Şimdi Ara

Tilgin HG 1311 C (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
299
Cevap
1
Favori
132.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erimemre

    Evdeki aletle derdimiz uncap falan değil hocam sen yanlış anlamışsın.
    Bizim derdimiz Sol yada başka birilerinin nasrettin hoca türbesi gibi evimizdeki güvenli olması gereken ağa elini kolunu sallayarak girebilmesi.
    Benim kişisel derdim de usb den bağladığım flash diskim için SMB sunucusu.

    SNMP yı de acamıyorlar. modemınızın kendı MRTG sını falan takıp etme sansınız yok. acmaya calısıyorlar ama beceremıyorlar...
  • Aslında thelnet portları içerde boynu bükük olarak duruyor :)
    Müşteri hizmetlerine cihaz sizin mi benim mi diye sorunca önce sizin dedileri iyi ozaman şifreleri almak için gerekli donanımsal müdahaleyi yapıyorum diyince anında yan çizip bizim demeye başladılar.
    Bir de Root şifresine sahip olmadıklarını iddea eden yalancı teknik elemanlar yok mu sinir oluyorum.
    Cihaz linux kullanıyor birisi root şifresi ile girip bizim adımızla istediği suçu işler biz de bir şey ispatlayamayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erimemre -- 15 Mart 2012; 13:02:10 >
  • Tılgın modemi remote olarak restart etme şansımız var mı? Varsa gereken ayarları yazabilir misiniz? Elbette superonlineı arayıp modemimi resetliyin demek dışında :P
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erimemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: lastzombie

    quote:

    Orijinalden alıntı: emreeker

    tılgın modeme 5 tane cihazdan fazla wi-fi bağlantı yapamıyorum. ayarlardan bulamadım bilen birisi varmı bunun çözümünü ?

    superonline'ı arıyorsunuz onlar değiştiriyor bu normal bağlantı ile internet kafe falan işletilmesin diye yapılmış bir şey.

    Cafe kuracak adam da bu sorunu halledemeyecek mi yani?
    Bir swich ve ana makineye proxy server kurup bu işi rahatca yapabilir.
    Muhtemelen tılgını uncap yapmak çok ama çok kolay o yüzden superonline bu hususta debeleniyor.
    Yoksa Neden kullanıcılara SMB sunucusunu bile aktive etme yetkisini vermesinler.

    Cafe kuramazsiniz Superonline Fiber ile. Sadece bireysel kullanicilara hizmet veriyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ozguruslu

    Tılgın modemi remote olarak restart etme şansımız var mı? Varsa gereken ayarları yazabilir misiniz? Elbette superonlineı arayıp modemimi resetliyin demek dışında :P


    Yok mu bu konuda bilgisi olan?
  • Dışardan erişim yetkisini açın diyeceğim ama cihazın güvenliği iyice dibe vurur.
    Neden dışardan cihazı yeniden başlatmak istediğinizi de merak ettim.
  • İşteyken NAS serverın güvenlik yazılımı ile IPcamerayı kullanıyorum ama dediğim gibi bir süre sonra tilgin ile IP camera arasındaki wireless bağlantı düşüyor ve restart atana kadar routera tekrar birleşmiyor.
    Bu bazen 1 saat sonra bazen 10 saat sonra veya 1 dakika sonra olabiliyor. Uzun süreli bir yere gittiğimde kamera sisteminin atıl kalmasını istemiyorum ve tek çare bu restart sistemini bulabildim :P
  • Dışarı erişime açacan
    erişim kontrolünden WebUI yi dışarı açacan.
    Yanlız fifi yi tekrar aktif hale getirmek için wifi ayarlarına girip uygula demek de yeterli. komple cihazı yeniden başlatmaya gerek yok.
    Wifi nin kendi kendine devre dışı kalması hayra alamet değil bence tılgın kullanma kameran varsa. Root şifresi ile kimin ne ettiğini bilemezssin sonuçta.
  • Merhaba arkadaşlar

    Yaklaşık 1 hafta önce sadece fiber altyapısı olan bir yere taşındık. Türk Telekomdan gelen teknisyen eve bu modemden de getirdi. Ben kendisine hizmeti Smile'dan alıyoruz ona rağmen bu modemi kullanabilir miyiz diye sorduğumda evet ama onların da sizi fiber tarifeye geçirmesi gerekiyor yanıtını aldım.

    Birkaç gün sonra modemin ışıkları teknisyenin söylediği gibi tamamen yeşil olmak üzere yanmaya başladı, Smile'dan nakil işleminiz tamamlanmıştır SMS'i de geldi fakat internete bağlanamıyoruz. Tilgin kurulum sayfasına giriyorum fakat işin içinden çıkamıyorum. SmileAdsl de cihaz onların olmadığından dolayı teknik destek vermiyor. Ayrıca eski ADSL Modemimi (Cisco Linksys WAG120N) de denedim; sonuç teknisyenin söylediği gibi olumsuz.

    Açıkçası bu durum çok rahatsızlık verici, tekrar gidip modem almak istemiyorum. Yukarıda okuduğuma göre bazılarınız router ve modem ayrı kullanıyor. Benim de bu şekilde başarılı bir sonuca ulaşma şansım olur mu? Ya da kısaca sormak gerekirse internete nihayet bağlanabilmek için ne yapmam gerekiyor?




  • cihaza firmware güncellemesi yapabilme yetkiniz var mı?
    Yani gerçekten yetkili kullanıcı mısınız cihazda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erimemre

    cihaza firmware güncellemesi yapabilme yetkiniz var mı?
    Yani gerçekten yetkili kullanıcı mısınız cihazda?

    Arkadaşımıza katılıyorum. Yapılacak yazılım güncellemesi için yetkinizin olması lazım ancak ttnet dışarıdan erişip tekrar overwrite edebilir o yazılımıda. En iyisi ttneti bi şekilde komple dışarıda tutmak. Verdiği dandik Tılgında erişim için boşluk olabilir Isp'ye özel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Haziran 2012; 11:48:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar işyerine daha geniş bant olması için superonlinedan 20 mbit internet bağlattık...fakat şu anda biz işyerinde draytek 2820 vn modem kullanıyoruz...Superonlinenin vermiş olduğu tıngın modemi köprü(bridge durumuna) alıp drayteke kullanıcı adı ve şifresi girerek işyerinde drayteke bağlı bilgisayarları draytekten kontrol etmek istiyoruz...Tılgın modemde köprü ayarlarını bilen bir arkadaş var ise yardım rica ediyorum
  • Arkadaşlar merhaba, Superonline 20 Mbps Hızında aboneliğim var ve Tılgın modem verdiler. farklı DNS numaraları girmek istiyorum fakat arayüzde bulamadım. Bu konuda yardım edebilir misiniz.
  • merhaba smileadsl yani yeni adı dsmartnet'den fiber almayı düşünüyorum,sadece fiber verilen bir binaya taşındım.acaba kota düşermi? Birde tilgen modem var onun üzerinde phone cıkışları var normal telefon kablosu takıp telefonu çalıştırabiliyor modem üzerinden.Bu çıkışlardan gelen kabloyu coğaltıp bildiğimiz adsl modeme taksam adsl alabilirmiyim mevcut adsl aboneliğim devam ediyor sadece dondurmuştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vertigoegos

    Arkadaşlar merhaba, Superonline 20 Mbps Hızında aboneliğim var ve Tılgın modem verdiler. farklı DNS numaraları girmek istiyorum fakat arayüzde bulamadım. Bu konuda yardım edebilir misiniz.

    DNS değişikliğini direkt Windows üzerinden tcp/ip ayarlarından yapsanız yeterli olması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar modemin çekim gücünü artırmak istiyorum anten alsam işimi görür mu? Görür derseniz hangi modeli tavsiye edersiniz teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün superonline geçince bu alet geldi eve. lakin sinyal kalitesi çok kötü. anten de çıkarılabilir değil sanırım. ne yapabilirim?
  • bugün superonline'a geçince bu alet geldi eve. lakin sinyal kalitesi çok kötü. anten de çıkarılabilir gibi durmuyor, ne yapabilirim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theturx

    bugün superonline'a geçince bu alet geldi eve. lakin sinyal kalitesi çok kötü. anten de çıkarılabilir gibi durmuyor, ne yapabilirim?

    Yuh, halâ o cihazı mı veriyorlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur


    quote:

    Orijinalden alıntı: theturx

    bugün superonline'a geçince bu alet geldi eve. lakin sinyal kalitesi çok kötü. anten de çıkarılabilir gibi durmuyor, ne yapabilirim?

    Yuh, halâ o cihazı mı veriyorlar?

    sanırım son parti cihazlar, o da bana denk geldi. huaweiler gelmiş falan diyordu kuruluma gelen eleman.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.