Şimdi Ara

Panasonic TX-P42G20E (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.357
Cevap
6
Favori
136.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PEKİ ARKADAŞLAR skype için pc tarfında kullanmak için 1080p görüntü kaydeden ve 720p görüntülü görüştüren logitech c910 webcam var 160-170 tl gibi bi fiyatı var.
    bu webcami alsam tv nin orjinal webcamını alsam vede önerdiğiniz bi internet paketi varsa onu alsam upload hızı yüksek olan 720p hd görüntülü görüşme yapabilirmiyim.

    burada önemli olan hangsi.i vdsl mi adsl mi fiber mi hangi paketi alsam uploadı ve downloadı yüksek olan..... 720p hd görüntülü görüşme yapabilirmiyim


    benim için çok önemli skype... çünkü annemle o evde ben il dışındayken görüntülü konuşmak istiyorum..bunu nasıl halledebilirim.

    lütfen yardım edin. şimdiden teşekkürler
  • En düşük gördüğüm fiyat 1.5-2 ay önce Cevahir Teknosa' da yapılan kampanya' da 1,515 Tl civarına 42" G20E' yi veriyorlardı. 1,500 TL' nin altı demek, kelepir kere kelepir demek:) ve bence biraz zor gözüküyor



    quote:

    Orijinalden alıntı: yalnizca


    quote:

    Orijinalden alıntı: talhagezer

    Ya arkadaşlar şu an bu televizyon vatanda 1.799-TL. Dahili HD receiverlı p42gw20e ise 1.899-TL . Arada 100-TL fark var. Mantıken gw almak gerekmezmi :S aralarında dahili receiverdan başka fark var mı? GW serisini bilen tavsiye edecek varmı :D Cidden merak ettim. Bu ay 3 yada 4 televizyon alacağız. İyice araştırmadan almayacağım.


    Bugün kontrol ettim TX-P42G20E World Kartla KDV indirimiyle şu anda 1657TL.
    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p42g20e-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-5.000.000:1-kontrast,-600-hz,-4xhdmi/productdetails.aspx?I_ID=44161

    TX-P42GW20E ise World Kartla KDV indirimiyle şu anda 1749TL
    http://www.vatanbilgisayar.com/panasonic-tx-p42gw20e-full-hd-106cm-plazma-tv,-1920x1080,-600-hz,-5-mil:1,-4xhdmi,-usb,-tx-p42gw20e/productdetails.aspx?I_ID=52499

    Fiyatlar bir nebze gerilemiş. Olurmu olmazmı bilmem ama 1500TL sınırının altına düşmesini bekleyeceğim. Yoksa CRT ye devam :)




  • c910 ile vga kalitesinin üzerine çıkamayabilirsiniz, sebebi ise h.264 standartındaki görüntüyü bu webcamin gösterememesiymiş.
    Aşağıdaki linkte şöyle denmekte "The c910 does not have h.264 hardware encoding": C910'nın h264 donanımsal kodlaması yok

    Bunun ne demek olduğunu tam bilmiyorum. H.264 formatı aynen divx formatı gibi bir video formatı.ve IP tv ler için standart olma yolunda.
    Fakat webcamin donanımsal olarak encode edememe konusunda bir bilgim yok.

    http://blog.logitech.com/2010/08/10/the-new-hd-pro-webcam-c910-is-here-share-full-hd-1080p-videos-on-facebook-and-youtube-with-one-click/

    Bu tarz webcamlerde yakın zamanda çıkacaktır (çıkmıştır belki) benim inancım. Zaten bir samsung bir de panasonicte var bu skype. Çok fazla marka çeşitliği yok.




  • h.264 divx ile çok benzer ancak biraz daha gelişmiş bir algoritmaya sahip bir codec. Muhtemelen bahsedilen donanımsal encode işlemi TV ye herhangi bir işlem yükü bindirmemesi için kamera üstünde yapılması istenen bir durum. Kamera h.364 kodlayarak TV ye aktardığında işlem yapmadan iletimi sağlanabiliyor olmalı. Eğer doananımsal bir encode yoksa bu işlemi TV yapmak zorunda kalıyordur. Tabi sistemin kasılmaması içinde TV bu işi yapmıyor olabilir.
  • akadaşlar cevaplar için teşekkürler ama galiba yanlış anlamışsınız. ben c910 u pc de casper CN-VTI460C de kullanacağım. tv nin de orjinal kamerasını alacağım. c910 u skype nin sitesinde görmüştüm skype uyumlu yazıyordu . umarım 720p video görüşmesi destekliyordur...

    elimdeki donanımlar

    TX-P42G20E tv ve kamerası+ bide internet (izmirde olacak ailemin yanında)

    ben istanbulda pc + c910 webcam bulunduracağım yanımda + internet bağlantısı..

    şimdi arkadaşlar esas mevzu download ve upload bağlantısı yüksek bir net paketi bulmak en önemli olan. işte bunula ilgili bi öneriniz varmı? süperonline fiber demeyin sitede oturmuyom. metronet de demeyin oda bazı sitelerde oluyomuş.

    bu şekildeki donanımlarla en iyi şekilde ailemle nasıl görüntülü konuşma yapabilirim. hangi paketle

    cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • pardon arkadaşlar c910 skype nin sitesinde baktım yok malesef skype uyumluluğu
    neyse arkadaşlar FV TouchCam™ N1 var laptopa takarım skypenin siteside var 720p video araması diyor h264 diyor

    şimdi tek eksik simetrik bir internet bağlantısına kaldı

    1.2 mbps ve üzerini önerir diyor sitede.

    sitede aynen böyle yazıyo
    ◦Geniş bant internet bağlantısı. HD 720p görüntü aktarımı için 1.2Mbps yükleme hızı gerekir

    acaba şimdi hangi internet paketini almalıyım

    teşekkürler
  • bu plazmayı kullanan arkadaslar parlak sahnelerde panalden ses geliyormu?
  • Herkese merhaba
    forumdaki ve internetteki yorumlar sayesinde txp42-gw20 serisi plazmayı 1900 TL ye 5 taksitle vatan bilgisayardan adım. (yapıkredi bankası word kart)
    Öncelikle şu ana kadar gördüğüm en iyi görüntü veren tvlerden biri olduğunu belirtmeliyim. (sd yayınlar oldukça başarılı)
    Tabi çevremde genellikle 1-2 yıllık lcdler var yeni çıkan tvlerin durumu hakkında bir şey söyleyemeyeceğim

    Benim için öne çıkan ve beğendim özellikleri aşağıda kısaca belirteyim;
    1. dahili hd receiver oldukça başarılı yalnızca kanalları sıralamak biraz zamanımı aldı zaman içinde uygun gördükçe gerekli sıralamaları yapmaya devam ediyorum.(turksat ve hotbird uydusunda toplam 1750 kanal mevcut yaklaşık üçte biri şifreli 300 kadarda radyo var sıralama ve istediğiniz kanalları seçme oldukça zaman alabiliyor) bir de ilginç ama sky tv yi bulamadım.
    uyduda hd olarak yalnızca TRT mevcut ve görüntü kalitesi mükemmel
    2. internetle ilgili olarak - viera cast
    twitter, hava durumu,dailymotion,eurosport,youtube,picasa,euronews,cinetrailer,bloomberg,tom,docufilms,bildçde,mytvscout,acetrax,zdf,
    main klub, tagesschau, arte+7, allocine, lequipe.fr, skype, nova.cz, tn.cz... ekranlarını içermekte (facebook ta olsaydı benim için mükemmel olurdu.)
    skype için panasonic in orjinal kamerasını takmamızı istiyor piyasa fiyatı yaklaşık 300-400 TL olsa gerek. Türk aklı hemen evdeki web cami denedim ama tahmin edileceği gibi çalışmıyor :)
    3. viera tools altındaki video music photo; usb ve sd karttan verileri hızlı bir şekilde okuyabiliyor. Ama ben hala hdmi üzerinden bilgisayarı bağlamayı tercih ediyorum.

    kısa kısa...
    * sesi kısıp arkadan ses geliyor mu diye batım kulağınızı yaklaştırısanız arkada bir cızırdama sesi duyuyorsunuz. ama 1 metre uzaklaştığınızda ses kısık olmasına ragmen ses oldukça belli belirsiz oluyor sonuçta televizyonu genelde sesli kullandığımızı düşünürsek ses açıkken kesinlikle böyle bir cızırtı duymayacağınıza garanti verebilirim.
    * burn-in olayı ile ilgili eve gelen servis elemanı (ki bahsettiğine göre normalde tv tamir bölümünde çalışmaktaymış - teknik bilgisinin iyi olduğunu düşündüğüm bir eleman - yoğunluktan kendisi gelmiş) artık böyle sorunların kalmadığını ama tedbir olarak 5-6 saat sabit bir görüntüyü yine de ekranda bırakmamı tavsiye etti.
    yine forumdakilerin tersine tv yi bir ay boyunca dinamik ayarda kullanmamın daha iyi olacağını söyledi. Ben yine de gözümü rahatsız ettiğinden dolayı normal veya sinema modunda kullanıyorum.
    *dvb-t de nedense hiç bir kanal bulamadım test yayını var diye biliyordum (anten girişine apartmanın analog anteni bağlı)
    * aklıma gelmişken servis elemanı ülke olarak almanyayı seçmem gerektiğini söylemişti...
    *42 inch 30-40 metre karelik bir salon için gayet yeterli tavsiyem daha büyüğünü almayın. televizyonu izleme mesafem genel olarak 3-4 metre...

    aklıma gelenleri kısaca yazmaya çalıştım. Sonuçta işten gelip çok ayrıntılı bir şekilde televizyonu inceleme olanağım olmadı ama almayı düşünenlerin aklına gelen sorular olursa cevaplamaktan zevk duyarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amorsel -- 10 Mart 2011; 23:43:29 >




  • merhaba,
    bu plazmayı yaklaşık 1 ay önce aldım.
    ilk kurulum sonrası tv den beyaz rengin hakim olduğu sahnelerde bir cızırtı geldiğini farkettim. bu cızırtı sessiz oramda 3 metre uzaklıktan duyulabilecek seviyede olduğundan 1 gün sonra değişim talep ettim. hemen o gün yenisi geldi. servisi oldukça iyi çalışıyor.
    plazmalarda çalışma prensibinden dolayı beyaz renkleri üretirken bir miktar cızırtı olurmuş. ama bu tv nin yanına yaklaşınca anlaşılacak seviyede olması lazımmış.

    görüntü standart yayınlarda bile oldukça tatmin edici seviyede. Ama ful hd avatar seyredince farkı anlıyor insan. derinlik hissi ve renkler çok iyi.
    tavsiye ederim
  • selam,

    p42gw20 satın aldım vatandan ve gayet memnunum.
    panasonic kullanan sizlere sormak isterim ki güzel bir ses sistemi öneriniz var mıdır.
    500-600 tl civarı
    amaç film ve ps3..
    teşekkrüler
  • Fiyat aralığında alabileceğniz en iyi cihaz bence logitech z5500 dür. Arkdaşıma p42g20e aldırmıştım yanında da bu ses sistemini aldı kendisi ve fazlasıyla memnun. Yalnız uyarıyım komşu düşmenıdır.
  • parlak sahnelerdeki ses sorunu askı aparatının vidasını fazla sıktıkları için geliyormuş, normal sıkınca ses kalmadı.
  • Showrromlarda gördüğüm kadarıyla TV üst sol köşesinde 600Hz Best for sports yazıyor ve bir futbolcu resmi var. Spor müsabakalarında görüntü açısından etkileyici bir fark yaratıyormu?

    Kısacası hızla giden topun arkasında iz kalıyormu?
  • Panel 600Hz olduğu için çok net bir görüntü veriyor hareketli sahnelerde. Tabi asıl sebep plazma panel olması. Bahsettiğiniz topun arkasında iz bırakma olayı sadece TV niz ile ilgili birşey değildir. Futbol maçları akşam çekildikleri için ve kameraların shooter değerleri düşük olarak çekim yapıldığı için motion blur dediğimiz bir etki olur bu da topun arkasında iz kalmış gibi etki yaratır. Panelin gerçek performansını görmek için yüksek shooter hızında çekilmiş görüntüleri izlemek lazım. Bu görüntülerde topun arkasında iz kalmaz. LCD ve LED panellerde ise tepkime süresinden dolayı bir iz kalması söz konusudur her zaman.
  •  Panasonic TX-P42G20E


     Panasonic TX-P42G20E


     Panasonic TX-P42G20E


     Panasonic TX-P42G20E


     Panasonic TX-P42G20E


    sonunda tv ünitem geldi ve tv'yi kurdurdum.. servisin elemanı 2-3 ay dinamik modda izlememi tavsiye etti ama ben göz sağlığı açısından thx ve sinama modu kullanıyorum.
    divxlerde ve sd/hd yayınlarda yapay donuk bi görüntü vardı gelişmiş ayarlardan IFCC (akıllı çerçeve)ve 16:9 resim üstü taramayı kapatınca görüntü normala döndü bu yüzden ilk 1-2 gün neredeyse plazmayı aldığıma pişman oldmuştum:)
    genel olarak panelden memnunum.. teknosa dan aldığım için 6 ay d-smart hd paket hediyesi var, hd yayınlar çok güzel goldmaster cihaz hdmı çıkışlı... bütçem uygun olsaydı 46 inç almak isterdim.. şu an ps2 var ama denemedim ilerde ps3 ve mediabox almayı düşünüyorum.. hali hazırda toshiba SD490EKE dvd var hdmı çıkışlı ve up scale 1080p onunlada güzel bi performans aldım...

    nazar değmesin şimdilik çok memnunum tavsiye ederim...




  • bunlarda devamı..

     Panasonic TX-P42G20E

     Panasonic TX-P42G20E
  • @coachya, cevap için teşekkürler.

    @omnivor75, rica etsem sd yayınlardan da fotoğraf koyabilirmisiniz? star,show,kanal d,atv,trt1,ntv gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalnizca

    @coachya, cevap için teşekkürler.

    @omnivor75, rica etsem sd yayınlardan da fotoğraf koyabilirmisiniz? star,show,kanal d,atv,trt1,ntv gibi.

    akşam eve dönünce ekleyim:)
  • Bu ifcc olayini gorene kadar bende cok rahatsiz olmustum,ifcc yi kapatinca goruntu normale döndu de rahatladim.
  • ifc den kastınız intelligent frame creation sanırım. Daha akıcı bir görüntü vermek için işlem yapıyor ancak işlemden dolayı başarısız oluşturulan frame ler oluyor. Birde çok akıcı bir görüntü yaptığı için yapay bir görüntü gibi hissettiriyor. FullHD filmlerde çok sorunlu olmuyor işlem ancak yine fazla akıcı olduğu için film tadından uzaklaşıyor.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.