Şimdi Ara

FM 2010 Taktik Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1. ligten Altay' aldım. Oyunda genel olarak taktik değişikliklerim sonuç vermiyor. Hangi taktiği denersem deneyeyim adamlar kaleye gidemiyorlar. Lig sonuncusu takımlar çatır çatır oynayıp 2 pasla kaleme geliyorlar. Oyuncularımı çalım manyağı yapıyorlar. Karşı takım oyuncularına bakıyorum, benimkilerden iyi değiller. Oyuncularım ileride oyun kurmaya çalışırken top kaybediyor, rakip uzun pasla kalede ve gol ben aynısını asla yapamıyorum. Şimdiye kadar bir sürü takımla da oynadım hepsi aynı şekilde işler iyi giderken bir kaybediyorlar artık 8-10 hafta galibiyet gelmiyor. Nerede yanlış yapıyorum anlamadım.



  • oyuncular yoruluyor olabilir , adamların arasında uyuşmazlık olabilir , şu adamların yanına koyulan yan görevler ve takımın gelişmiş ayarlarında uyumsuzluk olabilir
  • Oyunun problemi bence oyunculara yaratıcılıkta eklemeliler her zaman taktiğe bağımlı değil kendileride birşeyler katabilmeli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death Note

    oyuncular yoruluyor olabilir , adamların arasında uyuşmazlık olabilir , şu adamların yanına koyulan yan görevler ve takımın gelişmiş ayarlarında uyumsuzluk olabilir


    Oyuncunun kondisyonu 65-70 lere geldiğinde çıkarıyorum. Maça başlarken de 90 nın aşağısında ise yedek alıyorum. Adamların arasında uyuşmazlık nasıl olacak onu anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet2468


    quote:

    Orijinalden alıntı: Death Note

    oyuncular yoruluyor olabilir , adamların arasında uyuşmazlık olabilir , şu adamların yanına koyulan yan görevler ve takımın gelişmiş ayarlarında uyumsuzluk olabilir


    Oyuncunun kondisyonu 65-70 lere geldiğinde çıkarıyorum. Maça başlarken de 90 nın aşağısında ise yedek alıyorum. Adamların arasında uyuşmazlık nasıl olacak onu anlamadım.

    bazı adamlar anlaşamıyor filan yada adamların biri çok hızlı biri yavaştır yetişemez filan birde bazen adamların kondisyonu yüksek bile olsa 1 maç dinlendirmek iyi geliyor,önemsiz bir maça biraz düşük bir kadroyla çıkmayı dene




  • bende de var o sorun. bir türlü akıcı futbol oynatamıyorum.

    fakat en az açık veren taktik klasik 4-5-1 (orta sahada; 1-DMC, 2-MC, 1-AMR, 1-AML olacak)
  • Son 20-10 dakka kala önemli yerlerde oyuncu değiştirip

    Komple hücüm+sahada yandan komut olarak topu ceza sahasına gönder seçeneğini seç.

    Bide bunu dene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catres

    Son 20-10 dakka kala önemli yerlerde oyuncu değiştirip

    Komple hücüm+sahada yandan komut olarak topu ceza sahasına gönder seçeneğini seç.

    Bide bunu dene.


    Rakip bunu yaptığı zaman kesinlikle gol buluyor, ben yaptığımda top kaybediyorum ve golü kalemde görüyorum. Mesela rakip son dakikalarda gerideyse atağı seçip dizilişi de 4-2-4 yapıyor. Adamlar 10 dakikada 10 pozisyon buluyor en az 1 gol atıyor ben yaptığımda iyice dağılıyorum.
  • bu sorun son zamanlarda bendede var.Çok buyuk basarılardan sonra özellikle standart taktiginiz bozuluyor.Oyun hatasımı bilemem ama bir sezon mukemmel oynadıgınız taktikle bidahaki sezon hiçbirşey yapamaz hale gelebiliniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mertt1257

    bu sorun son zamanlarda bendede var.Çok buyuk basarılardan sonra özellikle standart taktiginiz bozuluyor.Oyun hatasımı bilemem ama bir sezon mukemmel oynadıgınız taktikle bidahaki sezon hiçbirşey yapamaz hale gelebiliniyor.

    evet bu olay kesinlikle var, sakatlıklar artıyo takmı hiç bozmuyosun 1 2 çok iyi takviye yapıyosun ama takım seneye çok kötü gidebilyo saçma sapan maçları kaybedebiliyosun, sanırım sürekli başarılı olupta insanların sıkılmasını engellemek için ama sıkıyo
  • Hazır cevaplar gelirken sorayım
    Sakat oyuncular da genel antremanda gözüküyor. Bu normal mi? Bazen sakat oyuncuyu genel antremandan dinlenmeye çekiyorum. Sakat oyuncunun hazır oyuncularla aynı çalışmayı yapması saçma değil mi?
  • Squad harmony düştüğü zaman doğal olarak takım kötü oynar. böyle zamanlarda taktiğin bir önemi kalmıyor. 4-5-1 oynayıp en azındam gol yememeye çalışma yararınıza olabilir, kısa pas - yavaş tempo - genişlik dar - savunma dip - kontratak gibi ayarlar yapabilirsin.
  • Konuyu açtığım anda 6. veya 7. haftadaydım ve ilk 8 içindeydim. Taktik saçmalığından bahsettiğimden sezon sonuna kadar 2 malubiyetim oldu. Onların biri süper lige yükseldiğimin belli olduğu sondan ikinci hafta. Son haftada yardımcıma verdim takımı o da şampiyon olan Orduspor'a yenildi. Ligi 2. bitirdim ve süper ligdeyim. Olaya bak
  • 2. senemde süper ligde pek tutunamadım. En iyi oyuncularım sürekli sakatlandı. Son maçta Manisa ile yapıyorum. Diyarbakır düştü. Ben kazanırsam Denizli ve Ordu kaybederse çıkıyorum. 2 -0 öne geçtim. Daha sonra 2 - 1 ve 2 - 2 oldu. Maçlara baktım Denizli ve Ordu yenilmiş. Eğer benim maç 2 - 1 bitseydi Denizli ile sadece ikili averajdan ligde kalacaktım. Yapay zeka bir bakıma bana şans vermiş oldu güya.
  • Aynı sorunu bende yaşıyordum ama genelde bu tip sorunlar kadro gücü zayıf takımlarda baş gösteriyor..Mesela ben Sakaryasporu alıyordum,çok iyi maçlar çıkarmama rağmen hep puan kaybediyordum ve 6.lıktan anca play-off'a kalıyordum..Ama play-off da ne oluyorsa oyunculara bir şevk geliyordu önüme çıkanı dağıtıyordum..Süper ligde de 16 puan mı ne toplamıştım..Sonra yallah tekrar 2.kümeye..
    Not:Oynadığım oyun Fm 2010 değildi..Sakaryaspor şimdiki gibi 2.ligde değildi yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet2468

    Hazır cevaplar gelirken sorayım
    Sakat oyuncular da genel antremanda gözüküyor. Bu normal mi? Bazen sakat oyuncuyu genel antremandan dinlenmeye çekiyorum. Sakat oyuncunun hazır oyuncularla aynı çalışmayı yapması saçma değil mi?

    hayır. Sakat oyuncu antrenman yapmıyor. Sakatlığı uzun sürüp iyileşme aşmasına geçince hafif antrenmanlar yapıyor. senin bişey yapmana gerek yok. ama Rezerve lig'te oynatabilirsin. As takım temposuna ulaşabilmesi için.
  • Evet, başlığın ne kadar mantıklı olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Altay'dan kovulduktan sonra Bucaspor'dan teklif geldi. Takımı sonunculuktan aldım 12.liğe kadar yükselttim ama yapay zeka yine devreye girdi. Penaltı kazandığım veya öne geçtiğim neredeyse hiç bir maçı kazanamadım. 3 - 1 öndeyken 4 - 5 yenildiğimde ise yapay zeka benimle uğraşma diyordu resmen. Benden her yönden zayıf takımlar şov yaptılar. Ben ise hangi taktiği hangi yolu denersem deneyeyim rahat maç izleyemedim. Önde olduğum maçlarda son onda bitmezken, adamlar 50 pozisyona girerken, geride olduğum maçlarda highlight girmedi. Sondan 5. maçta 15.ydim. Stresi kaldıramam deyip son maçları yardımcıma verdim sağolsun hepsini kaybetti. Ben anlamıyorum bu oyunda başarılı olmak için ne yapmak gerekiyor. Bir yerlerden konsol indirip hile mi yapınca başarılı oluyor. Hakiakten çok komik.
  • Senelerdir fm oynarım.Hiç taktikte sorun yaşamadım.Sana tavsiyem taktiği sürekli değiştirme.Sezon başında belirli bi taktikle başla.10 maç dene.Olmadı yine taktik değiştirirsin.Sürekli taktik değiştirirsen oyuncular taktiğe alışamadığı için problem yaşarsın.Bir de paslaşma hızını yavaş yapki çok ve sağlam paslaşsınlar.Soracağın soru olursa beklerim.
  • Messi bil e mutsuzsa oynayamıyor.Ya adamı memnun edeceksin yada postalıcaksın.Bende geçen Adanasporla başladım.İlk senemde açık ara farkla lider oldum.2.sene ligde 2. oldum 4 puan farkla.3.sene şampiyonlar ligi yarı finali oynadım.4.sene ligi kazandım türkiye kupasını kazandım şampiyonlar ligini kazandım.Sonra regenler fazlalaşınca sıkıldım bıraktım. :D
  • Taktik değiştirmek derken şöyle. Sürekli oynadığım diziliş 4-4-2. Ne kadar yardımcım rakip takım şu dizilişe karşı zorlanıyor 4-5-1 yap 4-2-2-2 yap dese de genelde 4-4-2 ve standart taktikle oynuyorum. Maç içinde öne geçersen 75-80 lere doğru defansif anlayışa geçiyorum gerektiğinde hücum oyuncusu çıkarıp defans oyuncusu alarak formasyonu değiştiriyorum. Ama bundan sonra rakip takım kesin 1 gol buluyor hatta öne bile geçebiliyor. E defansif yapmayıp devam etsem de yapay zeka 'bak savunmaya geçmezsen rakip böyle yener' der gibi golleri atıyor. Yani önde olduğum maçların hemen hemen hepsinde çok zorlanıyorum. Oyuncularım defansı kontra atağı iyi yapamıyor, ki rakip benden iyi değilse bile. Ayrıca çok geniş ama sıradan oyuncular yerine kısıtlı bir kadro ama kalbur üstü oyuncuları tercih ediyorum. O yüzden gittiğim takımda aldığım oyuncudan çok gönderdiklerim oluyor. Yani takımda 5 tane yarım yıldızlık oyuncu bana bir şey kazandırmayacağı için gönderiyorum. Zaten kadro geniş olduğunda ilk 18 dışındakiler sürekli mutsuz oluyor, bu yüzden oynamayanların sayısını azaltıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 20 Temmuz 2010; 13:38:55 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.