Şimdi Ara

Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
2
Favori
12.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Son dönemde büyük bir hızla ilgi görmeye devam eden kolay dolum kartuşlarının yapılarının nasıl olduğunu ve piyasada hangi türlerinin bulunduğunu merak ediyorsanız bu yazıya göz atabilirsiniz. Ayrıca yeni versiyon bazı kolay dolum kartuşları hakkında bilgi edinebilirsiniz. Önceden fazla büyük olarak algılanmayan kolay dolum kartuşu pazarına yeni giren büyük üreticiler şu ana kadar üretilmiş olan kolay dolum kartuşlarına çok daha kaliteli alternatifler sunmaya başlamıştır. Bu tür ürünlerle eskisine oranla kullanıcılar daha memnun kalmaktadır.

    "Kolay dolum kartuşu", "dolan kartuş" diye anılan şeffaf-tıpalı kartuşlar orijinal kartuş gövdesi örnek alınarak yapılmış fakat onlardan farklı olarak üzerilerinde yazıcı tarafından sürekli dolu algılanan çipler bulunduran ürünlerdir. Son kullanıcı tarafından çoğu kez Epson, Canon ve HP model yazıcıların 2 adetten fazla kartuş içeren yazıcı modelleri için tercih edilmektedir. Epson kartuşların üzerindeki çiplerde çoğu zaman çip versiyonları görünmektedir. V3.1, V4.1, V5.1 şeklinde devam eden ya da V3.0, V4.0, V5.0, V6.0 şeklinde devam eden serilere sahip versiyonlar bulunmaktadır. Bu otoreset çipler bazı firmaların iddia ettiği gibi Avrupa'da değil, şu an için sadece uzak doğuda üretilmektedir. Canon ve HP çoklu kartuşlarda da durum aynıdır. Kartuşun plastik gövdesini üreten firmalar çipleri genelde 2 tanınmış otoreset çip üreticisinden temin etmektedir. Otoreset çip konusunda üretim yapan firmalar çok sınırlıdır. Bu çipleri üretirken orijinal kartuş çipinin kod olarak çözülmüş halini çoğu zaman Amerika'daki büyük çip üreticisi SCC'den alıp otoreset hale getirmektedirler.

    Aşağıdaki fotoğraflarda Epson kolay dolum kartuşlarıyla ilgili en bilinen kasa tiplerini görebilirsiniz.

    1. MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Türkiye'ye ilk getirilen kartuşlardan. Bir tarafında; "Inkjet Cartridge" yazılı mor bir etiket bulunuyor, şeffaf olan yüzeyinden bakıldığında ise "O" şeklinde bir iç çember göze çarpıyor. Yan kapağı açılınca içerideki zara ulaşılabiliyor. Bazı kartuşların milimetrik kalıp bozukluklukları yüzünden çip arızalı olmasa dahi yazıcı tarafından tanınmayabiliyor. Diğer ithalatçılara bu tür kartuşları tavsiye etmiyoruz. Geçmişte bizim de sorun yaşadığımız ve yaşanan bazı problemlerde kullanılan mürekkebin sorunlu olduğunu düşündürebilen bir kartuş. Bu model kartuşlar sebebiyle dünyanın en tanınmış üreticilerinden getirilen mürekkepler dahi sorunluymuş gibi görünebiliyor. Kartuşun içerisindeki çember alanının dolum sırasında boş kalması, mürekkebin püskürtme kafasına iletilmesine engel olarak; çizgili çıktı alınma riskini doğuruyor. Yazıcıdaki pürkürtme kafası tıkanık olmadığı halde bu şekilde çizgili çıktı alınmasını engellemek için kartuşun içerisindeki çemberin tam olarak doldurulması gerekiyor. Bunu yapmak için; kartuşun alttaki çıkış deliğinden iğnesiz şırınga ile mürekkep doldurulabilir. Bu işlem bir kez yapıldıktan sonra diğer dolumlar üstteki normal dolum deliklerinden yapılabilmektedir.


    2. MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Yukarıdaki kartuşa benzer şekilde; bir tarafında "Inkjet Cartridge" yazıyor ve yan duvarları ince jelatinle kapatılmış. Yan kapağı ise tırtıklı bir görünümde. 1. Model kartuştan farkı ise içerisinde "O" şeklinde bir çemberin bulunmaması. İçerisindeki mürekkep iletim mekanizması daha basit ve mürekkebi püskürtme kafasına daha sağlıklı şekilde iletiyor. Yukarıdaki kartuş tipine göre kullanıcıların daha rahat kullandığı bir model. Bu sebeple son dönemde birçok ithalatçı bu tür tırtıklı kapakları olan kartuşları getirmeye başlamış bulunuyor. Bu türdeki kartuşları en rekabetçi fiyatlarlawww.print.com.tr adresinde bulabilirsiniz. Açıkçası; yukarıdaki kartuşlara göre daha kolay kullanılabilen bu kartuşların eksiklikleri de yok değil; yan duvarlarının zarla kaplı olması dolum sırasında şırınga iğnesine karşı hassas olması anlamına geliyor. Bazı durumlarda mürekkebin püskürtme kafasına tam olarak ulaşabilmesi için yazıcı ayarlarından kafa temizletme işleminin yapılması gerekebiliyor.


    YENİ MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Türkiye'ye ilk defa getirilen bu kartuş tipi ise tasarımıyla ödül almış bir ürün. Diğer kartuşlarda yaşanmakta olan tüm olası problemler tek tek tespit edilip giderilmiş gibi. Kartuşların gövdeleri daha dayanıklı bir materyalden yapılmış. Tek parça gövdeden oluşuyor ve yan kapakları bulunmuyor. İç zarları da olmadığından dolum sırasında iğne ile zarar görmesi mümkün değil, bu yüzden sızıntı yapmıyor. Ayrıca; içeride bir zar bulunmaması kartuşun önceki modellere göre 3ml daha fazla mürekkep alabilmesini sağlıyor. Boş kartuşa yapılan ilk dolumda bile mürekkep aşağıdaki çıkış noktasına hemen ulaşıyor, çünkü mürekkep iletim sistemi son derece basit ve mürekkep çıkış deliğinde hava baloncuğu kalmıyor. Böylece kafa temizletme işlemi yaparak sorun gidermeye çalışma olasılığı minimuma iniyor. Kartuşların takma klipsleri de yaylı olduğundan diğer kartuşlardaki gibi hassas değil ve nakliye esnasında kırılmıyor.

    Bir süre öncesine kadar biz de dahil tüm ithalatçıların sınırlı sayıdaki kartuş üreticisi arasından seçim yapmak zorunda kaldığı günler geride kalıyor ve dünyada gittikçe artan bir ilgi gören kolay dolum kartuşu piyasasına dahil olan daha büyük üreticiler şu ana kadar üretilmiş olanlardan daha üst seviyede kartuşlar üretmeye başlıyor. Bu yeni kartuşlarla sorunsuz ve daha verimli sonuçlar alacağınıza eminiz.


    Aşağıdaki fotoğraflarda Canon kolay dolum kartuşlarıyla ilgili kasa tiplerini görebilirsiniz.

    1. MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Basit yapılarından dolayı yan sanayi tarafından tek tipte üretilen Canon çoklu kartuşlar nereden temin edilirse edilsin hemen hemen birbirinin aynıdır. Süngerli kısımda bir tane hava deliği ve bant bulunur. Kartuş süngerinin mürekkebi iyice emmesi ve yazıcının mürekkebi kartuştan çekebilmesi için süngerli bölmenin üst köşesindeki hava deliğinin açık olması gerekir. Süngersiz olan mürekkep dolum haznesinin tek deliği bulunur ve bir tıpa ile kapatılmıştır. Dolum deliğinden mürekkep enjekte edildikten sonra bu delik hava almayacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır. Fotoğrafta görülen bu kartuşların çipleri yazıcı tarafından sürekli dolu algılanır, mürekkep zamanla eksildiği halde ekranda görülen mürekkep seviyesi azalmaz. Çünkü içlerinde mürekkep seviyesini gösteren bir şamandıra yoktur. Bu kartuşların süngersiz bölmesindeki mürekkep bittiğinde hemen doldurulmalıdır. Süngerde kalmış olan mürekkebe güvenerek çıktı alınmamalıdır. Çünkü bu püskürtme kafasına yeterli mürekkep akışı olmamasına ve zamanla gözeneklerin ısıdan yapışmasına sebep olabilir. Canon yazıcılar bu duruma karşı diğer termal püskürtmeli yazıcılardan daha hassastır.

    YENİ MODEL

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com
     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com


    Bu yeni kartuş tipi ise yine tasarımıyla ödül almış bir ürün. Piyasadaki diğer kolay dolum kartuşlarına göre en büyük üstünlüğü mürekkep seviyesini göstererek kullanıcıyı mürekkep bitmeden önce uyarması. Böylece püskürtme kafasındaki mürekkep akışı güvenli şekilde sağlanabiliyor. Orijinal kartuştan daha fazla mürekkep alan bu kartuşların süngerli bölümü küçültülmüş, dolum haznesi ise büyütülmüştür. Bu durum, özellikle Canon PGI-520 CLI-521 kartuş kullanıcıları için avantaj oluşturuyor. Çünkü PGI-520 CLI-521 serisi kartuşlar önceki Canon PGI-5 CLI-8 serisi kartuşlardan daha ufak hacimde üretiliyor. Yeni tipteki kolay dolum kartuşlarının bir üstünlüğü de doldurmak için alt tarafına herhangi bir aparat takılmaya ihtiyaç duyulmaması. Dolum tıpası üst tarafta değil, ön kısımda bulunuyor ve kartuş yazıcıdan çıkarılır çıkarılmaz dikey pozisyonda doldurulabiliyor. Tıpaların üst tarafta değil de ön tarafta olmasının bir avantajı da zaten alçak olan yazıcı tavan kısmına olası bir takılmayı engellemesi. Eski tip kartuşlarda dolum tıpası yazıcının üst tavanında çarpıp düşebilmekteydi.

    Cescesor.com olarak yurtdışındaki fuar gezilerinde rastladığımız yeni ve daha performanslı ürünleri Türkiye'de daima ilk defa satışa sunan firma olma hedefindeyiz. Dış görünüşü itibariyle bile farkını hissettiren bu yeni tip kolay dolum kartuşlarını 1 yıl garantili olarakwww.cescesor.com adresinde bulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cescesor -- 7 Mart 2010; 19:39:39 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: aposey

    HP B110A Photosmart yazıcı almayı düşünüyorum. Sanırım 364 kartuş kullanıyor. Bu yazıcıyla kolay dolum kartuşu kullanabilir miyim, nasıl performans alırım?


    Evet
    HP B110A Photosmart 364 Kartuş Kullanıyor. Bu yazıcı ile kolay dolum kartuşu kullanabilirsiniz. Kolay Dolum Kartuşları chip siz olduğundan dolayı orjinal kartuşların chipleri, kolay dolum kartuşlarına takılıp kullanılmaktadır. Mürekkep Seviyeleri düştüğünde, yazıcı uyarıları devam etmektedir. Fakat Yazıcının elektrik fişi çekilip, kartuşları çıkarıp taktığınızda çıktı almaya devam edebilirsiniz. Performans konusunda bir sıkıntı yoktur.

    Linkten detaylı inceleyebilirsiniz. HP B110A Photosmart Kolay Dolum Kartuşu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cescesor-bt -- 8 Eylül 2011; 9:33:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cescesor-bt


    quote:

    Orijinalden alıntı: aposey

    HP B110A Photosmart yazıcı almayı düşünüyorum. Sanırım 364 kartuş kullanıyor. Bu yazıcıyla kolay dolum kartuşu kullanabilir miyim, nasıl performans alırım?


    Evet
    HP B110A Photosmart 364 Kartuş Kullanıyor. Bu yazıcı ile kolay dolum kartuşu kullanabilirsiniz. Kolay Dolum Kartuşları chip siz olduğundan dolayı orjinal kartuşların chipleri, kolay dolum kartuşlarına takılıp kullanılmaktadır. Mürekkep Seviyeleri düştüğünde, yazıcı uyarıları devam etmektedir. Fakat Yazıcının elektrik fişi çekilip, kartuşları çıkarıp taktığınızda çıktı almaya devam edebilirsiniz. Performans konusunda bir sıkıntı yoktur.

    Linkten detaylı inceleyebilirsiniz. HP B110A Photosmart Kolay Dolum Kartuşu


    Bu chip değiştirme olayı kafamı kurcalıyor. Bu chipe zarar vermez mi? Bunun nasıl yapıldığıyla ilgili elinizde video ya da görsel mevcut mu? Bir de acaba ileride chipli kolay dolum kartuşu üretimi olur mu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aposey


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cescesor-bt


    quote:

    Orijinalden alıntı: aposey

    HP B110A Photosmart yazıcı almayı düşünüyorum. Sanırım 364 kartuş kullanıyor. Bu yazıcıyla kolay dolum kartuşu kullanabilir miyim, nasıl performans alırım?


    Evet
    HP B110A Photosmart 364 Kartuş Kullanıyor. Bu yazıcı ile kolay dolum kartuşu kullanabilirsiniz. Kolay Dolum Kartuşları chip siz olduğundan dolayı orjinal kartuşların chipleri, kolay dolum kartuşlarına takılıp kullanılmaktadır. Mürekkep Seviyeleri düştüğünde, yazıcı uyarıları devam etmektedir. Fakat Yazıcının elektrik fişi çekilip, kartuşları çıkarıp taktığınızda çıktı almaya devam edebilirsiniz. Performans konusunda bir sıkıntı yoktur.

    Linkten detaylı inceleyebilirsiniz. HP B110A Photosmart Kolay Dolum Kartuşu


    Bu chip değiştirme olayı kafamı kurcalıyor. Bu chipe zarar vermez mi? Bunun nasıl yapıldığıyla ilgili elinizde video ya da görsel mevcut mu? Bir de acaba ileride chipli kolay dolum kartuşu üretimi olur mu?


    Chip değiştirme dikkatli ve özenli yapıldığında zarar vermez. Tüm uygulamalar, dolumlar ve diğer sorunların tümü için video ve görsel bir site hazırlıyoruz. Bittiğinde sitemizden duyuru yapacağız. Chip e zarar vermeden maket bıçağı veya ince bir neşter yardımı ile yapışkanla beraber kaldırın. Diğer kolay dolum kartuşuna yapıştırın. Yapıştırma esnasında chip in altındaki yapışkandan başka bir madde kullanmayın.

    İlerleyen zamanlarda chipli kolay dolum kartuşu üretimi olacaktır.




  • Sizde kartuş bitme sorunu yaşıyorsanız size önerimBitmeyen Kartuşolacaktır bitmeyen kartuş sayesinde istediğiniz kadar çıktı alabilirsiniz bu konuda size yardımcı olabilecek bi site verecek olursamwww.bitmeyen-kartus.com ismindende anlaşılacağı üzere sadece bu işi yapıyorlar
  • Merhaba. SX405 yazıcımı wireless özelliği olmadığından SX420W ile değiştirdim (Burada önceki yazıcımla olan maceralarımı paylaşmıştım ). Dün de kolay dolum kartuşları geldi cescesorden aldığım. Önceki yazıcımda kullandığım mürekkeplerle birlikte kullandım. Dün 300 bugün de 300 sf. olmak üzere toplam 600 sf renkli çıktı aldım. Bastığım 5 tane A4 foto da cabası İlk başta çizgiler oluşsa da şimdi yok. Sanırım mürekkep kafaya tam gidene kadar bu çizgiler oluşuyor sonrasında da yok oluyor. Bugünkü aldığım çıktılar gayet sorunsuzdu. Yalnız 300 sf'dan sonra her ne hikmetse yazıcı cozutuyor. Çizgiler tekrar oluşmaya başlıyor. Önceki CISS sistemimde de oluyordu bu. İnat etmeyip yazıcıyı beklemeye bırakıyordum. Şimdi de öyle yaptım. 2 saat bekletip tekrar yazdırmaya başladım, yine sorunsuzdu. Sadece sarı kartuşta doldurmak için çıkarttığımda hatırı sayılır bir miktar mürekkep alttan aktı. Sanırım altındaki yaylı conta kısmı iş görmüyordu. Biraz içini kurcalayınca şimdilik bir sorun yok gibi. İnşallah olmaz da, zira önceki yazıcımda çok çekmiştim. Umarım cescesor'ün garantisi filan vardır bu kartuşlar için.
    Kısacası kartuşları tavsiye ederim. Cescesor bu kartuşlarla kolay dolum kartuşlarındaki sorunu çözmüş gibi görünüyor.

    NOT: Ayrıca da belirtmeden geçemiycem, kartuşların resetlenmesi için çıkarıp takmak yeterli denmiş sitede. Ama çıkardıktan sonra çip üzerindeki iki iletken kısmı metal bir obje ile birbirine değdirmek gerekiyor (Metal obje kartuşların yanında veriliyor). Umarım T1281 serisi için kombo çipleri satışa çıkarırlar da bu çıkarıp resetleme işinden de kurtuluruz Ya da araştırken aşağıdaki çiplere rastladım. İyi fikir aslında, çip üzerindeki iki iletken kısmı birbirine değdiren bir düğme yapmışlar sanırım.

     Yeni nesil Kolay Dolum Kartuşları: Cescesor.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrTHoMaNiaC -- 2 Mart 2012; 1:03:47 >




  • Butonlu reset olan kartuşlar Türkiye'de şuanda var.Bursa Kartuş bu ürünlerden getirtmiş.Resimdekinin aynısı hemde videoya bakınız.

    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/EPSON-1281-1284-UYUMLU-Kolay-Dolan-Kartus-SETI-DOLU-OTO-RESET-CIPSETLI-OCP-ALMAN-MUREKKEPLI,PR-1100.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    cescesor'a güvenerek epson wf7015 yazıcı aldım ve cescesor kartuşlarla sorunsuz kullandım birkaç dolumdan sonra makine magenta kartuşu tanımadı ve tanıtmanın imkanı yok! ben de başl adım çare arayışlarına çipi taşıyan levhayı söktüm baktım içinde pil gibi bişey var yuvasından çıkardım çipi bi baktım sahiden pil! no:377 saat pili. söktüm pili sarı kartuşa taktım sarı kartuşun pilini de magentaya taktım tahmin ettiğim gibi bu sefer sarı kartuş tanınmıyor uyarısı verdi. bende dedim %90 pil bitmiş voltmetreyle ölçtüm ve 0,6 volt çıktı be de götürdüm çipi saatçiye adam değiştirdi pili. ayıptır sorması neye yarar bu diye sordu bide:) saatçiye kartuş çipi götüren yoktur heralde başka neyse geldim eve tekrar çipi kartuşa monte ettim ve çalıştı!

    anladığım kadarıyla epson t1281,1291.1301 serisi çiplerde resetlemeyi sağlayan pir pil var.


    peki cescesor bu kartuşların çipinde resetleme işlemini gerçekleştiren bir pilin bulunduğunu ve zamanla değiştirmek gerektiğini neden belirtmiyor? şimdi cevap bekliyorum gerçekten merak ettim.

    Kartuş cipinin gösterldği bir resim koyarsanız yardımcı oluruz, reset konusunda

    yardımcı oluruz derken pili devreden çıkararak çipi resetleyebilir miyiz?

    Siz bir resim ekleyin, reset lemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi veririz.

    http://image.made-in-china.com/4f0j00GBLafwMchWoi/Separate-Arc-Chip-for-Epson-S22-Sx125-Sx420W.jpg

    bunun aynısı ve resimde de gördüğünüz gibi bir pil var. resetlemeye yardımcı oluruz demişsiniz ama resetlemede sorun yok zaten mesajım anlaşılmıyor mu? pil bitikmiş değiştirdim çözüldü sorun. tek merak ettiğim bu işi pilsiz yapamaz mıyız ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    cescesor'a güvenerek epson wf7015 yazıcı aldım ve cescesor kartuşlarla sorunsuz kullandım birkaç dolumdan sonra makine magenta kartuşu tanımadı ve tanıtmanın imkanı yok! ben de başl adım çare arayışlarına çipi taşıyan levhayı söktüm baktım içinde pil gibi bişey var yuvasından çıkardım çipi bi baktım sahiden pil! no:377 saat pili. söktüm pili sarı kartuşa taktım sarı kartuşun pilini de magentaya taktım tahmin ettiğim gibi bu sefer sarı kartuş tanınmıyor uyarısı verdi. bende dedim %90 pil bitmiş voltmetreyle ölçtüm ve 0,6 volt çıktı be de götürdüm çipi saatçiye adam değiştirdi pili. ayıptır sorması neye yarar bu diye sordu bide:) saatçiye kartuş çipi götüren yoktur heralde başka neyse geldim eve tekrar çipi kartuşa monte ettim ve çalıştı!

    anladığım kadarıyla epson t1281,1291.1301 serisi çiplerde resetlemeyi sağlayan pir pil var.


    peki cescesor bu kartuşların çipinde resetleme işlemini gerçekleştiren bir pilin bulunduğunu ve zamanla değiştirmek gerektiğini neden belirtmiyor? şimdi cevap bekliyorum gerçekten merak ettim.

    Kartuş cipinin gösterldği bir resim koyarsanız yardımcı oluruz, reset konusunda

    yardımcı oluruz derken pili devreden çıkararak çipi resetleyebilir miyiz?

    Siz bir resim ekleyin, reset lemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi veririz.

    http://image.made-in-china.com/4f0j00GBLafwMchWoi/Separate-Arc-Chip-for-Epson-S22-Sx125-Sx420W.jpg

    bunun aynısı ve resimde de gördüğünüz gibi bir pil var. resetlemeye yardımcı oluruz demişsiniz ama resetlemede sorun yok zaten mesajım anlaşılmıyor mu? pil bitikmiş değiştirdim çözüldü sorun. tek merak ettiğim bu işi pilsiz yapamaz mıyız ?

    hocam bu ciplerde resetleme kolay;

    üstte yanyana bulunan iki sarı noktayı bir iletkenle 10 sn. boyunca kısa devre yaptırarak , sorunu çözersin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: ber3kerd

    cescesor'a güvenerek epson wf7015 yazıcı aldım ve cescesor kartuşlarla sorunsuz kullandım birkaç dolumdan sonra makine magenta kartuşu tanımadı ve tanıtmanın imkanı yok! ben de başl adım çare arayışlarına çipi taşıyan levhayı söktüm baktım içinde pil gibi bişey var yuvasından çıkardım çipi bi baktım sahiden pil! no:377 saat pili. söktüm pili sarı kartuşa taktım sarı kartuşun pilini de magentaya taktım tahmin ettiğim gibi bu sefer sarı kartuş tanınmıyor uyarısı verdi. bende dedim %90 pil bitmiş voltmetreyle ölçtüm ve 0,6 volt çıktı be de götürdüm çipi saatçiye adam değiştirdi pili. ayıptır sorması neye yarar bu diye sordu bide:) saatçiye kartuş çipi götüren yoktur heralde başka neyse geldim eve tekrar çipi kartuşa monte ettim ve çalıştı!

    anladığım kadarıyla epson t1281,1291.1301 serisi çiplerde resetlemeyi sağlayan pir pil var.


    peki cescesor bu kartuşların çipinde resetleme işlemini gerçekleştiren bir pilin bulunduğunu ve zamanla değiştirmek gerektiğini neden belirtmiyor? şimdi cevap bekliyorum gerçekten merak ettim.

    Kartuş cipinin gösterldği bir resim koyarsanız yardımcı oluruz, reset konusunda

    yardımcı oluruz derken pili devreden çıkararak çipi resetleyebilir miyiz?

    Siz bir resim ekleyin, reset lemenin nasıl yapılacağı hakkında bilgi veririz.

    http://image.made-in-china.com/4f0j00GBLafwMchWoi/Separate-Arc-Chip-for-Epson-S22-Sx125-Sx420W.jpg

    bunun aynısı ve resimde de gördüğünüz gibi bir pil var. resetlemeye yardımcı oluruz demişsiniz ama resetlemede sorun yok zaten mesajım anlaşılmıyor mu? pil bitikmiş değiştirdim çözüldü sorun. tek merak ettiğim bu işi pilsiz yapamaz mıyız ?

    hocam bu ciplerde resetleme kolay;

    üstte yanyana bulunan iki sarı noktayı bir iletkenle 10 sn. boyunca kısa devre yaptırarak , sorunu çözersin.

    ben de öyle yaptım zaten de pil bitince işe yaramıyor. Tekrar söylüyorum benim resetlemeyle veya kullanımla ilgili bir sorunum yok sadece sormak istediğim bu çipleri üstündeki pil olmadan kullanabilir miyiz kullanamaz mıyız?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html

    büyük indirim dediğin 97 tl den 87 ye düşmesimi acaba




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html

    Fiyatlar normal bence. Yeni bir ürünün kartuşları pahalı ancak o ürün eskidikçe kartuş fiyatları azalıyor iyice. ilk çıktığında 100 TL iken şimdi 60'a kadar düşmüş durumda




  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html

    Fiyatlar normal bence. Yeni bir ürünün kartuşları pahalı ancak o ürün eskidikçe kartuş fiyatları azalıyor iyice. ilk çıktığında 100 TL iken şimdi 60'a kadar düşmüş durumda

    güzel diyorsunda misal aşağıda t1281 serisi kartuşlar 41tl den satılırken cescesorda 21.6 tl den satılıyor
    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/EPSON-1281-1284-UYUMLU-Kolay-Dolan-Kartuslar-BOS,PR-1554.html
    aynı şekilde eski diyebileceğimiz t0711 serisi ve t0911 serisi kartuşlar da 30tl den satılırken cescesorda yarıyarıya şu bir gerçek o da indirimin olduğududur rakiplerine göre piyasa fiyatı baya bi aşağıya çekmişler ama bütün ürünlerde indirim yok yapmamışlar bensizi sadece tikatinizi çekmek için yazıdydım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html

    büyük indirim dediğin 97 tl den 87 ye düşmesimi acaba

    büyük indirim dediğim 42tl den 22tl ye düşmesi 30tl den 15 e düşmesi 63.00TL den 34.40TL ye ....bu böyle gider indirim var ama gören gözlere




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html

    büyük indirim dediğin 97 tl den 87 ye düşmesimi acaba

    büyük indirim dediğim 42tl den 22tl ye düşmesi 30tl den 15 e düşmesi 63.00TL den 34.40TL ye ....bu böyle gider indirim var ama gören gözlere

    Deme yahu :) bende bugün kartuş aldım cescesordan ancak benim aldığım kartuş 1631 1634 serisi ve piyasada bitmeyen kartuş.com 69 kargo bedava satarken ben cescesordan kargo dahil 60'a aldım hemde peşin cash para. keşke indirim bekleseymişim :) aslında daha ürün de kargoya bile verilmedi geri mi iptal etsem?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html

    büyük indirim dediğin 97 tl den 87 ye düşmesimi acaba

    büyük indirim dediğim 42tl den 22tl ye düşmesi 30tl den 15 e düşmesi 63.00TL den 34.40TL ye ....bu böyle gider indirim var ama gören gözlere

    o gözler acaba sadece kendi yazıcısındaki kartuş setlerine bakmış olmasın , xp 202 serisi kartuşlardada bekliyoruz % 50 indirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    quote:

    Orijinalden alıntı: bhdrdndr

    quote:

    Orijinalden alıntı: abdullah_03

    quote:

    Orijinalden alıntı: alperen_69

    şimdi bu sayfayıda okudum iyice kafam karıştı ,hangi kartuşlar daha iyi cescesordakilerimi yoksa bursakartuştakiilermi

    Bu sorunun cevabını bulabildin mi? bende alacağım çok kararsız kaldım butonlu mu yoksa oto resetli mi almalıyım bilemedim bir türlü

    farkındamasınız bilmiyorum cescesor kartuşlarında büyük indirim var
    http://www.cescesor.com/Kolay-Dolum-Kartusu,LA_154-2.html/Epson-Uyumlu-CESCESOR-Kolay-Dolum-Kartusu,LA_182-2.html

    büyük indirim dediğin 97 tl den 87 ye düşmesimi acaba

    büyük indirim dediğim 42tl den 22tl ye düşmesi 30tl den 15 e düşmesi 63.00TL den 34.40TL ye ....bu böyle gider indirim var ama gören gözlere

    o gözler acaba sadece kendi yazıcısındaki kartuş setlerine bakmış olmasın , xp 202 serisi kartuşlardada bekliyoruz % 50 indirim

    sizin kullandınız kartuşlara indirim vurmamış olması bu mu büyük indirim nerde indirim nidaları atmanızı gerektirmezdi .Neyse dostum senin dünyan dönüyor benimki dönmüyor olay bundan ibaret kal sağlıcakla




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.