Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
695
Cevap
9
Favori
181.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yardım merkezine mesaj atınca kapıyorlar profili
  • up
  • SAhibinden.Com da Bilgilendirme amaçlı cektigim mesaja gelen yanıt aşşağıdaki gibidir..

    Sayın üyemiz,

    Bilindiği üzere Şirketimiz Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. Türkiye’de kurulu bir şirket olarak Türk kanunlara tabidir ve yetkili Türk makamlarının ilgili konularda denetim ve bilgi taleplerini karşılama yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu doğrultuda Gelirler İdaresi de dahil olmak üzere yetkili kamu kurumlarından Şirketimize gelen üyelerimize ait bilgiler de dahil olmak üzere bilgi taleplerine derhal cevap verilmektedir. Tarafınızla akdedilen Üyelik Sözleşmemizin 5.1.10 maddesinde belirtildiği üzere üyelerimizin gerçekleştirdikleri işlemlerde vergi mükellefliğine ilişkin yükümlülükler de dahil olmak üzere ilgili mevzuattan kaynaklanan tüm yükümlülüklerini bizzat yerine getirmeleri gerektiği, bu yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde tüm sorumluluğun kendilerine ait olduğu belirlenmiştir. Bu doğrultuda tarafınızca gerçekleştirilen işlemlerle ilgili belge düzenlenmesi ve benzeri mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi gerekmektedir aksi takdirde mali mevzuat uyarınca denetim sonucunda cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalınması söz konusu olabilecektir.




    Saygılarımızla,

    sahibinden.com Destek Ekibi




  • bu tür sitelerde faturasız ne kadar mal satıldığını düşününce çok astronomik vergi kaçağı rakamları çıkıyor.

    Maliye'nin bu uygulaması bireysel satışlar için değil, insanlar ellerindeki 2.el malzemeleri satabilir. En fazla satışınız 10, yada taş çatlasın 15 olur. Diğerleri zaten ticari oluyor 1000-2000 ürün satanlar vs.

    En basit örnek Metin2, Knight, cabal gibi oyunların oyun içinde bulunan sanal eşyalarının satışı, bu satışların tümü gg ve Sahibinden.com gibi sitelerde satılıyor ve oldukça astronomik satış rakamları var (bir tanesinde gördüğüm 30 bini aşmış)
    Ve bu kişiler şahıs(ve hatta çocuk), ticari bir işletme değil, vergi ödemiyorlar. Ödeyemezler çünkü telif hakkı olan sanal malzemeleri satıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 213iz-fak

    Konunun muhasebe ve mali müşavirlik boyutunda İzmir ya da diğer şehirler için yardımcı olabiliriz...Ayrıntılı bilgi için kişisel mesaj ya da nmustafay@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz...



    Hooop para tuzaklarıda başlamış. . . .

    Hey yavrum hey ...

    Ne kadar kurnaz insanlar var şu memlekette ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 213iz-fak

    Konunun muhasebe ve mali müşavirlik boyutunda İzmir ya da diğer şehirler için yardımcı olabiliriz...Ayrıntılı bilgi için kişisel mesaj ya da nmustafay@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz...


    meslek hukukuna göre reklam yasağı olduğunu belirtmeme gerek var mı arkadaşım

    ne kadar etik yaptığın , ruhsat elinden gitisin mi istiyorsun
  • Mesaj yanlış anlaşılmış, düzeltelim...Ben muhasebeci falan değilim, ege de mühendislik öğrencisiyim. Okulda birçok arkadaş sohbetinde konuşuluyor, defalarca çare arayışında olan arkadaşlar var ama mükellef bulunamıyor, bu nedenle de son çare olabildiğince BİRLEŞİP şirket kurmak ve onun üzerinden cezalardan kurtulmakmış..Böyle bir iletişimi kurabilir miyiz? Başka şehirlerde de üniversitelerden arkadaşlarımız var, mağdur onlarla da iletişim kurdurup daha ucuz kurtulmak içindir...Durum budur..Umarım en kolay çözüm bulunur ve bu dertten kurtulunur..Kolay gelsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 213iz-fak

    Mesaj yanlış anlaşılmış, düzeltelim...Ben muhasebeci falan değilim, ege de mühendislik öğrencisiyim. Okulda birçok arkadaş sohbetinde konuşuluyor, defalarca çare arayışında olan arkadaşlar var ama mükellef bulunamıyor, bu nedenle de son çare olabildiğince BİRLEŞİP şirket kurmak ve onun üzerinden cezalardan kurtulmakmış..Böyle bir iletişimi kurabilir miyiz? Başka şehirlerde de üniversitelerden arkadaşlarımız var, mağdur onlarla da iletişim kurdurup daha ucuz kurtulmak içindir...Durum budur..Umarım en kolay çözüm bulunur ve bu dertten kurtulunur..Kolay gelsin...

  • küçük alım satımla uğraşırsan tabi vergi kaçakçısı olursun. yani vergi borcu vatan borcudur şakası yok.
    ama internetten araba satmanın bir cezası olamaz çünkü araba alım satımı noterden yapıldığı için devlet onayı var ayrıca alım satım masrafını da veriyorsun.
    onun dışında bilgisayarmış telefonmuş alıyım satayım ufak ufak oturduğum yerden kazanayım yok öyle arkadaş! bunca esnaf şirketler boşuna mı vergi veriyor onlarda uyanıklık yapsın internetten satsın yok ya olur mu öyle şey !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yıldırım26

    küçük alım satımla uğraşırsan tabi vergi kaçakçısı olursun. yani vergi borcu vatan borcudur şakası yok.
    ama internetten araba satmanın bir cezası olamaz çünkü araba alım satımı noterden yapıldığı için devlet onayı var ayrıca alım satım masrafını da veriyorsun.
    onun dışında bilgisayarmış telefonmuş alıyım satayım ufak ufak oturduğum yerden kazanayım yok öyle arkadaş! bunca esnaf şirketler boşuna mı vergi veriyor onlarda uyanıklık yapsın internetten satsın yok ya olur mu öyle şey !



    Herkes işine geldiği gibi yorumluyor :D
  • Ya burda yapılan kanundışı satışlar herkesçe normal karşılanıyor ben bunu anlamış değilim.Ortada bir suç var mı var vergi kaçırıyorsun ve bunun cezasını ödemek zorundasın bu kadar basit.Niye kendilerini acındırıyorlar anlamıyorum.Kendi düşen ağlamaz.Madem telefon bilgisayar falan alıp satıcan dükkan aç kardeşim açamıyorsan git bir dükkanda çalış ama sen illa illegal iş yapacam dersen böyle cezasını görürsün
  • İnternette yaptığınız satışlardan dolayı Maliye tarafından takibata uğrayacağınızı ve yüksek cezalar ile karşılaşacağınızı düşünüyorsanız vergi usul kanunu 371. madde (pişmanlık ve ıslah) den yararlanabilirsiniz. Ben kısaca aşağı da bilgi verdim. Herkesin durumu kendine özel olduğu için isteyen arkadaşların bulundukları yerde muhasebeci ya da mali müşavirlerden yardım almaları daha doğru olur. Sağlıkla kalın



    Çeşitli nedenlerle beyannamesini vermeyi unutanlar, veya beyannamesini süresinde vermekle beraber gelirini eksik beyan edenler Vergi Usul Kanununun 371.maddesinde “Pişmanlık ve Islah” başlıklı bir hükümden yararlanarak vergi ziyaı cezası ödemeden beyannamelerini verebilirler. Bu madde hükmüne göre, beyana dayanan vergilerde vergi ziyaı cezasını gerektiren fiilleri işleyen mükelleflerin, kanuna aykırı hareketlerini ilgili makamlara kendiliğinden haber vermeleri halinde, vergi ziyaı cezası kesilmez. Ancak bu hükümden faydalanabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartları şöyle sıralamak mümkündür.


    7-213 SAYILI V.U.K.’NUN 371.MADDESİNDEN YARARLANMA ŞARTLARI

    (Pişmanlık ve İslah)

    Pişmanlık kanun maddesinde yazılı şartların oluşması ve mükelleflerin re’sen müracaatları üzerine; zamanında yerine getirilmeyen kanuni yükümlülüklerin, daha sonraki dönemde ve cezasız olarak yerine getirilmesini mümkün kılan bir müessesedir.

    Uygulamada daha çok beyanname vermemek veya süresinde verilen beyannamede vergi matrahının eksik gösterilmesi gibi fiillerden dolayı pişmanlık talepli beyanname kabul edilir.İdarenin bu talebi kabul etmesi için;

    -Mükellef nezdinde vergi incelemesine başlanılmaması,

    -Olayın takdir komisyonuna intikal ettirildiği günden önce mükellefin dilekçe ile başvurması,

    -Olayın bir muhbir tarafından resmi bir makama bildirmesinden önce, mükellefin kendisi tarafından vergi ziyaını gerektiren fiilin vergi dairesine bildirmesi,

    -Bildirme tarihinden itibaren 15 gün içinde beyannamenin verilerek bu süre içerisinde ÖDENMESİ gerekmektedir.

    Ayrıca verilecek beyannamede zarar gösterilmesi yada zorunlu indirimler sonucunda ödenecek vergi bulunmaması halinde bu madde hükmünden faydalanmak mümkün değildir.Verginin süresinde ödenmemesi halinde, pişmanlık zammı terkin edilip gecikme faizine çevrilir ve vergi ziyaı cezası kesilir.

    Pişmanlıkla verilen beyannamelere vergi ziyaı cezası kesilmez ancak beyanname süresinden sonra verildiyse birinci derece 1 kat usulsüzlük cezası kesilir.




  • Pişmanlık ve Islah doğrudur bu var. Ancak konunun doğru anlaşılması için bilgi vereyim. Vergi ziyaı ve beyanname cezalarında geçerlidir. Sizin 500 tane GG satışınız var ve kimse sizi şikayet etmeden ve maliye henüz sizi denetlemeden pişmanlıktan yararlanarak bildirim yaptınız. Bu hiçbirşey ödemeyeceksiniz anlamına gelmiyor. Vergi ziyaı ödemeyeceksiniz. Ancak o satışlarınızdan doğan KDV ve Vergiyi ödeyeceksiniz. Ayrıca gecikme cezasını da ödeyeceksiniz. Yani zamanında vermediğiniz vergileri ve onların gecikmelerini vereceksiniz. Bu birinci bölüm.

    İkinci bölüm ise şudur ki artık vergi mükellefi olacaksınız.

    Defter tastiği yaptıracaksınız
    Beyannameleri mükelleflerin kendisinin vermesi kalktı. Bir muhasebeci tutacaksınız ve her ay muhasebeci parası ödeyeceksiniz.
    Her ay hiç satışınız olmasa dahi kdv beyannamesi vereceksiniz
    Muhtasar beyannamesi vereceksiniz
    3 ayda bir geçivi vergi beyannamesi vereceksiniz
    Yıllık vergi beyannamesi vereceksiniz. Mükellefliğiniz açık olduğu sürece tek bir satışınız olmasa dahi bunların damga vergilerini ödeyeceksiniz.
    Fatura bastıracaksınız ve satışlarınızda fatura vereceksiniz. Satış tutarınız GG kayıtlarında ve banka hareketlerinde sabit olduğundan düşük fatura kesemezsiniz yani tam fatura keseceksiniz ve bu nedenle de sattığınız malın size girişi olacak. Yani alırken de faturalı alacaksınız. Yani alırken faturasız alayım da kdv ödemeyeyim diyemeyeceksiniz çünkü o zaman malın girişi olmaz ve tüm satışınız kar gözükür. Düşülecek kdv niz ve düşülecek satılan mal maliyetiniz olmaz çok yüksek kdv ve vergi çıkar.

    Vergi mükellefi olmanın getirdiği giderlere ek olarak o siteye ödeyeceğiniz %10 komisyon var, ilan paraları var, siz öderseniz karınızdan gidecek olan müşteri öderse fiyatın üzerine konacak olan kargo parası var. Siz bu giderleri yapıp faturalı satarak yine de ucuz fiyat koyup para kazanabiliyorsanız süper. Devam edin. Ama yok bunları yaparsam olmaz ben faturasız aynen böyle devam edeyim derseniz de maliye yakanıza yapışacak. Her an müşteriniz veya rakibiniz şikayet edebilir veya maliye kendiliğinden denetleyebilir. Yani iki ucu .. değnek misali.

    Durum budur. Bilmeden orada faturasız satışa bulaşmış arkadaşlara geçmiş olsun. Ama bile bile yapıp ta vergi mükellefi esnafın tüccarın ekmeği ile oynayana da yazıklar olsun. Biz öğrenciyiz emekliyiz şeklinde bir savunma olamaz. Tüm esnafın öğrenci çocuğu var, tüm esnafın emekli anası babası var. O zaman herkes orada öğrenci çocuğu üzerinden veya emekli ana-babası üzerinden faturasız satış yapsın. Bunun kabulü mümkün olmadığı gibi akla-mantığa da aykırıdır.

    Bir başka forumda birisi demiş ki merak etmeyin ikinci elde kdv falan kalkıyor zaten olaya devam demiş. Bugün %1 KDV si olan mal da var. KDV kalktı diyelim, orada satılanların kaçı ikinci el ki. Onbinlerce adam sıfır mal satıyor. İkinci olarak KDV kalktı diyelim, vergi de mi kalktı, beyanname de mi kalktı, muhasebeci parası da mı kalktı, ssk-bağkur da mı kalktı. Sanki GG de millet satış yapsın tek kuruş vergi ödemesin diye bir düzenleme geliyormuş gibi insanları yanlış yönlendirmeyin sonra onlara gelecek cezanın vebali sizin üzerinize de olur. Maliye ceza için çağırdığında ama Donanım Haberin Forumunda biri şöyle demişti mi diyeceksiniz?




  • Arkadaşlar peki tüm bunlar ayda 3-5 satışı olan kişiler için de geçerli mi? Emin değilim ama sanırım aylık satış limit tutarı var ve o limiti aşınca incelemeye alıyorlar.

    Bunun dışında görünen o ki gg bu işin içinden sıyrılan bir açıklama yapıyor yapmasına da, kendilerinin kestikleri %10 nereye gidiyor peki? Bu kesintiden muhakkak kendilerine de bir pay alıyorlar. Ancak bu zamana kaç satıcıya aldıkları bu ödemeler için fatura kestiler? Siteye ilan açarken para ödeniyor, dükkan açarken para ödeniyor. Hiçbirisi için gg fatura kesip de adrese yollamıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atkinsons

    Arkadaşlar peki tüm bunlar ayda 3-5 satışı olan kişiler için de geçerli mi? Emin değilim ama sanırım aylık satış limit tutarı var ve o limiti aşınca incelemeye alıyorlar.

    Bunun dışında görünen o ki gg bu işin içinden sıyrılan bir açıklama yapıyor yapmasına da, kendilerinin kestikleri %10 nereye gidiyor peki? Bu kesintiden muhakkak kendilerine de bir pay alıyorlar. Ancak bu zamana kaç satıcıya aldıkları bu ödemeler için fatura kestiler? Siteye ilan açarken para ödeniyor, dükkan açarken para ödeniyor. Hiçbirisi için gg fatura kesip de adrese yollamıyor.


    bu konuda bende gg' a mesaj gönderdim,
    belirlenmiş bir kota yoktur ayda 3' e 5' e bakmıyorlar anlamında mesaj gönderdiler yani ticari satışlarınızın tümünde fatura kesmek zorundasınız ..
    Bu böyle iken Niçin GittiGidiyor alıcı üyelerinin fatura bilgilerini satıcıya aktarmıyor , mesajla sormak zorunda değiliz ve iletişim bilgilerimizide paylaşamıyoruz mesajlardaki filtreler nedeniyle,
    ben bir ürüne fatura keseceksem şahıs ise T.C.kimlik ,şirket ise vergi dairesi vergi no su ve açık adresi gibi bilgileri girmek zorundayım ..ve malesef gg bu bilgilerin temini için ne bir yaptırım uyguluyor nede yol gösteriyor , site tamamen %99 kaçak çalışıyor ve bu kadar büyümesinin sebebide budur,ben satıştaki ürünlerime kdv ekledim ve dükkan süresi dolduğunda satışlarıda bitirmeyi düşünüyorum çünkü sen dürüst olursan karşındaki değil ve kdv siz sattığı ürünle senden daha avantajlı oluyor, herkese eşit yaptırımlar şart..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cassio10

    site tamamen %99 kaçak çalışıyor ve bu kadar büyümesinin sebebide budur,ben satıştaki ürünlerime kdv ekledim ve dükkan süresi dolduğunda satışlarıda bitirmeyi düşünüyorum çünkü sen dürüst olursan karşındaki değil ve kdv siz sattığı ürünle senden daha avantajlı oluyor, herkese eşit yaptırımlar şart..


    Aynı fikirdeyim. O site ucuz olduğu için müşteri çekiyor. Peki nasıl ucuz olunuyor? Satıcılar olması gerektiği gibi malı faturalı ve kdv ödeyerek alsa ve vergi mükellefi olup ta bunun getirdiği kdv, vergi, muhtasar, ssk, bağkur, muhaebeci parası vb vb bir sürü giderle karşı karşıya kalsa ve bunun üzerine de siteye %10 ödeyip bir de kargo masrafı yapsa yine de ucuz olabilirler mi? Mümkün değil. Bek sen de demişsin ki ben dürüst olup satışıma devam edeyim ama rakibim olan satıcı kdv siz sattığı için benden daha avantajlı olacak. İşte bu haksız rekabettir. Şu anda bu haksız rekabet orada satış yapıp fatura vermeyen ilei vergi mükellefi olan esnaf ve tüccar arasında yaşanıyor ve vergi mükellefleri bu işten son derece rahatsız. Maliyeye bu sitedeki satıcılarla ilgili şikayet üzerine şikayet yağarken orada faturasız satışa devam etmek çok büyük risk. Bunun yanında bir de gördüğünüz gibi yurtdışından gümrüksüz, faturasız kaçak getirilen ürünler var. Sahte ve çalıntı mallar var. Arkadaş sana katılıyorum bence de %99 illegal satış var çünkü legal olup hem vergi mükelleflerinin yapması gereken masrafları yapıp hem de siteye ilan parası, komisyon, kargo parası falan vererek yine de ucuz olup avantajlı fiyat sunabilmek mümkün değil.

    Katılmadığım bir nokta var. Fatura verirken alıcının TC kimliğini istemek zorunda değilsin. Eğer alıcın bir şahıs firması ise ve onun firması için fatura keseceksen yani o adam senden aldığı malın faturasını demirbaş, envanter veya gidere işlemek için alıyor ise TC kimlik lazım. Ancak nihai tüketiciye mal satıyorsan onun TC kimliğine gerek yok. Adına ve adresine fatura kesebilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zep


    quote:

    Orijinalden alıntı: 213iz-fak

    Konunun muhasebe ve mali müşavirlik boyutunda İzmir ya da diğer şehirler için yardımcı olabiliriz...Ayrıntılı bilgi için kişisel mesaj ya da nmustafay@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz...


    meslek hukukuna göre reklam yasağı olduğunu belirtmeme gerek var mı arkadaşım

    ne kadar etik yaptığın , ruhsat elinden gitisin mi istiyorsun


    Heyttt be kardesime bak hüsoooo sırf senin için izmirde mekan acıcam kardesim :)))
  • Bu arada ne kadar garip değil mi. Forumlarda birbirimize yol gösteriyoruz. Bunu yapması gereken kim? Gittigidiyor.com denen o site değil mi? Hani nerede satıcının vergi yükümlüğü ile ilgili bilgiler. Burada zati eşya satışı kapsamında olmayan ticari kazanç elde etmek amacıyla yapılan satışlarda uygulanması gereken esaslar ve yükümlülükler nelerdir diye bir bölüm açmıyorlar. Bak TC kimlik nosu hangi faturalarda lazım hangilerinde değil bilmiyorsun ve orada satıcısın. O sitenin bunları cevaplayacak bir mecra açması gerekmez mi? O sitenin ortaklarından Tolga Kabataş daha önceden Arthur Andersen'de mali denetçi olarak çalışmış biri. Mali konulardan en az bir maliyeci kadar haberdar ve bilgi sahibi. Ancak bunu sadece kendi sitesini mali yönden nasıl korur ve yasal boşluklar nelerdir ki yurtdışından Drop Shipping mal getirip ana sayfada Günün Fırsatı yapıp milyonları götürelim bunun için kullanıyor. İstese GG de bir köşe açar ve tüm satıcılara istedikleri tüm bilgileri verebilirler. Ama o zaman orada tek satıcı kalır mı onu bilmem. Ayrıca uzman.tv denen site de bunların değil mi? Evet bunların. Peki orada neden bir uzmanı çıkartıp ta GG denen sitede satış yapanların vergi yükümlülükleri nelerdir diye cevaplamıyorlar. Ottan moktan bir sürü konuda uzman çağırıp uzman.tv de yayınlatıyorlar. Bu konu onbinlerce satıcıyı ilgilendiriyor neden uzman.tv denen sitelerinde bir uzmana bu soruları cevaplatmıyorlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi satrirex -- 23 Haziran 2010; 8:08:33 >




  • cevabı basit çünkü kendilerini sağlama almışlar zaten, aslında suçluda sayamazsın onları sadece komisyonculuk yapıyorlar , bazı arkadaşlar %18 lik verginin %10 luk kesinti içinden alındığını bile düşünebiliyor , bu çok yanlış ve işine öyle geliyor diyebileceğimiz bir düşünce 10 mu büyük 18 mi ? :)

    sitenin hatası burda eksik bilgidir, faturalı ve ya fişli mal satılması gerektiğini hem alıcıya hem satıcıya bilgilendirmesi gerekir,
    ben fatura için tc no gerekmediğini zaten biliyorum ama alan çoğu kişi faturada bi işe yarasın diye alır giderden düşer genellikle ,fatura bilgilerini ve tc kimlik bilgilerini bize sormadan vermeleri gereklidir bence..

    haksız rekabet konusundada yardım istedim kendilerinden,
    ben satıştaki ürünlerime kdv değerlerini ekledim siz eğer iyi niyetli bir site iseniz kullanıcılarınızın hepsini uyarın ve haksız rekabeti önleyin bu şekilde satış yapmak mümkün değil dedim,
    gelen cevap bu konuda gerekli incelemelerin yapılacağı yönünde ;

    eğer sonuç verirse onlar içinde çok iyi olur fakat sonç vermezse önüme gelen her yerde yazarım tüm kullanıcıları bilgilendiririm bu konuda uyarıyı dikkate almayanlarıda şikayet ederim,
    biz vergimizi ödemekten çekinmeyiz hiçbir zaman ama böyle bir sistemde bu mümkün değil ..




  • Diğer illerde çağırmalar başladı mı? acaba? Bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.