdi de. Burası Türkiye sonuçta. Kardeşim sen şu hatayı yapıyorsun. Bireysel olan hataları genelliyorsun. Yüzdeye vursan dikkat çekici bir detay olmaz ama bazı mezunlar gerçekten hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyor ve yaptığı iş konusunda en ufak fikri olmuyor. Bu adamları tabiki iş dünyası kabul etmiyor. Anca sana kpss'de rakip oluyorlar. Sen bu adamları genelliyorsun. Emin ol teknoloji fakültelerinde de birçok boş adam mevcut. Bu kişilik meselesi. Şunu kabul edelim artık sektörün üniversite ve fakülte ayrımı yapacağını sanmıyorum. Burada detay kendini geliştirme olayına giriyor. Teknoloji fakülteleri birkaç ay daha fazla staj yapıyor olabilir ama bu durum kesinlikle bir fark oluşturmayacaktır. Sektör kendini yetiştirmiş, vizyon sahibi, sorunlara çözüm getiren yetişmiş insan istiyor. Öyle adamlar biliyorum ki mezun olduğu okul okul değil ama başardığı şey muazzam. Benim okulumda tübitak'da derece giren adam da var boş boş duran adam da var. Eskiden üniversite ve bölüm sayısı azdı. Diplomanı alıyordun istediğin kuruma gidiyorsun direk işe giriyordun ama artık İstanbul'da her mahalleye Anadolu'da her şehire her yere üniversiteler açıldı. Makine mühendisliğini bile kaç tane dala böldüler. Bu kadar mezundan sadece ben mühendislik fakültesi mezunuyum ya da teknoloji fakültesi mezunuyum diye sıyrılamazsın. Ben mühendislik fakülterindeki yanlış görmüyorum. Sorun bu fakültelerin vasıflı vasıfsız her yere açılması. Malesef ülkemizde 4 tane hoca yetiyor bir bölüm açmaya. Vizyon sahibi hocaların olmaması senin dediğin örnekleri doğuruyor. Zaten senin dediğin adamlar sektörde tutunamayacaklardır. Ben şahsen mühendislikte uzmanlık sınavının gelmesini istiyorum. En azından mühendislik eskisi gibi değerli bir meslek haline gelir ve hak edenler mesleği gerçekten bilenler uzman olabilir. İyi geceler

    Kardeş tavsiye vermeye çalışmıssın iyi niyetinle verdiysen eyvallah.

    Bak bende sana bir tavsiye vereyim

    öncelikle dediklerinin bır kısmına katılıyorum

    Türkiyedeki eğitimle ki okadar övündüğünüz mühendislik fakülteleri yılardır aralarında köklü üniversitelerinde bulunduğu mühendislik fakülleri halen akredite olamadı
    (lafım hepsine değil ama 15 tane olması lazım akredite olan o üniversitelerinde her bölümü değil bazı bölümleri anca kabul edilmiş)
    Şimdi ozaman sizin mantığınza göre o mühendislik fakültelerininde kapatılması lazım

    Tamam ozaman sadece teknoloji fakültesi odaklı değil TÜRKİYEDEKİ mühendislik eğitimi kötü diye eleştirin eğer teknoloji faküllerlerininde eksiği varsa giderilsin.

    Dediğin gibi mühendislik yerlerde herkes rahat kazanıyo bende senin gibi düşünüyorum heryere açıyolar bu fakülteleri tamam ozaman kontenjan sınırı getiriler olay biter.

    Yukarıdada yazdığım gibi sorun teknoloji veya mühendis fakültesi ayrımı değil farkında olmadan Türkiyedeki mühendislik eğitiminden bahs ediyorsun.

    Ozaman senin şunu demen gerekmiyormu çünkü önceki yazılarındada demişsin Teknoloji fakültesinde mühendislik ve teknolog bölümü vardır.Fazla teori alan mühendis,
    az teori alan ise teknolog olur.

    Şimdi bunu diyen sen neden şunu demiyorsun içerği düzeltin teknoloji fakülteside mühendis yetiştirir.

    (Tabi içeriği bence tam bilmediğinden çünkü şuan teknoloji fakültesi müfredat olarak mühendis yetiştiriyor)

    Bk tekrar diyorum siz farklı şeyleri eleştiriyosunuz siz Türkiyede ki mühendislik eğitimin kötü olduğunu yazarken bunun sebebini teknloji fakültesi olarak gösteriyosunuz.

    En azından sen sektörü biraz biliyosun dediğin gibi fakülte ayrımı yapmıyolar ne bildiğini soruyolar.

    Ben en baştan diyorumki teknoloji fakültesinin bir avantajı var oda şudur 4 aylık stajı var orda şirketlerde işi öğreniyorlar.

    Bu ufak veya büyük bir avantaj değil mi?

    Ama tabi dediğin gibi herşey kişinin kendisinde biter öncedende yazdım eğer kendini staj yaptığın yerde sevdirir,işi öğrenirsen,çalışırsan anca ozman işe girersin.

    Yoksa öyle teknoloji fakültesini bitirdiğin gibi işe girmek gibi birşeyden bahs etmiyorum.

    Uzmanlık konusunada katılıyorum destekliyorum ortak sınav olsun hemde mühendislik ve teknoloji fakültesine aynı sorular sorulsun.




    Kardeşim malesef hala olayları teknoloji fakültesine bağlıyorsun diyorsun bana yazımda bir tane teknoloji kelimesi yok. Bak bu ülkede sorun fakülte ve eğitim değil. Bu ülkede sorun ne fakülte eğitimi ne mühendislik eğitimi. Dünya'da birçok fakültenin eğitimi hemen hemen Türkiye ile aynıdır. Peki bu ülkerde niye böyle bir sorun olmuyor. Çünkü Türkiye'de sanayi anlayışı o kadar kötü ki. Türkiye bir ara eleman ülkesi. Bunu ben değil bakan diyor. Bizden mucit çıkmaz diyor. Bunu ülkenin bakanı söylüyorsa ülke ne yapsın( İmam osurursa cemaat ne yapsın muhabbeti). Ben sizin fakültelerinizde verilen seminerleri biliyorum. Artık nasıl bir düşmanlık işleniyorsa size orada ölümüne mühendislik fakülterine saydırıyorsunuz. Hocalarınız öyle bir anlatıyor ki eğitimizi sanki ülkeyi uzaya çıkaracak sanıyorsunuz. Bugün gel türkiye'nin en dandik bölümünün başkanıyla konuşalım bölümünü öyle bir anlatır sanırsın türkiye'yede çok az. Yani olaya tek taraflı bakıyorsun. Tarafsız bakıcaksın sen diyorsun ki mühendislik fakülteleri mezunları bir işe yaramayacak hepsi işsiz işsiz dolaşacak. Bu çok komik bir tabir. Fakülteler arası farkı çok abartıyorsun çünkü okuduğun okulda sana bu yönde gaz verilmiş. Emin ol piyasaya girdiğinde anlayacaksın. Ben Türkiye'de çoğu bölüm ve üniversitenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Birçok okul ve fakülte kapatılmalı. Peki bunlar niye açıldı oy toplamak ve açıldığı yerin ekonomisi gelişsin diye açıldı. Ne diyor bakan Her üniversite mezunu iş bulacak diye garanti yok diyor. Olay bu kadar basit. Teknoloji fakülteleri hakkında görüşlerim hala sabit. Ben hem arkadaşlarım olsun hem nasıl bir eğitimi olduğunu hem de oraya giden insanların ne kafada olduğunu bildiğimden sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum. Gazi ve Marmara hariç diğer yerlerin pek bir başarı olmaz bence. Sektör bu ne yapacağı belli olmaz. Sen istersen eğitimin kralını al. Sırf sizi ucuza çalıştırmak için size siz mühendis değilsiniz bile diyebilirler. Yani fiyat düşürebilirler herşey olabilir. Zaten ilerleyen zamanlarda insanların çoğu yerin fos olduğunu anlayacaktır ve bu yerler öğrenci bulamayacaktır( sadece teknoloji fakültelerini algılama her yer olabilir) bu durumda bu yerler kapanır. Dediğim gibi sanada tavsiyem tercih dönemi bitti. Teknoloji mühendislik diye tartışacağınıza mesleğinizde ilerleme kaydetin. İyi günler.

    Arkadaşım sen bana olaya objektif bakamadığımı söylüyorsun,oysaki ben önceki yazımda ne dedim Türkiyede ki verilen eğitimin aslında iyi olmadığını hangi fakülte mezunu olursan ol eğer kendini geliştirmesen iş bulamayacağını ancak teknoloji fakültesini küçük bir artısının olduğunu bununda şirketlerle yapılan anlaşmalar olduğunu ve orda yapılan stajda EĞER KEDNİNİ SEVDİRİRSEN,GELİŞTİRİRSEN işe alına bilme ihtmalinin biraz daha falza olduğunu söyledim.Ben mühendislik fakültesi mezunları işsiz kalacak demedim ama teknoloji fakülleri iş bulma konusunda kimine göre az kimine göre fazla pozitif yönde bir artısı olacak.(tekrar diyorum zaten kendini geliştirmiş biri değilse staj yaptığı şirkete onu beğenmeyeceklerinden geri iş teklifide gelmeyecektir)

    Şimdi bana dediğini siz yapıyorsunuz asıl olaylara objektif bakamıyorsunuz teknoloji fakültesini duyunca deliye dönüyorsunuz .
    Bana kimse gaz veremez.Ama siz kendi kendinizi sağdan soldan duyma bilgilerle gaza getiriyorsunuz.Ben hiç bir zaman seminerden duyduklarımı burda anlatmadım siz tam aksii iddaa ediyorsunuz.Ben tercih ederken araştırdım kardeşim piyasada olan mühendislik fakültesinde okuyan tandıklarıma sordum hepsinin dediği şu Dersler aynı iş yeri stajı diye çokta güzel bir imkanı var kesinlikle seç hakikaten araştırdım dedikleri gibi ama hepsi şunuda ekledi kendini geliştirmen lazım piyasada bir sürü mühendis var.
    Sen demişsinki Türkiyedeki eğitim dünyadaki diğer üniversitelerle neredeyse aynı.Arkadaşım bunun nasıl söylersin BUNU BİRAZ ARAŞTIR GÖZÜNÜ SEVEYİM GİT KİME SORARSAN SOR ÖZELLİKLEDE AVRUPADAN GELMİŞ MÜHENDİSLERE SOR TÜRKİYE'DE Kİ VERİLEN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNIN NE HALDE OLDUĞUNU EN GÜZEL ONLAR ANATIYOR.
    Madem eğitim aynı neden en iyi üniversiteler arasına giremiyoruz.Mühendislik ve teknoloji fakültesindeki eğitimin kötü olmasının nedeni hocalaramızın maaşlarıın çok düşük olmasıdır avrupada bir akademisyenci 30 40 hatta daha fazla alırken burda 3 4bin tl anca alıyor .ayrıca sanayi ne yapsın seni işe alıyolar sen hiç birşey bilmiyorsun(teknoloji yada mühendislik fakültesi için diyorum ayrım yapmıyorum) sonra hemen sanayiyi suçluyosun bize destek vermiyolar diye sen mezun olduğunda işi neden bilmiyosun.Sanayi ne yapsın orada en fazla staj yaparsın orda 4 sene boyunca kimse sana eğitim vermezorOrası okul değil sonuçta.

    BİRAZ OBJEKTİF YAKLAŞ lütfen.
    bu arada bana hiç bir hocam mühendislik fakültesine saldıracak tarzda birşey anlatmadı.Bu dediğin saldırmak tabiri çok terbiyesizce olmuş kusura bakma.

    Herşeyi biliyorum diyosun söylediklerin yanlış bunu bu fakültede okuduğumdan biliyorum.

    Bir önceki yazımda teknoloji fakültesi geçmemiş bile diyorsun ALLAHINI SEVERSEN YAZIN YUKARDA OKU KAÇ KERE DEMİŞSİN GÖR.İyi günler.

    @Hasta Siempre Comandante

    hocam fazla uğraşma en iyisi teQnoloJi

    @e.e.m

    eet hocam türkiyede mühendislik eğitimi mühendislik fakültesinde verilmiyor haklısın hatta yapılan onca teorik dersin mantığını anlayan bunca adam boşuna çabalıyor en zekiler sizlersiniz müthişsiniz 4 ay staj yapıyorsunuz sonra mühendislik fakültesi mezunlarının 10 yıl önüne geçiyorsunuz. teqnoloJi çook iyi yani mesela şimdi adamlar staj yapıyor olmmmmmmmmmmmmm 4 ay staj yani borumu teoriği kim ne yapacak yaaaaaaa teoriği programlar yapıyor mantığı felan önemli değil hocam bu işlerin bunca akademisyen felan yurt dışında eğitim görmüş adamlar felan tabi canım bu adamlar boş yani öyle fakültede çiçek gibi oturuyorlar


    Öncelikle şunu anla türkiyede mühendislerin mühendislik yapamamasının tek sebebi türkiyenin teknoloji üreten değil alan bir 3.dünya ülkesi olmasıdır.Bunu sizde değiştiremezsiniz Özellikle teorik bilginin ucundan kaptığınızdan müthiş pratik bilginizle suyla çalışan otomobil üretirsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: King_Leoric31

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Siempre Comandante

    Baya tartışılmış @e.m.m kardeşim sana tavsiyem şu. Malesef ülkemizde bazı şeyler o kadar abartılıyor ki. Misal bu imza yetkisi olayı belirsizdi yani davalıktı sonuç çıkmamıştı teknoloji fakülteleri imza yetkimiz var diyordu. Bu bir aldatma değil mi? Yani teknoloji fakülteleri kapatılabilirdi de. Burası Türkiye sonuçta. Kardeşim sen şu hatayı yapıyorsun. Bireysel olan hataları genelliyorsun. Yüzdeye vursan dikkat çekici bir detay olmaz ama bazı mezunlar gerçekten hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyor ve yaptığı iş konusunda en ufak fikri olmuyor. Bu adamları tabiki iş dünyası kabul etmiyor. Anca sana kpss'de rakip oluyorlar. Sen bu adamları genelliyorsun. Emin ol teknoloji fakültelerinde de birçok boş adam mevcut. Bu kişilik meselesi. Şunu kabul edelim artık sektörün üniversite ve fakülte ayrımı yapacağını sanmıyorum. Burada detay kendini geliştirme olayına giriyor. Teknoloji fakülteleri birkaç ay daha fazla staj yapıyor olabilir ama bu durum kesinlikle bir fark oluşturmayacaktır. Sektör kendini yetiştirmiş, vizyon sahibi, sorunlara çözüm getiren yetişmiş insan istiyor. Öyle adamlar biliyorum ki mezun olduğu okul okul değil ama başardığı şey muazzam. Benim okulumda tübitak'da derece giren adam da var boş boş duran adam da var. Eskiden üniversite ve bölüm sayısı azdı. Diplomanı alıyordun istediğin kuruma gidiyorsun direk işe giriyordun ama artık İstanbul'da her mahalleye Anadolu'da her şehire her yere üniversiteler açıldı. Makine mühendisliğini bile kaç tane dala böldüler. Bu kadar mezundan sadece ben mühendislik fakültesi mezunuyum ya da teknoloji fakültesi mezunuyum diye sıyrılamazsın. Ben mühendislik fakülterindeki yanlış görmüyorum. Sorun bu fakültelerin vasıflı vasıfsız her yere açılması. Malesef ülkemizde 4 tane hoca yetiyor bir bölüm açmaya. Vizyon sahibi hocaların olmaması senin dediğin örnekleri doğuruyor. Zaten senin dediğin adamlar sektörde tutunamayacaklardır. Ben şahsen mühendislikte uzmanlık sınavının gelmesini istiyorum. En azından mühendislik eskisi gibi değerli bir meslek haline gelir ve hak edenler mesleği gerçekten bilenler uzman olabilir. İyi geceler

    Kardeş tavsiye vermeye çalışmıssın iyi niyetinle verdiysen eyvallah.

    Bak bende sana bir tavsiye vereyim

    öncelikle dediklerinin bır kısmına katılıyorum

    Türkiyedeki eğitimle ki okadar övündüğünüz mühendislik fakülteleri yılardır aralarında köklü üniversitelerinde bulunduğu mühendislik fakülleri halen akredite olamadı
    (lafım hepsine değil ama 15 tane olması lazım akredite olan o üniversitelerinde her bölümü değil bazı bölümleri anca kabul edilmiş)
    Şimdi ozaman sizin mantığınza göre o mühendislik fakültelerininde kapatılması lazım

    Tamam ozaman sadece teknoloji fakültesi odaklı değil TÜRKİYEDEKİ mühendislik eğitimi kötü diye eleştirin eğer teknoloji faküllerlerininde eksiği varsa giderilsin.

    Dediğin gibi mühendislik yerlerde herkes rahat kazanıyo bende senin gibi düşünüyorum heryere açıyolar bu fakülteleri tamam ozaman kontenjan sınırı getiriler olay biter.

    Yukarıdada yazdığım gibi sorun teknoloji veya mühendis fakültesi ayrımı değil farkında olmadan Türkiyedeki mühendislik eğitiminden bahs ediyorsun.

    Ozaman senin şunu demen gerekmiyormu çünkü önceki yazılarındada demişsin Teknoloji fakültesinde mühendislik ve teknolog bölümü vardır.Fazla teori alan mühendis,
    az teori alan ise teknolog olur.

    Şimdi bunu diyen sen neden şunu demiyorsun içerği düzeltin teknoloji fakülteside mühendis yetiştirir.

    (Tabi içeriği bence tam bilmediğinden çünkü şuan teknoloji fakültesi müfredat olarak mühendis yetiştiriyor)

    Bk tekrar diyorum siz farklı şeyleri eleştiriyosunuz siz Türkiyede ki mühendislik eğitimin kötü olduğunu yazarken bunun sebebini teknloji fakültesi olarak gösteriyosunuz.

    En azından sen sektörü biraz biliyosun dediğin gibi fakülte ayrımı yapmıyolar ne bildiğini soruyolar.

    Ben en baştan diyorumki teknoloji fakültesinin bir avantajı var oda şudur 4 aylık stajı var orda şirketlerde işi öğreniyorlar.

    Bu ufak veya büyük bir avantaj değil mi?

    Ama tabi dediğin gibi herşey kişinin kendisinde biter öncedende yazdım eğer kendini staj yaptığın yerde sevdirir,işi öğrenirsen,çalışırsan anca ozman işe girersin.

    Yoksa öyle teknoloji fakültesini bitirdiğin gibi işe girmek gibi birşeyden bahs etmiyorum.

    Uzmanlık konusunada katılıyorum destekliyorum ortak sınav olsun hemde mühendislik ve teknoloji fakültesine aynı sorular sorulsun.




    Kardeşim malesef hala olayları teknoloji fakültesine bağlıyorsun diyorsun bana yazımda bir tane teknoloji kelimesi yok. Bak bu ülkede sorun fakülte ve eğitim değil. Bu ülkede sorun ne fakülte eğitimi ne mühendislik eğitimi. Dünya'da birçok fakültenin eğitimi hemen hemen Türkiye ile aynıdır. Peki bu ülkerde niye böyle bir sorun olmuyor. Çünkü Türkiye'de sanayi anlayışı o kadar kötü ki. Türkiye bir ara eleman ülkesi. Bunu ben değil bakan diyor. Bizden mucit çıkmaz diyor. Bunu ülkenin bakanı söylüyorsa ülke ne yapsın( İmam osurursa cemaat ne yapsın muhabbeti). Ben sizin fakültelerinizde verilen seminerleri biliyorum. Artık nasıl bir düşmanlık işleniyorsa size orada ölümüne mühendislik fakülterine saydırıyorsunuz. Hocalarınız öyle bir anlatıyor ki eğitimizi sanki ülkeyi uzaya çıkaracak sanıyorsunuz. Bugün gel türkiye'nin en dandik bölümünün başkanıyla konuşalım bölümünü öyle bir anlatır sanırsın türkiye'yede çok az. Yani olaya tek taraflı bakıyorsun. Tarafsız bakıcaksın sen diyorsun ki mühendislik fakülteleri mezunları bir işe yaramayacak hepsi işsiz işsiz dolaşacak. Bu çok komik bir tabir. Fakülteler arası farkı çok abartıyorsun çünkü okuduğun okulda sana bu yönde gaz verilmiş. Emin ol piyasaya girdiğinde anlayacaksın. Ben Türkiye'de çoğu bölüm ve üniversitenin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Birçok okul ve fakülte kapatılmalı. Peki bunlar niye açıldı oy toplamak ve açıldığı yerin ekonomisi gelişsin diye açıldı. Ne diyor bakan Her üniversite mezunu iş bulacak diye garanti yok diyor. Olay bu kadar basit. Teknoloji fakülteleri hakkında görüşlerim hala sabit. Ben hem arkadaşlarım olsun hem nasıl bir eğitimi olduğunu hem de oraya giden insanların ne kafada olduğunu bildiğimden sonucun değişmeyeceğini düşünüyorum. Gazi ve Marmara hariç diğer yerlerin pek bir başarı olmaz bence. Sektör bu ne yapacağı belli olmaz. Sen istersen eğitimin kralını al. Sırf sizi ucuza çalıştırmak için size siz mühendis değilsiniz bile diyebilirler. Yani fiyat düşürebilirler herşey olabilir. Zaten ilerleyen zamanlarda insanların çoğu yerin fos olduğunu anlayacaktır ve bu yerler öğrenci bulamayacaktır( sadece teknoloji fakültelerini algılama her yer olabilir) bu durumda bu yerler kapanır. Dediğim gibi sanada tavsiyem tercih dönemi bitti. Teknoloji mühendislik diye tartışacağınıza mesleğinizde ilerleme kaydetin. İyi günler.

    Arkadaşım sen bana olaya objektif bakamadığımı söylüyorsun,oysaki ben önceki yazımda ne dedim Türkiyede ki verilen eğitimin aslında iyi olmadığını hangi fakülte mezunu olursan ol eğer kendini geliştirmesen iş bulamayacağını ancak teknoloji fakültesini küçük bir artısının olduğunu bununda şirketlerle yapılan anlaşmalar olduğunu ve orda yapılan stajda EĞER KEDNİNİ SEVDİRİRSEN,GELİŞTİRİRSEN işe alına bilme ihtmalinin biraz daha falza olduğunu söyledim.Ben mühendislik fakültesi mezunları işsiz kalacak demedim ama teknoloji fakülleri iş bulma konusunda kimine göre az kimine göre fazla pozitif yönde bir artısı olacak.(tekrar diyorum zaten kendini geliştirmiş biri değilse staj yaptığı şirkete onu beğenmeyeceklerinden geri iş teklifide gelmeyecektir)

    Şimdi bana dediğini siz yapıyorsunuz asıl olaylara objektif bakamıyorsunuz teknoloji fakültesini duyunca deliye dönüyorsunuz .
    Bana kimse gaz veremez.Ama siz kendi kendinizi sağdan soldan duyma bilgilerle gaza getiriyorsunuz.Ben hiç bir zaman seminerden duyduklarımı burda anlatmadım siz tam aksii iddaa ediyorsunuz.Ben tercih ederken araştırdım kardeşim piyasada olan mühendislik fakültesinde okuyan tandıklarıma sordum hepsinin dediği şu Dersler aynı iş yeri stajı diye çokta güzel bir imkanı var kesinlikle seç hakikaten araştırdım dedikleri gibi ama hepsi şunuda ekledi kendini geliştirmen lazım piyasada bir sürü mühendis var.
    Sen demişsinki Türkiyedeki eğitim dünyadaki diğer üniversitelerle neredeyse aynı.Arkadaşım bunun nasıl söylersin BUNU BİRAZ ARAŞTIR GÖZÜNÜ SEVEYİM GİT KİME SORARSAN SOR ÖZELLİKLEDE AVRUPADAN GELMİŞ MÜHENDİSLERE SOR TÜRKİYE'DE Kİ VERİLEN MÜHENDİSLİK EĞİTİMİNIN NE HALDE OLDUĞUNU EN GÜZEL ONLAR ANATIYOR.
    Madem eğitim aynı neden en iyi üniversiteler arasına giremiyoruz.Mühendislik ve teknoloji fakültesindeki eğitimin kötü olmasının nedeni hocalaramızın maaşlarıın çok düşük olmasıdır avrupada bir akademisyenci 30 40 hatta daha fazla alırken burda 3 4bin tl anca alıyor .ayrıca sanayi ne yapsın seni işe alıyolar sen hiç birşey bilmiyorsun(teknoloji yada mühendislik fakültesi için diyorum ayrım yapmıyorum) sonra hemen sanayiyi suçluyosun bize destek vermiyolar diye sen mezun olduğunda işi neden bilmiyosun.Sanayi ne yapsın orada en fazla staj yaparsın orda 4 sene boyunca kimse sana eğitim vermezorOrası okul değil sonuçta.

    BİRAZ OBJEKTİF YAKLAŞ lütfen.
    bu arada bana hiç bir hocam mühendislik fakültesine saldıracak tarzda birşey anlatmadı.Bu dediğin saldırmak tabiri çok terbiyesizce olmuş kusura bakma.

    Herşeyi biliyorum diyosun söylediklerin yanlış bunu bu fakültede okuduğumdan biliyorum.

    Bir önceki yazımda teknoloji fakültesi geçmemiş bile diyorsun ALLAHINI SEVERSEN YAZIN YUKARDA OKU KAÇ KERE DEMİŞSİN GÖR.İyi günler.

    @Hasta Siempre Comandante

    hocam fazla uğraşma en iyisi teQnoloJi

    @e.e.m

    eet hocam türkiyede mühendislik eğitimi mühendislik fakültesinde verilmiyor haklısın hatta yapılan onca teorik dersin mantığını anlayan bunca adam boşuna çabalıyor en zekiler sizlersiniz müthişsiniz 4 ay staj yapıyorsunuz sonra mühendislik fakültesi mezunlarının 10 yıl önüne geçiyorsunuz. teqnoloJi çook iyi yani mesela şimdi adamlar staj yapıyor olmmmmmmmmmmmmm 4 ay staj yani borumu teoriği kim ne yapacak yaaaaaaa teoriği programlar yapıyor mantığı felan önemli değil hocam bu işlerin bunca akademisyen felan yurt dışında eğitim görmüş adamlar felan tabi canım bu adamlar boş yani öyle fakültede çiçek gibi oturuyorlar


    Öncelikle şunu anla türkiyede mühendislerin mühendislik yapamamasının tek sebebi türkiyenin teknoloji üreten değil alan bir 3.dünya ülkesi olmasıdır.Bunu sizde değiştiremezsiniz Özellikle teorik bilginin ucundan kaptığınızdan müthiş pratik bilginizle suyla çalışan otomobil üretirsiniz

    İyiki bunları yazdın insan gerildiğini ve kendi dünyasında yaşayan biri olduğunu anca bu kadar belli eder.

    Yazım yukarda ben ne demişim daha onu anlayamamışısın gelmişsin bide yok işin teoriği yok işin mantığı filan diye saçmalıyorsun

    Ben TÜRKİYE de ki verilen mühendislik eğitimi diyorum yani sadece mühendislik fakültesini eleştirmiyorum.Ama sen artık nasıl gerildiysen ne yazarsam yazayım

    aklından işine geldiği gibi yorumluyorsun.(çünkü gerçekler acıdır canın yanıyor )

    Okadar yazı yazdın bi yadıklarının arkasında dur yalanlarını ortaya çıkarınca hemen başka şeyler yazıp konuyu değiştiriyosun.

    Türkiyedeki mühendislik eğitimin kötü olduğunu şöyle anlatayımda biraz gerçeklerle yüzleş dünyada JAPONYA,ABD,ALMANYA gibi ülkeler neden mühendisleriyle meşhur

    Çünkü verilen eğitim iyi.Dünyanın neresinde olursa olsun Bu saydığım ülkerleden onlarıda geçtim daha teknolojisi az gelişmiş İTALYA,İSPANYAİ hatta HİNDİSTAN bile bizden çok

    daha iyi mühendis yetiştiriyor bunu bilmiyosanız iyi araştırın.

    Türkiyede iyi eğitim veriliyorsa neden hiç bir yabancı ülkede bizim mühendislerimizi tercih etmiyo.Neden büyük projelere davet edimiyo.

    Bunun nedeni Türkiyede ki verlin eğitim öle teknolojiyi kulanan ülke olduğundan değil yatırımca Türkiyedeki mühendisllere güvenip yatırım yapamıyo ki gelişsin üretici firma olsun

    Yılardır bu ülkede mühendislik hatalarından nice kayıplar oldu.

    Yani okadar mühendislik fakültesi mezunu tanıdığım okadar tecrübeli olan eş dost var biride sizin gibi verlien eğitimi övmedi.

    Çünkü onlar sizin gibi keNdnsilerini kandırmıyolar.



    Sen teknoloji fakültesinin hiç birşeyini bilmiyorsun sadece uygulama varmış gibi konuşuyorsun ben soruları karşılaştırmıştım omüde mühendislik fakültesinde okuyan arkadaşımla

    Çocuk bizim soruların hiç birini çözemedi.Sorularına baktım güldüm ollm neden bu kadar kolay dedim.Bilmiyorum biz bayağı zorlanmıştık dedi.

    Şimdi ben tecrübeli mühendislere mi mühendislik fakültesinde okuyan arkadaşlarıma mı yoksa senin gibi yalanlara konuşana mı inanayım.

    Ben sizin gibi tahmin yürütmüyorum olanı söylüyorum kaynaklarla konuş dedin orda kendini rezil etin.

    Şu kadar söylüyorum merak eden SDÜ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİ arasın öğrensin mezun verdikleri 72 mühendisten kaçı işe alınmış bi öğrensinler gerçkeleri öğrensinler.

    Sen kendini kandırmaya devam et koçum gerçeklerle yüzleşmene az kaldı okul bitince ağlama ama sakın senin teroik bilgin var Türkiye olmasa başka ülkelerde iş bulursun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 2 Ağustos 2014; 5:42:18 >




  • Bırakında bunun cevabini sanayi versin teknoloji fakülteleri henüz yeni bundan 4-5 yil sonra rayina oturunca herşey belli olur.Bu ülkede eğer ihtiyaç olmasaydı bu fakültelere mühendislikleri yeterli olmuş olsaydi ne diye acildi bu fakülteler boşuna mi? Mühendislik fakültesi okuyan arkadaşlar hic bir şekilde teknoloji fakültesi okuyan adamlara teknisyen muamelesi yapamaz açın anayasayı bakin teknoloji fakültesi mezunu adam ne oluyormuş diye iki fakülte arasında sadece ufak detaylar var herkes okuduğuffakülteyi burada gelip savunnasin boşa bundan birakinda sektör karar versin buna...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ay itibari ile YÖK tüm davaları sonuçlamış olup mühendislik fakültesi mezunu ile teknoloji fakültesi mezunu eşdeğerdir açıklamasını yaparak noktayı koymuştur. (Aşağıda link verilmiştir)

    Teknoloji fakültesi 2 yıl önce ne olduğu bilinmeyen, imza yetkisinin olmadıkları konuşulan, mühendis sayılmadıkları, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından "hak yiyen" olarak eleştirilip beğenilmeyen ancak 2014'ten itibaren yavaş yavaş mühendislik fakültelerinin teknoloji fakültelerine dönmeye başladığı öngörülen fakülte türüdür.

    Amacının masa başında oturan akıllarına uygulamaya dönüşmemiş tonlarca formül sokulmuş mühendisler değilde araştırma, geliştirme ve uygulama yönlerinin ağır bastığı aynı zamanda 2014 itibari ile "teorik eğitimlerinin mühendislik fakülteleri ile aynı şartlara getirildiği" fakültedir. 5 yıl sonrasında mühendislik fakültesi kalmaması olası ve olması gereken durumdur. 2011 itibari ile yerleştirme puanlarına bakmanız halinde mühendislik fakülte puanlarının her sene düşüş içerisindeyken teknoloji fakültelerinin artış içerisinde olduğunu görebilirsiniz. Bu sistem artık Avrupa ülkeleri "teknolojisinin" nasıl bu denli geliştiğine özenerek bakan mühendisler değil, ülkesine Avrupa teknolojisini getirecek mühendisler yetiştirmektedir. Sanayinin dev markaları da teknoloji fakültelerine destek vermektedirler. Sanayinin desteği bu kadar ile kalmamış olup teknoloji fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu diplomalarını almadan iş bulmuşlardır. Teknoloji fakültelerinde eğitim ise öğrencilerin geleceğini ışık tutmaktadır. İlk dönem teorik ders görüldükten sonra diğer dönem bu teoriyi uygulamaya dönüştürme sistemi öğrencilerin daha okurken iş verenler tarafından aranan "deneyim-tecrübe" kazanmalarını sağlamaktadır.

    Ayrıca Teknoloji Fakültelerine MTOK(Meslek lisesinde okuduğu bölümün mühendisliğine devam eden) kontenjanı ile öğrencilerde girebilmektedirler. Ancak bu öğrenciler teknoloji fakültesine düz, anadolu ve fen liselerinden gelen öğrencilerin seviyelerine yetiştirilebilmeleri için "zorunlu" bilimsel hazırlık programı ve "isterlerse" bu programın yanında "aynı yıl içinde" İngilizce hazırlık alabilmektedirler. Bu hazırlığı geçen öğrenciler bir sonraki sene MTOK imajından kurtulup Teknoloji Fakültesi 1.sınıf kontenjanına dahil edilirler. Bu konuda dez avantajları ise aynı yıl girdikleri Teknoloji fakültesi öğrencileri 2.sınıfa geçerken onların 1.sınıfa geçerek 1 yıl kaybetmeleridir. Ancak bu 1 yılda gerekli teorik temeli atmaları ileri sınıflarda teorik mühendislik derslerinden zorlanmamaları için oldukça önemlidir.

    KISACA;

    + yönleri: Teorik dersleri uygulamaya dönüştürmeleri. Bu sayede uygulamaya yönelik oldukları için sanayinin istediği mühendisler olmaları. Tecrübe kazanımlarının daha fazla olması. (Mühendislik fakültesi mezunları bu açığı 1-2 yıl firmalarda çalışarak halledebilir.)

    - yönleri: İngilizce yeterliliklerinin düşük olması. (İsteyen öğrenci eğitim süresi içinde İngilizceyi kendisi halledebilir)


    YÖK tarafından yapılan resmi açıklama 2. sayfa bkz:http://www.tf.sakarya.edu.tr/sites/tf/file/1378246407-tf-muhendislik-unvani-esdegerlik-metni-pdf.pdf


    Burada takım tutar gibi fakülte tutan kişilere itibar etmeyin. Size engel olanlara inanmayın. Resmi sitelerden, bitiren öğrencilerden, üniversiteleri arayarak bilgi alın geleceğiniz için asla çekinmeyin.

    Teknoloji fakültesine gidecek öğrencilerin laboratuvar ve atölyeleri gelişmiş üniversiteleri tercih etmelerini öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MertGun -- 17 Ağustos 2014; 1:10:13 >




  • Mükemmel bir şekilde anlatmışsın.Yazdıklarının hepsinin altına imzamı atarım.Durum senin yazdıklarından ibarettir.
  • Arkadaşlar artık TMMOB de TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ mezunlarını odaya kayıt yapıyor ki zaten ilk mezun bu sene veren teknoloji fakülteleri hiç sıkıntı yaşamamış oldu.

    Zaten hiç bir problemi bulunmayan teknoloji fakülteleri artık dahada tercih edilecek duruma geldi.(Odaya kayıt olamayacağıyla ilgili söylentiler artık son buldu)


    GELECEĞİN MÜHENDİSİ=TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MÜHENDİSİ


    Resmi kararla ilgili linkler aşağıdadır.




    http://teknoloji.sdu.edu.tr/tr/haber/tmmobnin-mezunlarimizin-odalara-uye-olabilecegine-dair-yazisi-9229h.html (SDÜ Odalara kayıtla ilgili resmi karar içeiren link)

    http://www.memurlar.net/haber/483014/(Bir haber sitesinden)



    İSTEYEN TMMOB Yİ ARAYARAK GERÇEK BİLGİYE ORDANDA ULAŞABİLİRLER.


    Hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 2 Kasım 2014; 12:57:49 >




  • Arkadaşlar konuyu biraz hortlatmış gibi olacağım ama kusura bakmayın.Aklında hala daha şüphe olan arkadaşlarım için bir kaç kelam etmek isterim.Öncelikle tüm bu tantanaların yaşanmasındaki başrol;Mühendislik Fakültelerinin,Teknoloji Fakültelerinin imkanlarını ve ayrıcalıklarını kıskanmasıdır önce burada bir anlaşalım.. Nedenini soracak olursanız şöyle söyleyeyim;Bende üniversite tercihimi yapmadan önce çok kararsız ve endişeliydim bu Teknoloji Fakültesi konusunda her kafadan ayrı bir ses,ayrı bir uydurma v.s (ha bu arada Anadolu Lisesi mezunuyum) belirtmek istedim neyse.. Teknoloji Fakültesinin artılarına gelecek olursak;Bir kere tamamen daha fazla pratik kazanıyorsunuz yani teoride çok şey bilip ya mühendis bey kusura bakmada bebek gibisin elin sıcak sudan soğuk suya girmiyor daha şu manometreyi bile okuyamıyorsun yada daha şu kumpasla ölçüm yapmayı bilmiyorsun.. gibi durumları arkanızda bırakacaksınız gördüğümüz derslerin aynı olduğunu belirtmeme gerek yok zaten sonra staj imkanımız var,mühendislik fakültelerine göre daha büyük ve kapsamlı atölyelerimiz var SAKARYA ÜNİVERSİTESİ için konuşuyorum.. yani dostlar artık işverenler iş yapabilen mühendisler arıyor bu bir gerçek öyle diferansiyel denk. akışkankar mek. bir yana bunların yanında kaynak yapabilen matkap kullanabilen,kumpas ölçümü yapabilen mühendisler istiyor son söz olarak teknoloji fakültesi mezunları mühendislik fakültesi mezunlarına göre iş hayatına 1-0 önde başlıyor 2-3-4 te olabilir bu tamamen sizinle alakalı ilk mezunlarını 2014 yılında verdikleri için puanları mühendislik fak. göre biraz düşük ama emin olun çok değil bir kaç yıl içinde geçecektir hatta geçen seneki yurttan oda arkadaşım o mühendislik fak. ben teknoloji.. olanaklarımızı çok kıskanıp bizim bölüme geçti benden bu kadar hayatta her şeyin hayırlısı..




  • Teknoloji fakultesinde okuyanlar muhendislik fakultesini kazansa sanki gitmicekti teknoloji fakultesini savunanlara soyluyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zagor0167

    Teknoloji fakultesinde okuyanlar muhendislik fakultesini kazansa sanki gitmicekti teknoloji fakultesini savunanlara soyluyorum.

    Arkadaşım mühendislikten bahs ediyorsun.Aç yerleştirme puanlarını teknoloji fakütesindeki adamlar mühendislik fakültesini kazanabiliyo mu kazanamıyo mu gör sonra gel yorum yap.
    Türkiyede mühendislik fakültesi 200binle kapatan köklü üniversiteler var sen hallen neden bahs ediyorsun.

    Teknoloji fakültesinde okuyanlar ki bende onlardan biriyim çok rahat mühendislik fakültesine gidebiliyodum.

    Teknoloji fakültesi öğrencileri 3.Sınıfta iş teklifi alıyolar.Aldıkları teorik eğitiminde az olmadığını 2015te ABETe gidip onaylatacaklar.

    Şimdi hem teorik hemde uygulama alan mühendismi daha mantıklı yoksa sadece teorik ders mi daha mantıklı.

    Teknoloji fakültesi puanları artmaya mühendislik fakültesinin düşmeye başladı.Başta yeni açıldığı için burda mühendis fakültesi mezunları kötülüyodu ama artık herşey ortada.

    Teknoloji fakültesi mezunu mühendis imza yetkisi olan mühendistir ve odalara kayıt yapabiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 25 Kasım 2014; 12:30:07 >




  • e.e.m E kullanıcısına yanıt
    Ayni okulda olan iki fakulte arasinda muhendislik fakultesi baya onde... Herkesin yolu acik olsun ne diyim burda bu iyi bu kotu demiyorum diyemem zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor0167 -- 25 Kasım 2014; 13:16:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zagor0167

    Ayni okulda olan iki fakulte arasinda muhendislik fakultesi baya onde... Herkesin yolu acik olsun ne diyim burda bu iyi bu kotu demiyorum diyemem zaten.

    Her yerde aynı değil kardeş bu 1.si 2.ciside adam sakaryada mühendislik fakültesinde okuyacağına marmarada teknoloji fakültesinde okuyor o yüzden öyle.

    4 yıllık puanlara bakarsan mühendislik fakültelerinin düşüşte teknoloji fakültelerini yükselişte oldujlarını görüürsün.

    Şuan bazı yerlerde senin dediğin gibi olmasın nedeni burda bişey bilmemden(senin için demiyorum) yorum yapanlardan kaynaklanıyor.

    Mantıklı düşün neden teknoloji fakültesi çok daha iyi kardeşim kimse yanllış tercih yaptığı için kötülemeye çalşmasın şuan mühendislik fakültesi mezunu daha çok olduğu için kötülenmesi doğal ama böyle 1 2 sene sonra herkes dahada iyi anlıcak bu fakülte mezunlarını neler yapabileceğini

    Seninde yolun açık olsun kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 25 Kasım 2014; 23:19:23 >




  • Bu ay itibari ile YÖK tüm davaları sonuçlamış olup mühendislik fakültesi mezunu ile teknoloji fakültesi mezunu eşdeğerdir açıklamasını yaparak noktayı koymuştur. (Aşağıda link verilmiştir)

    Teknoloji fakültesi 2 yıl önce ne olduğu bilinmeyen, imza yetkisinin olmadıkları konuşulan, mühendis sayılmadıkları, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından "hak yiyen" olarak eleştirilip beğenilmeyen ancak 2014'ten itibaren yavaş yavaş mühendislik fakültelerinin teknoloji fakültelerine dönmeye başladığı öngörülen fakülte türüdür.

    Amacının masa başında oturan akıllarına uygulamaya dönüşmemiş tonlarca formül sokulmuş mühendisler değilde araştırma, geliştirme ve uygulama yönlerinin ağır bastığı aynı zamanda 2014 itibari ile "teorik eğitimlerinin mühendislik fakülteleri ile aynı şartlara getirildiği" fakültedir. 5 yıl sonrasında mühendislik fakültesi kalmaması olası ve olması gereken durumdur. 2011 itibari ile yerleştirme puanlarına bakmanız halinde mühendislik fakülte puanlarının her sene düşüş içerisindeyken teknoloji fakültelerinin artış içerisinde olduğunu görebilirsiniz. Bu sistem artık Avrupa ülkeleri "teknolojisinin" nasıl bu denli geliştiğine özenerek bakan mühendisler değil, ülkesine Avrupa teknolojisini getirecek mühendisler yetiştirmektedir. Sanayinin dev markaları da teknoloji fakültelerine destek vermektedirler. Sanayinin desteği bu kadar ile kalmamış olup teknoloji fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu diplomalarını almadan iş bulmuşlardır. Teknoloji fakültelerinde eğitim ise öğrencilerin geleceğini ışık tutmaktadır. İlk dönem teorik ders görüldükten sonra diğer dönem bu teoriyi uygulamaya dönüştürme sistemi öğrencilerin daha okurken iş verenler tarafından aranan "deneyim-tecrübe" kazanmalarını sağlamaktadır.

    Ayrıca Teknoloji Fakültelerine MTOK(Meslek lisesinde okuduğu bölümün mühendisliğine devam eden) kontenjanı ile öğrencilerde girebilmektedirler. Ancak bu öğrenciler teknoloji fakültesine düz, anadolu ve fen liselerinden gelen öğrencilerin seviyelerine yetiştirilebilmeleri için "zorunlu" bilimsel hazırlık programı ve "isterlerse" bu programın yanında "aynı yıl içinde" İngilizce hazırlık alabilmektedirler. Bu hazırlığı geçen öğrenciler bir sonraki sene MTOK imajından kurtulup Teknoloji Fakültesi 1.sınıf kontenjanına dahil edilirler. Bu konuda dez avantajları ise aynı yıl girdikleri Teknoloji fakültesi öğrencileri 2.sınıfa geçerken onların 1.sınıfa geçerek 1 yıl kaybetmeleridir. Ancak bu 1 yılda gerekli teorik temeli atmaları ileri sınıflarda teorik mühendislik derslerinden zorlanmamaları için oldukça önemlidir.

    KISACA;

    + yönleri: Teorik dersleri uygulamaya dönüştürmeleri. Bu sayede uygulamaya yönelik oldukları için sanayinin istediği mühendisler olmaları. Tecrübe kazanımlarının daha fazla olması. (Mühendislik fakültesi mezunları bu açığı 1-2 yıl firmalarda çalışarak halledebilir.)

    - yönleri: İngilizce yeterliliklerinin düşük olması. (İsteyen öğrenci eğitim süresi içinde İngilizceyi kendisi halledebilir)


    YÖK tarafından yapılan resmi açıklama 2. sayfa bkz:http://www.tf.sakarya.e...sdegerlik-metni-pdf.pdf


    Burada takım tutar gibi fakülte tutan kişilere itibar etmeyin. Size engel olanlara inanmayın. Resmi sitelerden, bitiren öğrencilerden, üniversiteleri arayarak bilgi alın geleceğiniz için asla çekinmeyin.

    Teknoloji fakültesine gidecek öğrencilerin laboratuvar ve atölyeleri gelişmiş üniversiteleri tercih etmelerini öneririm.

    @MertGun kardeşimden alıntıdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 2 Aralık 2014; 2:16:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    Bu ay itibari ile YÖK tüm davaları sonuçlamış olup mühendislik fakültesi mezunu ile teknoloji fakültesi mezunu eşdeğerdir açıklamasını yaparak noktayı koymuştur. (Aşağıda link verilmiştir)

    Teknoloji fakültesi 2 yıl önce ne olduğu bilinmeyen, imza yetkisinin olmadıkları konuşulan, mühendis sayılmadıkları, mühendislik fakültesi öğrencileri tarafından "hak yiyen" olarak eleştirilip beğenilmeyen ancak 2014'ten itibaren yavaş yavaş mühendislik fakültelerinin teknoloji fakültelerine dönmeye başladığı öngörülen fakülte türüdür.

    Amacının masa başında oturan akıllarına uygulamaya dönüşmemiş tonlarca formül sokulmuş mühendisler değilde araştırma, geliştirme ve uygulama yönlerinin ağır bastığı aynı zamanda 2014 itibari ile "teorik eğitimlerinin mühendislik fakülteleri ile aynı şartlara getirildiği" fakültedir. 5 yıl sonrasında mühendislik fakültesi kalmaması olası ve olması gereken durumdur. 2011 itibari ile yerleştirme puanlarına bakmanız halinde mühendislik fakülte puanlarının her sene düşüş içerisindeyken teknoloji fakültelerinin artış içerisinde olduğunu görebilirsiniz. Bu sistem artık Avrupa ülkeleri "teknolojisinin" nasıl bu denli geliştiğine özenerek bakan mühendisler değil, ülkesine Avrupa teknolojisini getirecek mühendisler yetiştirmektedir. Sanayinin dev markaları da teknoloji fakültelerine destek vermektedirler. Sanayinin desteği bu kadar ile kalmamış olup teknoloji fakültesi öğrencilerinin büyük çoğunluğu diplomalarını almadan iş bulmuşlardır. Teknoloji fakültelerinde eğitim ise öğrencilerin geleceğini ışık tutmaktadır. İlk dönem teorik ders görüldükten sonra diğer dönem bu teoriyi uygulamaya dönüştürme sistemi öğrencilerin daha okurken iş verenler tarafından aranan "deneyim-tecrübe" kazanmalarını sağlamaktadır.

    Ayrıca Teknoloji Fakültelerine MTOK(Meslek lisesinde okuduğu bölümün mühendisliğine devam eden) kontenjanı ile öğrencilerde girebilmektedirler. Ancak bu öğrenciler teknoloji fakültesine düz, anadolu ve fen liselerinden gelen öğrencilerin seviyelerine yetiştirilebilmeleri için "zorunlu" bilimsel hazırlık programı ve "isterlerse" bu programın yanında "aynı yıl içinde" İngilizce hazırlık alabilmektedirler. Bu hazırlığı geçen öğrenciler bir sonraki sene MTOK imajından kurtulup Teknoloji Fakültesi 1.sınıf kontenjanına dahil edilirler. Bu konuda dez avantajları ise aynı yıl girdikleri Teknoloji fakültesi öğrencileri 2.sınıfa geçerken onların 1.sınıfa geçerek 1 yıl kaybetmeleridir. Ancak bu 1 yılda gerekli teorik temeli atmaları ileri sınıflarda teorik mühendislik derslerinden zorlanmamaları için oldukça önemlidir.

    KISACA;

    + yönleri: Teorik dersleri uygulamaya dönüştürmeleri. Bu sayede uygulamaya yönelik oldukları için sanayinin istediği mühendisler olmaları. Tecrübe kazanımlarının daha fazla olması. (Mühendislik fakültesi mezunları bu açığı 1-2 yıl firmalarda çalışarak halledebilir.)

    - yönleri: İngilizce yeterliliklerinin düşük olması. (İsteyen öğrenci eğitim süresi içinde İngilizceyi kendisi halledebilir)


    YÖK tarafından yapılan resmi açıklama 2. sayfa bkz:http://www.tf.sakarya.e...sdegerlik-metni-pdf.pdf


    Burada takım tutar gibi fakülte tutan kişilere itibar etmeyin. Size engel olanlara inanmayın. Resmi sitelerden, bitiren öğrencilerden, üniversiteleri arayarak bilgi alın geleceğiniz için asla çekinmeyin.

    Teknoloji fakültesine gidecek öğrencilerin laboratuvar ve atölyeleri gelişmiş üniversiteleri tercih etmelerini öneririm.

    @MertGun kardeşimden alıntıdır


    Hem size hem de @MertGun arkadaşa teşekkür ederim zahmet edip bizi bilgilendirmişsiniz.

    Yalnız şu MTOK imajından kurtulup normal mühendisliğe geçme olayını ilk kez duyuyorum hocam zahmet olmazsa açar mısınız biraz?




  • Bérk Kızık B kullanıcısına yanıt
    Rica ederim elimizden geldikçe TEKNOLOJİ fakültesini güzeliklerini anlatmaya çalışıyorum.

    Şimdi MTOK konusuna gelirsek olay şu.Teknoloji fakültesinde 2 Türlü kontenjan var biri MTOK diğeride genel lise kontenjanı.

    MTOK sadece meslek liselerinden gelenlerin tercih edebildiği bir kontenjan yani eğer meslek liseli değilsen tercih edemessin.

    MTOKtan tercih yapan öğrenciler direk mühendislik müfredatına başlamazlar 1 sene boyunca fizik kimya ve matematik dersi görürler ve

    sınava gireler başarılı olurlar ise mühendislik müfredatına başlarlar.

    Yani MTOKtan gelen biri ilk önce 1 sene boyunca fizik kimya mat dersi görür okulu hiç uzatmasa bile 5 yıla bitirir.

    Burda yanlış anlaşılmaması gereken konu şu sen meslek liselisin diye illada MTOK dan tercih yapacaksın diye bir zorunluluk yok eğer puanın yetiyorsa genel lise

    kontenjanından da tercih yapıp direk mühendislik müfredatından da başlayabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    Rica ederim elimizden geldikçe TEKNOLOJİ fakültesini güzeliklerini anlatmaya çalışıyorum.

    Şimdi MTOK konusuna gelirsek olay şu.Teknoloji fakültesinde 2 Türlü kontenjan var biri MTOK diğeride genel lise kontenjanı.

    MTOK sadece meslek liselerinden gelenlerin tercih edebildiği bir kontenjan yani eğer meslek liseli değilsen tercih edemessin.

    MTOKtan tercih yapan öğrenciler direk mühendislik müfredatına başlamazlar 1 sene boyunca fizik kimya ve matematik dersi görürler ve

    sınava gireler başarılı olurlar ise mühendislik müfredatına başlarlar.

    Yani MTOKtan gelen biri ilk önce 1 sene boyunca fizik kimya mat dersi görür okulu hiç uzatmasa bile 5 yıla bitirir.

    Burda yanlış anlaşılmaması gereken konu şu sen meslek liselisin diye illada MTOK dan tercih yapacaksın diye bir zorunluluk yok eğer puanın yetiyorsa genel lise

    kontenjanından da tercih yapıp direk mühendislik müfredatından da başlayabilirsin.

    Anladım hocam yani atıyorum üniversite'ye MTOK'tan başlayıp normal mühendisliğe geçmek gibi bir seçenek yok?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bérk Kızık

    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    Rica ederim elimizden geldikçe TEKNOLOJİ fakültesini güzeliklerini anlatmaya çalışıyorum.

    Şimdi MTOK konusuna gelirsek olay şu.Teknoloji fakültesinde 2 Türlü kontenjan var biri MTOK diğeride genel lise kontenjanı.

    MTOK sadece meslek liselerinden gelenlerin tercih edebildiği bir kontenjan yani eğer meslek liseli değilsen tercih edemessin.

    MTOKtan tercih yapan öğrenciler direk mühendislik müfredatına başlamazlar 1 sene boyunca fizik kimya ve matematik dersi görürler ve

    sınava gireler başarılı olurlar ise mühendislik müfredatına başlarlar.

    Yani MTOKtan gelen biri ilk önce 1 sene boyunca fizik kimya mat dersi görür okulu hiç uzatmasa bile 5 yıla bitirir.

    Burda yanlış anlaşılmaması gereken konu şu sen meslek liselisin diye illada MTOK dan tercih yapacaksın diye bir zorunluluk yok eğer puanın yetiyorsa genel lise

    kontenjanından da tercih yapıp direk mühendislik müfredatından da başlayabilirsin.

    Anladım hocam yani atıyorum üniversite'ye MTOK'tan başlayıp normal mühendisliğe geçmek gibi bir seçenek yok?

    Hocam eğer MTOK tan tercih etiysen ki benim bir sürü MTOK ta okuyan arkadaşım var aralında genel lise kontenjanına puanlarıda yetiyoken yanlış tercihle gelmişler.

    Bir sene boyunca MTOK müfredatı gördüler sınavdan geçip anca mühendislik müfredatına başladılar.

    Ama sen yinede tercih edeceğin üniversitenin öğrenci işlerini ara sor.




  • Ben bişey sormak istiyorum. Şimdi teknoloji fakültesiden mezun olan teknisyenin bir mühendis gibi imza yetkisi varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aella2084

    Ben bişey sormak istiyorum. Şimdi teknoloji fakültesiden mezun olan teknisyenin bir mühendis gibi imza yetkisi varmı?






    Trollemeye çalışma boşuna @aella2084

    Devletin mühendis yetiştirmek için açtığı fakülteden (ki 2015 yılında ABETE kendilerini ıspatlayacaklar)

    sen nasıl oluyorda kendini bu kadar küçük düşürebiliyorsun

    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MF4(SAYISAL MÜHENDİSLİK PUANI) İLE TERCİH EDİLEN VE MÜFREDATI MÜHENDİSLİK MÜFREDATI OLAN

    MÜHENDİSLİK DİPLOMASI VEREN ,TEORİĞİN YANINDA UYGULAMASINIDA VEREN ,SANAYİCİLERİN ISRARLAR İSTEDİĞİ,BU SENE İLK MEZUNLARINI VERMİŞ OLAN

    ÖĞRENCİLERİ DAHA 3. SINIFTAYKEN İŞ TEKLİFİ ALAN,%30mtok %70 İ GENEL LİSE KONTENJAINYLA GELMİŞ

    İMZA YETKİSİ OLAN(Kİ BUNU ARTIK TROLLEYEMESİN İSTEYEN TMMOB Yİ ARAYARAK ÖĞRENEBİLİRLER) FAKÜLTELERİDİR.




    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEZUNU MÜHENDİS =GELECEĞİN MÜHENDİSİ




    VE GEREKLİ BELGELERİ DAHA ÖNCEKİ CEVAPLARIM DA

    LİN OLARAK VERDİM.


    ARKADAŞLAR BURDA @aella2084 YAPTIĞI GİBİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN İMAJINI ZEDELEMEYE ÇALIŞANLARA İTİBAR ETMEYİN

    GERÇEK BİLGİLERİ LÜTFEN TERCİH EDECEĞİNİZ ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİ İŞLERİNİ ARAYARAK ORDAN ALIN.

    @ aella2084 SEN VE SENİN GİBİLERE İNAT NE ÖSYM SINAVINDA Kİ HAKKIMI NEDE 4 SENELİK MÜHENDİS MÜFREDATI GÖRDÜĞÜM TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNİN HAKKINI

    YEDİRECEĞİM SİZ TROLLEMEYE ÇALIŞIN BEN DOĞRULARI YAZACAĞIM


    UNUTMAYIN ŞUAN MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARI DAHA FAZLA OLDUĞU İÇİN BÖYLE ANTİ REKLAM YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR

    SİZ LÜTFEN ALDIRIŞ ETMEYİN GERÇEK BİLGİYİ GEREKLİ KURUMLARI ARAYARAK ÖĞRENİN.






    GEREKLİ LİNKLER

    http://www.aa.com.tr/tr/haberler/357226--teknoloji-fakultesi-mezunlari-muhendis-olabilecek

    http://teknoloji.sdu.edu.tr/tr/haber/teknoloji-fakultesinden-emo-isparta-temsilciligine-ziyaret-10144h.html

    http://teknoloji.aku.edu.tr/yok-un-muhendislik-karari/

    http://tf.gazi.edu.tr/posts/view/title/sikca-sorulan-sorular-1989 (kararın kendisine ulaşabilrsiniz linkten)

    http://www.youtube.com/watch?v=ttIevizOeFc










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 13 Aralık 2014; 4:54:27 >




  • e.e.m E kullanıcısına yanıt
    Tama
    Öncelikle bu kadar açılayıcı olduğun için teşekkürler. Belki bu bilgiler başklarına yardımcı olur. Ama ben yanlış yere sormuşum soruyu yani sorun bende. Seni yorduğum için özür dilerim.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.