Şimdi Ara

Şarjınızın uzun gitmesi için yapılması gerekenler (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
536
Cevap
31
Favori
135.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler
  • Slm arkadaşlar 16.06.2013 saat 01.00 telefonu şarja taktım,saat öğlen 12:26 oldu hayla şarjı yüzde 90 dolmadı bir önceki şarjda böyle değidli.Sorun nedir neden kaynaklanıyo yazılımsal bir sorunmu yoksa şarj cihazındamı problem var.Daha telefonu alalı 2 ay olmadı
  • uygulayacağım...
  • Hemen hemen hepsi uyguladığım şeyler, burada arkadaşlarla paylaşman güzel olmuş emeğine sağlık... Aynı zamanda arkaplanda çalışan uygulamaları task killer ile kapatmanızda faydanıza.
  • Sağolun arkadaşlar güzel mesajlarınız için.
  • Telefonu kapatın pili çoook uzun gidiyo.(DENEDİM)




  • Böyle olunca da telefon kullanmaktan hiç bir şey anlaşılmıyor ki. Herşey kısıtlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: salih_aktas01

    Telefonu kapatın pili çoook uzun gidiyo.(DENEDİM)


    Bir süre sonra boşalıyor yine de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • teli az kullan o zaman az gider
  • güzel paylaşım teşekkürler
  • Ben cep telefonunuma batara almistim cok iyi bir batarya idi ve işimi gördü
    iphoneaksesuar.web.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AslanE. -- 25 Temmuz 2013; 13:51:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    />


    [size=3]ÜST KONU!!!




    Sizinde eklemek istediğiniz bir şey olursa hemen eklerim konuya.

    Not: Hangi ayarın nerede olduğunu gösteren yönergeler Symbian S60V5 içindir.Diğer işletim sistemli telefonlara sahip olan arkadaşlar tabiki farklı yerlerden ayarlayacaklar.

    1- 3G kullanmıyorsanız 3G'yi kapatın.Kullanıyorsanız sadece kullandığınız zaman açın. Ayarlar -> Bağlantı -> Şebeke -> Şebeke modu -> GSM

    2- Telefonunuz Symbian ise arkaplanda açık uygulama bırakmayın.RAMBlow adlı uygulamayı tavsiye ederim.

    3- Parlaklığı genelde en düşükte tutun.Ekran zaman aşımını kısın. Ayarlar -> Telefon -> Ekran

    4- Titreşimi kapalı tutun. -> Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> Titreşim kapalı.

    5- Telefonunuz dokunmatik ise dokunmatik ekran titreşimini kapatın. -> Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> Dokunmatik ekran titreşimi -> Kapalı

    6- Telefonunuz dokunmatik ise bildirim ışığı ve açık ışığını kapatın.Diğerlerinde de bildirim ışıkları oluyor.Kapatın. Ayarlar -> Telefon -> Bildirim Işıkları -> İkisini de kapalı yapın.

    7-Telefonu çok sık açıp kapamayın.Bazılarımız telefonu kapatınca şarjı daha az gider sanıyorlar ama çoğu telefonda öyle değil.Mesela dokunmatik Nokia'lar açılışta çok fazla şarj tüketiyor ( Şarjın % 10'unu yiyor. ) .Onun yerine telefonu uyurken veya kullanmayacağınız zamanlar hatsıza (( bazı telefonlarda uçuş modu )) alın.Bu şarj dayanma sürenizi bayağı artırır.Hatsıza almak iyidir.E tabi telefon uzun süre kullanılmayacaksa kapatmak daha iyidir.Mesela 7-8 saati aşkın kullanmayacaksınız telefonu kapatın.

    8- Yeni telefon aldığınızda sakın 12 saat şarj etmeyin.Eskiden nikel-kadyum pilli telefonlar vardı.İlk şarj süreleri 12 saatti.Bellek etkisi olurdu onlarda.Ama artık yeni telefonların hiçbirinde 6 senedir nikel kadyum pil kullanılmıyor.Lityum iyon pil kullanılıyor.Telefonun ilk 5 şarj işlemi şöyle olmalı.Telefonun şarjını tamamen bitir kapalı halde batarya dolu diyene kadar şarj et.5 kere yapılan bu şarj işleminden sonra telefonunuzun bataryasını hiçbir zaman tam bitirmeden şarj etmeye çalışın.Açık şekilde de şarj edebilirsiniz ama kapalı halde şarj etmek yararınıza olur.Ayrıca lityum iyon piller her yıl kapasitelerinin % 20 sini kaybediyorlar.

    9- Zil sesini en yüksekte tutmayın. Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> Zil sesi seviyesi

    10-3D zil sesi efektini kapatın.bu sesi bayağı değiştiriyor güzelleştiriyor ama şarjdan da yiyor hele bir de telefonunuz uzun uzun çalarsa şarj bayağı azalır.Tercihlerden kapatabilirsiniz. Ayarlar -> Kişisel -> Tercihler -> İlgili tercihin üstüne gelin -> Kişiselleştir -> 3D zil sesi efekti

    11- Hücre bilgisi gösterimini kapatın. Ayarlar -> Bağlantı -> Şebeke -> Hücre bilg. gösterimi kapalı.

    12- Telefonu hackledikten sonra şarjın bitmesini bekleyin.Sonra kapalı halde şarj edin batarya dolu diyene kadar.Bunu 4-5 kez yapın.Şarjı bitmeden telefonu şarj etmeyin.Daha sonra normal şekilde şarj edebilirsiniz.

    13- Olabildiğince şarjı tamamen bitmeden şarj etmeye çalışın.Ömrü artar.

    14- Bluetooth'u açık bırakmayın.

    15- W-lan warlığını göster seçeneğini asla yapın. Ayarlar -> Bağlantı -> Kablosuz LAN -> Seçenekler -> Ayarlar -> W-lan varlığını göster asla.

    16- Telefonu şarjdan batarya dolu dediğinde çıkarın.Fazla şarjda bırakmayın (( teşekkürler imolared ))

    17- Görüşme yaparken telefonun anten bölgesine parmağınızı koymayın. Aksi halde hem telefonun çekişi artırmak için daha fazla güç harcamasına hem de vücudunuza sinyal transferine sebep olursunuz.
    Anten bölgesi genellikle arka tarafın en üstünde kalan yerdir. Farklı da olabilir kullanım kılavuzuna bakınız. (( teşekkürler Akıncı ))

    18- Telefonlarda kullandığımız temalara dikkat edelim.Hareketli temalar şarjdan çok yiyor.Mümkünse telefonla birlikte gelen temaları kullanalım ve koyu renkli hareketsiz duvar kağıdı(tema değil) kullanalım.Hareketli duvar kağıtları ışık her yandığında harekete geçerler ve bu kısa sürede olsa şarjdan aslan payını kaparlar (( teşekkürler sungur13 )) Ayrıca tema efektleri de şarjdan kısar.Gerçi güzel bir özellik ama şarjdan da yiyor.Size kalmış. (( teşekkürler sugar_klavyeci )) Ayarlar -> Kişisel -> Temalar -> İlgili temanın üstüne gel -> Seçenekler -> Tema efektleri kapalı yapın.

    19- Her zaman orjinal batarya ve şarj aleti kullanalım.Kalitesiz bataryalar aşırı sıcakta patlayabiliyor ,ayrıca telefonun ömrünü çok kısaltıyorlar. (( teşekkürler sungur13 ))

    20- Nokialarda açılışta güzel bir ses geliyor.Buna başlama tonu deniyor.Bu sesi kapatarak da pil ömrüne katkıda bulunabilirsiniz.Çünkü bildiğimiz gibi telefonlar ilk açılışta büyük güce ihtiyaç duyarlar.İşletim sisteminin açılması,rehber ve mesajların başlatılması,şebekenin bulunması,duvar kağıdı ve temaların yüklenmesini içeren bu periyodda pilin daha az kullanılması için başlama tonunu kapalı tutmanız pil ömrüne katkı sağlayacaktır. (( teşekkürler sungur 13 )) Başlama tonu 5800'da tam olarak kapanmıyor.Ama şöyle yaparsanız Ayarlar -> Telefon -> Ekran -> Açılış notu -> Metin seçin. Böylece daha az şarj harcar.


    21- Kulaklıktan müzik dinlemek daha az şarj harcıyor.Hoparlörden müzik dinlemek daha fazla şarj harcar. (( teşekkürler @sugar_klavyeci ))

    22- CPU modlu CFW'ler telefonu daha performanslı çalıştırır ama aynı zaman da daha fazla şarj harcar.

    23- Telefonu bir şebeke modunda bırakın.Çift modda bırakmayın.Çünkü 3G'nin olmadığı durumlarda GSM'e geçecek 3G olduğunda UMTS'ye geçecek vs. bu değişim şarj harcar.3G kullanacaksanız UMTS, kullanmayacaksanız GSM seçin.Çift mod seçmek sadece kapsama alanının az olduğu yerlerde işinize yarayabilir.

    24- Oto. tuş kilidi süresini azaltırsanız ekran daha hızlı söner.Ayarlar->Telefon->Telefon yönetimi ( teşekkürler modrizzt )


    25- Eğer cihazınızı uzun süre kullanmayacaksanız pili cihaz üzerinden söküp, %40-%50 şarj ile buzdolabı gibi 3-4 derecelik ortamda muhafaza ediniz.
    Lityum pillerin ömürleri NŞA ( Normal Şartlar Altında ) yılda performanslarından %20 kaybederler. Bu şekilde muhafaza ettiğinizde bu değeri %3-%4'lere çekmiş olursunuz. ( teşekkürler marikanwap )

    26- Son zamanlarda acil veya hızlı şarj istasyonları diye tabir edilen ve 10dk. gibi kısa sürede cep telefonunun pilini şarj edebilen makineler çıktı.Bunlara rağbet etmemek en iyisi.Şok şarj bataryanın ömrünü olumsuz etkilemektedir. ( teşekkürler sungur13 )

    27- Yeni aldığınız bir telefonun pil dengesi anca 1-2 ay sonra yerine oturur.Ve bu süre zarfında pili dikkatli kullanmanız pilin ilerideki ömrünü etkileyecektir.Merak etmeyin şarj süresinin gittikçe arttığını farkedeceksiniz.

    28- Ayrıca telefonunuzda herhangi bir Güç Tasarruf modu varsa uygulamanız yararınıza olur.Nokia'lardaki Güç Tasarruf modu burada yazanların çoğunu uygulamaktadır.


    Dokunmatik telefonlar yoğun bir kullanımda 1 günü zor bulmaktadırlar.Ortalama dayanma süreleri 1,5 - 2 gündür.Daha fazlasını beklemeyin.

    Deneyenler lütfen yorumlarını esirgemesin.

    Bunları yapmak zorunda değilsiniz.Bunlar sadece tavsiye.İsteyen yapar isteyen yapmaz size kalmış.
    Aklıma gelenler bu kadar.Sizinde aklınıza gelenleri ekleyeyim.Ve hatam varsa düzeltmem konusunda yardımcı olunuz.

    />


    Telefonunuzu araçta şarj edebilmek, hatta aynı anda 2 telefon ya da başka cihazları da şarj edebilmek için çok kullanışlı bir ürün sunuyoruz.
    http://www.cepeksen.com/Urun_spada-cift-cikisli-universal-arac-sarj-basligi_45224

    Spada Çift Çıkışlı Universal Araç Şarj Başlığı,
    Spada marka çift çıkışlı Universal araç şarj başlığı, Avrupa standardı CE belgeli, zararlı maddelerin kullanımını yasaklayan RoHS sertifikalı bir üründür. Alman markasıdır. 12- 24 Volt enerji ile şarj eder. Toplam çıkış gücü 5V - 3,1A'dır. Takılan cihazın amperajına göre çıkış gücünü otomatik ayarlar. USB giriş olan tüm kablolar ile uyumludur. Çift çıkışı ile aynı anda iki cihazı şarj edebilir. Tablet bilgisayarınızla birlikte telefonunuzu ya da navigasyon cihazınızı aynı anda şarj edebilirsiniz. Spada orijinal ambalajında satılmaktadır. Sunduğu kalite ve güvenilirliğe göre ekonomik fiyatlıdır.

    Uyumlu Modeller,
    Apple iPhone 5, Apple iPhone 4, Apple iPhone 4S, Apple iPad 1, Apple iPad 2, Apple iPad 3, Apple iPad 4, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S, HTC One, HTC One V, USB girişli kablosu olan tüm mobil cihazlar.





  • lumialar için tavsiye bekliyorum zira 1 gün zor çıkıyor...
  • Faydalı konu.
  • Söylediklerin doğru olabilir ama tüm işlevlerini kap
  • emeğine sağlık
  • telefon çakma napcaz yha :(
  • 27. madde tamamen yanlış yazılmış telefonun bataryası açılmaz artmaz vs vs böyle şeyler yoktur 1-2 ay içinde neden artmaya başlar ? çünki telefonu elinizden bırakmaya başlıyorsunuz ilk aldığınız günki hevesiniz olmuyor
  • telefonu 3310 yap diyorsun
  • çok ayrıntılı açıklamışsın herşeyi deneyeceğim. teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.