Şimdi Ara

İş Bankası Anında Şifre Almak ve Bir Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
21.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar İş Bankası web sitesinden,online işlem yapmak için Anında Şifre al isimli bir bölüm var. şimdi bu bölümde müşteri numaranızı ve cep telefonunuzu yazıp onay kodunu giriyorsunuz ve şifreniz cep telefonunuza gönderiliyor.
    bu işlemi yapmak için müşteri numaramı ve cep telefonumu yazdım,onay kodunu girdim ve devam ettim. yalnız karşıma uyarı çıktı,girdiğiniz cep telefonu numarası ile şubemizdeki kayıtlı cep telefonu numaranız aynı olmalıdır vs vs. şimdi ben bankamatik kartımı alırken bankaya hangi numaramı verdim bilmiyorum. kartı aldığım dönemlerde şu an kullandığım cep numaramı ya yeni almıştım yada henüz almamıştım net hatırlamıyorum.
    benim sormak istediğim şu;diyelim ben oraya numarayı girerken yanlış bi cep numarası yazdım,online işlemler için şifre o numaraya gönderilmiş olabilir mi?eğer gönderilmiş olsaydı ekrana "geçici şifreniz yazdığınız numaraya gönderilmiştir" şeklinde bir yazı çıkardı değil mi?biraz kafama takıldı hani geçici şifrem ve müşteri numaram başka birinin cep telefonuna mesaj olarak gönderildiyse diye. sizce böyle birşey olabilir mi?







  • Hayır olamaz, için rahat olsun.Dediğin üzere eğer başka telefona gönderilmiş olsaydı, o hatayı vermezdi.

    Zaten bankalar bu işi sıkı tutuyorlar hatta fazla güvenlikten ötürü çileden çıkartıyor bazen. Yani müşteri numarası ile senin yazdığın numaranın onlarda kayıtlı olan numaralarla birebir eşleşmesi gerekiyor mesajın gönderilmesi için.Bu olayda hiçbiryere bir mesaj gitmemiş.

    Tamamen rahat olabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi revenger11 -- 15 Mart 2010; 21:48:59 >
  • teşekkür ederim revenger11
  • o şifre başka numaraya gitse nolucak, o numara ile senin hesabına girebileceğinimi zannediyon, 6 rakamlı interaktif şifre, müşteri numarası ve parolayıda bilmesi lazım ayrıca 1 kerelik şifreyi 45 saniye içinde kullanması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasim888

    o şifre başka numaraya gitse nolucak, o numara ile senin hesabına girebileceğinimi zannediyon, 6 rakamlı interaktif şifre, müşteri numarası ve parolayıda bilmesi lazım ayrıca 1 kerelik şifreyi 45 saniye içinde kullanması lazım



    6 rakamlı şifre mi?online şifre 4 rakamlı ayrıca kart parolasını girmiyorsun,sadece müşteri numarası ve online şifre yani telefona yollanan şifreyi giriyorsun. 45 sn olayı ne onu çözemedim?
  • sen başka bir yöntemle giriyormuşsun ben yanlış anlamışım, olsun genede 4 rakamlı interaktif şifren var bence korkmana gerek yok, 45 saniye olayı i-anahtar ve cep anahtar şifresinde geçerli 8 rakamlı 45 saniyede giremezsen kabul etmiyor yeni şifre istiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.