Şimdi Ara

ARAÇ KLİMA ve araç klima problemleri- (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
8
Favori
208.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar aracımda ki sorunu çözmüş değilim.2004 polo 4 kademeli manuel klima anahtarı var polen filtresini değiştirdim çok pislik çıktı.4 ay geçti fan 1-2-3 de çalışmıyor sadece 4. kademede üfleme yapıyor neden olabilir
  • Klima ve fan aşırı ses yapiyorsa sorun ne olabilir, bir yere sürtme sesi gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalcin7488 Y kullanıcısına yanıt
    Merhabalar sorunu belkide çözmüşsünüzdür ama en azından bundan sonraki arkadaşlara fikir verir diye yazıyorum.
    Torpidonın arkasında polen filtresinin ilerisinde klima yada kalorifer rezistansı denen bir parça var. Bu parçanın üzerinde iki adet rezistans ve üst kısmında bir diyot yada aşırı ısınınca devreyi kesmesi için güvenlik elemanı var. Bu parça fanın kademeli çalışmasını sağlıyor ama üzerindeki o diyot benzeri parça arızalandımı 1. 2. 3. kademe çalışmıyor yalnız 4. kademe çalışıyor. En sağlıklısı o klima rezistansını komple değiştirmek ama kısa süreli çözüm istersen üzerindeki diyot bezeri parçayı ince bakır telle köprüle özellikle ince kullanki herhangi bir zorlanmada kopup başka yeri yakmasın. Torpidoyu sökmekte oldukça kolay 5 vidası var, klima rezistansıda 100TL civarı bir fiyatı var kendinde çok rahat yapabilirsin.
  • merhaba arkadaşlar aracım 2001 model golf klimayla ilgili şöyle bi sorunum var aracı ilk çalıştırdığımda herhangi bi sorun yok ancak motor ısındıktan sonra klima kısmından cıyıltı şeklinde bir ses geliyor kayış sesi gibi (klima devre dışıyken) ancak klimayı çalıştırınca ses kesiliyor. ısıtma soğutmada herhangi bir sorun yok gayet güzel çalışıyor fakat ses sinir edici bir şekilde yüksek araç neden böyle bir ses verir bilgisi olan varsa yada daha önce böyle bir arızayla karşılaştıysanız yorumlarınızı bekliyorum..
  • arkadaşlar mrb
    ben geçen hafta aracın bakımlarını yaptırdım sonra dedimki birde yaz geldi klma gazını ölçtürüyüm
    bağladılar makinaya çalıştır dedi açtım klimayı 2 adet gösterge varya mavi ve kırmızı olan neyse klima gazı tam ama basınç biraz düşük dedi gazı yenilemelisin dedi bende gaz tamsa niye yenileyelim diye sorunca mavi gösterge tam sona dayanmamış dedi baktığımda sona gelmesine 2-3 mm kalmış 1-2 dakika sonra dibe dayandı bende kalsın gerek yok dedim 70 tl tam olan gazı boşaltıp tekrar gaz basacak para tuzağı gibi geldi sizce anormal bişey varmı ne yapmalıyım soğutmasında sıkıntı yok gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur0682 -- 12 Nisan 2014; 10:35:43 >
  • Soğuk haalarda gaz basıncı düşük çıkar normal bir durum. Eğer soğutmasından memnunsan işleme gerek yok. Aslında çoğu klima gazı basan yerler pek bunu yapmazlar genelde komple boşaltıp yenisini basarlar. Aslında üzerine takviyede yapılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clio symbol aracımda polen filtresi yeri yok. buraya nasıl polen filtresi yeri açabilirim?

    teşekkürler.
  • aracınız kaç model

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracim laguna 2 klima gazini kendim doldurcam ama kac litre girecegini bilmiyorum suanda icinde hic gaz yok yani klima gazi dolum tipasini acip tirnagi icine dogru bastirdigimda gaz cikmiyor simdi doldururken yapmam gereken birsey varmi direk yeni gazi koyabilirmiyim belki icinde bir miktar gaz olsa direk koyarimda.icinde hic gaz olmayinca ekstra birsey yapmam gereklimi yoksa yine direk gazi doldurup kullanayimmi?
  • 2008 fiesta klima sıcak üflüyordu gaz bastırdım. Önceleri sorun olmadı ancak daha sonra 15 gün kadar geçti ki klimanın yine soğutmadığını farkettim aynı yere gittim tekrar kontrol ettiler kaçak olmadığını söylediler tekrardan gaz bastılarancak bu gaz da 15 gün kadar dayanabildi bu ustanın yapamıyacağını anladığımdan sorup soruşturup iyi bir ustaya gittim usta radyatörde delik olduğunu kaynakçı ile görüştüğünde çürük yerlerin çok olduğunun görüldüğünübu nedenle yenisiyle değiştirme nindaha mantıklı olduğunu söylediyeni radyatör takıldıgaz basıldıtoplam bana maliyeti 350 tl oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • s.a arkadaşlar 2004 opel meriva araç soguk üfledigi halde yetrli konforu saglamıyor . bir tarafnız üşüyor bir tarafınız terliyor . ( camlar kapalı )

    dijital klima oldugundanmı . ?
    nasıl kullanımalı soguk üflemesi yeterlimi ( nemi almadıgına inanıyorum ) ?
    havayı dışarıdanmı almalı içeri mi ?
    polen fitresi yada fitreler buna sebeb olurmu . ?


    .... dışarıdan havayı çekiyor sempantinmi diyorlar ordan geçiyor sogumus havayı içeriye basıyor da hep gönderdiği hava nerden çıkıyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atacan38

    s.a arkadaşlar 2004 opel meriva araç soguk üfledigi halde yetrli konforu saglamıyor . bir tarafnız üşüyor bir tarafınız terliyor . ( camlar kapalı )

    dijital klima oldugundanmı . ?
    nasıl kullanımalı soguk üflemesi yeterlimi ( nemi almadıgına inanıyorum ) ?
    havayı dışarıdanmı almalı içeri mi ?
    polen fitresi yada fitreler buna sebeb olurmu . ?


    .... dışarıdan havayı çekiyor sempantinmi diyorlar ordan geçiyor sogumus havayı içeriye basıyor da hep gönderdiği hava nerden çıkıyor ?


    bagajın altında çamurluk altlarında difizörler var oradan çıkıyor.
    yeterli konfor ve hasta olmamak için havayı içeriden alacak şekilde ayarlayın, üfleme yönünü ayaklar ve ön cama getirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuk_18

    aracim laguna 2 klima gazini kendim doldurcam ama kac litre girecegini bilmiyorum suanda icinde hic gaz yok yani klima gazi dolum tipasini acip tirnagi icine dogru bastirdigimda gaz cikmiyor simdi doldururken yapmam gereken birsey varmi direk yeni gazi koyabilirmiyim belki icinde bir miktar gaz olsa direk koyarimda.icinde hic gaz olmayinca ekstra birsey yapmam gereklimi yoksa yine direk gazi doldurup kullanayimmi?

    önce vakum yaptıracaksınız, içeride hiç hava kalmayacak.
    sistemdeki yağı kontrol etmelisiniz ki bunun için gerekli ekipman gerekir.
  • Dijital ölçüm yapın. 1. ve 2 . kademede. Corsa 1. kademe 3,8 derece üflüyor
     ARAÇ KLİMA  ve araç klima problemleri-
  • derece ölcümünü nasil neyile yapiyoruz anlatabilirmisiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuk_18

    derece ölcümünü nasil neyile yapiyoruz anlatabilirmisiniz

    http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://www.labor.com.tr/modules/catalog/products/pr_01_6_max.jpg%253Frev%253D1376258095&imgrefurl=http://www.labor.com.tr/TFA-30201801-DIJITAL-KABLOLU-MINI-TERMOMETRE,PR-6.html&h=800&w=800&tbnid=cGX-1tS37a-2qM:&zoom=1&docid=JKtJihz2bNYcAM&ei=-7yiU4_TG8mBywOmrYLoBg&tbm=isch
    benzeri bir ürün alın(10-15 TL). Yolculuk esnasında göğüs üfleme ızgarasının 3-5 cm içine termometre kablo ucunu yerleştirin. Soğuk 1. kademede 3 dak. bekletin. Ardından 2. kademede 3 dak bekletip ve sonucu bizimle paylaşır mısınız?
  • aracımın kliması güzel soğutuyor bir problemim yok ama camlarımda film olmadığı için bir yandan soğuk bir yandan günesin sıcağı hasta edecek cam filminin de cezası varmıs bugün a1O1lerde cam perdeleri satılıyormus 2 liraya onlardan alsam fayda eder mi acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

    aracımın kliması güzel soğutuyor bir problemim yok ama camlarımda film olmadığı için bir yandan soğuk bir yandan günesin sıcağı hasta edecek cam filminin de cezası varmıs bugün a1O1lerde cam perdeleri satılıyormus 2 liraya onlardan alsam fayda eder mi acaba

    2 liralık perde kendiniz söylüyisunuz cevabı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktim 2 lira bile etmeyecegine karar verdim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

    Klima ızgarısından içeriye plastik bir parça kaçtı(Telefon tutacağını ızgaraya bağlayan parça 2 cm civarı bi uzunlktaydı). Bu parça içerlerde bir şeye zarar verir mi? Klima şu an sıkıntısız çalışıyor gibi gözüküyor. Araç 2008 model volvo c30
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.