Şimdi Ara

Prostatit belası (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
836
Cevap
26
Favori
301.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncıxx

    Teşekkürler ozan verdiğin değerli bilgiler için.Doktorumun verdiği tedavi yok ki 2 sinde de epey tahlil vs.yapıldı bişeyin yok deyip gönderildi böyle birşey yok ya.Doğru düşündüğüm zaman tam bi çıkmazın içine giriyorum. idrarla ile ilgili sorunlarım başlarda vardı antibiyotikten sonra kalmadı.çok nadir kasık ağrısı bi de ereksiyonu sürdürememe var.Brokoli iyi geliyor ama nüksediyor.Yaş 28 bakalım ne olacak.

    var öyleleri ne yazık ki.

    baska doktora git. hangi sehirde oldugunu söyle belki öneri dr gelir.
  • Kronik Prostatit'in yaninda Kronik Farenjit yaşayan var mı ?
  • 3koray 3 kullanıcısına yanıt
    Koray ne gibi yan etkileri olduğunu yazmıyor.

    Somut olarak yan etkileri nelermiş daha detaylı bilgin var mı?
  • Evet Kronik faranjitte var ! Tesadüfmü bilmem ! Solgar - omnium deneyin ! İçinde brokoli vb.. Var inceleyin ! Ben - adem 2007 prostatit. Net

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Coşkun2007

    Evet Kronik faranjitte var ! Tesadüfmü bilmem ! Solgar - omnium deneyin ! İçinde brokoli vb.. Var inceleyin ! Ben - adem 2007 prostatit. Net

    Kardes hangisi önce basladi ? Farenjit ilk baslarken nasil oldu hatirliyor musun hic? cok rahatsiz ediyo mu bi de?

    Prostatit'i cinsel deneyim sonrasinda mi kaptin? Bel soğukluğu vs atlattin mi? Ne durumdasin su anda?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 7 Nisan 2015; 14:52:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birtanbirtan


    Koray ne gibi yan etkileri olduğunu yazmıyor.

    Somut olarak yan etkileri nelermiş daha detaylı bilgin var mı?

    Maalesef çok fazla ve her kişiyi farklı etkiliyor ama bazı semptomlar ortak, ilk mesajımdaki entry de konuyla ilgili çok fazla link var, hatta türkçe olarak milliyette yazan bi hocanın da makalesi var,

    http://www.milliyet.com.tr/antibiyotigin-yan-etkilerine/gundem/ydetay/1852696/default.htm

    Burda cipro sonrası başlayan topuk ağrısından da bahsetmiş doktor bey, sizin şikayetiniz de aynı, zaten google a "heel pain after cipro" yazarsanız ne kadar çok kişinin aynı şikayetle bu ilaçtan müZdarip olduğunu anlarsınız, dediğim gibi eğer enjeksiyonunuzda siprofloksasin etken maddesi varsa büyük ihtimalle "floxed" oldunuz, bundan sonra asla florokinolon grubu bir antibiyotik kullanmayınız eğer hayatınız ona bağlı değilse.


    Entry deki diğer linklere, bloglara da bakmanı tavsiye ederim, ingilizcen yoksa google translate ile de bakabilirsin. Bu çok ciddi bir durum çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3koray -- 6 Nisan 2015; 22:43:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prostatit için çoğunlukla reçete edilen, cipro, roxin, cravit, tavanic gibi florokinolon grubu ilaçlar aslında kemoterapi ilacıdır ve vücudunuzda atom bombası gibi patlayabilir, her kişide olacak diye bir şey yok ama risk çok yüksek, bu grup için fda tarafından yayınlanan son uyarılara bakmanızı tavsiye ederim, abd de zaten "black box" yani en tehlikeli ve riskli ilaçlara konulan uyarı etiketiyle satılıyor, ülkemizde ise maalesef şeker gibi dağıtılıyor, çok dikkatli olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coşkun2007 C kullanıcısına yanıt
    hocam yararı iyi mi omniumun siz ne zamandır kullanıyorsunuz?
  • eğer cinsel ilişkiden sonra prostatit olduysanız,farenjit olma riskinizde var.çünkü bel soğukluğu farenjitede yol açar.burun yapınızda sorun varsa,sürekli ağızdan nefes alıyorsanız.bu durumda kronik farenjit olarak hayatınıza devam edersiniz.
  • Levent Hocam bana kullandığınız antibiyotikler içinde 3koray arkadaşımızın bahsettiği türde ilaçlar varmıydı.

    Yani siprofloksasin veya kinolin grubu antibiyotikler.

    Sizde bu görüşe katılıyormusunuz, küçükte olsa bu şekilde yan etkileri olabilir mi?

    Çünkü he norolog hemde dalında uzman 2 doktora göründüm ve topuğundaki ağrı ne tendon, ne topuk dikeni nede belden gelen bir ağrı değil dediler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cells

    eğer cinsel ilişkiden sonra prostatit olduysanız,farenjit olma riskinizde var.çünkü bel soğukluğu farenjitede yol açar.burun yapınızda sorun varsa,sürekli ağızdan nefes alıyorsanız.bu durumda kronik farenjit olarak hayatınıza devam edersiniz.

    Cells, bilgi aktarimi icin tesekkurler. Cinsel bir deneyim sonrasi kr prostatit oldum. Fakat bel soguklugu yasamadim hic. Yani böyle bir teshis konulmadi ve bel soguklugu belirtileri yasamadim. Sürekli ağızdan nefes almak zorunda kalıyorum cünkü hem burun yapim cok saglikli degil, hem de kullandigim ilaclar (cardura) burundan nefes almami zor hale getiriyor.

    Grip degilim, halsizligim yok. Burun akıntım yok (fakat iltihap olmasa dahi burundan nefes alamiyorum) bogazimda hafif bir yanma, batma, kaşınma ve gıcık bir his oluyor arada. Sinsi bir durum hissettigim icin endiseleniyorum. 20 gün kadar önce yine benzer bir durum atlatmistim. KBB uzmanina gittim, endiselenmemem gerektigini ifade etti. Bu aralar mevsim gecisi oldugu icin de olabilir diye düsünüyorum, emin degilim. Bugune kadar cok fazla akut farenjit atlatmisimdir. Hepsi de en fazla 4-5 günlük gelip gecici hastaliklardi ve belirtiler belirgin oldugu icin endiselenmiyordum.

    Burunda et varsa yahut burunla ilgili bir sorun varsa, daha nefes almak için ameliyat olmam bir çözüm olabilir mi acaba diye düsünüyorum. Ameliyat sonrasi antibiyotik kullanmak istemiyorum, çünkü zaten prostatit için vücudu yeterince doldurduk antibiyotiklerle.
  • eğer geçmiş zamanlarda akut farenjitler geçirdiysen.senin farenjite mehilli olduğunu gösterir.yani kronik farenjit adayısın.bel soğukluğundan demek istediğim aslında bel soğukluğuna neden olan mikrop vücuda girdiği zaman üretrit iltihabı,prostatit,makat iltihabı,gözde iltahablanma veya farenjite yol açar.yani bu mikrop vücuduna girdiği zaman prostatit yada üretrit belirtileri yaşamadan farenjit olabilirsin.yada üretrit belirtileri yaşamadan prostatit olabilirsin.yada hepsini aynı anda yaşarsın :) mesela bel soğukluğu mikrobu ile üretrit olup prostat iltihabı olmayan çok kişi var.prostat iltiabı olanlar ise azınlıkta kalıyor.farenjit olanlarda öyle.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cells

    eğer geçmiş zamanlarda akut farenjitler geçirdiysen.senin farenjite mehilli olduğunu gösterir.yani kronik farenjit adayısın.bel soğukluğundan demek istediğim aslında bel soğukluğuna neden olan mikrop vücuda girdiği zaman üretrit iltihabı,prostatit,makat iltihabı,gözde iltahablanma veya farenjite yol açar.yani bu mikrop vücuduna girdiği zaman prostatit yada üretrit belirtileri yaşamadan farenjit olabilirsin.yada üretrit belirtileri yaşamadan prostatit olabilirsin.yada hepsini aynı anda yaşarsın :) mesela bel soğukluğu mikrobu ile üretrit olup prostat iltihabı olmayan çok kişi var.prostat iltiabı olanlar ise azınlıkta kalıyor.farenjit olanlarda öyle.

    Celss, tesekkur ederim verdigin bilgiler icin. Bende su anda kr faranjit tipi belirtiler var. Burun spreyleri vasitasiyla burnumu acik tutmaya calisiyorum ve suda eriyen C vitamini aliyorum doktorun da tavsiyesiyle.

    Ne önerirsin? Nasil davranmaliyim? Baska bir KBB doktoruna mi gitmeliyim bu savusturulabilir bir durumsa.. Cünkü artik 'Kronik' kelimesini duyunca ürperiyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 7 Nisan 2015; 14:50:15 >
  • NeverGiveUpOzan N kullanıcısına yanıt
    Bu yıl antibiyotik ve mazejik siprey kullanmama rağmen tam geçmeyen boğaz ağrısı başladı, üstelik halada var hafif soğuk bişeyler yeşem içsem çoğalıyor.

    Genizden geriye doğru akıntıda var ve nerdeyse 3-4 yıldır bu sorunların tamamının CYHB olduğunu düşünüyorum.
  • Geniz akintisi bende de basladi Tolga abi. Zaten Farenjiti tetikleyen en büyük nedenlerden biri bu boğaz akıntısıymış okuduğuma göre. Burnum da tikali kaliyor. Dolayisiyla hep ağızdan nefes almak durumunda kaliyorum. Henüz ağrı diyemem ama bi gıcıklık yanma batma vs var.

    CYHB dediğin nedir abi duymadim hiç ben?

    Sen prostatiti cinsel münasebet sonrasinda mi kapmistin Tolga abi? Eğer öyleyse yukarda Cells'in belittiğini destekler durumlar yaşıyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 7 Nisan 2015; 18:45:23 >
  • adaçayı gargarası(ılık) veya tuzlu su+karbonat karışımı gargarada iyi gelir.istanbulda olsan sana iyi bir kaç KBB doktoru tavsiye ederdim.çoğu KBB uzmanı farenjitten anlamaz.birtanın dediği cyhb cinsel yolla bulaşan hastalıklar demek.bende aynı görüşe katılıyorum.bende prostatit ile birlikte göz iltihabıda başlamıştı.prostatit için kullandığım antibiyotikler ile iyileşti.ama prostatit duruyor :)
  • Henüz kr farenjit teşhisi koyulmadi ama belirtiler eşleşiyor. İnşallah değildir ve mevsim geçişiyle ilgili bişeydir.

    Bir buçuk yıl önce sigara ve alkolü birakmis biri olarak kr. farenjit olursam gerçekten çok canım sıkılır.

    Hayatımda tek bir seçme şansı sunsalar, o ana dönüp o anlık hazdan uzak kalmayı tercih ederdim. Sanırım bir çoğumuz da böyle düşünüyordur bu yolla kapanlar yani. Allah affetsin, şifa versin hepimize de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 7 Nisan 2015; 19:24:33 >
  • bu nisan ayı önemli bir ay.herkes hasta valla.dikkat etmek lazım.hiç bir kbb uzmanı kolay kolay kronik farenjit teşhisi koyamaz.boğazda genelde hafif hafif kızarıklar olur.sende de varmı?
  • Arkadaşlar bu dediğiniz reflüden de kaynaklanabilir 4-5 sene önce onu da bikaç sene yaşamıştım.sürekli bi gıcık hali boğaz temizleme ihtiyacı vs.bunlar mide asidinin boğaza olan etkisinden kaynaklanır.Bende ara ara ses kısıklığı da oluyordu.1 sene flan lansor,rennie duo kullanmıştım.
  • Celss, aynadan gördüğüm kadarıyla kırmızılık pek yok. Ama elbette uzman gözüyle de bakmıyorum. Sabahtan beri yemin ediyorum pimpiriklenip duruyorum senin söylediklerin yüzünden :)) ahaha.

    Geniz akıntısı gibi bişey var bi de.

    Bendeki durumun nedeni üç şey olabilir;

    -Mevsimsel olabilir (dedigin gibi Nisan ayı tehlikeli, her mevsim geçişi öyle)
    -Cardura sebebiyle burnum tıkalı olduğu için ağızdan nefes alıyorum. Çayı abarttım prostatite iyi geliyor diye. Bu vb sebepler bi tahriş hissi olabilir.
    -Ya da söylediğin şeylerle paraleldir. Yani Kr. Farenjit adayıyımdır.

    İnşallah son söylediğim değildir. Çok da takmamaya çalışıcam, verdiğin bilgiler için çok sağol :)

    Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler.

    Bu arada merak ettim, sende var mı kr farenjit? Kurcalamisin bu isleri :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverGiveUpOzan -- 7 Nisan 2015; 23:45:05 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.