Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
695
Cevap
9
Favori
181.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastteam


    quote:

    Orijinalden alıntı: furkan64

    Arkadaşlar bilen biri varsa açıklarsa çok iyi olur. Bu kişi bu ürünü Amerika' dan gönderecek. Bu gönderilerde ticari amaç olduğu için içerde kesilecek fatura bir yana ayrıca gümrük vergisi ödenmesi gerekir değilmi ? Bu durumda ortada büyük bir suç işleniyor ve G.G buna aracılık ediyor. Bu site için de büyük bir suç teşkil etmiyormu? Adama sormazlarmı sen bu kaçak gelen ürünü burda nasıl sattırırsın diye !!!



    Olay soyle oluyor. Adam urunu abd de alıyo yani kdv sini verip urunu alıyo. Satan yerde abd de vergisini veren bi yerdir.

    Adam kendine aldıgı bu malı turkiyeden bir alıcıya satıyo ve abd den urunu yolluyo. Burda yukumlulugu abd de cunku urunu abd den satıyo ve kazancı için abd de vergi vermesi gerekiyo. Adam kendisi urunleri turkiyeye soksa vergi yukumlulugune girer ama kendisi sokmadıgı için vergi yukumlulugu turkiyedeki alıcıya ait oluyo. Turkiyeden alan kişi için gumruk vergisi işlenebilmesi için aldıgı urunun degerinin 150$ yada euro gibi dan fazla olması lazım. Abd den urunu yollayan adam bu faturayı 100 dolar gosterdimi gumruk vergisi olmadan urunu elde edebilir trdeki alıcı.

    Turkiyeden bu urunu alan adamın herhangibir vergi odemesine gerek yok hiçbir sucuda yok cunku urun gonderilirken faturasıyla yollanıyomuş vs.re

    Bence cok kurcalamamak lazım. Beklemek en dogrusu.

    hade benden b kadar iyi forumlar.


    Adam ürünü Türkiye'de satıyor. Ürünün nereden kargolandığının bir önemi yok. sonuçta alışveirş TR'de gerçekleşiyor. alıcı ödemeyi Amerika'daki bir hesaba değil, Türkiye'de bir hesaba yapıyor.
    Senin mantıkla düşünürsek hiçbir ithalat ürününden vergi alınmaması laızm çünkü herkes yurtdışından aldığı mala vergi ödüyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan64

    Ben kesinlikle tussunami değilim ama yazdıklarınıza bakılırsa siz g.g den biri gibi konuşuyorsunuz. Yada orda çalışan bir görevli. Yazıda bazı yerlerin silidiği açıklanmakta zaten neyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Tutanak olmuş makbuz olmuş ne fark eder önemli olan belge değilmidir. İnanmak istemiyen inanmaz. Zaten böyle giderse yakın zamanda bu olay basınada yansıyacaktır.


    Peki benim gibi size inanmayan onlarca insana neden hala inandırmak istiyorsunuz? Neden? Bırakın başımıza gelecekse gelsin, niye bu kadar ısrarcısınız? Niye.. :) Ceza mı yediniz? Allah yardımcınız olsun. Allah işinizi rast getirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trancespotter


    quote:

    Orijinalden alıntı: furkan64

    Ben kesinlikle tussunami değilim ama yazdıklarınıza bakılırsa siz g.g den biri gibi konuşuyorsunuz. Yada orda çalışan bir görevli. Yazıda bazı yerlerin silidiği açıklanmakta zaten neyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Tutanak olmuş makbuz olmuş ne fark eder önemli olan belge değilmidir. İnanmak istemiyen inanmaz. Zaten böyle giderse yakın zamanda bu olay basınada yansıyacaktır.


    Peki benim gibi size inanmayan onlarca insana neden hala inandırmak istiyorsunuz? Neden? Bırakın başımıza gelecekse gelsin, niye bu kadar ısrarcısınız? Niye.. :) Ceza mı yediniz? Allah yardımcınız olsun. Allah işinizi rast getirsin.


    Sevgili Trancespotter ben yalan söylüyorsam bak aşağıdaki yazıya Zaman gazatesini arayıp bu haber gerçekmi değilmi diye teyit ettirebilirsin.

    Sanal alışveriş sitelerine vergi markajı

    Gelir İdaresi Başkanlığı, sanal ortamda başta alışveriş olmak üzere ticari faaliyet yürüten siteleri yakın markaja alıyor.
    İdare, Telekomünikasyon Kurumu'na bağlı İnternet Güvenliği Başkanlığı ile temasa geçerek, bu kapsamdaki sitelerin bilgilerinin gönderilmesini istedi. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri, Gelir İdaresi Başkanlığı'na, bazı sitelerin faaliyet gösterdikleri adreslerin, sahiplik yapılarını iletti. Böylece, vergi denetimi sanal ortama uzanmış oldu. Bundan böyle, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, internet ortamında ticari faaliyet yürüten tüm siteler takip altına alınacak. Bilgi altyapısının oluşturulmasının ardından da, bu sitelere yönelik vergi denetimi başlatılacak.

    Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan üst düzey bir yetkili Zaman'a yaptığı açıklamada, sanal ortamda ticari faaliyet yürüten sitelerle ilgili bilgilerin toplandığını doğruladı. Sadece Telekomünikasyon Kurumu'ndan değil, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından bilgi istediklerini ifade eden yetkili, "Bu işlem tamamlandıktan sonra, bu alanda ne kadar vergi kaybı olmuş ona bakılacak. Gerekirse vergi incelemesi yapılacak." dedi. Telekomünikasyon Kurumu ve Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, hangi sitelerin denetime tabi tutulacağı bilgisini vermiyor. Edinilen bilgiye göre, denetimler öncelikle sanal ortamda alışveriş yaptıran sitelere yönelik olacak. Daha sonra halka genişleyerek ticari faaliyette bulunan tüm diğer siteler de incelemeden geçirilecek.

    İnternet Teknolojileri Derneği Başkanı Mustafa Akgül, Türkiye'de ve dünyada internet üzerinden alışverişin giderek arttığına dikkat çekti. Türkiye'de internet üzerinden yapılan alışverişin ekonomik boyutunun 100 milyon dolarlar düzeyinde seyrettiğini vurgulayan Akgül, "Türkiye'de, firmalar arasında toptan alışverişlerde internet temel araç haline geldi. Bireylerin alışverişinde de internet önemli bir araç olma yolunda ilerliyor. Bilgisayar ve sayısal ürünlerde, kitap satın alma işleminde bu dikkat çekiyor." dedi. Akgül, tüketicilerin alışverişlerde interneti tercih etmelerini ise, piyasaya göre daha ucuza alabilmelerine ve sipariş verilen ürünün direkt tüketicinin kapısına kadar getirilmesine bağlıyor. ZAMAN Selim Kuvel




  • Habere inanmayanlar İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Koor.,İhbarlar ve Şikayetleri Değerlendirme Müdürlüğü'nün 232.483 28 02 numaralı telefonundan bilgi alabilirler. Arayın sorun bakalım var mıymış böyle bir uygulama?
  • Arkadaşım anlayın diye detaylı olarak birşey açıklıyoruz. farazi şeylerle ortalığı ayağa kaldırıyırosunuz. sende birşey yazacaksan alıntı yapmadan yaz!

    bu olay ortaya çıktığından beri buradkai 2-3 kişi haricinde kimseden birşey çıkmıyor! buradaki olaylarında sebebi belli, varolan bir şirket üzerinden satış yaparsanız ve bu şirkete mali denetim gelirse gayet tabi hakkınızda tutanak tutulur!

    gidip kendinizi maliyeye kendi elinizle teslim ederseniz evet hakkınızda bir sürü mevzuattan dolayı işlem yapılır!

    Bu iş bu kadar vahim olsaydı şu anda GG'da patır patır satıcılar dükkanların kapar, olay yyuka çıkardı. Devamlı olarak "şirket olun yanarsınız " diyip durarak durduk yere ateşe körükle gidiyorsunuz. verdiğiniz örnekler, işlemler hepsinde bir tutarsızlık bir tuhaflık var! sizin dediğiniz kadar bu işler ciddiye alınıyor olsaydı şu ana kadar binlerce olayın haberi ile çalkalanıyor olurdu, millet fellik fellik kaçardı.

    sizler iki üç kişi bir denetime takılmışsınız, bir şekilde maliyeyi üzerinize çekmişsiniz, şimdi oratlığı velveleye veriyorsunuz! GGde üstüne bunlardan etkilenip satış açıp oralara acayip şeyler yazanlar bile var şu anda.

    facebook'da grup açtınız, gazete ve tvlere haber verdiniz!!! ee nedir beklentiniz? ne olmasını bekliyorsunuzki? varmak istediğiniz yer nedir? bunun olacağı durduk yere maliye bakanalığını ÖZEL olarak bu konuya yönlendirmek olur. Evet kusura bakmayın, bu kadar dallanıp budaklandırırsanız da, sizi buldukları zaman üyelik başlangıcınızdan itibaren işlem yaparlar kimseninde bundan kaçışı yoktur!

    İster legal mal satın ister illegal, şu anda GG ve benzeri tüm portallarda satış yapan herkes gerek satıcı gerek alıcı gerekse protal hizmeti veren açısından usulsüz işlem yapıyor durumda! kimi neyden nasıl koruyacaksınız bu kadar ortalığı ayağa kaldırıp? anlamdımki ne yapmak istediğinizi?

    Defalarca anlattık anlamamakta ısrar ediyorsunuz birazda alıcı gözle okuyun kardeşim! GG babanınızın oğlu bile olsa burada FATURALI BÜÜTN İŞLEMLER USULSÜZ!!!istediğiniz kadr bir tarafınızı yırtın kestiğiniz hiçbir fatura yasal olarak kabul görmez! anlayın diye örnekli anlatıyoruz işte daha ne yapalım!

    Attınız ortaya öldük bittik mahvolduk diye , internet sitelerinde yalan yanlış yayıldı! "GİTTİGİDİYOR VERGİ ALMASIN!!!" iş bu noktalarda millet GGnin vergi aldığını sanıyor! siz ne yaptığınızın farkındamısınız? biraz sorumluluk alın, bu iş çocuk oyuncağı değil! kimse GG'de satış yaparken eğlenmiyor!
    GG'da asıl sorunlar başka siz onları yazıp uğraşsanıza Allah aşkına! arabamı sattım 300milyar vergi cezası geldi vs!!! ee bu kadar ceza yiyen adam durup bunları yazarmı yahu bir forumda! kimin aklına gelir "aman dur ben yandım başkası yanmasın diye yazayımda haberi olsun" diye kimin aklına gelir, hayatı kaymış bir adamın aklında başka şey vardır! kıldan tüyden olayları abarttıkça abarttınız . iye bu kadar ısrar ediyorsunuzki devamlı kapatın sitelerinizi kaçın diye! inanmıyorsa birileri "ben görevimi yaptım " dersiniz olur biter! nedir bu ya 70 sayfa yana yakıla "GGde satış yapmayın yanarsınız ölürsünüz kaçın kurtarın kendinizi......."

    insaf edin, burada satış yaparak evini ailesini geçindiren var, sizin tuzunuz kurudur ama bruadan kazandığı üç kuruşa ihtiyacı olan insanlar var! evinin kirasını çocuğunun masrfalarını karşılayan var!.Bu iş bu kadar ciddi olsa GGnin sessiz sakin kalacağını sanıyormusunuz siz? Maliye gelecekse zaten gelecek!

    Alın size çok daha ciddi ve gerçek bir konu;
    bütün kargo işlemlerinizde irsaliyeli fatura ibraz etmeniz laızm.Biz kargoyu ne ile gönderiyoruz, GGnin satış kodu ile! ee hani fatura? kaç kişi fatura gönderiyor! maliye bakacak olsa sadece bir günlük yurtiçi kargo gönderilerinden ne çıkacağının farkındamısınız?

    Nedir sizlerin yapmak istediği açık açık yazın! nereye varmak istiyorsunuz! zaten GG'de birbirinin kuyusunu kazmak için birbirini şikayet eden satıcılardan yeteri kadar çekiyoruz, GG'nin bazı satıcıları nasıl koruduğunuda biliyoruz! alıcıların kafasına göre ürün iade etmesi ve hiçbir şekilde alıcıya eksi yorum verilememesi zaten başımızdaki dert!!

    Maliye bu kadar ilgi gösteriyorsa buna İzmirden Antalyadna başlamaz, genel merkezi kozyatağının göbeğinde olan Istanbul'dan başlar!!!Önce satıcılardan da başlamaz, GG'den başlar. GG'den başlayınca da bunu medyada duyarsınız, ortalık zaten kavrulur, önce GG,sonra sahibinden.com sonra hem al hemsat ardı ardına darbe yer! sadece GG yokki! geri kalanıda aynı şekilde çalışıyor!

    Maliye buradan isim alıp onun peşine koşmaz, fiziki olarak varolan kişiye gider, orası bir mağaza ise ve GGde satış yapıyorsa ve bununda faturasını kesmişse ozaman oltaya takılır zira usulsuzlük buradan başlıyor!! aynı yukarıda yazdığımız gibi! milleit galeyana getirip durmayın, GGnin kullanıcı listesi sanırım 50bin kişi toplasan 50MBlık bir data eder! şimdiye kadarda en az 10bin kişi sitelerde yandım allah diye bağırıyor olurdu!

    Siz GG'de aylık ne akdar satış yapılıyor biliyormusunuz? aylık 17milyon işlem civarında. bunun kaç paralık ciro ettiğini biliyormusunuz? 1TL olsa 17milyon TL eder farkındamısınız. Kim böyle tatlı kazancı tehlikeye atar sanıyorsunuz? zaten maliye bir işlem yapacak olsa önce bunu halleder!!

    Yapmayın Allah aşkına miş ler muşlar aramışlar gitmişler gelmişlerle böyle ciddi konular konuşulmaz! Bu kadar ayyuka çıkarırsanız ama hakikaten adamlar hepimizin üstüne çullanacaklar çünkü zorla avazınız çıktığı kadar çağırıyorsunuz!

    alla mesaj yazanların yaşı kaçtır ne gibi iş tecrübeleri vardır bilemem ama benim tecrübelerime göre şu anda herşey havada. Gerçekten iş bu kadar vahim olsa, en az 10000kişi, vazgeçtim 5000 oda olmadı 1000 kişi yahu ondan vazgeçtim bu kadar site forum facebook , twitter bilmemne varken bari 100-200 kişi aynı şekilde dert yansın! Görebiliyormusunuz? duydunuzmu? birebir okuyup gördünüzmü? ben göremedim.

    Tamam GG hakkında , GGnin uygulamaları hakkında çok şey var ancak bu maliye ile ilgili konular hakkında hiçbir şey yok!. Bende meraklısı değilim "aman şöyle bir 3-5 kişi daha çıksında hayatları nasıl kaymış bir görsek" demenin, kim ister böyle birşeyi, düşmanım için bile istemem! ama eğer anlatılan kadar acayip bir durum varsa çoktan ortalık çalkalanırdı, haksızmıyım?

    Ayrıca tekrar soruyorum; facebookda grup oluştu, tv'ye gazeteye çıktı ....sonra? sonra ne olacak ne olması lazımki bu işden birilerinin haberi olsun ve çözüm bulunsun?

    Maliye vergi affımı yapacak, bu mudur beklenti? bir kerelik görmezden gelecek "hadi bakalım herkes sıraya mükellef olmak için bundan sonra yaparsanız ağzınıza biber sürerim haa cızz" mı diyecek!

    Bakın, şu anda bahsedilen e-ticaret kanuna muhalif , GG'dakinden daha açık ve net şekilde satış yapan binlerce web sitesi var! bunlar şahıslara yada şirketlere ait ve inanın bunları başı GG'deki ev hanımından, öğrenci çocuktan, kitap satan sahaf'dan daha ciddi olarak dertte! Maliye uğraşacaksa bunlarla uğraşır-ki e ticaret kanunu kapsamında online satış yapan siteleri göz altına almakdan kasıtları asıl bu siteler. Çünkü bu sitelerin yarısından fazlası taklit malları orjinal diye satıyor, pos makinesine sahip olmadıkları halde başka firmalarca komisyon ödenerek kullandırılan cihazlardan para tahsilatı yapıyorlarlar. GGnin kendi halinde satıcıları, eğer varsa bir liste taaaaaa sonlarında yer alacaktır bunun ,hatta bana kalırsa öyle birşeyde olmayacaktır!

    gelin mantıklı olarak bakalım; maliye taktı GG'ye ve GGnin işini bitirdi sıra kullanıcıların satışlarını takip ederek onları hacamat etmeye geldi!

    şimdi verilen örneklerdeki gibi aradan cımbızlamı seçecek yoksa en çok satış yapandanmı başlar? tabiki en çok satış yapandan başlar zira kullanıcı adı ile seçecek olsa Z ile başlayan A ile başlayandan dahamı şanslı olacak? yada satış sayısına bakarak 100 satış yapanı alıp 99 satış yapanı bırakacak değil ya!

    Varsa kaderimizde böyle birşey, GGnin açıldığı günden itibaren alacağı kullanıcı listesi ile şu anda satış yapmayan bile tıpış tıpış gider! bundan kaçış yok.

    Bir örnekde verilmiş usulsüzlük için 160TL ceza! yahu 20TLye adam kitap satmış okunmuş 160TL cezamı verecek? bu noktalarda iş hep havada asılı kalıyor.
    Diyorum, maliyenin GGye gelene kadar gitmesi gereken milyonlarca mükellefi var sonra iş gelsin GGye! ama bu kadar iş çığırından çıkarsa adamlar "e siz çok kaşındınız bari kaşıyalım" diye gelecekler! bu kadar basit! bir kolundan tutup tek tek gezdirmediğimiz kaldı adamları.

    GG'den kimse dükkanını felan kapatmıyor! bu da şehir efsanesi. Panik olan birkaç kişi dükkanı kapattı, gitti ne akla hizmetse mükellef oldu geldi yeni bir isimle dükkan açtı. Daha başlarına geleceklerden haberdar değiller! maliye gidecekse önce mükellefe gider mükellef olmayana değil!!!mükellef olup "düzgün ve dürüst satış yapacağım" deselerde ne yaparlarsa yapsınlar fatura ve defter usulsüzlük cezası yiyecek ve bu kadar vergiyi KDV karşılamak için fiyatlarını en az %50 arttırmak zorunda kalacaklar ve bahsettiğimiz tüm muhasebe işlemlerinden bir güzel gol yiyecekler!

    Maliye sadece neden GG ile ilgilensin? sahibinden, hemalhemsat ve daha adını hatırlayamadım bir sürü site var, onlarda aynı şekilde çalışıyor, hiç farklı değil! bu kadar ciddi bir olay olsa şu anda her yerde bunu okurduk, millet panik halde sağa sola kaçıyor olurdu ama yok! o yüzden kimsenin de kimseyi paniğe sevketmeye hakkı yok.

    böyle konular panik halde insanları galeyana getirerek değil aklı selim bir şekilde çözülmeye çalışılır!

    Hakan'dan alıntı. Kendisi takdire şayan..

    son sözüm bu konu kesinlikle kilitlenmeli! admin'e duyurulur..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trancespotter -- 15 Mayıs 2010; 19:39:25 >




  • Neden kitlensinki ? Zaten duyulcağı kadar duyuldu malesef
  • gg'nin savunulacak hiçbir tarafı yok arkadaşlar. Çünkü adamlar herkesin gözünün önünde, kelimenin tam anlamıyla resmen bir kayıtdışı ekonomi yarattılar. Bu kanunsuz faaliyetin uzun süre gitmeyeceği zaten belliydi. Olay şu an daha ayyuka çıkmadı, evet doğrudur. Fakat bunun sebebi Maliyenin şu an daha inceleme safhasında olmasıdır. Yakında bu inceleme safhası biter ve Satıcılarin Maliyeye çağrılma ve cezalarının kesilme süreci başlar. O zaman siz görürsünüz ayyukayı.

    Quest.net nasıl çöktüyse gg'de çökecek arkadaşlar. Neden biliyormusunuz? Çünkü kanun dış eylem sonsuza kadar süremez. elbet bir yerde patlayacaktır.

    Quest.net de yıllar boyunca görmezden gelindi, tıpkı gg gibi. fakat en sonunda şikayetler artınca Devlet harekete geçti ve Quest çökertildi. Şimdi de sırada gg var. Olay bu kadar basit.




  • Bazi arkadaslar cok asiri tepki gostermisler. Tatli kardan vazgecmek zor geliyor galiba. Siz satisa devam edin. Vergi mufettisleri cagirinca gorurum sizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trancespotter

    Arkadaşım anlayın diye detaylı olarak birşey açıklıyoruz. farazi şeylerle ortalığı ayağa kaldırıyırosunuz. sende birşey yazacaksan alıntı yapmadan yaz!

    bu olay ortaya çıktığından beri buradkai 2-3 kişi haricinde kimseden birşey çıkmıyor! buradaki olaylarında sebebi belli, varolan bir şirket üzerinden satış yaparsanız ve bu şirkete mali denetim gelirse gayet tabi hakkınızda tutanak tutulur!

    gidip kendinizi maliyeye kendi elinizle teslim ederseniz evet hakkınızda bir sürü mevzuattan dolayı işlem yapılır!

    Bu iş bu kadar vahim olsaydı şu anda GG'da patır patır satıcılar dükkanların kapar, olay yyuka çıkardı. Devamlı olarak "şirket olun yanarsınız " diyip durarak durduk yere ateşe körükle gidiyorsunuz. verdiğiniz örnekler, işlemler hepsinde bir tutarsızlık bir tuhaflık var! sizin dediğiniz kadar bu işler ciddiye alınıyor olsaydı şu ana kadar binlerce olayın haberi ile çalkalanıyor olurdu, millet fellik fellik kaçardı.

    sizler iki üç kişi bir denetime takılmışsınız, bir şekilde maliyeyi üzerinize çekmişsiniz, şimdi oratlığı velveleye veriyorsunuz! GGde üstüne bunlardan etkilenip satış açıp oralara acayip şeyler yazanlar bile var şu anda.

    facebook'da grup açtınız, gazete ve tvlere haber verdiniz!!! ee nedir beklentiniz? ne olmasını bekliyorsunuzki? varmak istediğiniz yer nedir? bunun olacağı durduk yere maliye bakanalığını ÖZEL olarak bu konuya yönlendirmek olur. Evet kusura bakmayın, bu kadar dallanıp budaklandırırsanız da, sizi buldukları zaman üyelik başlangıcınızdan itibaren işlem yaparlar kimseninde bundan kaçışı yoktur!

    İster legal mal satın ister illegal, şu anda GG ve benzeri tüm portallarda satış yapan herkes gerek satıcı gerek alıcı gerekse protal hizmeti veren açısından usulsüz işlem yapıyor durumda! kimi neyden nasıl koruyacaksınız bu kadar ortalığı ayağa kaldırıp? anlamdımki ne yapmak istediğinizi?

    Defalarca anlattık anlamamakta ısrar ediyorsunuz birazda alıcı gözle okuyun kardeşim! GG babanınızın oğlu bile olsa burada FATURALI BÜÜTN İŞLEMLER USULSÜZ!!!istediğiniz kadr bir tarafınızı yırtın kestiğiniz hiçbir fatura yasal olarak kabul görmez! anlayın diye örnekli anlatıyoruz işte daha ne yapalım!

    Attınız ortaya öldük bittik mahvolduk diye , internet sitelerinde yalan yanlış yayıldı! "GİTTİGİDİYOR VERGİ ALMASIN!!!" iş bu noktalarda millet GGnin vergi aldığını sanıyor! siz ne yaptığınızın farkındamısınız? biraz sorumluluk alın, bu iş çocuk oyuncağı değil! kimse GG'de satış yaparken eğlenmiyor!
    GG'da asıl sorunlar başka siz onları yazıp uğraşsanıza Allah aşkına! arabamı sattım 300milyar vergi cezası geldi vs!!! ee bu kadar ceza yiyen adam durup bunları yazarmı yahu bir forumda! kimin aklına gelir "aman dur ben yandım başkası yanmasın diye yazayımda haberi olsun" diye kimin aklına gelir, hayatı kaymış bir adamın aklında başka şey vardır! kıldan tüyden olayları abarttıkça abarttınız . iye bu kadar ısrar ediyorsunuzki devamlı kapatın sitelerinizi kaçın diye! inanmıyorsa birileri "ben görevimi yaptım " dersiniz olur biter! nedir bu ya 70 sayfa yana yakıla "GGde satış yapmayın yanarsınız ölürsünüz kaçın kurtarın kendinizi......."

    insaf edin, burada satış yaparak evini ailesini geçindiren var, sizin tuzunuz kurudur ama bruadan kazandığı üç kuruşa ihtiyacı olan insanlar var! evinin kirasını çocuğunun masrfalarını karşılayan var!.Bu iş bu kadar ciddi olsa GGnin sessiz sakin kalacağını sanıyormusunuz siz? Maliye gelecekse zaten gelecek!

    Alın size çok daha ciddi ve gerçek bir konu;
    bütün kargo işlemlerinizde irsaliyeli fatura ibraz etmeniz laızm.Biz kargoyu ne ile gönderiyoruz, GGnin satış kodu ile! ee hani fatura? kaç kişi fatura gönderiyor! maliye bakacak olsa sadece bir günlük yurtiçi kargo gönderilerinden ne çıkacağının farkındamısınız?

    Nedir sizlerin yapmak istediği açık açık yazın! nereye varmak istiyorsunuz! zaten GG'de birbirinin kuyusunu kazmak için birbirini şikayet eden satıcılardan yeteri kadar çekiyoruz, GG'nin bazı satıcıları nasıl koruduğunuda biliyoruz! alıcıların kafasına göre ürün iade etmesi ve hiçbir şekilde alıcıya eksi yorum verilememesi zaten başımızdaki dert!!

    Maliye bu kadar ilgi gösteriyorsa buna İzmirden Antalyadna başlamaz, genel merkezi kozyatağının göbeğinde olan Istanbul'dan başlar!!!Önce satıcılardan da başlamaz, GG'den başlar. GG'den başlayınca da bunu medyada duyarsınız, ortalık zaten kavrulur, önce GG,sonra sahibinden.com sonra hem al hemsat ardı ardına darbe yer! sadece GG yokki! geri kalanıda aynı şekilde çalışıyor!

    Maliye buradan isim alıp onun peşine koşmaz, fiziki olarak varolan kişiye gider, orası bir mağaza ise ve GGde satış yapıyorsa ve bununda faturasını kesmişse ozaman oltaya takılır zira usulsuzlük buradan başlıyor!! aynı yukarıda yazdığımız gibi! milleit galeyana getirip durmayın, GGnin kullanıcı listesi sanırım 50bin kişi toplasan 50MBlık bir data eder! şimdiye kadarda en az 10bin kişi sitelerde yandım allah diye bağırıyor olurdu!

    Siz GG'de aylık ne akdar satış yapılıyor biliyormusunuz? aylık 17milyon işlem civarında. bunun kaç paralık ciro ettiğini biliyormusunuz? 1TL olsa 17milyon TL eder farkındamısınız. Kim böyle tatlı kazancı tehlikeye atar sanıyorsunuz? zaten maliye bir işlem yapacak olsa önce bunu halleder!!

    Yapmayın Allah aşkına miş ler muşlar aramışlar gitmişler gelmişlerle böyle ciddi konular konuşulmaz! Bu kadar ayyuka çıkarırsanız ama hakikaten adamlar hepimizin üstüne çullanacaklar çünkü zorla avazınız çıktığı kadar çağırıyorsunuz!

    alla mesaj yazanların yaşı kaçtır ne gibi iş tecrübeleri vardır bilemem ama benim tecrübelerime göre şu anda herşey havada. Gerçekten iş bu kadar vahim olsa, en az 10000kişi, vazgeçtim 5000 oda olmadı 1000 kişi yahu ondan vazgeçtim bu kadar site forum facebook , twitter bilmemne varken bari 100-200 kişi aynı şekilde dert yansın! Görebiliyormusunuz? duydunuzmu? birebir okuyup gördünüzmü? ben göremedim.

    Tamam GG hakkında , GGnin uygulamaları hakkında çok şey var ancak bu maliye ile ilgili konular hakkında hiçbir şey yok!. Bende meraklısı değilim "aman şöyle bir 3-5 kişi daha çıksında hayatları nasıl kaymış bir görsek" demenin, kim ister böyle birşeyi, düşmanım için bile istemem! ama eğer anlatılan kadar acayip bir durum varsa çoktan ortalık çalkalanırdı, haksızmıyım?

    Ayrıca tekrar soruyorum; facebookda grup oluştu, tv'ye gazeteye çıktı ....sonra? sonra ne olacak ne olması lazımki bu işden birilerinin haberi olsun ve çözüm bulunsun?

    Maliye vergi affımı yapacak, bu mudur beklenti? bir kerelik görmezden gelecek "hadi bakalım herkes sıraya mükellef olmak için bundan sonra yaparsanız ağzınıza biber sürerim haa cızz" mı diyecek!

    Bakın, şu anda bahsedilen e-ticaret kanuna muhalif , GG'dakinden daha açık ve net şekilde satış yapan binlerce web sitesi var! bunlar şahıslara yada şirketlere ait ve inanın bunları başı GG'deki ev hanımından, öğrenci çocuktan, kitap satan sahaf'dan daha ciddi olarak dertte! Maliye uğraşacaksa bunlarla uğraşır-ki e ticaret kanunu kapsamında online satış yapan siteleri göz altına almakdan kasıtları asıl bu siteler. Çünkü bu sitelerin yarısından fazlası taklit malları orjinal diye satıyor, pos makinesine sahip olmadıkları halde başka firmalarca komisyon ödenerek kullandırılan cihazlardan para tahsilatı yapıyorlarlar. GGnin kendi halinde satıcıları, eğer varsa bir liste taaaaaa sonlarında yer alacaktır bunun ,hatta bana kalırsa öyle birşeyde olmayacaktır!

    gelin mantıklı olarak bakalım; maliye taktı GG'ye ve GGnin işini bitirdi sıra kullanıcıların satışlarını takip ederek onları hacamat etmeye geldi!

    şimdi verilen örneklerdeki gibi aradan cımbızlamı seçecek yoksa en çok satış yapandanmı başlar? tabiki en çok satış yapandan başlar zira kullanıcı adı ile seçecek olsa Z ile başlayan A ile başlayandan dahamı şanslı olacak? yada satış sayısına bakarak 100 satış yapanı alıp 99 satış yapanı bırakacak değil ya!

    Varsa kaderimizde böyle birşey, GGnin açıldığı günden itibaren alacağı kullanıcı listesi ile şu anda satış yapmayan bile tıpış tıpış gider! bundan kaçış yok.

    Bir örnekde verilmiş usulsüzlük için 160TL ceza! yahu 20TLye adam kitap satmış okunmuş 160TL cezamı verecek? bu noktalarda iş hep havada asılı kalıyor.
    Diyorum, maliyenin GGye gelene kadar gitmesi gereken milyonlarca mükellefi var sonra iş gelsin GGye! ama bu kadar iş çığırından çıkarsa adamlar "e siz çok kaşındınız bari kaşıyalım" diye gelecekler! bu kadar basit! bir kolundan tutup tek tek gezdirmediğimiz kaldı adamları.

    GG'den kimse dükkanını felan kapatmıyor! bu da şehir efsanesi. Panik olan birkaç kişi dükkanı kapattı, gitti ne akla hizmetse mükellef oldu geldi yeni bir isimle dükkan açtı. Daha başlarına geleceklerden haberdar değiller! maliye gidecekse önce mükellefe gider mükellef olmayana değil!!!mükellef olup "düzgün ve dürüst satış yapacağım" deselerde ne yaparlarsa yapsınlar fatura ve defter usulsüzlük cezası yiyecek ve bu kadar vergiyi KDV karşılamak için fiyatlarını en az %50 arttırmak zorunda kalacaklar ve bahsettiğimiz tüm muhasebe işlemlerinden bir güzel gol yiyecekler!

    Maliye sadece neden GG ile ilgilensin? sahibinden, hemalhemsat ve daha adını hatırlayamadım bir sürü site var, onlarda aynı şekilde çalışıyor, hiç farklı değil! bu kadar ciddi bir olay olsa şu anda her yerde bunu okurduk, millet panik halde sağa sola kaçıyor olurdu ama yok! o yüzden kimsenin de kimseyi paniğe sevketmeye hakkı yok.

    böyle konular panik halde insanları galeyana getirerek değil aklı selim bir şekilde çözülmeye çalışılır!

    Hakan'dan alıntı. Kendisi takdire şayan..

    son sözüm bu konu kesinlikle kilitlenmeli! admin'e duyurulur..

    Arkadaş sonuna kadar haklı olayı o kadar büyüttülerki hani kış uykusunda ki ayılar bile duydu ve empati kurun biraz 300 milyar ceza yiyen siz olsaydınız gelip bunu foruma vs. yere yazarmıydınız ben konunun ilk başındada dedim fake iş bu diye birisi ya ortalığı kızıştırmak için bir yerlerinden böyle birşey uydurdu yada GG reklam stratejisi bknz: Sevgilisinin eşyalarını satan kız. yok maliyeyi aradınız yok GG aradınız yapmayın arkadaşlar siz tutup maliyeyi ararsanız benim ismim listede varmı yok
    şöyle böyle diye o listedede ismin yoksa bile girersin sen o listeye daha fazla dallandırıp budaklandırıp sağı solu aramayı bırakın TR kanunlarına göre satış yaptığın her ürünün Faturası olmak zorunda eğer yoksa kesmiyorsan sen zaten bazı riskleri göze almışsın demektir gülü seven dikenine katlanırmış.




  • bende bu olay şöyle oldu

    gg da ürününü daha fazla satmak isteyen şahıs once herhangi bi iki forumda farklı isimlerle konu açtı
    daha sonra dh de aynı konuyu oradan ornekler vererek tekrar açtı
    amaç diğer satıcıları gg dan uzaklaştırmak ve kendisi daha fazla ürün satmak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

    Ulan deliricem ya . Nasıl oluyorda bu millet hala satışa devam edebiliyor ? Alın işte örnek ; adam 2 gün önce yine sıcak fırsatlarda 50 tane aynı makineden sattı şimdi yine açmış 100 küsür tane satmış. Daha dün 9000 işlemi vardı bugün 9200e ulaşmış. Nie aramıyolar niye ulaşmıyorlar bu adama ?

    http://urun.gittigidiyor.com/NIKON_W0QQidZZ27247388

    ( bu satıcıya olan şahsi bi öfke değil. Şans eseri bunu gördüğüm için diyorum )

    Yurtdışında falanyaşaması sorun değil. Türkiyede vergi vermesi egrekir yaptığı satıştan .




    Onu bunu bilmem ama adamın elinde 79 adet kalmış

    Fırsatı kacırmak istemeyenlere duyrulur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fastteam


    quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

    Ulan deliricem ya . Nasıl oluyorda bu millet hala satışa devam edebiliyor ? Alın işte örnek ; adam 2 gün önce yine sıcak fırsatlarda 50 tane aynı makineden sattı şimdi yine açmış 100 küsür tane satmış. Daha dün 9000 işlemi vardı bugün 9200e ulaşmış. Nie aramıyolar niye ulaşmıyorlar bu adama ?

    http://urun.gittigidiyor.com/NIKON_W0QQidZZ27247388

    ( bu satıcıya olan şahsi bi öfke değil. Şans eseri bunu gördüğüm için diyorum )

    Yurtdışında falanyaşaması sorun değil. Türkiyede vergi vermesi egrekir yaptığı satıştan .




    Onu bunu bilmem ama adamın elinde 79 adet kalmış

    Fırsatı kacırmak istemeyenlere duyrulur




    sendemi aldın yoksa




  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr


    quote:

    Orijinalden alıntı: fastteam


    quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

    Ulan deliricem ya . Nasıl oluyorda bu millet hala satışa devam edebiliyor ? Alın işte örnek ; adam 2 gün önce yine sıcak fırsatlarda 50 tane aynı makineden sattı şimdi yine açmış 100 küsür tane satmış. Daha dün 9000 işlemi vardı bugün 9200e ulaşmış. Nie aramıyolar niye ulaşmıyorlar bu adama ?

    http://urun.gittigidiyor.com/NIKON_W0QQidZZ27247388

    ( bu satıcıya olan şahsi bi öfke değil. Şans eseri bunu gördüğüm için diyorum )

    Yurtdışında falanyaşaması sorun değil. Türkiyede vergi vermesi egrekir yaptığı satıştan .




    Onu bunu bilmem ama adamın elinde 79 adet kalmış

    Fırsatı kacırmak istemeyenlere duyrulur




    sendemi aldın yoksa


    Kartımda para kalmamış yahu, olsaydı alırdım p.tesi abimden makinanın parasını geri alırdım, ogrenci adamız diyerekten

    Bu ilan yarın oglene kadar hayatta dayanmaz, neyse 3 gune 440 makina satan adam bi ilan daha acar bence




  • İstanbul vergi dairesine yaptığım şikayet dikkate alınmış.Pazartesi tekrar bir soracağım bir şey yaptılar mı diye.Verilen cevapları size de ileteceğim..

    Mailim gelen cevap;

    Sayın İlgili,

    Vergi Dairesi Başkanlığımızın resmi web sitesine iletmiş olduğunuz başvurunuz,
    değerlendirilmek üzere aşağıda irtibat bilgileri bulunan İhbar Ve Şikayet Değerlendirme Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.

    Başvurunuz ile ilgili bundan sonraki aşamalarda aşağıda irtibat bilgilerini ilettiğimiz Müdürlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

    Bilgilerinize sunulur.

    İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murderuo

    İstanbul vergi dairesine yaptığım şikayet dikkate alınmış.Pazartesi tekrar bir soracağım bir şey yaptılar mı diye.Verilen cevapları size de ileteceğim..

    Mailim gelen cevap;

    Sayın İlgili,

    Vergi Dairesi Başkanlığımızın resmi web sitesine iletmiş olduğunuz başvurunuz,
    değerlendirilmek üzere aşağıda irtibat bilgileri bulunan İhbar Ve Şikayet Değerlendirme Müdürlüğü’ne gönderilmiştir.

    Başvurunuz ile ilgili bundan sonraki aşamalarda aşağıda irtibat bilgilerini ilettiğimiz Müdürlüğümüz ile iletişime geçebilirsiniz.

    Bilgilerinize sunulur.

    İSTANBUL VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI


    Ne şikayetinde bulundunuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OguzhaniuM


    quote:

    Orijinalden alıntı: serserie

    başımızdakiler zengin olana kadar ota boka vergi vermeye devam...

    +1
    yazık insanların(en azından öğrencilerin, gençlerin) kazandığı 15tl (max satış başı) alınan ceza satış başı 169 tl hala diyinki 'iyi olmus wergi kaçırıolar'


    Öğrenci,genç vs. olması fark etmez.Bu kayıtdışı ekonomi yüzünden elektrik,benzin,doğalgaz vs. pahalı.Ayrıca bir mp3 için ABD'de,Avrupa'da binlerce dolarlık tazminat alınabildiğini hatırlatırım.Demek ki ceza,ürün fiyatına göre çok yüksek olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T_Gzgnr

    Ne şikayetinde bulundunuz ?


    bende merak ettim.
  • Şikayetim şuydu arkadaşlar.Dükkan açarken veya listeleme ücretlerini öderken kredi kartımla yapmış olduğum ödemelerin faturalarının tarafıma ulaştırılmadığı ve bilgi verilmediği idi.Ayrıca bu konuyu ve örnek sorulan şeyleri ,muhasebesel olarak verilen cevapları ,kendim kullanırken karşılaştığım (kendime göre muhasebesel açıklar) boşlukları anlattım.

    Ancak hatırlamak isterim ki gittigidiyor'un fatura kesip kesmediğini bilmiyoruz.Ki en ufak bir ürünün listeleme ücretini kredi kartımla ödüyorsam KESMESİ GEREKİR sadece bunu biliyorum.
  • quote:



    Ulan deliricem ya . Nasıl oluyorda bu millet hala satışa devam edebiliyor ? Alın işte örnek ; adam 2 gün önce yine sıcak fırsatlarda 50 tane aynı makineden sattı şimdi yine açmış 100 küsür tane satmış. Daha dün 9000 işlemi vardı bugün 9200e ulaşmış. Nie aramıyolar niye ulaşmıyorlar bu adama ?

    http://urun.gittigidiyor.com/NIKON_W0QQidZZ27247388

    ( bu satıcıya olan şahsi bi öfke değil. Şans eseri bunu gördüğüm için diyorum )

    Yurtdışında falanyaşaması sorun değil. Türkiyede vergi vermesi egrekir yaptığı satıştan .







    Ben bu arkadaşa mesaj attım. Fatura gönderiyormusunuz diye, verdiği cevapta ''her ürün amerikadan adınıza faturalı olarak gelmektedir'' dedi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: murderuo
    Şikayetim şuydu arkadaşlar.Dükkan açarken veya listeleme ücretlerini öderken kredi kartımla yapmış olduğum ödemelerin faturalarının tarafıma ulaştırılmadığı ve bilgi verilmediği idi.Ayrıca bu konuyu ve örnek sorulan şeyleri ,muhasebesel olarak verilen cevapları ,kendim kullanırken karşılaştığım (kendime göre muhasebesel açıklar) boşlukları anlattım.

    Ancak hatırlamak isterim ki gittigidiyor'un fatura kesip kesmediğini bilmiyoruz.Ki en ufak bir ürünün listeleme ücretini kredi kartımla ödüyorsam KESMESİ GEREKİR sadece bunu biliyorum.



    benim bildiğim gg aldığı her ücrete fatura kesiyor fakat sadece faturayı talep etmeniz durumunda size gönderiyor.




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.