Şimdi Ara

Prince of Persia: The Forgotten Sands İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
16.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Prensin başı kumlarla değil, ateş ruhu ile belada!

    Bir çok oyuncu Ubisoft’un, PSP’ye gayet başarılı bir şekilde portladığı PoP: Revelations (PoP: Warrior Within) ve PoP: Rival Swords (PoP: Two Thornes) ‘dan sonra PoP: The Forgotten Sands’ta da aynı başarıyı bekliyordu. Fakat Ubisoft, oyunu duyurduktan kısa süre sonra, Forgotten Sands’ın PSP’de klasik tarzda oynanışa sahip olacağını duyurmuştu. Bunun anlamı, oyunun üç boyutlu değil, iki boyutlu, yandan görüş açısına sahip olacağıydı. Bu kimi oyuncular tarafından olumlu bir şekilde karşılanırken, kimi oyunculardan ise sert eleştiriler almıştı. Oyunun yandan çekime geçmesi, hikâyenin de değişeceği anlamına geliyordu. Nitekim öylede oldu. Ubisoft, PSP için geliştirdiği Prince of Persia: The Forgotten Sands’ta bambaşka bir hikâyeyle karşımıza çıktı.



    ''



    Oyuna ilk girdiğimizde, gayet sade bir menü ile karşılaşıyoruz. “New Game” diyerek PSP’de ki Forgotten Sands maceramıza başlıyoruz. Oyun, Prens’in Azad’da başından geçen olaylardan sonrasını konu alıyor. PSP’de ki Forgotten Sands’ın hikayesini ise şu şekilde özetleyebiliriz.

     

    Prensin kuzenlerinin esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolması, kraliyet ailesini zor duruma düşürmüştür. Ailede tahta geçebilecek sadece bizim cesur yürek prensimiz kalmıştır. Tabi prens tahta geçmek yerine, ailenin kaybolan üyelerini bulmanın peşine düşer, çünkü sıranın kendisine geldiğinin o da farkındadır. Prens yola çıktığı macerasında çok geçmeden Zaman Tanrısı’nın kızı Helem ile tanışır. Helem, olayların arkasında kötü niyetli bir ateş ruhunun olduğundan bahseder. Bir kehanete göre bu ateş ruhu, saf kan taşıyan cesur bir prens tarafından öldürülecektir. Tabi ki bunu bilen ateş ruhu da saf kan taşıyan prensleri birer birer avlama yolunu seçer. Ta ki sıra bizim prense gelene kadar. Halem, tutsak olan kız kardeşini kurtarması karşılığında, prense yardım edeceğini söyler. Prens, eli mahkûm bu teklifi kabul eder ve kötü niyetli ateş ruhunun peşine düşer.


    ''



    Hemen belirteyim, oyunda ki Halem karakteri gaipten gelen bir sesten ibaret. Yeni PoP: Sands of Time’da ki Farah karakteri gibi bizimle yan yana dövüşmüyor. Bize sadece bazı güçler veriyor.

     

    Oyunun görüş açısı her ne kadar iki boyutlu olsa da, prens yine akrobatik hareketlerini başarıyla yapıyor. Duvarlarda yürüyor, direklerde sallanıyor, düz duvarlara tırmanıyor kısacası, prens yine prensliğini yapıyor. Elbette bu hareketleri yapmak, oyunun 3 boyutlu versiyonuna oranla çok daha kolay oluyor. Oyunda görüş açımız yandan olduğu için, kontrollerde ve ilerlemede her hangi bir sorunla karşılaşmıyoruz. Neredeyse dümdüz yürüyoruz diyebilirim. Prensin yaptığı bütün atlama, duvarlardan yürüme gibi hareketler “X” tuşuna atanmış. Doğal olarak tek yapmamız gerek ileri tuşuna basıp yeri geldiğinde “X” tuşuna basmak oluyor. Açık konuşmak gerekirse oyun beni fazlasıyla hayal kırıklığına uğrattı. Zaten ne hikâyesiyle, ne de oynanışıyla Forgotten Sands’ın nextgen konsollardaki versiyonuyla bir alakasını göremedim. Ubisoft bu oyuna da neden aynı ismi kullanmış anlayamadım doğrusu.


    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • güzel inceleme eline sağlık
  • Biraz daha bol ss koysaydın iyi olurmuş.İnceleme için teşekkürler
  • Her sayfaya en fazla 2 ekran görüntüsü koyabiliyoruz :( inceleme içinde "bişey değil"
  • İnceleme için teşekkürler. aslında PSP oyunları için daha çok inceleme yapsanız daha iyi olur. Bu, sitede gördüğüm ilk PSP incelemesi. Devamını beklerim...
  • Devamı gelecektir :) hiç şüpheniz olmasın :)
  • Saol güzel inceleme

    PoP:Sands of Time gerçekten güzel bir oyun.Bende ortalarına geldim oyunun hepinize tavsiye ederim gerçekten çok sürükleyici
  • iki boyutlu oyunları cok sevdiğim için benim oldukca hosuma gitti
    psp için tam tadında bir oyun olmus bence
  • valla psp ye göre 4-4 lük bir oyun..2 kere bitirdim :D harika..
  • İnceleme için çok teşekkürler...
  • iyi bu oyunun video inçelemeside gelse bu arada psp için 4,4'luk
  • İnceleme için teşekkürler..
  • Kusura bakmayin ama bazi arkadaslar psp bolumunde hic oyun incelemesi gormedik demis.Yeni oldugunuzdan gormemissinizdir.Ust tarafta Oyun incelemelerinin bulundugu konu var.Incelemeye gelirsek yine Psp icin Bsc nin yapmis oldugu berbat bir inceleme on inceleme tarzi inceleme yapiyorlar.Koyduklari resim oyun ici bile degil.Oyundaki menulerden abilitylerden hic bahsedilmemis.Inceleme Kiyaslayacaksaniz Benim Tekken 5 ile Bsc den GoldPunch in Tekken 5 incelemesine bakin fasofiso
  • bn bu oyunun psp de popa gre bir ilk olduğunu düşünüyorum pspde rival swordu oynamasamda revellationu oynadım ve herşeyiyle berbattı en iyi çıkış bu oyunda
  • teşekkürler
  • yaa özel güçleri hangi yuşlarla kullanıoz yere vurma fln yrdm please
  • Gecenlerde bitirdim. PSP icin iyi deneme, akıcı başlıyor ama sonlara doğru kendini tekrarlıyor. Sırf bitirmiş olmak için oynadım sonlarını.
    Platform sevenler kaçırmasın yoksa vaadettiği yeni bir şey yok. Kavgalar kolay ve kısa, bir kaç yerde hoplama ve zıplama komboları yapmanız gerekiyor ki saatlerce tekrar etmek durumunda kalabilirsiniz.
  • Ya bende bu oyun var ama beceremedim tuşlqarı biri anlatırsa sevinirim. bir atlama sahnesi için 30 dk uğraştım sonra da açmadım. bilen varsa yardım ederse sevinirim.
  • teşekkürler
  • Güzel oyuna benziyor teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.