Şimdi Ara

Ekonomik Buzdolabı Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
15.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evimdeki buzdolabı her yıl sorun çıkartıyor, Soğutma problemi oluyor ve B veya C Sınıfından, Buzdolabının arka resistanslarının olduğu kısımda buzlama sonuçu meydana geliyor muhtemelen, Şimdi fişini çektik bakalım düzelecekmi bir kaç güne...

    Bu arada yeni bir buzdolabı araştırmaya karar verdim önceliğim A sınıfı olması eletrik sarfiyatı az kaliteli bir ürün arıyorum, Bir büdce düşünmedim fiyatlar ile alakalı çok bilgim olmadığından tavsiyeleriniz dorultusunda karar vericem.

    Şimdiden teşekkürler arkadaşlar



  • Samsung RL62ZBSW modelini tavsiye ederim. 1500TL civarı fiyata oldukça düşük tüketimli, geniş ve sağlam bir buzdolabı.
  • Merhabalar İstanbul Liman Day Tük. Mall Münir Bey sağolsun fiyat konusunda çok yardımcı oldu 1450TL'ye Samsung marka servis ve satış müdürlerinin tavsiyesi üzerine aldık ve bir aydır kullanıyoruz oldukca memnunuz
    inceleme linki burada,
    Samsung RT 62 KAMT 1450 TL fiyatı inceleme linki burada
    http://forum.donanimhaber.com/m_39331891/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39742939
  • Candoğan62 ve Arsenelupi Teşekkürler

    Candoğan üstadım tavsiyenizi beyendim, Akşam yazmayı unutmuşum, Bizim dolap gömülü dar biryerde çalışıyor aşağıda boşluğun ölçüleri ve resmini ekliyorum bir problem olurmu ? Yanıtlarsanız sevinirim.



    En 80cm - Boy 195cm - Derinlik alt kısım 60cm
     Ekonomik Buzdolabı Tavsiye




    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spayk07 -- 5 Haziran 2010; 16:42:23 >
  • Bahsettiğim model sığmayacaktır. Bu yüzden Samsung RT59 serisini tavsiye edebilirim.
  • Üstadım çok teşekkürler
  • Candoğan üstadım bir konuda kısaca beni aydınlatırmısınız

    Bugün babam ne marka alıcaksın diye sordu bende samsung diyince bilmedik markalar alma dedi bende bizim bu konularda uzman arkadaşımız tavsiye etti dediysemde anlatamadım, Bosch veya arçelik al gibi ön yargılı övüt veriyor bende sizin fiyat performans olarak önerdiğinizi düşünüyorum ama diğer markalardan ayıran bir özelliği varmıdır samsung'u hocam

    Kolay gelsin üstadım...
  • merhaba, Samsung buzdolabı aldım, kurulumunu yaptıracak servise bile ulaşamadım Ankara gibi yerde.Kendim açtım kutuyu garantisiz kalmasını göze alarak. LG Çamaşır makinası almıştım başka yerden neyseki onlar onayladı garantisini.
    Öncelikle A sınıfı olmasına fazla takılmayın derim. Tabiki tasaruf iyidir ama dikkat etmek gereken bir noktada, aynı boyutta 2 buzdolabı A sınıfı olan yıllık 440 KW harcarken diğeri 455 ile B sınıfında kalmış olabiliyor. Sınıftan ziyade aynı hacimli dolaplar arasında yıllık tüketim karşılaştırmasıda yapınız. Söylediğim örnek için ciddi bir fark değil, yılda 5 TL fark oluşturur bu.
    Buzdolabında dijial olmadığı sürece marka aramaya gerek yok, kompresörden başka bozulabilecek parça olmadığından, kompresörlerde her markanınki birbirine takılabildiğinden, tamiri zor şeyler değiller. Ama dijital kontrol sistemi eklendiğinde o markanın servisine mecbur kalıyorsunuz. Bu nedenle lcd ekranlı olanları vs.. hiç tavsiye etmem .
    Bende bu nedenle Samsung aldım, nasıl olsa servisle pek mecburiyetim yok dedim. işte bir kurulumda garanti onayı için ulaşmaya çalıştım.o da olmadı. Demekki Samsung beyaz eşya ürünlerini fazla elektronik olmayan tipte buzdolabı haricinde tercih etmemek lazımmış.
  • Aktuz yazını okuyunca çok şaşırdım doğrusu neden dersen bende yaklaşık olarak bir aydır Samsung marka buzdolabı kullanıyorum almadan önce ilk kafamızdan gecen marka forumda herzaman tavsiye edilen ilk markalardan biri Sharp markası fakat mutfağımızdaki yer sorunu nedeni ile bu markayı eleyerek Samsung almaya karar verdik.Edirne'de ikamet ediyorum almadan önce hep Samsung satış müdürleriyle hemde Edirne'de bulunan yetkili servisle uzun uzun hem telefonda hemde yüzyüze görüştük ve sonunda tavsiyeleri doğrultusunda linkte tavsiye ettiğim modeli aldım buradaki servis çok ilgili ve alakadar oldu sağolsunlar hem bilgi hemde servis açısından sizin kafanızda soru işaretleri bıraktırmadılar.Şimdi benim anlayamadığım Ankara gibi bir büyük şehirde nasıl servis olmaz bakın aşağıdaki servis noktaları Samsung'un sitesinden alınma ve merkez telefondan size en yakın noktaya yönlendirme de yapabiliyorlar.Siz bence bu konuda gerekli araştırmaları yapmadınız herhalde
    arama sonuçları :5
    şehir adı iletişim/adres telefon/faks
    ANKARA SAMSUNG SERVİS MERKEZİ
    MEŞRUTİYET CD.ATAÇ 2 SK.NO.68/1 KIZILAY ÇANKAYA/ANKARA ANKARA, YENİŞEHİR 90 (312) 435 9850
    ──────────────
    90 (312) 435 9854
    ANKARA İYİ ELEKTRONİK
    CUMHURİYET MH. BATTALGAZİ CD. NO:92/a ANKARA, POLATLI 90 (312) 623 6569
    ──────────────
    90 (312) 621 0800
    ANKARA SAMSUNG SERVİS MERKEZİ
    NECATİBEY CD. No:25/A SIHHIYE KIZILAY/ANKARA ANKARA, KIZILAY 90 (312) 230 4411
    ──────────────
    90 (312) 230 4585
    ANKARA SAMSUNG SERVİS MERKEZİ
    HALİL SEZAİ ERKUT CD.MARTI SK.No:B3/16-18 ETLİK K.ÖREN/ANKARA ANKARA, ETLİK 90 (312) 322 7744
    ──────────────
    90 (312) 321 4244
    ANKARA SAMSUNG SERVİS MERKEZİ
    MAREŞAL FEVZİ ÇAKMAK CD. No:26/A BAHÇELİEVLER/ANKARA ANKARA, ÇANKAYA 90 (312) 212 0143
    ──────────────
    90 (312) 212 1618
  • aktuz ve arsenelupin yorumlarınız için teşekkürler

    Ben şahsen servise pek önem vermiyorum artık, En son yaşadığım olaylarda servisin işini değilde işine geldiği gibi çalıştığını gördüm, Tabi bu düşüncem kendi yaşadığım bölgedeki servis için geçerli.

    Buzdolabı seçerken tüketim önemli ve kullanışlı olmas vs vs burada arkadaşlar bu işin içinde oldukları için tavsiye alarak bir ürün almak daha mantıklı geliyor bana, Candoğan üstadımızın bana enson tavsiyesi Boch bulaş makinası ve çok memlunuz fazla kullanmasada hanım daha hiç bir sorunum olmadı...

    Bu tavsiyesinde de benim düşüncem samsung'u önermesinde ekonomik ve kaliteli tasaruflu oluşundandır diyorum tabi kullanışlı olmasıda vardır, Benim merakım daha doğrusu babama diğer markalardan samsung ayıran benim bilmediğim bir özelliği varsa onu izah etmek, Babam biraz doğrucudur da :)
  • Arkadaşım sen bizim buzdolabının incelemesini okudun mu ? ayrıca Samsung'un sitesine gir ve orada babaya özelliklerini farklarını göster ayrıca servisin bana söylediği bu arada servis hem Auer hemde Samsung markalarına hizmet vermekte bize bu zamana kadar müşterilerimizden dolapla ilgili herhangi bir şikayet gelmedi ayrıca yedek parşa maliyetleri bakımından yerli firmaların %10-15 arasında fiyat farkının olduğu o da benim için çok normal bir düzey ayrıca 10 yıldır kullanıp hala motor sorunu olmayan dolap var dedi sen ilk önce bunları yap sonra baba ikna olur
  • Evet okudum arsenelupin

    Bana kalsa ok de, Bir şekilde ikna edicez babamı artık, Siz 1450 Peşinmi aldınız ?

    Candoğan üstadımızın ilk önerisini daha çok beyendim, Dolabı başka bir köşeye koymayı düşünüyorum tam karar verirsem o modeli alıcam nasipse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spayk07

    Candoğan üstadım bir konuda kısaca beni aydınlatırmısınız

    Bugün babam ne marka alıcaksın diye sordu bende samsung diyince bilmedik markalar alma dedi bende bizim bu konularda uzman arkadaşımız tavsiye etti dediysemde anlatamadım, Bosch veya arçelik al gibi ön yargılı övüt veriyor bende sizin fiyat performans olarak önerdiğinizi düşünüyorum ama diğer markalardan ayıran bir özelliği varmıdır samsung'u hocam

    Kolay gelsin üstadım...

    Samsung'un kapı lastikleri farklı ve sağlamdır.
    Kapısına ağır şişeler doldursanız bile yıllar boyunca kapı menteşe kısmından 1mm bile sarkma yapmaz. Yerli dolaplarda kapı düşmesi, bu yüzden kapanmaması sık görülür.
    Samsung'ta yüksek sesli buz kırma işlemi yoktur
    No frost buzdolaplarının çoğunda görülen bloklanma arızası da oluşmaz. Yerli dolapların %50 sinde ilk 10 sene içinde bu problem oluyor diyebilirim.(alt bölmenin soğutmaması)
    İç plastik aksamı oldukça sert ve sağlamdır. Yıllar içinde çatlama vs olmaz.

    Samsung buzdolaplarının en öne çıkan artıları bunlardır. 16 senelik Samsung buzdolabımı da baz alarak konuşuyorum.
  • Evet arkadaşım peşin ve sıkı bir çingene pazarlığı sonucunda o fiyata alabildim :))
  • Candoğan üstadım çok güzel izah etmişsiniz kalitesini, Gerisi bana kalıyor ikna kabiliyetimi kullanmak :)
    Teşekkürler Candoğan

    Arsenelupin çok iyi fiyata almışsınız belli oluyor Bende şimdi araştırıyorum bakalım.
  • bende büyük araştırma sonucunda özellikle candoğan beyin tavsiyeleri ile samsung buzdolabını cumartesi aldım rt63emew ilk izlenimler gayet iyi .sayın candogan bey ben ayarlar konosunda bir kaç sorum var benim aldıgım model de sogutucu bolum de bir ayar var birde derin dondurrucu bölümde kapak üstinde dijital bir gösterge var bu dijital göstege sadece derin dondurucu için yanılmıyorsam soğutucu bölüm ayrı. birde ayarları nasıl yapmamız doğru olur soğutucu bölme ayarı tam ortada ,derin dondurucuda -16 da sizce uygunmu acaba yoksa deneyıpmı görmek lazım..
  • Arkadaşım aynı digital ekranlı Samsung marka farklı model bizde kullanıyoruz servis tarafından standart ayarlaması dolap kısmı 4 dondurucu kısmı -18 derece olarak ayarlaması yapıldı bilginiz olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esen38

    bende büyük araştırma sonucunda özellikle candoğan beyin tavsiyeleri ile samsung buzdolabını cumartesi aldım rt63emew ilk izlenimler gayet iyi .sayın candogan bey ben ayarlar konosunda bir kaç sorum var benim aldıgım model de sogutucu bolum de bir ayar var birde derin dondurrucu bölümde kapak üstinde dijital bir gösterge var bu dijital göstege sadece derin dondurucu için yanılmıyorsam soğutucu bölüm ayrı. birde ayarları nasıl yapmamız doğru olur soğutucu bölme ayarı tam ortada ,derin dondurucuda -16 da sizce uygunmu acaba yoksa deneyıpmı görmek lazım..

    Derin dondurucuda uzun müddet saklanan yiyecek yoksa -16 yeterlidir.(mesela sadece buz ve dondurma saklıyorsanız) Eğer dondurucuda dondurulmuş gıda saklayacaksanız -18 olmalıdır.

    Alt bölme için ideal sıcaklık 4-6'C arasıdır. Bu da sizin kullanım alışkanlıklarınıza bağlı. Uzun süre saklayacağınız besin yoksa enerjiden tasarruf için 6 yeterlidir. Ancak buzdolabını faal kullanıyorsanız, dolduruyorsanız ve uzun süreli saklanan gıdalar varsa 4 olmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arsenelupin

    Arkadaşım aynı digital ekranlı Samsung marka farklı model bizde kullanıyoruz servis tarafından standart ayarlaması dolap kısmı 4 dondurucu kısmı -18 derece olarak ayarlaması yapıldı bilginiz olsun


    ama ben orda -4 -6 gibi bir ibare yok sadece cold var colder var bizim ayar şuanda tam ortada
  • Orta kademe yeterlidir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.