Şimdi Ara

Noter Satışı Yapıldıktan Sonra Tekrar Satış Yapılabilir Mi? Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
39.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hymenalos

    Size noterden verdikleri kağıtta hangi adrese geleceği yazıyor olması lazım. Vatandaşlık ve Nüfus İdaresinde görünen resmi adresinize gider evraklar. Kimlik numaranıza göre tespit edilen resmi adresinize gidecek yani. Size veriler satış belgesine bir bakın bakalım.
    Sizin adınıza evdekiler de alabilirler. Sanırım Tebligat Kanunu hükümleri burada da geçerli.
    Ayrıca yanlış bişey yok. 20 TL noter alıyor, 46 TL ruhsat, 4 TL'de KDV. Sinirlenmenize gerek yok
  • Arkadaşlar bir konu hakkında bilgiye ihtiyacım var.
    Diyelim bugün bir araç satın aldınız noterden. Henüz emniyette üstünüze geçirmediniz fakat. Malum 1 ay süresi var bunun. Bu 1 aylık süre içerisinde aracı bir başkasına satabilir misiniz?
    Yani aracı sadece noterden aldınız ve emniyete gitmeden bir başkasına sattınız. Bu mümkün mü?



  • Bende 3 ay önce arabamı alırken sordum satamazsın dediler.Önce emniyette sürünüp üstüne 50 tl vermen gerek
  • Benim bilgim şu yönde ;

    Noterden üzerinize aldıktan sonra, trafikten de üzerinize almadan, satış yapamazsınız.

    Ruhsat değişecek, sizin adınıza düzenlenecek, ondan sonra notere gidip istediğiniz kişiye satabilirsiniz.
  • rkadaşlar haklıymışsınız
    Noteri arayıp sordum. O da aynısını söyledi (Bunu neden baştan yapmıyorumki. İnsanları meşgul ediyorum burda )

    Teşekkür ederim yine de ilginize
  • Yeni sistemde ise:

    Noterde satışı yaptıktan sonra 15 gün içerisinde YENİ RUHSAT ASLINI ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden kendin (!) gidip alabiliyorsun. Bu 15 gün içerisinde gitmezsen yeni ruhsat aslı sana APS ile adresine gönderiliyor! Ona göre sağlam bir adresiniz olsun. Bu 15 gün içerisinde aracınızı başkasına satmak istediğinizde ama henüz yeni ruhsat aslını almamış iseniz APS ile gönderilmesini beklemeden ilgili Trafik Tescil Şube Müdürlüğünden teslim alıp notere gidebilir ve satışınıı yapabilirsiniz.

    Borcu Yok Kağıdı (Satışına Engel Olmadığını Belirtir Yazı) almaya da gerek yok.

    Aklınıza birşey gelmesin. RUHSATI YİNE TRAFİK TESCİL VE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VERİYOR. PERDENİN ARKASINDA YİNE T-R-A-F-İ-K VAR. TRAFİK BU İŞTEN ELİNİ VE ETEĞİNİ ÇEKMİŞ DEĞİL. Noteri taşeron olarak kullanıyor. Diğer TÜM ve her türlü işlemleri (LPG, Hurda, Tadilat vb.) yine TRAFİK'te ruhsata işlenecek.

    Yani GERÇEK anlamda bir devrim değil, sadece pasta paslı bıçakla başkasına verildi. Noterler bu işten sanırım pek memnun değiller çünkü bugün 30 NİSAN 2010 ve sistem FLAWLESS (KUSURSUZ) değil hâlâ. Yarın da seminer var (arka kapıdan katılmaya çalışacağım...)

    Selam ve sevgiler.

    Taner Göde
  • Bugün bazı emniyet müdürlüklerinde sistemler hata vermiş, özellikle 1 Mayıs öncesine ilişkin işlemlerle alakalı muameleler yapılamamış. Enteresan bir ülkedeyiz
  • NOTER'ler mecbur kaldılar bu sistemi üzerlerine almaya, aksi takdirde devre dışı kalacaklardı oto alım satımında ve b işten para kazanamayacaklardı, şimdi biraz angaryayı üzerlerine almışlar 20 TL'yide almışlar.
    Avrupa'da özellikle Almanya'da oto alım satımında noter vs yoktur, sadece alıcı ve satıcı vardır, dolayısıyla masrafta yoktur. alıcı sadece trafik idaresine gidip aracı masrafsız üzerine kaydettirir.
  • 1 Mayıs'ta geçilen yeni sistem ile eski sistem arasında ne farklılıklar var ben hala anlamadım. Eskisi şöyle idi yenisi şöyle diye özetleyebilecek birisi var mı?
  • @refazmutlu.

    Şimdi eski sistemde satıcıyla anlaştın arabayı alacaksın. Önce satıcı maliyeye gidip aracın borcu yoktur (temiz kağıdı) kağıdını alıyor. Sonra birlikte notere gidiyorsunuz. Noter satışını yapıp aracın belgelerini ve noter satışını alıp yoluna koyuluyorsun. (37 TL) Ardından ilk iş olarak kendi adına Trafik Sigortası yaptırıyorsun. Aksi taktirde Emniyet devir işlemlerini yapmaz. Emniyete gidiyosun. Birsürü abuk subuk dosya, form falan var. Bi de bu formların daktilo ya da bilgisayarla doldurulması isteniyor. Muameleciler iyi para kaldırıyordu bu işten. 1 form 10 TL'ye dolduruluyor muameleciler tarafından. Sonra işleriniz çok olduğu için takip de edemiyorsanız 20 TL'de muamelecilere bayılıyordunuz. Tüm evraklarınızı verdiğinizde genelde 1 gün sonra gidip teslim alıyordunuz. Bi ton yere gidiyorsunuz yani. Değişecek ruhsat yaprağı sayısına göre 46+62 TL bir ücret ödüyorsunuz. + yorgunluk ve bürokrasiye sövme isteği...

    Yeni sistemde alıcı ve satıcı notere gidiyor ve satışı gerçekleştiriyor. Yok temiz kağıdı, abuk subuk formlar kalkıyor artık. Herşey online olarak yapılıyor. 20 TL sabit bir noter ücreti var. Satışı yapıp gidip evinizde ense yapıyorsunuz. 15 gün sonra posta ile yeni ruhsatınız size geliyor. (posta ücreti size ait) Beklemek istemezseniz daha erken emniyete gidip elden de alırsınız. Tercihinize kalmış. Ayrıca noter satışı sırasında trafik sigortası şart koşulmuyor. Sadece bunun sakıncalı olduğu size hatırlatılıyor. Trafik sigortası yapıp yapmama tercihi de size ait. Tabii ki sigortayı bir an önce yapmanız önerilir. Sigortasız trafiğe çıkılmaz. Yine 46+62 TL ücret burada da geçerli. Onun dışında bir ücret yok.

    Ayrıca eski sistemde ikamet ettiğiniz ilin dışından bir araç aldığınızda plakayı değiştirebiliyordunuz. Fakat o sistem artık yok. 34 plaka bir araç aldınız İstanbul'dan, geldiniz Ankaraya. Geçmiş olsun... 34 plakalı bir aracınız var artık. Ve öyle kalacak sonsuza kadar (satmaz iseniz)

    Sonuç olarak bu sistemde çok olmasa da ham maddi kazanç hem de zaman kazancı var. Gereksiz yere harcanan tonlarca kağıt artık yok. Ayrıca bir işgücü tasarrufu da söz konusu. Sistem oturana kadar sıkıntılar olacaktır ama oturduğunda herkesin "ulan eskiden ne işkenceymiş bee" diyeceğinden şüphem yok.
  • Teşekkürler erhaninho_cArsi,

    Süper özetlemişsin. Şu anda (nihayet) anlamış bulunuyorum.
  • bu plaka değişmeme işi biraz karışık gibi, gittiniz istanbul'dan araba aldınız 34 plakalı gelip çanakkale'de kllanacaksınız peki siğorta bedelini istanbul tarifesindenmi yoksa Çanakkale tarifesindenmi ödeyeceksiniz?
  • Ben 28 Nisan'da 41 plaka bir araç alıp Ankara'ya geldim. Üzerime ancak 1 mayıs geçtikten sonra alabildiğim için plaka değişmedi. Sigortayı da 41 plaka üzerinden kestiler..
    Mesela Mardin plakalı bir araç gelmişti sigortacıya. Aynı benim durumumda. Ona da Mardin plakasından kestiler. Oldukça uygun bir rakam çıktı. Ne kadar saçma oysa. İki araç da Ankara'da kullanılacak.

    Bu arada yeni sistem oldukça güzel bence. Yok Ek-1 doldur, muamelecilere kırk takla at üste para ver, git gel zaman kaybet hiçbiri yok artık. Dün Lada Samara'yı sattım. Sistemde de sıkıntı yoktu 10-15 dakikada işlerimiz halloldu. Bu sistemi getirenlerden Allah razı olsun.
    Tek sıkıntı 1 Mayıs öncesi satış alıp plaka değiştiremeyenler yönünden oldu. Keşke onlara da bir kolaylık sağlansaydı.
  • sen neden muamalecilere kırk takla atıyorsun ki adamlar senin işini zorlamı yapıyorlar işiniz halledi mi bir günde ruhsat plaka alınca iyi ancak para vermeye gelince kırk takla at evrakı şu paraya dolduruyordu diye söylen olmaz arkadaşım olmaz herkesin bir şekilde ekmek yediği bir kapı var kimse kimseye zorla iş yaptırmıyor o muamaleci senin için emniyette beklerken yada plaka bastırırken sen evinde yada işinde çalışyorsun ondan sonra iştakipcileri havadan para kazanıyor ------
  • Herkesin ekmeğine elbette saygımız var ancak vatandaşa da yazık değil mi? Tamam işte mevcut sistem muamelecileri devre dışı bıraktı. Ayrıca muameleci emniyette falan beklemiyor benim için. Yine ben imza atmak için sırada bekliyorum. O sadece evrak çıkınca gidip teslim alıyordu. Havadan 20 TL.
  • yeni ruhsat gelene kadar aracı trafiğe çıkartabiliyor muyuz??
  • Ben Ankara'dan aracımı İstanbul'lu birisine sattım. Noter çalışmadığı için vekalet ile sattım. Adam 2 gün sonra aradı, abi bu araçta abs olmadığı için İstanbul'da sıkıntı yapıyor o yüzden bende başkasına sattım dedi. Hayırlısı olsun dedim bende. Eğerki vekalet ile alınırsa, aracı üstüne almadan satılabiliniyor.

    Ayrıca yeni ruhsat gelmeden aracı tabiki trafiğe çıkartabiliyorsun. Elinde belgeler var sonuçta.
  • ben Ankara'da oturmuyorum ama arabayı Ankara'dan aldım, noter işlerini Ankara'dan hallettik diyelim. emniyet vs gibi işleri de oturduğum şehirde yapmak istiyorum ama plakanın Ankara plaka olarak kalmasını istiyorum bu mümkün mü arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Azza_

    Ben Ankara'dan aracımı İstanbul'lu birisine sattım. Noter çalışmadığı için vekalet ile sattım. Adam 2 gün sonra aradı, abi bu araçta abs olmadığı için İstanbul'da sıkıntı yapıyor o yüzden bende başkasına sattım dedi. Hayırlısı olsun dedim bende. Eğerki vekalet ile alınırsa, aracı üstüne almadan satılabiliniyor.

    Ayrıca yeni ruhsat gelmeden aracı tabiki trafiğe çıkartabiliyorsun. Elinde belgeler var sonuçta.


    Tam olarak anlıyamadım.

    "Vekalet ile sattım" derken; sattığınız kişiye ya da bir yakınına felan vekalet mi verdiniz? Yoksa sizde mevcut olan vekaletle satış mı yaptınız?

    Benim tahminim, siz adamlara vekalet verdiniz, ama adamlar sizden aldığı vekaletle noter satışı yapmadan, arabayı bir başkasına satmaya karar vermiş ve vekaleti kullanarak diğer şahısa satmış.

    Çünkü İster vekaletle, ister direk . . . noterden satış yapıldığı zaman, ruhsat yenilenip, trafikten üzerine alınmadan tekrar satış yapılamıyor diye biliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dainesee


    quote:

    Orijinalden alıntı: _Azza_

    Ben Ankara'dan aracımı İstanbul'lu birisine sattım. Noter çalışmadığı için vekalet ile sattım. Adam 2 gün sonra aradı, abi bu araçta abs olmadığı için İstanbul'da sıkıntı yapıyor o yüzden bende başkasına sattım dedi. Hayırlısı olsun dedim bende. Eğerki vekalet ile alınırsa, aracı üstüne almadan satılabiliniyor.

    Ayrıca yeni ruhsat gelmeden aracı tabiki trafiğe çıkartabiliyorsun. Elinde belgeler var sonuçta.


    Tam olarak anlıyamadım.

    "Vekalet ile sattım" derken; sattığınız kişiye ya da bir yakınına felan vekalet mi verdiniz? Yoksa sizde mevcut olan vekaletle satış mı yaptınız?

    Benim tahminim, siz adamlara vekalet verdiniz, ama adamlar sizden aldığı vekaletle noter satışı yapmadan, arabayı bir başkasına satmaya karar vermiş ve vekaleti kullanarak diğer şahısa satmış.

    Çünkü İster vekaletle, ister direk . . . noterden satış yapıldığı zaman, ruhsat yenilenip, trafikten üzerine alınmadan tekrar satış yapılamıyor diye biliyorum.




    dikkat! siz aracınızı resmi olarak satmış olmadınız! Araç halen sizin üzerinizde görünüyor! Eğer sizden vekaletle aracı alan istanbullu şahıs ""noter satışı ile"" sizin aracınızı satmadı ise araç resmi olarak sizin üzerinizde görünür. Lütfen tescil trafikten sorgulatınız. Eğer araç sizin üzerinizde görünüyor ise kanuni olarak aracın kaza,terör vb durumlarından birinci derecede sorumlu olursunuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.