Şimdi Ara

Mühendis Abinizden Tercih Önerileri, Hayat Dersi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
16
Favori
30.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iron_moon


    quote:

    Orijinalden alıntı: ata_34

    öncelikle bu konuyu açan arkadaşımız kamuda çalışıyor ona göre yorumlar yapmış
    İTÜ ELEKTRİK-ELEKTRONİK-TELEKOM-KONTROL(İTÜ EE FAKÜLTESİ BÖLÜMLERİ)Nİ TANITAYIM BİRAZ
    İTÜ ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ:itünün en eski bölümlerinden bir tanesi..türkiyede elektrik-elektronik müh.yerine sadece elektrik sadece elektronik müh.eğitimi sadece itüdedir..zaten elektrik elektronik müh.4.sınıfta alanlara ayrılıyor(ya elektrik ya elektronik)
    3 üniversitede var ama itü dışındakilerin (yıldız teknik-kocaeli)sözü geçmiyor maalesef piyasada puanı da 340civarı idi(eski puanlama)şimdi sanırım 517 idi
    özelde ve devlette çalışılıyor tabi her müh.gibi ama bu puanı yapıp itü gibi yerlerden mezun olanlar genelde özel sektörde çalışıyorlar(ytü ve kocaeli mezunları da kamuya yönelmiş durumda)
    elektronun geçtiği her yerde elektrik müh.vardır telekominikasyon-sistem-otomasyon-enerji-inşaat yani çok geniş bir alanı var
    türkiyenin önde gelen firmalarının GENERAL ELECTRIC-SEIMENSE-ARÇELİK-ENERJİSA-MOELLER-PHILIPS-AVEA-TT-FORD-ABB-AREVA...gibi )iş ilanlarında elektrik müh.görebilirsiniz ve artık firmalar yalnız elektrik müh veya yalnız elektronik müh.alıyorlar elektrik elektronik müh.espirisi bitti yanialanında uzmanlaşmış eleman alıyorlar bakın:KARİYER.NET(ELECTRICAL ENGINEERING yazın görürsünüz)yani iş yelpazesi baya baya geniş bir bölüm makinadan sonra ama her tarafta elektrik müh.yok3 üniversitede var ve gerçek anlamda İTÜ DE var..itü elektrik mühendisliği mezunlarından bir kaç tane TURGUT ÖZAL-TOFAŞ FIAT GENEL MÜDÜRÜ-SEIMENSE GENEL MÜDÜRÜ-ENERJİSA CEO..yani gerçek anlamda elektrik müh.olarak özel sektörde ÇALIŞMAK İSTİYORSANIZ kesinlikle İTÜ ELEKTRİK MÜH.DERİM.. iş ilanlarına bakın bence gerçeklik için ve artık BOĞAZİÇİ-ODTÜ-İTÜ mezunları tercih edilir gibi ilanlar arttı çünkü o kadar özel üniv.ve devlet üniv.var ki...bir itü lü olarak tanıtmak istedim kolay gelsin..



    Siz benim söylediklerimi desteklemişsiniz zaten. Ben Elektrik Mühendisliğini en başa koydum. Şiddetle tavsiye ederim.

    Beni kolayı seçmekle ithaf etmişsniz. Zoru seçmek nedir anlatabilir misiniz? Yani şunu mu yapmalıydım: Mesai mevhumu olmadan (iş bitene kadar çalışma), bayram tatil demeden, aileme vakit ayıramadan (çocuğunuz olunca anlarsınız aileye vakit ayırmanın ne demek olduğunu, eve geldiğinizde minik kızınız uyumuş olacaksa onun en sevimli yıllarını siz patronun işini yetiştirmekle geçiriyorsunuz demektir), yıllık izinlerimi gereği gibi kullanamadan, sigortamın asgari ücretten yatırılmasına ses çıkarmadan, acaba bu işyerinden atılmadan emekli olabilecek miyim kaygısına aldırmadan, üstelik de bütün bunlara katlanırken kamudaki meslektaşlarımdan DAHA DÜŞÜK bir ücrete çalışarak Özel Sektörü mü seçmeliydim?

    Bir de bir konuya açıklık getireyim. Benim önerilerim ortalama insanlar için. Yoksa siz gider bir bilgisayar mühendisi olarak öyle bir proje yaparsınız ki katınız yatınız olur, ya da elektrik elektronik mühendisi olarak bir haberleşme şirketinde maliyetleri çok düşürecek bir buluşa imza atmışsınızdır el üstünde tutulursunuz. Ya da bir tanıdığınız ALCATEL'de işe girmiştir de bilmem ne kadar maaş alıyordur. Bunlar işin istisnası, en iyiler ve en kötüler benim konum değil. Ben %95'e hitaben yazdım bu konuyu. Ve şunu bilin ki %95'iniz istisna olan grupta olmayacak.

    Son olarak şunu söyleyeyim, meslek rehberi adı altında yayınlanan kitapçıklar filan vardır. Dersaneler, gazeteler verir. Bu rehberlerden de mutlaka uzak durun. O rehberlere göre her meslek süperdir zaten. Bir tanesi için bile menfi bişey yazmaz. Mesela Fen Bilgisi Öğretmenliği başlığını açıp okursunuz, hemen yazasınız gelir. Oysa devlet az sayıda alım yptığı için çoğu dersanelerde 200 TL maaşla, ya da MEB'de aylık 300-400 TL alarak ücretli öğretmen olarak çalışırlar.

    Neyse ben çok uzatmayacağım. Dediğim gibi; her koyun kendi bacağından asılır. İnşallah 5 sene sonra bu yazdıklarım aklınıza geldiğinde derin bir pişmanlık yaşamazsınız seçiminizden dolayı. Ben sadece tecrübelerimi paylaşmak istedim.
    Hepinizin tercihleri hakkınızda hayırlı olsun.

    düzeltme olsun yıldız mezunları da iyi yerlerdeler özelde, kocaelini pek bilmiyorum, ayrıca genel müdür demişm hata siemenste iyi pozisyonlarda çalışan üstdüzey manager düzeyinde yani, enerjisa ceosu da alman üniv mezunu elektrik mezunu, tofaş fiat genel müdürü de makina mezunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata_34 -- 2 Kasım 2011; 15:34:33 >




  • vizyon ve misyon sahibi her mühendis adayı (hangi bölüm olursa olsun) kendisini ihya edecek işler bulabilir. çok beylik bir laf olacak ama, her şey sende bitiyor en nihayetinde. yetenekliysen,azimli ve kararlıysan her şekilde iş kapıları sana açılacaktır.

    biraz polyanna oldu yorumum ama,ben bu taraftan bakmak istedim.
    saygılar...
  • Bizdeki problem nedir biliyor musunuz?

    1. Üniversite bitti mi, eğitim bitti zannediliyor.

    Orada ne öğrendiysem yeter, o bilgilerle ne iş yapabiliyorsam yapmalıyım. Daha fazlasını istemesinler...

    2. Çalışmadan kazanayım... Kısa yoldan zengin olayım...

    Siz her gün kendinizi geliştiren kaç kişi tanıyorsunuz? Yaptığı işi her gün daha iyi yapmak için çalışan, makale-doküman okuyan, yeni şeyler araştıran, çalışıp çabalayan...

    Bu bizim milletin geneline aykırı birşey olduğu için, mantık sabit...

    KAMU'ya girelim... 657 var zaten (parti kapatmaktan zordur devlet memurunu işten atmak)... Yan gelip yatsak da sorun değil... Ömrümüz garanti ya, yeter...

    Özel Sektörde de benzerini yapanları kapı önüne koyarlar ama anında...

    Öteki türlü de, başarılı olan adamı, aklı başında olan her şirket el üstünde tutar...

    Özel Sektörde Devletin 10 katı maaşla çalışan adamlar var ya... Onların hepsi torpilli, aileden gelme vs. adamlar değil.

    Cidden çok çalışkan, başarılı, her gün kendilerini geliştiren yüzlerce adam var öyle.

    Mühendisliği de "taşı soldan alıp sağa koyma. sağdan alıp sola koyma" gibi sabit bir iş olarak görür de o şekilde çalışırsanız, zaten çok ileri gidemezsiniz...

    Bilgisayar Mühendisi olan arkadaşım...

    Ben Bilgisayarcı olmadığım halde öğrenciyken Assembler, Java, C, Basic, Fortran gibi dilleri öğrenip kod yazmış, MySQL, PostgreSQL öğrenmiş, DOS-Windows'un tüm detaylarını kurcalamış, Linux-Unix Sistem Adminliği yapmış, HTML, PHP, ASP ile web sayfası kasmışım... Bu işleri yapabilmek için kütüphaneden en az 50 tane İngilizce kitap alıp okumuşum...

    Sen ne kadar geliştirdin kendini bu konuda? Bir de senin asli mesleğin...

    İngilizcem KPDS 90 ayarında iken bile, onbinlerce sayfa (yüzlerce roman) NYT Bestsellerlarından roman okumuşum. Bunları yaparken de üşenmeden elimde sözlük, hala bilmediğim kelimeler varsa altlarını çizip ezberleyerek uğraşmışım... Otobüste, tuvalette, yolda yürürken bile elimden kitap düşürmemişim...

    Sonra gün gelmiş, piyasada çalışmaya başlamışım... Hangi şirkete girsem el üstünde tutulmuşum... Üstüne de arkamdan "gözleriyle beni devirecek gibi bakanlar" olmuş...

    Suçlu benim değil mi? Ne gereği var ki yani...

    Mezun oldun, tak diplomayı koluna... Gittiğin yerde istediğin maaşı versinler... Ne ala memleket...




  • Kamuda çalışmak yan gelip yatmak değildir. Ülkemizdeki en büyük projelerin sahibi kamudur. Sizce bunları kim yapıyor peki? Kendiliğinden mi oluyor? Kamu mühendisleri kontrol eder bu projeleri, onlar kabullerini yapar, onaylar. Ben de zaten bu klişe fikirleri yıkmaya çalışıyorum. Arkadaşlar bunlar 20 sen öncesinin söylemi; kamuda herkes yatar, özelde herks deli gibi çalışır. Yok öyle bişey.
    Bir de her kamuya girenin torpili var sanılıyor. Oysa asıl torpil artık özel sektörde. İster beğenin ister beğenmeyin, 850,000 kişinin aynı şartlarda girdiği elimizdeki tek objektif sınav olan KPSS ile giriliyor kamuya. 10 yıldır "hamili kart yakınımdır" işi bitmiş durumda. Lütfen fikirler açısından kendimizi yenileyelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iron_moon

    Kamuda çalışmak yan gelip yatmak değildir. Ülkemizdeki en büyük projelerin sahibi kamudur. Sizce bunları kim yapıyor peki? Kendiliğinden mi oluyor? Kamu mühendisleri kontrol eder bu projeleri, onlar kabullerini yapar, onaylar. Ben de zaten bu klişe fikirleri yıkmaya çalışıyorum. Arkadaşlar bunlar 20 sen öncesinin söylemi; kamuda herkes yatar, özelde herks deli gibi çalışır. Yok öyle bişey.
    Bir de her kamuya girenin torpili var sanılıyor. Oysa asıl torpil artık özel sektörde. İster beğenin ister beğenmeyin, 850,000 kişinin aynı şartlarda girdiği elimizdeki tek objektif sınav olan KPSS ile giriliyor kamuya. 10 yıldır "hamili kart yakınımdır" işi bitmiş durumda. Lütfen fikirler açısından kendimizi yenileyelim.



    ...

    "Hamili Kart Yakınimdir" işlemiyor demek öyle mi?

    Güleyim mi...

    KPSS-B tipi için konuşuyorsun hala bak... A-Tipini de anlatsana bana...

    Ayrıca ben kamuya giren torpillidir demedim. 657'ye tabi devlet memurunu görevden atamadıkları için, yan gelip yatmak da çok yaygındır dedim.

    Hani ben çalışmadım ve dediğim gibi, arkadaşlardan birkaç tanesi devlette... Bu yatış meselesi de onlardan duyduklarım...

    "Özellikle MHP'lilerin zamanında getirdiği kadrolara iş yaptırmak ölüm... Keyiflerini bozma yeter" diyorlar...

    Bir yarısı da çalışıyor, ona itirazım yok... Ama kaç tanesi kendini geliştiriyor? Bana bir de bunu anlat...

    Yani o gün yapması gereken iş yoksa, oturup Freecell, Solitaire vs. kasmak veya laklak yapmak yerine oturup kitap okuyan, birşeyler araştıran, birşeyler öğrenen kaç memur tanıdın sen?

    Özel sektörde de çoğu böyledir de, ondan sonra "İş garantim yok" diye Özel Sektöre girmek istemezler... Yanlış olan zihniyet bu işte...

    Yok yanlışsın diyorsan, sen gel doğrusunu anlat da, biz de öğrenelim...




  • inşaat mühendisliği nerde ? listeleri altüst etmesi lazım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clsknkml -- 16 Temmuz 2010; 12:36:19 >
  • Bence çok saçma bir düşünce hiç kusura bakma. Eğet işim garanti olsn devlet kadrosunda diyecek olsak zaten dire öğretmen oluruz.
    Herkes güzel bir gelecek ve ucu açık bir kariyer istiyor bu sınava girerken.
    Bu "girmeyn" dediğin mühendislikleri isteyip de devlette çalışmayı planlıyan, hiç kariyer hayali kurmayan kim var ki?
  • mesajım bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Th3Dreamer

    Bence çok saçma bir düşünce hiç kusura bakma. Eğet işim garanti olsn devlet kadrosunda diyecek olsak zaten dire öğretmen oluruz.
    Herkes güzel bir gelecek ve ucu açık bir kariyer istiyor bu sınava girerken.
    Bu "girmeyn" dediğin mühendislikleri isteyip de devlette çalışmayı planlıyan, hiç kariyer hayali kurmayan kim var ki?


    Aynen ya.Zaten ögretmenlik de özel ders de verirsin ek gelir olur , yılın yarısı resmen tatil olur , ohh.Ne diye o kadar zor mühendislik eğitimiyle ugrasıp aynı parayı alasın.Devlet isteyen harita , orman müh. falan yazsın illa mühendislik yazıcaksa.
    Son 3-4 gün içinde birçok mühendisle konustum.Alayı da iyi üniversitelerden.Mühendis devlete girmeli mi vs. konuları da geçti.Hepsinin cevabı hemen hemen aynı ve sunu demek istiyor ;
    Lisede sadece aşırı inekleyerek bi adam iyi bi ünide iyi bi mühendislik kazanmışsa , bu onun zeki biri oldugunu göstermez.Ayrıca cok fazla OT diye tabir edilen adamlardan var , yeteneksiz , acayip insanlar var.Öylelerine kimse özelde adam akıllı maaş vermediği için de , mecbur onlara acık olan tek kapıya , devlete yöneliyorlar dediler.Mühendis adam zeki ve diğerleri gibi ot değilse asla ac kalmaz ve devlettekilerden cok daha iyi kazanır dediler.
    Ben bu memurlar.net'te mühendislerin laflarına aldanıyordum zamanında ama, hakkaten ordaki adamlar mühendis falan değil , sadece mühendislik okumuş.iron_moon da ytü bilgisayar mezunu ve devlette calısıyorsa , bence o da mühendis abilerimin dediği gibi , sadece mühendislik okumuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark1n


    quote:

    Orijinalden alıntı: Th3Dreamer

    Bence çok saçma bir düşünce hiç kusura bakma. Eğet işim garanti olsn devlet kadrosunda diyecek olsak zaten dire öğretmen oluruz.
    Herkes güzel bir gelecek ve ucu açık bir kariyer istiyor bu sınava girerken.
    Bu "girmeyn" dediğin mühendislikleri isteyip de devlette çalışmayı planlıyan, hiç kariyer hayali kurmayan kim var ki?


    Aynen ya.Zaten ögretmenlik de özel ders de verirsin ek gelir olur , yılın yarısı resmen tatil olur , ohh.Ne diye o kadar zor mühendislik eğitimiyle ugrasıp aynı parayı alasın.Devlet isteyen harita , orman müh. falan yazsın illa mühendislik yazıcaksa.
    Son 3-4 gün içinde birçok mühendisle konustum.Alayı da iyi üniversitelerden.Mühendis devlete girmeli mi vs. konuları da geçti.Hepsinin cevabı hemen hemen aynı ve sunu demek istiyor ;
    Lisede sadece aşırı inekleyerek bi adam iyi bi ünide iyi bi mühendislik kazanmışsa , bu onun zeki biri oldugunu göstermez.Ayrıca cok fazla OT diye tabir edilen adamlardan var , yeteneksiz , acayip insanlar var.Öylelerine kimse özelde adam akıllı maaş vermediği için de , mecbur onlara acık olan tek kapıya , devlete yöneliyorlar dediler.Mühendis adam zeki ve diğerleri gibi ot değilse asla ac kalmaz ve devlettekilerden cok daha iyi kazanır dediler.
    Ben bu memurlar.net'te mühendislerin laflarına aldanıyordum zamanında ama, hakkaten ordaki adamlar mühendis falan değil , sadece mühendislik okumuş.iron_moon da ytü bilgisayar mezunu ve devlette calısıyorsa , bence o da mühendis abilerimin dediği gibi , sadece mühendislik okumuş.




    Sonnda düşünebilen biri
    +1




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark1n
    quote:

    Orijinalden alıntı: Th3Dreamer

    Bence çok saçma bir düşünce hiç kusura bakma. Eğet işim garanti olsn devlet kadrosunda diyecek olsak zaten dire öğretmen oluruz.
    Herkes güzel bir gelecek ve ucu açık bir kariyer istiyor bu sınava girerken.
    Bu "girmeyn" dediğin mühendislikleri isteyip de devlette çalışmayı planlıyan, hiç kariyer hayali kurmayan kim var ki?


    Aynen ya.Zaten ögretmenlik de özel ders de verirsin ek gelir olur , yılın yarısı resmen tatil olur , ohh.Ne diye o kadar zor mühendislik eğitimiyle ugrasıp aynı parayı alasın.Devlet isteyen harita , orman müh. falan yazsın illa mühendislik yazıcaksa.
    Son 3-4 gün içinde birçok mühendisle konustum.Alayı da iyi üniversitelerden.Mühendis devlete girmeli mi vs. konuları da geçti.Hepsinin cevabı hemen hemen aynı ve sunu demek istiyor ;
    Lisede sadece aşırı inekleyerek bi adam iyi bi ünide iyi bi mühendislik kazanmışsa , bu onun zeki biri oldugunu göstermez.Ayrıca cok fazla OT diye tabir edilen adamlardan var , yeteneksiz , acayip insanlar var.Öylelerine kimse özelde adam akıllı maaş vermediği için de , mecbur onlara acık olan tek kapıya , devlete yöneliyorlar dediler.Mühendis adam zeki ve diğerleri gibi ot değilse asla ac kalmaz ve devlettekilerden cok daha iyi kazanır dediler.
    Ben bu memurlar.net'te mühendislerin laflarına aldanıyordum zamanında ama, hakkaten ordaki adamlar mühendis falan değil , sadece mühendislik okumuş.iron_moon da ytü bilgisayar mezunu ve devlette calısıyorsa , bence o da mühendis abilerimin dediği gibi , sadece mühendislik okumuş.


    Güzel yakalamışsın, tebrik ederim...

    Zira Memurlar.net'teki mühendislerin yorumları, Devlete girmeyi düşünenlerin yorumlarıdır... Bu da mühendislerin kısıtlı bir kesimi demektir...

    Türkiyede 30 milyon çalışan var, bunların hatırladığım kadarıyla 2-2.5 milyonu devlet memuru... Yani %10 bile değil. Geri kalan %90 nerde?...

    Bu bir de şuna benziyor... 22 Temmuz sonrası Emin Çölaşan vs. televizyona çıkıp da "Yahu nerden geldi bu kadar oy? Benim çevremde 1 tane bile AKP'li yok" diye şaşkınlığını izhar etmişti ya... İşte tek tip çevresi olanlar, o çevreyi genelleştirip tüm ülkeyi aynı şekilde değerlendirebilir...

    Bu yukarıda bahsettiğim "Fil" mevzusu...

    OT'lara gelince... Aklıma gelen bir hadise aktarayım size...
    ---------------------------------------
    ODTÜ'de bir sınava giremeyeceğim için gittim hocayla konuşmaya...

    "Üstüste 6 sınav 3 güne koydular, çalışmam gerekirdi, hatalıyım, ama çalışamadım. Telafi verir misiniz" vs. 1 saat anlattım. Bıdı bıdı bir ton laf saydı...

    "Yahu hocam, tamam haklısınız da, ben size mevcut bir durumdan bahsediyorum. Çalışamadım, girsem 0 alırım... Girmeyeceğim de... Telafi verir misiniz"...

    Gene bir sürü bıdı bıdı yaptıktan sonra "Raporsuz telafi vermiyoruz" dedi...

    "Hocam ben de biliyorum Medikoya gidip rapor almayı, ama neden doktorun vaktini ziyan edeyim ki... Geldik size sorduk insan gibi" dedim...

    Şaşırdı... "Nasıl oluyor o iş???" dedi...

    "Hocam siz hiç hayatınızda telafi almadınız mı?" dedim.

    "Hayır" dedi... Orda kalakaldım... "Tabi ya" dedim içimden... "Kimler akademisyen olur ki zaten..."
    "Peki hocam" dedim, döndüm gidiyordum, "Nereye" dedi... "Medikoya rapor almaya hocam" dedim...
    "Sen bu dersten geçemezsin" dedi... "Bakarız hocam" dedim, yürüdüm gittim.
    ---------------------------------------

    Mezun olduğumuzda da daha iyi gördük bu durumu... Bölümde akademisyen olarak kalanların büyük çoğunluğu piyasada çalışamayacak elemanlardı... (İdealist istisnaları vardı ama, onlar ciddi istisnaydı). Çoğunluğu da OT'lardı...

    Bu OT'ların hayatlarında telafi sınavı almamaları da normaldi... Ders çalışmayıp hovardalık yapmış öğrencinin halinden anlamamaları da...

    Özetle, bir kesimi değerlendirecekseniz, ya kısıtlama yaparak değerlendirin... Ya da genelleştirecekseniz, çok iyi araştırın da genelleştirin...

    "Ben mühendisim, devlet kapısında sürünen çok mühendis gördüm, mühendisler devlette iş bulamıyor, aman yazmayın"... demek çok yanlış ve yanlı bir yorum...




  • kendini geliştirmek olayı yalan değil.selimbey açıklamış zaten.
  • @yselim

    peki 9 eylül gazi gibi ünivlerde makina inşaata ne dersin?ilk senem basıp gidecem bekleme gibi niyetim yok.
  • @ysselim

    quote:

    Zira Memurlar.net'teki mühendislerin yorumları, Devlete girmeyi düşünenlerin yorumlarıdır...


    Bu yoruma gönülden katılıyorum Orayı okuyanlar da mühendislikten bu yüzden soğuyor zaten .
  • Herkesin yorumlarına saygı duyuyorum. Ben yazımda belirttim, ben tecrübelerimi paylaşıyorum. Tecrübelerim de elbette kendi penceremden olacak. Ben ne yaşadıysam odur benim tecrübem.
    Bizim gibilere OT diyen (büyük harfle yazmış arkadaş, ben de o yüzden yazdım) arkadaş da kendi tecrübesini yazmış. O fikirden de yararlanın tabii. Zaten doğruyu böyle bulursunuz. Harmanlayın iki zıt tecrübeyi kararınızı verin.

    Ben liseyi bitirdiğim ilk yıl ODTÜ Gıda Müh. kazanmıştım. Hazırlık sınıfında tüm bölümlerden arkadaşlar vardı. Elektrik-Elektronik'ten de biri vardı. Bahsettiğim yıllar 1994'lü yıllar. Yani bu arkadaş M puanına göre ilk 200'de filandı. Muhabbet ediyoruz; dedim ki neden EE Müh. seçtin? Dedi ki "Ben cyborg (böyle mi yazılıyor bilmiyorum ama yarı insan yarı robot olan makine demek bu) yapacam". Şimdi çok merak ediyorum ne yapıyor bu arkadaş. Yapmış olsa duyardık herhalde cyborgü :). Yani ODTU'yü, İTÜ'yü bölümünüzü falan bu arkadaş kadar abartmayın bence. Bir de bence gidin 4. sınıflarla konuşun, bakın bakalım ilk yıllarındaki heyecan umut kalmış mı onlarda.

    Son tavsiyem de şu olsun; tıp, fizyoterapi gibi bölümleri de şiddetle tavsiye ederim.




  • ilk 10 bine girseydim gözüm kapalı tıp yazardım.ama tıp gelmicek özellere de gitmem zaten okadar parayı ayıramam.bi sene beklemek mi orta halli devlette de özelde de iş yapan bi bölüm okumak mı?benim robot yapmak gibi hayalim yok fakat elektronikle geçti ömrüm kendi çapımızda işyerimiz var.ne yapmak lazım beklemek istesem ailem izin verir sanırım değer mi beklemeye tıp için illaki adam akıllı hazırlk yapim mi?yoksa basıp gideyim mi?üniler orta halli yerler boğaizçi harvard mit tarzı değil biizm anadoludan 9 eylül gazi akdeniz uludağ eskişhr gibi yerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iron_moon

    Herkesin yorumlarına saygı duyuyorum. Ben yazımda belirttim, ben tecrübelerimi paylaşıyorum. Tecrübelerim de elbette kendi penceremden olacak. Ben ne yaşadıysam odur benim tecrübem.
    Bizim gibilere OT diyen (büyük harfle yazmış arkadaş, ben de o yüzden yazdım) arkadaş da kendi tecrübesini yazmış. O fikirden de yararlanın tabii. Zaten doğruyu böyle bulursunuz. Harmanlayın iki zıt tecrübeyi kararınızı verin.

    Ben liseyi bitirdiğim ilk yıl ODTÜ Gıda Müh. kazanmıştım. Hazırlık sınıfında tüm bölümlerden arkadaşlar vardı. Elektrik-Elektronik'ten de biri vardı. Bahsettiğim yıllar 1994'lü yıllar. Yani bu arkadaş M puanına göre ilk 200'de filandı. Muhabbet ediyoruz; dedim ki neden EE Müh. seçtin? Dedi ki "Ben cyborg (böyle mi yazılıyor bilmiyorum ama yarı insan yarı robot olan makine demek bu) yapacam". Şimdi çok merak ediyorum ne yapıyor bu arkadaş. Yapmış olsa duyardık herhalde cyborgü :). Yani ODTU'yü, İTÜ'yü bölümünüzü falan bu arkadaş kadar abartmayın bence. Bir de bence gidin 4. sınıflarla konuşun, bakın bakalım ilk yıllarındaki heyecan umut kalmış mı onlarda.

    Son tavsiyem de şu olsun; tıp, fizyoterapi gibi bölümleri de şiddetle tavsiye ederim.


    Ben OT tabirini Akademisyenlerin geneli için kullandım... Ki bizim peder de 35 yıllık akademisyendir (Prof.) ve o camiada büyüdüm...

    Devlet Memurlarının geneli de Özel'de iyi iş bulamayanlar... Daha da ötesi, yorulmak-zorlanmak istemeyenler... Kendini geliştirmeyi dert edinmeyenler... vs.

    O ilk 200'e giren arkadaşın nerededir bilmiyorum da, ODTÜ CENG'den Microsoft-Sun-SEGA gibi büyük firmalara, EE'den de Silicon Valley'e giden arkadaşlar vardı...

    Belki de yapmıştır Cyborg... Bir araştır bakalım ne yapıyormuş?




  • gözümden kaçmış olabilir ama hangi üniversite mezunusunuz? benim tek idealim boğaziçi bilgisayar müh. ama hala kafamda soru işaretleri var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _MostWanted_

    gözümden kaçmış olabilir ama hangi üniversite mezunusunuz? benim tek idealim boğaziçi bilgisayar müh. ama hala kafamda soru işaretleri var.


    Sorunuz bana mı emin değilim ama ben Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunuyum.
    Ben girdiğimde 2500'lerden alıyordu. Şimdi 15000'lere kadar düştü. Daha da düşecek bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysselim


    quote:

    Orijinalden alıntı: iron_moon

    Herkesin yorumlarına saygı duyuyorum. Ben yazımda belirttim, ben tecrübelerimi paylaşıyorum. Tecrübelerim de elbette kendi penceremden olacak. Ben ne yaşadıysam odur benim tecrübem.
    Bizim gibilere OT diyen (büyük harfle yazmış arkadaş, ben de o yüzden yazdım) arkadaş da kendi tecrübesini yazmış. O fikirden de yararlanın tabii. Zaten doğruyu böyle bulursunuz. Harmanlayın iki zıt tecrübeyi kararınızı verin.

    Ben liseyi bitirdiğim ilk yıl ODTÜ Gıda Müh. kazanmıştım. Hazırlık sınıfında tüm bölümlerden arkadaşlar vardı. Elektrik-Elektronik'ten de biri vardı. Bahsettiğim yıllar 1994'lü yıllar. Yani bu arkadaş M puanına göre ilk 200'de filandı. Muhabbet ediyoruz; dedim ki neden EE Müh. seçtin? Dedi ki "Ben cyborg (böyle mi yazılıyor bilmiyorum ama yarı insan yarı robot olan makine demek bu) yapacam". Şimdi çok merak ediyorum ne yapıyor bu arkadaş. Yapmış olsa duyardık herhalde cyborgü :). Yani ODTU'yü, İTÜ'yü bölümünüzü falan bu arkadaş kadar abartmayın bence. Bir de bence gidin 4. sınıflarla konuşun, bakın bakalım ilk yıllarındaki heyecan umut kalmış mı onlarda.

    Son tavsiyem de şu olsun; tıp, fizyoterapi gibi bölümleri de şiddetle tavsiye ederim.


    Ben OT tabirini Akademisyenlerin geneli için kullandım... Ki bizim peder de 35 yıllık akademisyendir (Prof.) ve o camiada büyüdüm...

    Devlet Memurlarının geneli de Özel'de iyi iş bulamayanlar... Daha da ötesi, yorulmak-zorlanmak istemeyenler... Kendini geliştirmeyi dert edinmeyenler... vs.

    O ilk 200'e giren arkadaşın nerededir bilmiyorum da, ODTÜ CENG'den Microsoft-Sun-SEGA gibi büyük firmalara, EE'den de Silicon Valley'e giden arkadaşlar vardı...

    Belki de yapmıştır Cyborg... Bir araştır bakalım ne yapıyormuş?



    Hocam siz bize anlatır mısınız nedir bu kendini geliştirmek? Tepkisel bir soru değil bu, gerçekten merakımdan soruyorum. Yazdıklarınızdan sizin bu konuda bilginiz var gibi görünüyor. Mesela neyken ne olmaktır kendini geliştirmek? Gelişmişliğin ilk noktası G0, son noktası GX olsun. DeltaG=Gx-G0 ne olmalıdır ki gelişmişiz diyebilelim. Sillicon Valley'e gidince gelişmiş sayılır mıyız mesela? Bir de asıl sorum şu: kendini geliştirmk amaçsız mıdır? Yani geliştirmenin kendisi midir amaç yoksa bir amaç uğruna mı geliştirir kendini insan? Siz mesela kendinizi geliştirdiyseniz bununla hangi sonucu elde ettiniz?

    Devlette çalışanların çoğu özelde iş bulamayanlar demişsiniz. Ben mesela 3 yıl özelde de çalıştım. Devlette iş bulunca devlete geçtim. Ben mesela o gruptan değilim. Ve abartmıyorum çevremdekilerin %90'ı devlette iş bulamadıkları için özelde çalışıyorlar. Her iki yılda da bir KPSS'ye giriyorlar. Benim fikirlerimi fazla genellemeci bulmuşsunuz ama aslında gerçek manada istisna olan şeyleri fikirlerinize destek yapmışsınız. Sizi hariç tutup diğer arkadaşlara soruyorum:
    *Etrafınızda sillicon valleye, Microsoft'a, Google'a vb. giden kaç kişi tanıyorsunuz? (ben hiç)
    *Etrafınızda devlette iş bulmak için dersaneye giden, kpss çalışan, özeldeki işinden memnun olmayan kaç kişi tanıyorsunuz? (ben çok).




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.