Şimdi Ara

Linksys Media Hub (Network Media Storage) Almamanız İçin 10 Neden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Büyük bir hevesle Cisco Linksys'in NMH410depolama cihazını satın aldım.
    Çoklu ortam içeriği depolayıp, ağa bağlı cihazlara ya da internet üzerinden dış dünyaya "stream" etmek amacıyla kullanılabilecek bu ürün, kağıt üzerindeki mükemmel özelliklerine rağmen kullanım aşamasında bana saç baş yoldurtarak kendisini aldığıma pişman ettirdi beni.

     Linksys Media Hub (Network Media Storage) Almamanız İçin 10 Neden


    İşte bu cihazı alıp kullanmamanız için yeterli olabilecek o nedenler (ben yandım, siz de yanmayın):

    1- Cihaza en fazla iki tane sabit disk takılabiliyor. Bu da şu an için 4 TB'lık sabit depolama kapasitesiyle yetineceğiniz anlamına geliyor. Ama dikkat! Sabit diski cihaza yerleştirmek çocuk oyuncağı olsa da ikinci bir disk yerleştirdikten ya da mevcut diski değiştirdikten sonra cihazı açtığınızda, NMH410 yeni diskin içinin dolu olup olmadığına bakmaksızın, sizi uyarma zahmetine bile girmeden diski bir güzel biçimlendiriyor ve bunun önüne geçemiyorsunuz. Hatta bu işlem sırasında cihaz reseti bile kabul etmiyor. (Neyse ki ürünü almadan önce bu durumun bilincindeydim de 2 TB'lık sabit arşivimi harici diske yedekledim).

    2- Ağ üzerinden dosya kopyalama hızı inanılmaz yavaş! NMH410, router özellikli modemime gigabit ethernet ile bağlı. Win7 yüklü dizüstü bilgisayarımı başka bir ethernet portuna bağlayıp bilgisayardan 8 GB'lık video dosyası aktarmaya çalıştığımda, tek bir dosyayı kopyalamak yarım saati geçiyor. Bu süre zarfında bilgisayarınız NMH410'u ağda kaybederse ki bu benim başıma geldi, kopyalama işleminiz yarım kalıyor ve her şeye yeniden başlamanız gerekiyor.

    3- Cihazın web tabanlı kendi arayüzünde çeşitli sıkıntılar var; USB'den taktığınız harici diskin içeriğini görebiliyor, içindeki dosyaları kopyalayabiliyorsunuz ancak dosya gezgini kısmında kesme, silme, dosya adı değiştirme gibi işlemler yapmanıza izin yok! Kısacası harici disk üzerinde, dosya kopyalamak dışında hiç bir işlem gerçekleştiremiyorsunuz. Bunun yanında, "ağ üzerinden dosya transferi yavaş ama en azından USB disk takılabiliyormuş, kolayca dosya kopyalarım" diye de düşünmeyin sakın; cihazın kendi arayüzünden harici diskteki dosyaları kopyalama hızı da yerlerde sürünüyor. Az önce bahsettiğim 8 GB'lık dosyayı USB'den aktarmak 25 dakikadan fazla sürdü! Arayüz kısıtlamaları bununla da bitmiyor; kopyalama konusunda belli bir dosya boyutu sınırı olduğundan, iki üç yüksek boyutlu dosyayı aynı anda kopyalayamıyorsunuz. Yani üç tane 8 GB'lık HD film dosyasını birlikte kopyalamaya izin yok, illa tek tek uğraşacaksınız! Nedendir bilinmez, otomatik "USB Media Importer" özelliği de, yüksek boyutlu video dosyalarını içeri almıyor. "Olmadı, Windows'tan sürükle&bırak yaparım" diyorsanız da 2. maddeyi okumamışsınız demektir.

    4- Bu cihaza bağlı olan disklere, internetten doğrudan dosya indirme yapılamıyor! Paylaşımdaki dizinleri ağ sürücüsü olarak bağladıktan sonra download programınızın bu konumlara dosya indirmesine sağlayabileceğinizi aklınızdan çıkarın. Bilgisayarınıza ya da harici diskinize indirdiğiniz dosyaları tek tek cihaza kopyalamaya mahkumsunuz. Bununda ne derece sıkıntılı bir iş olduğunu iyice idrak edebilmek için 2. ve 3. maddeleri tekrar okumaya davet ediyorum sizi!

    5- NMH410'u FTP sunucusu olarak kullanıp içindeki paylaştırılmış klasörlere FTP'den erişilebilmesini sağlayabiliyorsunuz. Bunu yapmak çocuk oyuncağı! Kötü olan ise, dizinler üzerinde farklı yetkiler ve izinler ayarlayamamanız. Yani ağa bağlı cihazlarınız hangi paylaştırılmış klasörleri görüyorsa, FTP üzerinden de bunların tamamı görülebiliyor. Ayrıca, anonim ve kullanıcı adı ile parolasını kendinizin belirlediği kısıtlı bir kullanıcı dışında başka kullanıcılar eklemenize izin yok.

    Sanırım, bu saydığım 5 madde cihazı neden kullanmamanız konusunda ikna edici olacaktır. Başlıkta "10 Neden" demiştim; geriye kalan 5 nedeni, ürünü satın alırsanız eminim kendiniz bulacaksınızdır.

    Cisco'nun neden böyle bir cihaz ürettiğini anlamak mümkün değil; ürün inceleme sitelerinde de öyle bir övülmüş ki NMH410, sanırsınız hayatınızı kurtaracak çözüm karşınızda duruyor.

    Fotoğraflarınızı, mp3 dosyalarınızı, video kamera ya da cep telefonu ile çektiğiniz düşük boyutlu videoları arşivleyip, yedekleyecek ve bunlara internet ya da ağ üzerinden erişeceksiniz; bu ürünü alın! Ama unutmayın ki NMH410'a vereceğiniz 600 TL ile daha yararlı işler yapabilirsiniz. Sonra bu yararlı işler, ürünü satın aldıktan sonra aklınıza gelir ve başınızı duvarlara vurursunuz... Uyarmadı demeyin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monoblaine -- 16 Nisan 2010; 15:07:01 >







  • Şu linkteki sistemi önerir misiniz:

    http://forum.donanimhaber.com/m_39336276/mpage_1/f_/key_//tm.htm

    Gerçi film izleme işini daha çok WD TV Live'a bırakmak istiyorum ama bu özellikler 1080p HD filmi takılmadan oynatır mı acaba yoksa ekran kartı takviyesi mi gerekiyor, yine de merak ediyorum.

    Bir de böyle bir sistemi FreeNAS değil de Windows 7 kurarak kullanmak daha avantajlı olmaz mı?
  • mrb
    bu tur nas cıhazların bırcogunu test ettim.
    bunlardan en ıyısı buffalo linkstation urunlerıdır derim
    mesela ;
    http://www.buffalotech.com/products/network-storage/home-and-small-office/linkstation-pro-ls-xhl/
    bu cıhazı hdd sız olarak 100$ cıvarında ebay'dan getırtmek mumkun ;
    http://cgi.ebay.com/NAS-Buffalo-LinkStation-Pro-LS-XHL-Mint-Cond-/200490114582?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eae245e16
    yukarıdakı cıhazdan kullanıyorum.
    kendı frımwaresı de ıyı fakat debıan yukleyerek kullanmayı tercıh ettım.
    http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=ja&tl=en&u=http://tyche.pu-toyama.ac.jp/~a-urasim/lsxhl/install-from-pc.html&rurl=translate.google.com&twu=1
    eger gıgabıt ethernetınız varsa bu cıhaz sızın ıcın en ıyısıdır derım .
    buradakı ıncelemeden de anlasılabılır ;
    http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas-reviews/30760-the-linkstation-gets-its-mojo-back-buffalo-linkstation-pro-xhl-reviewed?start=3




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.