Şimdi Ara

mide şişkinligi için hangi bölüm doktoruna gidilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
17.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • midem cok şişiyor ya yeni zayıfladıgım içinmi bilmiyorum arkadasla aynıyız dar kesim small beden gömlekler uyuyor artık neyse ikimizde aynı aksam yemegini yedik hatta ben daha yavaş yedim ama benm göbek onunkinden 2 kat fazla şişti ve inmedi ya yemek yemek istemiyorum sırf şişiyor diye hangi bölüme gidecem hastanede ?



  • Gastroenteroloji
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lobb
    Gastroenteroloji

    +
  • devlet hastanesinde yok o :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteor4in

    devlet hastanesinde yok o :(


    Var nasıl yok



    http://www.umraniyehastanesi.gov.tr/webrandevu/servissec.aspx?id=1

    saat 12den sonra randevu al



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lobb -- 2 Mayıs 2010; 21:48:35 >
  • sakarya yenikent devlet hastanesine baktım internetten randevu almak için yok
  • dahiliye
  • dahiliye var teşekkürler hepnize
  • genelde dahiliye bölümü hizmet verir devlet hastanelerinde.mide şişmesi de gastrit in belirtisi olbailir..
  • Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler şu yazıyı okuyabilirler :

    quote:

    Genellikle Dispepsi yani hazımsızlık ile alakalı olarak ortaya çıkan mide şişkinliği, kronik ya da genetik bir etken olması dışında beslenme alışkanlıkları ile alakalı olarak meydana gelen en yaygın vakalardan biridir. Özellikle 30 yaş sonrası metabolizmanın yavaşlamasıyla görülen mide şişkinliğinin her ne kadar erkeklerde sık görüldüğü düşünülse de, 30 yaş üstü kadınlarda da sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır.

    mide siskinligi icin hangi doktora gidilir
    Mide şişkinliği için hangi bölüme gidlir ile ilişkili görsel.
    Beslenme alışkanlıklarıyla birlikte hareketsiz bir yaşam tarzına sahip ve egzersiz alışkanlığı olmayan bireylerde sıkça görülen mide şişkinliği, genel veriler doğrultusunda hazımsızlık sorunu ile paralel olarak ortaya çıksa da, bazı istisnai durumlarda farklı hastalıklara da işaret edebilir. Bu durum genetik bir yatkınlık nedeniyle ortaya çıkabilecek hastalığa da işaret edebilir, sindirim sisteminde meydana gelen olası bir hastalığa da.

    Mide şişkinliği rahatsızlığının işaret ettiği hastalıklar hakkında yapılan araştırmalar, genelde söz konusu belirtilerin bir başka hastalığın habercisi olarak kabul edilse de, sağlıksız ya da dengesiz bir beslenme alışkanlığı bulunan bireylerde sıkça karşılaşılmaktadır.

    Bu beslenme alışkanlıklarının yanı sıra sıvı tüketimini aksatan, sürekli katı gıdalar tüketen bireylerde de görülen mide şişkinliği, genelde hazımsızlık sorunu ile ortaya çıkar. Temelde tüm etkenlerin kaynağında yatan asıl neden, tüketilen gıdalardaki asidin mide çeperindeki koruyucu tabakaya zarar vermesi ile oluşur.



    Hazmedilemeyen gıdalardaki asidin verdiği zarar sonrası midede tahriş ve ağrılar meydana gelir. Hazımsızlıkla birlikte ortaya çıkan bu belirtiler ise mide şişkinliği rahatsızlığını tetikler. Peki, birçok etkene bağlı olarak ortaya çıkan mide şişkinliği için alınabilecek en basit önlemler nelerdir?

    Sürekli katı gıda yemekten imtina etmelisiniz. Eğer sürekli olarak mide şişkinliği rahatsızlığınız varsa beslenme alışkanlıklarınızı tamamen değiştirmeli, sıvı ve katı gıda tüketiminde denge sağlamalısınız.
    Düzenli spor ve gün içinde küçük egzersiz molaları ile metabolizmanızı hızlandırabilir, bu sayede yaşayacağınız hazımsızlık sorununu doğrudan çözebilirsiniz.
    Tükettiğiniz gıdaların sağlığınızı tehdit etmeyen besinler olmasına özen göstermeli ve sindirim sisteminize zarar verecek aşırılıkta gıdalardan uzak durmalısınız. Aşırı yağlı, aşırı tuzlu gibi. Öte yandan asit değeri yüksek besinleri sürekli tüketmek, hazımsızlık sorununa neden olabileceği gibi mide şişkinliği rahatsızlığına da davetiye çıkarabilir.
    Yaşadığınız mide şişkinliği ya da hazımsızlığın herhangi bir hastalığa bağlı olarak kullandığınız ilaçlardan kaynaklandığını düşünüyorsanız, uzman hekiminiz ile görüşebilir, doz düşürme talebinde bulunabilirsiniz.
    Varsa fazla kilolarınızdan kurtulmalı ve kilonuz konusunda beslenme alışkanlıklarınız gibi sağlıklı bir takvimde ilerlemelisiniz.
    Eğer kullanıyorsanız sigara ve alkolden uzak durmalısınız.
    Psikolojik bir rahatsızlık nedeniyle kullanılan ilaçlar dışında doktor tavsiyesi olmadan kullanılan antibiyotiklerin yaygın belirtilerinden biri de mide şişkinliği ve hazımsızlıktır. Doktorunuz ile görüşerek antibiyotik kullanımını kesebilirsiniz.
    Mide Şişkinliği için Hangi Doktora Gidilir?
    Yukarıda bahsi geçen yaygın nedenlerden ya da bu nedenler dışında herhangi bir etkenden kaynaklı yaşadığınız mide şişkinliği ya da kronik hazımsızlık sorununuz varsa, başvurmanız gereken bölüm Gastroenteroloji bölümüdür.

    Kaynak : https://doktordanhaberler.com/mide-siskinligi-icin-hangi-bolume-gidilir/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.