Şimdi Ara

İzmirde nerelere gidilir, nereler gezilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
45.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    İzmirde gezilecek yer önerileriniz nerelerdir, yarın gidiyoruz izmire ancak otobüsle gidilebilecek yerler olsun, gezmelik, eğlenmelik, yemek vs de dahil olmak üzere izmirde nerelere gidilir?



  • Agora, İnciraltı, Güzelyalı sahil, Kordon, Sasalı doğal yaşam parkı, kıbrıs şehitleri vs vs..
  • izmirde yol parası felaket pahalı.haberin ola.
  • Bi kıbrıs şehitlerine gidin, oradan kordona girersiniz. vapurla karşıyakaya geçersiniz.
  • EGS Park, Forum Bornova, İnciraltı, Teleferik(açıldıysa tabi),Güzelyalı, Alsancak...
  • Aslında kısa bir süre izmirde yaşamıştım ne nerededir biraz biliyorum en azından nasıl giderim falan alsancak taraflarını.. Ama o güzelyalı inciraltı falan hiç bir fikrim yok nasıldır oralar? Nasıl ulaşılır ve orada gidilecek yerler nereleridir?

    Bir de karşıyakaya vapurla geçtikten sonra orada nereleri gezebiliriz? Teşekkürler
  • tepecik, altıntepe
  • Karşıyaka'da gezebileceğin pek yer yok. Bir özelliği olmasa da Karşıyaka çarşısına uğrayabilirsin, zaten gidebileceğin diğer yerler de EGS, Kipa, Carrefour. Sasalı'daki doğal yaşam parkına da gidebilirsin.
  • Aslında pek alışveriş merkezi olmasa da iyi olur böyle kapalı mekanlardan ziyade izmiri, izmirin gezilecek görülecek yerlerini görmek istiyoruz..

    Kıbrıs şehitlerinde yemek yenip kordonda kafelerde oturulabilir sonra vapurla karşıyakaya geçilir diye düşünüyorum Peki çarşıya uğradık geri döndük diyelim Karşıyakadan inciraltı, agora tarafına geçebiliyor muyuz doğrudan acaba? Ve teleferik çalışıyor mudur ilginç geldi çünkü böyle güzel bir izmir manzarası olurdu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

    Aslında pek alışveriş merkezi olmasa da iyi olur böyle kapalı mekanlardan ziyade izmiri, izmirin gezilecek görülecek yerlerini görmek istiyoruz..

    Kıbrıs şehitlerinde yemek yenip kordonda kafelerde oturulabilir sonra vapurla karşıyakaya geçilir diye düşünüyorum Peki çarşıya uğradık geri döndük diyelim Karşıyakadan inciraltı, agora tarafına geçebiliyor muyuz doğrudan acaba? Ve teleferik çalışıyor mudur ilginç geldi çünkü böyle güzel bir izmir manzarası olurdu?


    Karşıyakadan vapurla tekrar Konak'a geçip oradan inciraltı vb. gidebilirsin. Ek olarak teleferik kapalı ama asansöre gidebilirsin. Oranında manzarası fena deildir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyaş Pilot -- 15 Haziran 2010; 15:00:49 >




  • Kardeş Konak da bi 15 dk yürüme mesafesiyle ASANSÖR var; tarihi bir yer orda İzmire dürbünle bak kafetarya vss var. sonra arkadasların dedği gibi Kıbrıs şehitleri ,Kordon vs.. die devam et.Hoş bu sıcakta izmir gezilmez; Çeşme-Kuşadası-Foça yakın yerler bence buralara gitmelisiniz.Mesela hiç gitmediysen Şirinceyi tavsiye ederim,Selçuktadır hem şarap içersiniz.
  • Asansör tam olarak neredeydi.. Böyle göztepe tarafları gibi hatırlıyorum ama dediğim gibi pek bilmiyorum oraları.. hangi otobüsle gidebiliriz ki oraya mesela konakta vapurdan insek yada alsancak iskelede?

    Bu arada çevre ilçeleri de dolaşırdık aslında ama yarın için uygun değil gibi o araba yok malesef. Daha başka bir zamanda yaparız öyle diye düşünüyorum. Merkezde olan, eshotla gidilebilecek yerler başta geliyor yarınki plan için. Şirince , Foça vs şu an uygun değil o yüzden

    Asansöre de gidelim o zaman.. Sanırım bulabilirim orayı da.. Kız lisesini biliyorum sanırım yada en kötü konak metrodan çıkınca o tarafa doğru gider birilerine de sorarız.. Orada oturacak yer falan var mı ama? Kafe gibi yerler falan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _panzerschreck_ -- 15 Haziran 2010; 15:12:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

    Asansör tam olarak neredeydi.. Böyle göztepe tarafları gibi hatırlıyorum ama dediğim gibi pek bilmiyorum oraları.. hangi otobüsle gidebiliriz ki oraya mesela konakta vapurdan insek yada alsancak iskelede?


    Konakdaki Metro yok mu, ordan Kız Lisesine doğru yürü zaten esnafa sorarsan gösterirler abartmıyorum max. 15 dk. ya yürüme mesafesi var. Güzel bir yer tavsiye ederim.İzmir ayaklarının altında olucak...
  • Evet anansör iyi seçim gibi. Arkadaşın da dediği gibi geze dolaşa yürüyerek 15 dk.da varırsınız zaten
  • inciraltı, güzelyalı, bornova, Kemeraltı çarşısınıda gezmelisiniz kordonuda unutmamak lazım.
  • izmir'de ulaşımda 90 dakika olayı var. 1.55 TL ye 90 dk istediğin kadar araç değiştirebiliyorsun.

    Gidilecek yerlere gelince ;

    Deniz'e girmek istersen Çeşme, Seferhisar, Urla, Balıklıova, Karaburun tarafları tercih edilebilir.

    Gezilecek yerler, İnciraltı, Agora, Kipa, Güzelyalı, Kordon, Kıbrıs Şehitleri, Karşıyaka, Bostanlı, Mavişehir, Bornova Forum
  • Asansördeki restoran yada cafe hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Nasıldır acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labidu

    izmirde yol parası felaket pahalı.haberin ola.


    Destekli sallayalım, kentin büyüklüğü v.b göz önüne alındığında diğer illere göre oldukça uygun yol parası. Ayrıca 90 dk içinde tüm diğer binişler ücretsiz
  • haftasonu ben de izmir e gitmeyi düşünüyorum. ikea ve forum bornova yanyanaymış sanırım. bi de doğal yaşam parkını merak ediyorum.
    bunlar birbirine yakın mıdır ? bi de bu güzergahta başka nereleri tavsiye edersiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: saviola83

    haftasonu ben de izmir e gitmeyi düşünüyorum. ikea ve forum bornova yanyanaymış sanırım. bi de doğal yaşam parkını merak ediyorum.
    bunlar birbirine yakın mıdır ? bi de bu güzergahta başka nereleri tavsiye edersiniz ?

    doğal yaşam merkezi uzak baya bornovaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.