Şimdi Ara

Laptop Tuş takımı çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
59.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..
    Bilgisayarımın modeli toshiba satalite a300. 2 hafta oncesınde bılgısayara kola dokulmustu ve servıse vermıstım ıcını guzelce temızledıler gerı verdıler ama klavyenın tusları yapıs yapıstı bugun sinir oldum tus takımını söktüm güzelce ve fırcanın uzerıni cam sille ıslatıp hafıfce sildim. hepsini öyle yaptktan snra uzerını kuruttum sac kurutmayla taktım tusları ve calstırdım ilk tııııt die ötmeye basladı kapattım daha snra tekrar açtım kullanıcı adım geldiinde kendılınden tuslar basıyordu kapttım tekrar bıraz bekledm tekrar actım ama tusların hıcbiri calısmadı usb klavye taktm acılırken tııııt dıe otuyor bilgisayarcı abide tus takılmıs dedı ama takılan tus yok neden olmuş olabilir cok acil yardımınızı bekliyorum...



  • Merhabalar

    Bilgisayarınızın DEL tuşunun üzerinden başlayan ve ESC tuşuna kadar uzayan plastik bir parça var.DEL tuşunun üzerinden ince uçlu ve küçük bir tornavida yardımı ile o plastik parçayı kaldırmaya başlayın.Oldukça esnek bir parça,aşırı zor kullanmadığınız sürece kırılmaz.O plastik parçayı kaldırdığınız zaman klavyeyi kasaya bağlayan vidalar ile karşılaşacaksınız.O vidaları dikkatlice sökünüz.
    Tüm vidalar söküldükten sonra klavyeniz boşa çıkacaktır.Bu noktadan sonra dikkatli olun.Klavyeyi anakarta bağlayan kabloyu,anakart üzerinde,kablonun giriş soketinin kenarlarını kendinize doğru çekerek çıkartınız.
    Klavyenizdeki tüm tuşları sökünüz.
    Tuş takımlarının altında kalan lastik parçaları kontrol ediniz.
    Aşırıya kaçmamak üzere sökmüş olduğunuz klavyeyi kolonya veya alkol yardımı ile temizleyiniz.Klavye temizliğinde cam-sil gibi materyaller kullanmayınız.
    Anakart üzerindeki klavye soketini kontrol ediniz.Her ne kadar servis görmüş makine olsa da,servisteki kişiler bazen baştan savma temizlik yapıp ürünleri geri yolluyorlar.
    Parça ve toz bırakmayan bir beze kolonya veya alkol dökerek soket kısımını temizleyiniz.

    Parçaları alkol veya kolonya ile temizledikten sonra hiç bir şekilde fön makinesi ile kurutmayınız.Uzun bir süre doğal kurumaya bırakınız.Tamamen kuruduğundan emin olmadıkça parçaları tekrar monte etmeyiniz.
    Klavye takımını dikkatlice anakart üzerindeki soket ile bağlantılarını yaptıktan sonra tuşları takmadan laptopa monte ediniz.
    Laptopunuzu açınız.
    Eğer probleminiz devam eder ise ürünü tekrar servise yollamaktan başka çareniz yok.
    Eğer sorun çıplak bir şekilde klavyeyi taktıktan sonra oluşmaz ise laptopunuzda herhangi bir metin aracı açınız.Tuşları sırasıyla monte ediniz.Eğer bir tuş monte ettikten sonra sürekli takılıyor ise o tuş kısımında problem vardır.


    Örnek resimler;
     Laptop Tuş takımı çalışmıyor
     Laptop Tuş takımı çalışmıyor
     Laptop Tuş takımı çalışmıyor
     Laptop Tuş takımı çalışmıyor
  • güzel paylasım için tesekkürler
  • Çok teşşekkür ediyorum böyle bir bilgi paylaştığın için dediklerini harfiyen yaptım klavye alkolle temizledim dediklerinizin aynısını yaptm bekliyorum kurumasını. tuşların çalışmamasının tek sebebi bumu olmalıdır sizce
  • Rica ederim.
    Anlattığınıza göre takılan tuştan kaynaklanan bir probleminiz yok.
    Eğer anakart üzerindeki klavye soketi kirlendi,sıvı ile temas etti yada kablo çıkmış ise laptop klavyeyi görmez ve açılışta öterek uyarı verir.
    Bu yüzden sizden klavyeyi sökmenizi istedim.

    Tuşların takılması problemi genel olarak karşılaşılan bir problem.Tüm tuşları çıkartıp,tekrar taktığınızda böyle durumlar ile karşılaşılabiliyor.O yüzden temizleyerek tekrar monte etmenizi istedim.

    Umarım sorununuz düzelir.
  • teşekkür ediyorum inş düzelir ... peki tuşları hic takmadan bilgisayarı açtıgımda tekrar çalışmaz ise klavye napmalıyım bios karsıma gelıyor dewam etmek için tıklaın dedınde çalışmadığı için tıklayamıyorum
  • Klavye kablosunu anakart üzerindeki sokete yerleştirmeyi unutmayınız.
    O işlemden sonra Bios ekranı herhangi bir tuşa basın der ise herhangi bir tuşa basarsınız,tuş olmadan da klavyeniz çalışmaktadır.
  • Dediklerinizi harfiyen yaptım şimdi klavyeyi taktm fakat sorun hala aynı çözebilmiş değilim birde bilgisayarı açma düğmesine bastımda capslock ışı yanıp sönüyor daha sonra hiçbir tuş çalışmıyor :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfect45 -- 30 Haziran 2010; 2:39:31 >
  • Klavye kablosunu sokete tam olarak oturttunuz mu?

    Eğer tüm her şeyi sorunsuz bir şekilde yaptıktan sonra hala klavyeniz çalışmıyor ise klavyeniz veya kabloları bozulmuş olabilir.
    Tekrar servise göndermenizde fayda var.Ya da A300 için uyumlu bir klavye alıp,onunla deneyeceksiniz.
  • az önce tuşları teker teker basıp denerken bir tuş bastım ve aşağı menüye geçti daha snra calısmadı gene acaba ıcınde sıvı oldundan dolayı olablırmı
  • Cam sil tuşlar arasında temassızlık yapmış olabilir.
    Ama yine de servis daha iyi çözüm olacaktır.
    Servis harici tüm klavyeyi bol alkol ile temizleyip uzun bir kurumaya bırakmak lazım ancak riskli bir işlem.
    O yüzden servis daha iyi bir çözüm.
  • Yarına kadar bekleyeceğim olmaz ise servise vericem artık yapılması gereken neyle yapılıcak çok teşekkür ediyorum yardımlarınız için cok yardımcı oldunuz iyi geceler diliyorum...
  • Kusura bakmayın tekrar rahatsız edıyorum bugun actım bılgısayarı bıraz tusları kurcaladım suan tuslar calısıyor ama bazıları bazen kafayı yıor kendılınden basıyor sankı tuslar bırbırıne gırmıs bırıne basıom dıgerı basıyor felan neden olablır acaba
  • Estağfurullah;
    Sorununuzun klavye takımından olduğunu düşünmüyorum.Eğer klavye takımı sorunlu olsa tuşlar bassa bile laptop açılışında sorun oluşturmaz.
    Büyük ihtimalle problem klavye kablolarından özellikle klavyeye bağlanan kısımdan dolayı oluşmakta.
    İnternet üzerinden satış yapılan sitelerden laptopunuza uygun klavye alıp,değiştirebilirsiniz yada servise göndererek sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
    Siz zaten yapılabilecek her şeyi yaptınız,sorununuz donanımsal ve sizin onaramayacağınız bir problemden dolayı oluşmakta gibi.
  • Aynısı benimde başıma geldi ben bir teknik servisim banada aynı sorun la geldiler güzelce temizledik ve çalıştırdık üst taraf komple çalışmıyordu mausede bi sorun kalmadı fakat klavye kendinden geçmiş bir durumda kısacası çalışmıyor bizde klavyeyi ilk taktığımızda ses geldi ve kesti çalışmadı sana tercihim soketleri kontrol et baktın bi orun yok uğraşma fazla yeni bir klavye al bağla ;)
  • Çok teşekkür ediyorum evet herşeyi yaptık fakat duzelmedı sanırım 1 klavye almaktan başka çaremiz yok usb klavye ile çalışıyor bilgisayar fakat laptop klavyesı sapıtmıs durumda.. serviste 1 klavye almamızı söylüycek hemde 150+ kdv :) yardmlarnız için çok teşekkür ediyorum cok yardımınız dokundu saolun :)
  • İnternet üzerinden satış yapan sitelere bakarsanız daha uygun fiyata bulabilirsiniz.
  • konuyu hortlatıyorum ama.. abim aradı asus marka laptobu var, bilgisayarı açmış klavye çalışmıyor bir tek space tuşu çalışıyor diyor, şifre girilecek yeri geçememiş ne rakamlar ne de harfler çıkmadığı için. daha alalı 3-4 hafta oldu, cevap yazarsanız sevinirim. teşekkürler.
  • Klavye ile ilgili şu an bir şey söyleyemeyeceğim ama solda erişebilirlikte ekran klavyesi var. Şimdilik onu kullanabilirsiniz. Sonra şifrenizi girdikten sonra: Tüm programlar >> Donatılar >> Erişim Kolaylığı >> Ekran Klavyesi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.