Şimdi Ara

Windows 7 Tam Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar..

    Bilgisayarımda windows7 kullanıyorum.. Sorun şu ki tam ekran film izlerken vya oyun oynarken.. Birden masaüstüne dönmesi ekranın..

    Bu masaüstüne atma sorunu film izlerken tam ekranın küçülmesi şeklinde oyunlarda ise oyunun simge durumuna küçülmesi şeklinde gerçekleşiyor...
    Sorun bukadar basit değil.. Şöyleki mesela bi belgeye yazı yazıyorum veya internette bi sayfayı aşağı doğru kaydırıyorum bir anda sanki ben başlat çubuğuna tıklamışım gibi oluyor.. yani bir pencerenin diğerinin arka planında kalması gibi bütün pencereler arkaplanda kalıyor. Başlat çubuğunu seçmişim gibi oluyor.. Bu durum rasgele zaman aralıklarında gerçekleşiyor.. Bir film içinde en az 1 kere şeklinde..

    Ekran kartımla veya pc danımındaki başka bir şeyden kaynaklandığını sanmıyorum.. Şu yüzden sanmıyorum; normal ekran kartımı kullanırken vardı bu sorun ve şimdi onboard ekran kartımı kullanıyorum ve hala aynı.. Bir kaç kez ihtiyaçtan format çektim ama format çektiğim andan itibaren yani program güncelleme kurmamış olsam bile bu durum mevcuttu.. Güncellemeler ve kurulan programlarla da alakalı olmadıgı kanısındayım.. ayrıca kurulum yaptıgım başka bilgisayarlarda da aynı sorunu gördüm..

    Sanırım sorun başlat çubuğunun kendisini yenilemesi veya ona benzer birşey.. Tüm pencereler arka planda kalması, filmin tam ekrandan çıkması, oyunun simge durumuna küçülmesi bu noktada birleşiyor.. başlat çubuğu seçiliyo kendi kendine..
    Virüs olduğunu varsayanlar için söylüyorum öyle birşey de söz konusu değil. Bunu bi laptop ile tamamen biçimlendirdiğim bi harddiske sistemi kurarak denedim.. :(

    Sizlerin fikirleri var mı bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..
    Bu arada denemediğim tek bişey kaldı zira sorunun ordan kaynaklandığını da ihtimale alabiliriz. O da kurulum yaptıgım Dvd'yi değiştirmek..

    Bu sorunu yaşayan veya bilgisi olanlar arkadaşların yardımcı olmalarını istiyorum..

    Saygılar.







  • hocam varmı bir gelişme? bende de aynı sorun var
  • Trojan ihtimali?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bartug135

    Trojan ihtimali?



    yok bence sistem zaten yeni kuruldu
  • Başlangıçtaki programları kontrol ettiniz mi acaba?Çalışanlar neler?
  • konuyu actıktan sonra sistemi yine formatladım.. hiç bişey kurmadıgımda da aynı sorun devam ediyor.. trojan ihtimali yok die düşünüyorum çünkü dvdden arkadasın yeni aldıgı laptopa da kurlum yapıp hususi bekledim aynı şey yine oldu.. tam ekrandan cıkmasının da zamanını buldum. periyodik olarak saat başlarında yapıyor.. kullandıgım dvd ile alakalı olabilir.

    aynı sorunu yasayan yada bilgisi olanların ilgisini bekliyorum. tşkler

    bu arada soruna çözüm bulamadım ama filmleri izlerken sinir krizi gecirdiğimden olsa gerek media center ile izlemeyi akıl ettim ozmn tam ekrandan cıkamıyor.. tavsiye ederim..
  • başlangıç programları kontrol edildi temalar devre dışı bırakıldı güç seçeneklerine bakıldı ama sorun hala aynı tam ekranda video izlerken görüntü küçülüyor
  • tam ekrandan çıkmasında şöyle bir durum var. ekranda refresh gibi bişey oluyo. bunu farkettiğimde biraz incelemiştim.. tam ekrandan cıkmasının sebebi başlat cubugunun kendini yeniler gibi bir hareket yapması. arka planda kalıyor diğer pencereler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flamekiss

    tam ekrandan çıkmasında şöyle bir durum var. ekranda refresh gibi bişey oluyo. bunu farkettiğimde biraz incelemiştim.. tam ekrandan cıkmasının sebebi başlat cubugunun kendini yeniler gibi bir hareket yapması. arka planda kalıyor diğer pencereler.


    bende öyle tahmin ediyorum ama çözümünü bulamadım henüz
  • Çözümü buldum arkadaslar..

    Click İvo isimli program yüzünden oluyormuş. o programı silince sorun kalmadı..
  • arkadaşlar bana yardımcı olun bendede aynı sorun var bır turlu çozemiyorum Click İvo programı bende yok baska neden olabılır
  • bunun kesin çözümü farklı ve güncel bir kurulum cdsi ile tekrar windows kurmak
  • arkadaşım çok güzel açıklamışsın aynı problemi yaşıyorum çok cins birşey
  • Arkadaşlar bende aynı sorunla boğuşuyorum SP2 SP3 hepsini denedim olmadı olmadı olmadı. Bunun bir çözümü olması lazım yardım edin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.