Şimdi Ara

Kasko Yerine Genişletilmiş Trafik Sigortası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
4
Favori
12.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kasko mutlaka gerekli bir şey ancak imzamdaki araç için gereğinden fazla maliyetli olduğundan bu sene yaptırmayı düşünmüyorum..Bunun yerine kapsamı genişletilmiş trafik sigortası düşünüyorum..

    İmm yi 50 bin tl üzerine artıracağım, çekici-yol yardımının olduğu olursa yangın ve çalınmayı da teminat altına alan bir trafik sigorta poliçesi var mıdır? Yani hem trafik sigortası hem dar kapsamlı kaskoyu içeren tek bir poliçe yaptırmam mümkün müdür?



  • hdi sıgorta 5 lıra bır ek ucret karsılıgı yol yardımı cekıcı hızmetı verıyor. yangın calınma gıbı haller ekstra olabılır sıgortacıların ısı o ama nekadar genıslerse fatırada okadar genıslıycektır onunuze kasko parasına yakın bır fatura koyabılırler bılıyorsunuz trafık sıgortası dahı ortalama 200lıradan asagı deyıl
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xmiralay

    hdi sıgorta 5 lıra bır ek ucret karsılıgı yol yardımı cekıcı hızmetı verıyor. yangın calınma gıbı haller ekstra olabılır sıgortacıların ısı o ama nekadar genıslerse fatırada okadar genıslıycektır onunuze kasko parasına yakın bır fatura koyabılırler bılıyorsunuz trafık sıgortası dahı ortalama 200lıradan asagı deyıl

    istanbul gibi bir yerde o kadar olabilir ama ben 2004 model 1.6 aracımı 110 TL ye sigortalattım
  • Sanırım isteğinizi karşılayan sigorta ürünleri var. Örneğin Axa Sigorta'da artı Trafik Sigortası diye bir ürün var. Sayfasında şunlar var:

    Artı Trafik Sigortası

    Zorunlu Trafik Sigortası dışında sunulan artılarla kazalar karşısında daha güçlü ve hazırlıklı olmaya ne dersiniz?

    Artı Trafik Sigortasıyla, Zorunlu Trafik Sigortası'na ek olarak üç adet avantaja daha sahip olursunuz.

    AXA SİGORTA Acil Yardım Hizmeti
    Araç Yardımı
    Sigortalı aracın çekilmesi
    Vinç ile kurtarma / çekme hizmeti
    Bulunmayan yedek parçaların temini
    Sigortalı aracı emanet ve muhafazası
    Profesyonel sürücü temin edilmesi
    Tamirat sonrasında aracın teslim alınması
    Araç bilgi hattı
    Kişisel Yardım
    Tıbbi nakil
    Konaklama
    Seyahatin tamamlanması ve ekibin geri gönderilmesi
    Oto kiralama - kiralık araç
    Refakatçi yakınının ziyareti ve konaklaması
    Gerekli ilaçların sevki
    Tedavi sonrası ikametgaha dönüşün sağlanması
    Acil mesajların iletilmesi
    Yakının vefatı durumunda ikametgaha öngörülmeyen dönüş
    Cenazenin tıbbi uygun nakli

    Ferdi Kaza Sigortası

    Sigortalı aracı kullanan kişiye poliçede belirtilen limit değerinde ferdi kaza teminatı

    İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası

    Zorunlu Trafik Sigortası'nın limitini aşan durumlarda devreye girmek üzere kaza başına poliçede belirtilen limitler ile sınırlı ihtiyari mali sorumluluk sigortası

    Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    AXA SİGORTA ACİL YARDIM ve HASAR DESTEK HATTI yılın 365 günü 24 saat (0216) 444 1 999 numaralı telefondan yardıma hazır...

    http://www.axasigorta.com.tr/Urunler/Araciniz/Arti_Trafik_Sigortasi.aspx?o=aracinizAlt01&osa=ar05

    Diğer sigortalarda da benzer ürünler olduğunu biliyorum. Sigorta şirketlerinin sayfalarında biraz gezerseniz, isteğinize uyan bir sigorta bulabilirsiniz.

    Kazasız, güzel günler diliyorum.
  • bizim trafik sigortası hangi şirketin acaba
  • GÜNEŞ SİGORTA
  • Cevap yazanlara teşekkür ederim..Biraz inceledim aralarından anadolu ve hdi mantıklı görünüyor..Genelde çekici hizmetini 1000 tl ye kadar veriyorlar, imm yi de + 15 bin tl ekliyorlar en fazla..Bunlardan daha yüksek teminat sunan sigorta şirketleri yok mu acaba? Çekici için yeterli olabilir ama imm rakamları yeterli değil bence..
  • 30.000TL GÜNEŞ SİGORTA YUKARIDA LİNKTEN İNCELİYEBİLİRSİNİZ.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Cevap yazanlara teşekkür ederim..Biraz inceledim aralarından anadolu ve hdi mantıklı görünüyor..Genelde çekici hizmetini 1000 tl ye kadar veriyorlar, imm yi de + 15 bin tl ekliyorlar en fazla..Bunlardan daha yüksek teminat sunan sigorta şirketleri yok mu acaba? Çekici için yeterli olabilir ama imm rakamları yeterli değil bence..

    ankarada hdi acentesiyim.incelediğinizi belirtmişsiniz.ancak "imm'yi en fazla +15 bin tl ekliyorlar" ifadeniz üzerine yazıyorum.daha önceki mesajınızda belirttiğiniz tarzda "hem dar kapsamlı kasko(çalınma+yanma+deprem+sel+terör) hem trafik" ikisi bir arada hdi tarafından sunulan "süper destek trafik" poliçesinde imm +17.500 şeklindedir.yani zorunlu trafik sigortasının verdiği 17.500'e bir 17.500 de hdi tarafından ekleniyor bu poliçede.ancak siz bunun daha fazla olmasını talep ediyorsunuz anladığım kadarı ile.hdi de trafik sigortasını ve dar kapsamlı kaskoyu tek poliçede almak mümkün olduğu gibi ayrı ayrı almak ta mümkündür.bu durumda hdi den trafik poliçenizi ve dar kapsamlı kasko poliçenizi ayrı ayrı alırsanız hem aynı primi ödüyor hem de imm'yi 250.000 TL'ye kadar artırma şansına sahip oluyorsunuz.özetle, talebinizi doğru anlamışsam size tavsiyem önce hdi'den yol yardım hizmetini kapsayan bir trafik poliçesi yaptırmanız.hdi'de yol yardım primi +10 tl etkiler.limitleri de oldukça tatmin edicidir.arkasından dar kapsamlı kasko yaptırmanız.bu durumda imm kademesini daha özgür belirleyebileceksiziniz.ve toplamda da imm farkı dışında aynı ödeyeceksiniz.bilmem anlatabildim mi.
  • Arkadaşlar ben bulunduğum ilde genişletilmiş trafik sigortası yaptıramıyorum..Nedeni sigortacıların cahil olması evet hemen hepsi biz bu sigortayı daha önce yapmadık nasıl yapılır bilmiyoruz diyorlar..Sigortacı telefon açıyor üstüne güya bilgi alacak karşı taraf "o da ne böyle bir sigorta mı var" diyor..

    Örneğin kamu maksimum sigorta yaptıracağım anadolu sigortadan teklif alamıyorum...

    Kaskom ayın 31 nde bitiyor ama anadolunun sistemi bana teklif vermiyor çok ilginç...!

    Axa ya gittim..Böyle bir sigorta yok diyorlar..Halbuki artı tarfik sigortası var..

    inanın ben şu anda pek çok sigortacıdan çok daha bilgiliyim..Kasko da da biçok konuya hakimim..Sigortacılara söylediğim bazı kelimeleri anlamıyorlar..

    Örneğin yüzde 2 muafiyet yapalım diyorum..Adam diyor ki( allianz acentesi)biz dar kapsamlı sigorta yapmıyoruz..Daha önce yaptık müşteriyle hasar durumunda karşı karşıya geliyoruz müşteri bize "Bu kasko değil mi neden benim hasarım ödenmiyor şeklinde yakınıyorlar" diyor..

    Bunların çoğu plaka yaş meslek vb..verileri girip genel bir kasko yapmak imm 20 olmuş 30 olmuş önemli değil müşteri sormazsa çıktı al ver eline..

    Bu arada işini çok iyi yapan acenteler de vardır mutlaka onlar istisna...
  • Yukarıdaki iletiyi yazdıktan sonra da çabalarım devam etti..Bütün uğraşlarıma rağmen bu şekil trafik sigortasını yaptırmayı başaramadım..

    Sigortacılar bu çeşit trafik sigortasına yanaşmıyorlar..Gerekçe "daha önce hiç yapmadık,müşteriyle karşı karşıya gelmek istemiyoruz..Hatta çekici gelmeyebilir ya da ücretini alamayabilirsiniz bile denildi.. "Bir diğer neden de bilgisizlik...

    Türkiyedeki sigorta şirketleri neden zarar ediyor daha iyi anladım..Siz acentenizi eğitmezseniz daha çok zarar edersiniz..Adamlar kasko şirketinin acenteliğini yapıyorlar ancak daha şirketin internet sitesine giripte bu çeşit trafik sigortası hakkında bilgi edinmiş değiller..

    Hdi acentesinden, allianz, axa, anadolu sigorta ve diğer firmaların bulunduğum yerdeki en iyi acentelerinden bu tur trafik sigortasını yaptırmayı başaramadım..

    hdi super destek trafiğe 125 tl dedi..Ancak teminatı 17500 üzerine çıkamıyoruz dar kapsamlı kaskoyla da birlikte olmaz dedi...

    Anadolu 100 bin teminatlı maksimum trafik ve dar kapsamlı kasko için 500 üzeri fiyat çıkardı..!

    Ya bana işini bilir acente denk gelmedi (ki hemen hepsini dolaştım ) yahut kasko yerine genişletilmiş trafik sigortası hayal ürünü..
  • Merhaba,

    Aslında yazılan tüm cevapları okumadım. Belki daha önce birisi yazmış olabilir. Genişletilmiş tarzda ki trafik sigortaları genellikle hasardan çok hizmet ağırlıklı ekler içerirler.

    Benim önerim ise %1 veya %2 muafiyetli bir kasko yaptırmanız yönünde olacaktır. Özellikle yaşı büyük, sigorta bedeli küçük buna rağmen kaskosu yüksek araçlarda önerilen bir uygulamadır. %2 muafiyet, kasko fiyatında %40 a varan indirim sağlayıp daha mantıklı bir fiyatın ortaya çıkmasına yaramaktadır. Araç sahibi için ise tek dezavantajı özellikle küçük hasarlarda muafiyet oranına denk gelen miktarın ödenme zorunluluğudur. Büyük hasarlarda o kadar göze batmamaktadır. 15.000 TL bedelli bir araçta her şekilde ilk 300 TL araç sahibi tarafından ödenecektir. Ama 5.000 TL lik bir hasarda 300 TL nin önemi kalmamaktadır.

    Kaskosuz olmaktansa, böyle bir seçenek her zaman daha iyidir.

    Saygılarımla,
    www.limonsigorta.com
  • hdi sigorta'da dar kapsamlı kasko poliçesi var.
    bu poliçede yanması, çalınması, grev lokavt, halk hareketleri, terör, deprem, sel ve su baskını,mini onarım teminatı vardır.
    prim ise 99 ile 199tl arasında değişiyor.aracın değerine göre belirleniyor.
    mini onarımdan sizin çarptığınız araç da yararlanabiliyor.
    araç değeriniz 20.000tl'yi geçmiyorsa düşünebilirsiniz.

    eğer bunu istemem derseniz süper destek trafik poliçesi de var.
    anadolu sigorta da da maksimum trafik sigortası var.ki onu istememişsiniz.

    ayrıca neredeyse bütün şirketlerde olan trafik+imm sigortası da yaptırabilirsiniz.düşük bir miktara 10-20 bin tl imm yapılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stilll -- 5 Eylül 2010; 17:12:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oluşumbilgi

    Merhaba,

    Aslında yazılan tüm cevapları okumadım. Belki daha önce birisi yazmış olabilir. Genişletilmiş tarzda ki trafik sigortaları genellikle hasardan çok hizmet ağırlıklı ekler içerirler.

    Benim önerim ise %1 veya %2 muafiyetli bir kasko yaptırmanız yönünde olacaktır. Özellikle yaşı büyük, sigorta bedeli küçük buna rağmen kaskosu yüksek araçlarda önerilen bir uygulamadır. %2 muafiyet, kasko fiyatında %40 a varan indirim sağlayıp daha mantıklı bir fiyatın ortaya çıkmasına yaramaktadır. Araç sahibi için ise tek dezavantajı özellikle küçük hasarlarda muafiyet oranına denk gelen miktarın ödenme zorunluluğudur. Büyük hasarlarda o kadar göze batmamaktadır. 15.000 TL bedelli bir araçta her şekilde ilk 300 TL araç sahibi tarafından ödenecektir. Ama 5.000 TL lik bir hasarda 300 TL nin önemi kalmamaktadır.

    Kaskosuz olmaktansa, böyle bir seçenek her zaman daha iyidir.

    Saygılarımla,
    www.limonsigorta.com





    Teşekkür ederim cevabınız için..Söylediğiniz gibi en mantıklısını buldum..17000 kasko bedeli üzerinden yüzde 2 muafiyetli kasko yaptırdım..688 tl ye mal oldu..



    quote:

    Orijinalden alıntı: stilll

    hdi sigorta'da dar kapsamlı kasko poliçesi var.
    bu poliçede yanması, çalınması, grev lokavt, halk hareketleri, terör, deprem, sel ve su baskını,mini onarım teminatı vardır.
    prim ise 99 ile 199tl arasında değişiyor.aracın değerine göre belirleniyor.
    mini onarımdan sizin çarptığınız araç da yararlanabiliyor.
    araç değeriniz 20.000tl'yi geçmiyorsa düşünebilirsiniz.

    eğer bunu istemem derseniz süper destek trafik poliçesi de var.
    anadolu sigorta da da maksimum trafik sigortası var.ki onu istememişsiniz.

    ayrıca neredeyse bütün şirketlerde olan trafik+imm sigortası da yaptırabilirsiniz.düşük bir miktara 10-20 bin tl imm yapılabilir.


    Hdi sigortada var olduğunu biliyorum da yapacak acente yok.. Acentelerin hemen hepsi bu tür bir sigortadan habersiz..Bilenlerde ya eksik biliyor ya da yapmaya yanaşmıyor..

    maksimum trafik + dar kapsamlı kasko (çalınma, yangın, mini onarım) istedim 500 üzeri fiyat çıkardılar..Bana mantıksız geldi..
  • hayırlısı olsun diyelim.
    hangi şirketten yaptırdınız acaba?
  • arkadaşlar bende citroen c4 1.6 hdi 2007 için kasko düşünüyorum
    nerrden yaptırsam acaba fiyat ne kadardır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stilll

    hayırlısı olsun diyelim.
    hangi şirketten yaptırdınız acaba?


    Anadolu Sigorta..
  • Arkadaşlar merhabalar.Arkadaşlar buradan EURO siğortayı siddetle kınıyorum.Nedenine gelince 18.09.2010 günü Malatya Akçadağ yolunda yedi kişininde gelinle damat dahil bir trafik kazasının ölduğu gecede aracımla aynı gün ve yerde saat 23.00 de mahsur kaldım.Araç yatalak özürlü çocuk adına kayıtlı ve çocuğun da araç içinde olduğu bir sırada bu olaylar olmuştur.Euro siğortayı yol yardımı için defalarca aradım ve tam beş kez kayıt yaptılar.Ama kayıt sonucu sürekli iş tekrar başa dönüyor ve kayıt alıyorlardı.Hiç bir ilerleme sağlayamadan kendimizde bulunan üç adet gsm telefonununda konuşmadan dolayı şarjı bitti.Yol yapımı olduğundan dolayı tek şeritten geçit sağlanıyor aynı zamanda dinamitle kayalar parçalandığından çok tehlikeli oluyordu.Bu na rağmen euro siğorta bizi başından atmayı çok iyi bildi.Gece saat 23.00 den ertesi günü saat 12.30'a kadar yolda mahsur kaldık.Birde utanmadan bizi güneş siğortaya yönlendiriyorlar.Kendileri ayrı şirket olmalarına rağmen güneş siğartaya neden yönlendirdiklerini hala anlayamadım.Dolaylı yollardan Çekici bulduk ve 200-TL ye aracı malatyaya çekdirdik. Euro siğortaya sakın siğorta ettirmeyin.Ben bin pişmanım.Buradan euro siğortayı şiddetle kınıyorum.
  • Geçmiş olsun metehan50@..Kaskonuz mu vardı yoksa yol yardımlı trafik sigortanız mı?

    Benim daha önce allianz dan kaskom vardı..Şehir merkezine yakın bir yerlerde lastiğim patladı..45 dakika içinde çekici gönderdiler sağolsunlar..Ama şimdi düşünüyorum da gecenin bir vakti ve uzak bir yerde aynı olay meydana gelmiş olsaydı acaba gönderirler miydi yine bir çekici? Kasko şirketinin sağlam bir anlaşması yoksa gecenin bir vakti hangi çekiciyi bulacaklar da o kadar yol yapacakta adam gelecekte Türkiye gibi bir ülkede pek inandırıcı gelmiyor bana nedense..

    Yukarıda da yazmıştım.. Yol yardımlı trafik sigortası araştırması yaparken bir sigorta acentesi bana açıkça söyledi "Yol yardımı gelmeyebilir sizinle papaz olmak istemem sonra" diye...

    Bu arada çekicinin kestiği faturayı saklayın..Şirketten bu meblağı talep etme hakkınız var..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.