Şimdi Ara

Prostatit belası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
26
Favori
302.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tüm hastalara acil şifalar diliyorum. 2015 yılında prostatit teşhisi kondu ve antibiyotik tedavisi başladı. Birkaç aylık tedavi süreci çok rahatsız ediciydi. Ne yazık ki antibiyotik kürü benim derdime derman olamadı. Ne zaman ki Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun YouTube kanalı üzerinden de rahatlıkla bulabileceğiniz " Karabaş otu + Melisa" çayını kullanmaya başladım, yaklaşık 2, 3 ay içinde beni bu illetten tamamen kurtardı. Sayın Saraçoğlu'nun ne zaman adını duysam ya da hatırıma gelse, kendisini minnet ve şükranla anıyorum. Saraçoğlu'nun önermiş olduğu dozu bire bir uyguladım ama süreyi önerdiğinden daha fazla devam ettim. Kürü uyguladığınız sürece; acı, ekşi, baharat, alkol kullanımınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Benim gördüğüm tek kötü tarafı, idrar kokunuzun iğrenç olması ki çektiğim acıyı düşününce şuan pastadaki krema gibi diyebilirim. Bu yazdıklarımı ancak damdan düşenler anlayacaktır. Tekraren tüm hastalara tez zamanda şifa bulmalarını dilerim.




  • Tüm hastalara acil şifalar diliyorum. 2015 yılında prostatit teşhisi kondu ve antibiyotik tedavisi başladı. Birkaç aylık tedavi süreci çok rahatsız ediciydi. Ne yazık ki antibiyotik kürü benim derdime derman olamadı. Ne zaman ki Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun YouTube kanalı üzerinden de rahatlıkla bulabileceğiniz " Karabaş otu + Melisa" çayını kullanmaya başladım, yaklaşık 2, 3 ay içinde beni bu illetten tamamen kurtardı. Sayın Saraçoğlu'nun ne zaman adını duysam ya da hatırıma gelse, kendisini minnet ve şükranla anıyorum. Saraçoğlu'nun önermiş olduğu dozu bire bir uyguladım ama süreyi önerdiğinden daha fazla devam ettim. Kürü uyguladığınız sürece; acı, ekşi, baharat, alkol kullanımınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Benim gördüğüm tek kötü tarafı, idrar kokunuzun iğrenç olması ki çektiğim acıyı düşününce şuan pastadaki krema gibi diyebilirim. Bu yazdıklarımı ancak damdan düşenler anlayacaktır. Tekraren tüm hastalara tez zamanda şifa bulmalarını dilerim.
  • Arkadaşlar bende prostatit var ne olduğunu açıklamıycam zira bu sorunu yaşamış olanlar bilir ,varmı bu illetten tamamen kurtulan ben her şeyi denedim antibiyotik ,brokoli kürüde denedim ,ilaçla tedavide ilaç kullandığım sürece iyiyim bırakınca akabinde nüks ediyor ,brokolide etkisi daha uzun bıraktıktan 4 ay sonra nüks ediyor ama sonuçta hep nüks ediyor ,ne yapmak lazım kurtulmak için tamamen bu arada mikrop olarak bende staph aureus çıktı.



  • Bir Antep atasözü der ki eyi olur zaar...:)
  • Enjeksiyonları yaparken gördük ki bazı hastalarda 3 enjeksiyon yetmiyor.Özellikle kalsifikasyon varsa ve hastanın şikayeti uzun süreden beri varsa...O nedenle aslında bir sayı vermek doğru değil.Size enjeksiyon yaptığım hastalar ile ilgili bazı anılarımı aktarayım size yardımcı olur.
    Bir hastaya penisilin alerjisi olduğu için kafamızdaki antibiyotikleri değil de farklı bir antıbıyotık uyguluyorduk. İlk 6 enjeksiyonda gelişme kaydedemedik .Ancak 7. enjeksıyonda kullanılan antibiyotiği değiştirdik. Hasta iyileşti. Non bakteriyel prostatitti .non inflamatuar tip .yani testlerde lökosit dahi çıkmamıştı.
    Bir hastamıza Gelişim Hastanesi döneminde iken 4 enjeksiyon uygulamıştık ancak fayda görememiş o dönemde. Kliniğe geldi ve tekrar enjeksiyon uygulamaya başladık. 6 enjeksıyon sonrası düzeldi.
    Türk bir hastamız ABD de PROF Duke Bahn tarafından(ki kendisi guercını gıbı enjeksyonun babalarındandır) makat içinden enjeksiyon yapılmış.Şikayetleri daha da artmış.Tahlillerinde Enterokok bakterısi bulduk.9 seans enjeksıyon uyguladık.Şikayetleri düzeldi.Tahlilini tekrarladık .Enterokok bakterisinin kaybolduğunu gördük.Bu hafta yine enjeksiyon için gelecek.Ara ara yaptırmak istiyor.
    Beni esas şaşırtan bir hastam var . İzmirden geliyor.kronik prostatit tanısı ile (tahlillerınde lokosıt ve bakterı çıkmadı) 7 kez enjeksıyon yaptık ancak zayıf bır sonuç aldık. trusunda prostat içi kalsıfıkasyonları yoğundu.Hastamızın şikayetlerinin mesane ile ilgili olduğunu düşünerek intrakaviter ilaç uygulaması yaptık.4. uygulamadan sonra şikayetleri tamamen geçti.Tedavisine devam ediyoruz.Ben kendi çapımda bir zafer olarak görüyorum bunu. Çünkü bu hastamızın gitmediği doktor kalmamış. Cuma günleri geliyor. isteyen gelip bu hastamız ile konuşabilir.Kronik prostatit olarak tedavi edip sonuç alamadığımız hastalarda bu tedaviyi uyguluyoruz artık. Çünkü bu hastalığın adı sadece kronik prostatit değil dikkatinizi çekerim.Hastalığın adı Kronik prostatit/kronik pelvik ağrı sendromu.
    Yani bu ağrı sadece prostat kaynaklı değil,mesane, pelvık kaslar,hatta makat ile de ilgili olabilir. Çünkü o bölgeyi inerve eden sinir ağı oradaki bütün organlara uğruyor.Erkeklerde interstisyel sistit ile kronik prostatit arasında bağlantı olduğunu bildiren yayınlar var.
    Enjeksiyondaki ağrı ile ilgili anestezi şeklini değiştirdim. eskiden lokal anesteziyi sadece cilt ve ciltaltına yapardım .ancak şimdi prostat kapsulune kadar lokal anestezi yapıyorum.Böylece ağrı minimize oldu.Ayrıca cilde sıktığım soğutucu sprey ile uyşturucu iğneyi yaparken dahi acı olmuyor veya çok az oluyor.
    Gelişim hastanesindeki uygulama sayısız evrim geçirdi. Şu andaki uygulamalar kuşkusuz ilk uygulamalara göre %60 daha etkili.Bunu gören zeki bir hastam yukarıda anlattığım gibi iyileşti.




  • akıncıxx A kullanıcısına yanıt
    Akincixx prostatit hastaligi her nekadar nonbakterial da gozukse neticede bu hastaliga sebep olan mikroplardir..dusunsenize antbiotik kullaniosunuz semptonlar azaliyor..mikroplar bazi hastalarda tahlillerde gozukmuyor...ama su bir gercek rektal tuse yaptirin cikan sivida lokosit yuksekse prostatitsinizdir.tahlillerde mikrop cikmamasinin birkac sebebi var..onu eski sitemizde (kronik prostatit.net) ten inceleyiniz orada cok faydali bilgiler var.Orasi tecrubelerle sabit bir bilgi bankasidir.maalesef osite kapandi bazi gercekleri yazdigimiz icin..saglik olsun.
  • Geçmiş olsun. Bitkisel kürler içinde en etkili ve kalıcı tedavi edeni sarı kantaron çayıdır. Bir tanıdığımın yakını 3 prostat ameliyatı olduğu halde bu illetten kurtulamamıştı. Doktorun tedavi edemediğini sarı kantaron çayı tedavi etti. Ve daha bir sürü insan bu şekilde tedavi oldu. Yalnız sarı kantaronu kullanırken başka ilaç kullanmamaya çalışın etkisini azaltıyor. Tadı da itici değil. 4-5 haftada az bir masrafla tedavi olursunuz.
    Ayrıntılı bilgi isteyenler bu siteyi ziyaret edebilir.

    https://top25sarikantaron.blogspot.com/p/prostat-enlarged-prostate-prostat.html




  • athloncu A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun,3.70 e bile biyopsi,el ile muayene yapılmadan ise pes diyorum,kendilerine yapılsa yaptırırlar mı,acaba.Biyopsi bazı durumlarda erken teşhis için çok önemli,ama tecrübeli bir doktorun el ile muayenesi olmadan,başka hiç bir şey araştırmadan,sadece psa yüksek diye yapılan biyopsinin bir çok yan etkileri var,artık cihaza bağlanıp muhtemel kanserli hücreleri göre biyopsi yapılmaz ise,yapılan biyopsinin bile garantisi yok,çok ciddi araştırmadan bazı şeyleri yaptırılmaya mecbur kalıyoruz gibi geliyor.Helal süt emmiş doktorlarla karşılaşmak dileğiyle.
  • hocam bundan 4 ay önceydi. bel soğukluguna yakalandım. bel soğuklugundan kr. prostatite çevirmiş dedi doktor. ama ben anlamadım. ilişkiye girdikten 6 gün sonra gittim ne çabuk prostata atladı mikrop anlamadım. doktorlar bu hastalıktan anlamıyor. daha doğrusu dünyada hiç bir ürolog anlamıyor. benden prostat dan sıvı alındı. idrar tahlili ve kültürü alındı mikrop yok bende. non bakteriyel prostatit 6 kutu antibiyotik kullandım 3 ay kullandım. çogu şikayetlerim geçti. bir iki tane şikayetim kaldı onlar geçmiyor. idrar yaparken zayıf çıkıyor birde boşaldıktan sonra peniste huzursuzluk var şuan için başka şikayetim yok. sendekiler nasıl şikayetler
  • kardeş bende normal prostatit vardı.

    1-2 sene sürdü brokoli ve antibiyotiklerin bi faydasını görmedim

    sonra kendi kendine geçti.
  • Gezerken gördüm iyi denk geldi. Bundan 5 sene önce bendede prostatit belirtileri vardı.Bir sürü doktora gittim herbiri ayrı birşey dedi. Sürekli işeme hali.huzursuzluk ağrı fln vardı.5 dakikada bir wc ye gitme ihtiyacı.insanı deli ediyodu. Burda doktor teşhisi çok önemli. O kadar doktora gitmeme rağmen çözümü askerde gittiğim bir doktor buldum.tam 2 sene çektirdi.Benim sıkıntım 2 böbrektede kum varmış..Bu kumlar mesaneden geçerken vakum etkisi ile mesane duvarlarını çizip orada sürekli bir enfeksiyonun yaraşıyormuş. Bolca su içerek 2 sene çektirdikten sonra geçti. böyle bir tecrübem oldu paylaşmak istedim.Allah sağlık şifa versin arkadaşlar.
  • oturarak işememiz gerekiyor. ayakta işeyince idrarın tamamı çıkmıyor ve orada mikroplaşma yapıp hastalık yapıyor. . . çocuklarınıza oturarak işemesini öğretin .
  • Arkadaşlar sonunda forumumuz açıldı.

    http://www.kronikprostatit.net/
  • Evet arkadaşlar yeni bir forum açabilecek bu işlerden anlayan bir arkadaşımız var ise çok iyi olur .

    forum her bakımdan bizler için yararlı oluyordu,

    Ve ticari amaçları için kullanıp bu kadar insan üzerinden sağlık gibi bir konuda ... özellikle prim yapmak isteyen insanları rabbim bildiği gibi yapsın...

    emin olun burayıda takip ediyorlardır... edin edinki sizin hakkınızda neler konuşulduğunu burada mağdur ettiğiniz hiç bir arkadaşımızın hem sanal ortamda hemde gerçekte sizin nasıl insanlar olduğunuzu anlatacaklardır.
  • Beycihan bey penisten yukarı çıkan ağrılar derken bu taş düşürme olmasın.Her ne olursa olsun ağrının kesilmesi gerekiyor .
    bu durum prostatit dışı sebeplerden de olabılır. Yönlendirici yorum yapmaya çekiniyorum. Bir üroloğa görünüp bana dönüş yaparsanız daha çok yardımcı olabilirim
  • Biz siteyi kapatın demedik ki o yazıyı dikkatli okuyun.Serdar bey bizim bu yazımızdan korkup paniğe kapıldı.Bence buna gerek olacak bir durum yoktu.Bizim isteğimiz adı geçen nickli 4 şahısın devamlı benim ve klinik hakkında olumsuz ve küçük düşürücü konuşmaları idi. Bunları uyararak çözüm sağlanabilirdi.Açıkçası kapatılmasına şaşırdım
    Bence bu siteyi kuranlar vakit ayırmak ve uğraşmak istemedi.O Nicklerini verdiğimiz kişiler tedavi olmuş kişiler değil.İlginç değil mi?.Hep empati yapın diyorsunuz ya benim empati isteme hakkım yok mu.İnterneti açtığınızda birilerinin izin isminizi yazarak küçümsemesi aşağılaması hoşunuza gider mi. Ben sizin hakkınız da küçümseyen br ifadede bulundum mu?
    Aranızda konuşabilirsiniz.Küfür de edebilirsiniz .Ama bunu herkese açık bi şekilde internette servis etmek hiç hoş
    değil.

    Eleştiri yıkıcı değil yapıcı şekilde yapılmalı ,mantıksal nedenlere dayandırılmalı ki biz de onlardan faydalanalım.Enjeksiyondan fayda göremeyenlerın yazması normal.Kesinlikle onlara bir şey demiyoruz.




  • doktorlevent D kullanıcısına yanıt
    Zaten beyfendi, sizin siteyi kapatın demenizle kapatılmadı bu site her ne kadar öyle görünse de... Çok şükür korkum yoktur, sadece sizin kadar sezgilerim güçlü değil, ve sizin kadar şanslı değilim... bugün dediğiniz korku durumsalı üstüme bu şekilde yapıştı. Şunu bilmenizi site benim olsaydı kapanmazdı, olaylar daha farklı bir zeminde olurdu..Sayın doktorum, bu site açılırken site sahibi arkadaşımla da ona destek oldum diye benle de dalga geçtiler... eski site küfür bile yedim...Size hakaret,alay edilirken yaptığımız uyarılar yüzünden suçlandık, bazen bize bile hakarette vardı bu iş..neyse bunları anlatmaya gerek yok bilen biliyor anlamak istemeyen de anlamıyor, sizin adınıza empati yapılmadığını söylediğinize hiç şaşırmadım bu arada ...Biz elimizden geleni yaptık, fakat İnternet doğası bu, bunu olgunlukla karşılamak, hastaların psikolojisine vermek gerekiyor.
    Ben şunu isterdim sizinde kendi adınıza yaptığınız iş adına çıkarımlar yapmanızı,fakat olan bu... o arkadaşlardan GS34, 3 Enjeksiyon olduğunu ifade ediyor, Cahil'in durumunu biliyorsunuz size muayane olmuş, bandini ile defalarca telefonda konuşmuşsunuz,muro ile alakanız nedir, bilmiyorum...
    haklı olduğunuz tek taraf eleştirilerin yıkıcı olmasıydı, bu konuda da sitemizin üyeleri eleştiriler karşısında çok güzel onarıcı ifadeler kullanmışlardır, ama siz sadece kendinizle ilgili bu tür eleştiri vs. yazıları okumuşsunuz.Bizle bu konuda güvenilir isimlerdik, enjeksiyon tedavisine, dolayısıyla size hiç bir menfeat gözetmeden kapılarımızı açtık, şimdi bizi ilgisizlikle, uğraşmak istememekle vs.. suçlamanız doğrumudur bilmem yada buna halk ne denir hiç söylemeyeyim en iyisi beyfendi..
    bakın sitemize hastanızdan izin almadan hastanızın bilgisini koydunuz, oluyor bu internetin doğası bu, ne oldu silindi, ama emri vaki yazılarla, resmi kelimelerle süslenmiş tehtidlerle bezeli yazılarla bunu siteden atın bunu kaldırın demek bilmiyorum ne kadar doğru...hastalarınızın numaralarını dahi emanet ettiniz, sizin o mesajlarınızdan sonra direkt sildim, etik denilen şeyi ben böyle öğrendim ve hayatta böyle uyguluyorum... bu şekilde büyük yada küçük kayıplarım oluyor olmuyor değil ama başımı yastığıma koyup, bebeğimin yüzüne rahat rahat bakıyorum. o yüzden bu dört kişi bana düşmanca davrandı, ama sonra bu diğerleri bana niye böyle davranırken böyle davranıyor diye düşünmeli bir insan sanal alemde dahi olsa...Saygılar, Başarılar Dilerim. @doktorlevent



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdax09prostatit -- 21 Mart 2015; 16:22:51 >




  • BAKIN SİTEYİ KAPATIN DİYE BİR TALEBİNİZ OLMAZDI ZATEN,OLSAYDI DA GÜLÜP GEÇERDİK(öyle birşey yazmadım)...KİMSENİN ÜSTÜNE SUÇ ATILDIОI DA YOK,olanları Herkesin önünde forumda paylaştım yalanda söylemiyorum bir önceki mailde hiç uyarı maili gibi de durmuyor yada siz ne yaptığınızı ne yazdığınızı bilmiyorsunuz( print screen mevcut delil olarak)... Tabiki forumun kapanmasında farklı olaylar vardı, sizin yüzünüzden kapandı demedim siz kapanmasında bir etkendiniz diye belirtim,sadece çok güzel katalizör görevi gördünüz. Fakat haklı çıkmak kimseyi yalancılıkla itham etmeyin, mağduruda oynamayın lütfen ...Sitedeki hakimiyetimiz gayet kontrollü düzeydeydi... Küçük düşüp düşmemek sizin elinizdeydi fakat ticari,agresif ve isteksiz yapınız ve insani karakteriniz birleşince sizi sitedeki 3-5 hastayla ve biz tutmasaydık bu sayı çok daha da artardı, sizi bu hastalarla bu hale getirdi, keşke burada ilk 3 postunuzda yazdığınız gibi olabilseydiniz...Şu an kadar 1 kişi hariç hiç kimse orayı pazar olarak kullanamadı,kullanan insanı da gayet yakından tanıyorsunuz :) haddi ki öyle bir durum oldu, fazladan moderetör alıp, bir yönetici daha alıp kontrolü sağlardık. bizim sitemizde hiçbir zaman hasta mesajlarının yerlerinde spamlar dolaşmıyor ne yazık ki(sitelerinize bakmanızı öneririm) tabi ki buyrun yeni sitemize de bekleriz,izleyin isterseniz görüşlerinizi paylaşın lütfen,biz yeni sitemizde tabiki prostatik enjeksiyona yer verecez,olumlu ve olumsuz hasta görüşlerine yer verecez...tabiki bunu hastalardan izin alarak ve klinik adı vermeden direk belgelerin print screenlerini koyarak yapacaz ki sonra bir sorun çıkmassın, yada kimse bir hastaya seni büyük bir ihtimal iyileştiririm demessin...İnsan kazanmak önemli diye yazmışsınız fakat çok insanı kaybettiniz, bunu mesleki anlamda demiyorum insani ilişkiler anlamında, bunu yeni forum açılırsa daha da net hissedeceksiniz.
    gelen mail:
    Sayın Alparslan bey, yeni açılan başlıkta aşağıda da belirttiğiniz üzere kliniğimiz ve enjeksiyon tedavisi ile ilgili olumlu yazılar da dahil tüm enjeksiyon yazılarının tamamen silinmesini talep ediyoruz. Özellikle Levent hocamız adının geçtiği tüm yazıların ortadan kaldırılmasını bizzat talep ediyor. Sitede kliniğimiz ve Levent bey adına yazılan çok bariz ve hakaret dolu yazılar avukatımız tarafından arşivlendi (Serdax bey bu yazıları siteden kaldırmıştı ancak bu yazılar bizde kayıtlı) ilgili kişiler (cahil, gs34 vb.) hakkında zaten en kısa sürede avukatımız suç duyurusunda bulunup ilgili kişilerin gereken cezayı almasını sağlayacak. Sizin ve sitenizin de bu süreçten etkilenmemesi için Lim klinik, Levent bey ve gerçekleştirmiş olduğu enjeksiyon tedavisi ile ilgili (olumlu yorumlarda dahil) tüm yazıların siteden kaldırılmasını talep ediyoruz.

    ve biz daha silme işlemine geçemeden diğer mail gelmişti.artık bu konuda birşey yazmayacam yada sizinle ikili polimiğe girmeyecem, bu tedaviyi inş. daha iyi yerlere taşırsınız, bizim çektiklerimizi başkaları çekmez...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdax09prostatit -- 21 Mart 2015; 3:31:24 >




  • Doktorum Kayseri Acibadem Hastanesinden Doc. Dr. Mustafa Sofikerim'dir. Her urologun ayni zamanda iyi bir psikolog olmasi gerektigini anlamlandiran, sizi ictenlikle dinleyen ve size zaman ayiran, ticari kaygilardan uzak bir 'adam'dir. Beni eski forumdan bilen bilir, kimsenin reklamini yapmiyorum. Bahsettigim dr beyefendinin de zaten boyle biseye ihtiyaci yok. Maksadim Allah rizasidir. Herkese gonul rahatligiyla oneririm.

    Cardura4, Neurontin 100mg, omega 3, solgar cranberry, corek otu yagi kullaniyorum.

    Solgari quercetine cevirecegim bitince ve limon Sarimsak kuru ekleyecegim..

    Bununla birlikte;
    1- Yukarda ismi gecen her ilac ve gida takviyesi yapilan testler sonucu bir doktor Recetesi yahut onerisi uzerinedir. lutfen kafaniza gore kullanmayin, cesitli yan etkiler sonucu hayati tehlikeler yaratabilir. Ozellikle Cardura.
    2- Bu rahatsizlik kisiden Kisiye farkli seyredebilir,bana iyi gelen size kotu gelebilir. Ya da tam tersi.
    3- Kullandigim en etkili ilac 'Umut'tur. Zaman zaman agrilariniz alevlenebilir. Kendinizi kotu hissedebilirsiniz. kendinizi sadece prostatite kaptirmayin. Disarda akip giden bir hayat var ve insanlarin acilari cok boyutlu olabiliyor. Şöyle ki;

    "Sanma ki dert bir sende var, sendeki derdi nimet sayanlar var."

    Allah sifa versin cumlemize.




  • ·prostat sağlığı için
    Un ve şeker tüketimini iyice azaltın; öyle ki kan insulin düzeyiniz 5 ünitenin altında olsun.

    · Günde en az bir domates ya da karşılığı kadar domates salçası yiyin.

    · Karnabahar, brokoli ve her çeşit lahanayı bol bol tüketin.

    · Günde bir-iki avuç kabak çekirdeği yiyin.

    · Günde en az 1000mg aktif balık yağı (EPA+DEHA) alın, ayçiceği, mısır, margarin gibi omega-6'dan zengin yağları diyetten çıkartın.

    · Kan D vitamininizi 40-120ng/mL arasında tutun.

    · Selenyum ve E vitamininden zengin olan kabuklu kuruyemişleri yiyin.

    · Yeşillikler yüksek magnezyum ve K vitamini oranları ile prostat sağlığınıza faydalı olur.

    · Günde en az yarım saat yürüyün, egzersiz yapın.
  • cardura gibi alfa blokerlerın uzun süre kullanılması gerekiyor. Doktor beyin dediklerine katılıyorum.bence kullanmaya devam edin. prostat masajını düzenli olarak yaptırırsanız çok fayda görürsünüz. Örneğin haftada 2-3 kez yapılması faydalı olacaktır.Makat bölgesi hastalıkları prostatit ile çok karışır.Prostatit nedeni ile yıllarca uğraşan, ama yaptırdığı hemoroıd ameliyatı sonra ıyıleşen hastalar biliyorum.Bence makatta en ufak bir sorun olsa bile bu prostatit benzeri şikayetler yapabilir.egzersiz ile prostatit arasında bir ilişki yok .Ama doktorların dediğinden çok hastanın kendi hakkındaki görüşleri de önemlidir. Siz egzersizle şikayetinizin arttığını söylemişsiniz. Sizin için doğru olabilir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.