Şimdi Ara

NISSAN ALMERA KLÜBÜ (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.185
Cevap
201
Favori
1.718.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yağ değişimi ve filitrelerin değişimi için avrupa küçükçekmece tarafında nereyi önerirsiniz. Bir çok yer yapıyor evet ancak en iyi neresi yapıyorsa oraya gitmeyi istiyorum.

    30 bin km ye gelmiş araç için nelerin kontrol ve değişimini önerirsiniz ayrıca?
  • Paylaşımın için teşekkür ederim fatpo arkadaş.Her konuda ustalardan dahi alamayacağım değerli bilgiler aldım.Diğer yazışmaları da okuyorum.Öğretici ve yararlı gerçekten.Mutlu günler...
  • Lastik araştıran kullanıcılar için;(2005-55-16) (almera-tekna)
    (01.08.2010)
    petlas marka peşin 100tl.Ankara'dan aldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yazof
    (205-55-16) petlas marka peşin 100tl


    Ben incelemelerim sonucunda orjinal ebattan şaşmama kararı verdim. "Lastiği büyütmeme" kararı desek daha doğru olur. Almera'da arka çamurlukta çok az bir pay var. Bir de bagaj yüklenince, tatile giderken daha da daralıyor ve sürtme ihtimali doğuyor. Bu durumda 195/60/r15 veya 195/55/r16 lastik kullanılmalı. Ama 195/60/r15 için jantı da değiştirmeniz lazım.

    Sonuç olarak benim tercihim 195/55/r16 "Yokohama C.drive" oldu...
  • Bildiğiniz gibi araçların göstergelerinde ufak tefek sapmalar oluyor. Hatta yüksek süratlerde kasten daha hızlı göstermeleri sağlanabiliyor. Devir göstergesi ise çok daha hassas. Yani hız ölçümünün en doğru metotlarından biri motor devri, lastik dönme çapı, şanzıman oranları ile kurulan bir denklemden oluşuyor. Hesaplamalarım sonucunda 195/55/r16 lastik ise 98bg 1.5 Almeraların viteslere göre 1000rpm'deki hızları(km/h) şöyle:

    1. vites : 8,53
    2. vites : 15,95
    3. vites : 23,56
    4. vites : 31,51
    5. vites : 37,63
    Geri vites: 8,32

    205/55/r16 lastik kullanan arkadaşlar bu değerleri 1,0175 ile çarpsınlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 6 Ağustos 2010; 9:16:40 >
  • 1.5 98bg Almeranız viteslere göre aşağıdaki hızı yakalayamıyorsa, debriyaj balatasında bir sıkıntı olabilir.
    Ufak farklılıklar ise %99 gösterge sapmasından kaynaklanır.
    Not: 7000 değilde, 6900 yazmamın sebebi 6900'de devir kesiciye girmesidir.

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 6 Ağustos 2010; 9:26:24 >
  • Petlas,ilginçtir bu markaya hep ilgi duymuşumdur.yerli imalat ve hava araçları lastiği ürettiğinden olsa gerek.Ancak binek oto lastiği sınıfında nasıl olduğunu,karşılaştırmalı bir testi olup olmadığını bilmiyorum.Continental de oldukça pahalıdır.Lassa da olabilir hem yerli malı.uygun fiyatlı diye de çin işi almaya niyetim yok..

    petlasın perfonmansı nasıl acaba?
  • arkadaslar öğle molamda petlas bayisine gittim.
    195.55-16R icin fiyat sordum.Banao ebatta Petlas ellerinde olmadığını Hankook u peşin125tl ye verebileceklerini,
    205.55-16R içinse Starmaxx varmış.Starmaxx ın iki farklı deseni varmış ve V sınıfı hız katogorisindeymiş bunlar.105tl ve 111tl peşin.kredikartına 12 ayda %18 gibi bir vade koyuyor.
    GT diye bir markayı 4 adeti peşin 550tl ye 4 adet Continental ide peşin 680tl ye veriyorlar.

    Hankook kullanan hiç yok etrafımda,
    Continentali tavsiye etmedi,asfalttan dışarı çıkamazsın takarsan.çıkarsanda hemen balon yapar,yumuşak hamurlu dediler.
    GT markasını ilkdefa duydum bu arada,amerikan malıymış.Bunu satmak istediler bana..
    kararsızım.
    starmaxx petlas ınmış,yurtdışına sattığı lastiklermiş bu yüzden ismi değişikmiş.alsam mı,kışa da geliyoruz soğuk hava perfonmansı nasıl acaba.Haliyle eskişehir soğuk memleket.buzu karı ve nisan ayına kadar yağmur eksik olmaz.

    ufff ufff




  • 195/55/r16 Yokohama C.drive'ın tanesini 175TL'ye aldım. Çok memnunum. Yağmurda fazla deneme fırsatım olmadı, ama 1-2 yağmurlu günde fren performansının neredeyse kurudaki gibi olduğunu gördüm.

    Dunlop Sport 3000A'ya göre ses azaldı; konfor ve tutuş arttı. Epey çukura girdim ama daha en ufak bir şey yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatpo


    quote:

    Orijinalden alıntı: onurphl


    quote:

    Orijinalden alıntı: fatpo

    ya arkadaşlar aslında ben yol bilgisayarında ki o sarı ışıktansa şöyle hoş duran buz mavisi mi diyorlar artık bilmiyorum farklı renkten ışık yapamazmıyız?


    Valla yaa iyi fikirmiş çok hoş durur bence de...Varsa fikri veya tecrübesi olan anlatırsa iyi olur...

    Buarada almeramın park farı,iç tavan ve arka plakalık aydınlatmalarını ledli beyaz ışıklarla değiştim...Süper bir görüntü oldu.Şiddetle tavsiye ederim masrafsız bi iş ayrıca :)) Sırada bagaj,makyaj aynası aydınlatması ve kısa farların xenon a dönüşümü kalıyor.en kısa zamanda tamamlıyacam eksikleri inş. Fatpo'nun da belirttiği gibi yol bilgisayarı da beyaz ışık olursa mükemmel olur...

    Buarada arkadaşlar kapılardaki sinyal lambalarında da ledli beyaz ışık kullanmak istiorum fakat bizim almeraların sinyal lambaları turuncu renk.beyaz olanları piyasada var mı bulunuyor mu.varsa değişcem beyazlar ile...bilgisi olanlar paylaşımınızı bekliyorum...



    iç tavan ve arka plakalık eminim çok hoş olmuştur. bagajda harika olur herhalde. peki bu ledli beyaz ışıkların bir amper i volt u watt ı ya da benzer dikkat edilmesi gereken başka hususları var mı? bu ampullerin numarası var mı? yoksa gidip malzemeciden 3 adet ledli beyaz ışık alıp poşete koyup sonra da ampulleri değiştirmek yeterli mi? biraz daha detaylı anlatabilirsen çok memnun olurum.

    bu arada gönderdiğin linkteki sinyal lambası uyar mı bilmiyorum ama pek pahalı birşey de değilmiş. geçenlerde önümden sinyal lambası beyaz olan bir almera tekna sedan gördüm. hareket halinde olmasaydım valla soracaktım.


    tüm yerli ve yabancı araçların standart fabrika çıkışı tavan ve plaka lambaları 12 Volt ve 5 Watt değerindedir.piyasada bulunan ledli ampullerin nerdeyse tamamı 12v/5w standardındadır.o yüzden volt - watt bakımından kafana takacağın bişe söz konusu değil.herhangi bir malzemeciye gidip ledli ampullerini alıp elinden geliosa kendin takar gelmiosa bir elektrikçiye vererek taktırabilirsin...

    Ben plaka için 4 ledli ampullerden kullandım. tavanda ise orta kısma yani kapılar açılınca yanan ampulde 8 ledli ampul , yanlardaki ampullerde ise plakada kullandığım 4 ledli ampullerden kullandım.gayet hoş aydınlatması oldu...en kısa zamanda fotoğraflarını çeker eklerim fikir edinmen için...

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ




  • PLAKALIK VE TAVAN LAMBASININ SAĞ VE SOLUNDA OLAN AMPULLERDE KULLANDIĞIM 4 LEDLİ AMPUL İÇİN ÖRNEK RESİM


     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • TAVAN LAMBASININ ORTA KISMINDA BULUNAN KAPILAR AÇILINCA YANAN AMPUL YERİNE KULLANDIĞIM LEDLİ AMPUL İÇİN ÖRNEK RESİM (ben 8ledlisini kullandım fakat nette bulamadığımdan 6ledlisinin fotosunu ekledim)


     NISSAN ALMERA KLÜBÜ
  • Tavan lambası için en iyisi 12 tane 5050 smd ledi olanlar:

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 7 Ağustos 2010; 9:07:37 >
  • ONURPHL ve VİPMAİL' e çok teşekkürler. Emeğinize ve bilgilerinize saygı duyuyorum. Eyvallah Allah sizin ve sizin gibi paylaşmayı sevenlerin işini rastgötürsün. Darda kalmayın inşallah.

    bu arada jant ve lastik bilgileri elimde var, işinize yararsa bende onları paylaşayım:


    JANT : Çelik için Ebat : 15 x 6jj (otomatik şanzımanlı için 15 x 4T)
    Ofset (mm) : 45 ( otomatik şanzımanlı için 40 )

    Aluminyum için Ebat : 16 x 6jj
    Ofset : 45
    ------------------------------------------------------------------

    LASTİK EBADI : Standart lastik : 185 / 65 R15 -------------- 195 / 55 R 15

    Yedek lastik : Standart lastik / T 135 / 80 D 15* (bide yıldız koymuşlar 15 in üzerine .alta da otomatik şanzımanlı modeller için diye yazmışlar. ben tam anlayamadım)

    -------------------------------------------------------------------------------------

    bide EBATLAR diye bir açıklama var: onu da paylaşayım:

    EBATLAR (mm)
    SALOON MODEL ----- HATCHBACK MODEL
    toplam uzunluk 4.470 ----- 4.184
    top genişlik 1.695 ----- 1.710
    top yük 1.440 ----- 1.440
    ön lastik izi 1.470 ---- 1.470
    arka last izi 1.450 ------ 1.455
    dingil mesafesi 2.535 ------ 2.535


    umarım faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatpo -- 7 Ağustos 2010; 11:11:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123

    Tavan lambası için en iyisi 12 tane 5050 smd ledi olanlar:

     NISSAN ALMERA KLÜBÜ



    çok farkı olur mu ki "vipmail" senin dediğin ampul ile...oluyorsa da fark led sayısından mı ötürü mü daha parlak ışık mı verir senin gösterdiğin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatpo

    ONURPHL ve VİPMAİL' e çok teşekkürler. Emeğinize ve bilgilerinize saygı duyuyorum. Eyvallah Allah sizin ve sizin gibi paylaşmayı sevenlerin işini rastgötürsün. Darda kalmayın inşallah.



    Güzel düşüncelerin ve temennilerin için teşekkürler FATPO.seninde eline sağlık tüm paylaşımların için...
  • Buarada arkadaşlar 2005 model 102000 km deki almeramın triger zincirini değiştim...uzun zamandır arıza lamba yanıyordu ve değişme imkanım maalesef olmadığından bekliyordum.nihayetinde 2 hafta önce değiştim orijinali ile.öncelikle bu tarz sorun yaşayan arkadaşlara tavsiyem hiçbir şekilde yan sanayi olan zincir setlerine bulaşmamaları...şiddetle tavsiye edilmiyor hiçbir usta tarafından...7-8 aylık bir ömürleri olduğundan bahsediyor.uzun süre araştırdım bu konuyu nihayetinde orijinalini takmaya karar verdim...neticede kafam rahat kalcaksa ki ben bu aracı kullanmayı düşünen biri olduğumdan 250-300 TL ye komple yan sanayi triger zincir seti almak yerine servisten 300 TL ye sadece orijinal triger zincirimi aldım.Sorun triger zincirindeydi zincirde genişleme olmuştu sebep olarakta kaçak benzin kullanımını örnek verdi usta benden önceki kullanıcı kaçak benzin kullanmış annaşılan.sorunum sadece triger zincirinde olduğu için de set olarak değişmektense sadece zinciri değişmek daha doğru olurdu ustaların tavsiyesi gene tabii ki....Yalnız montajımı serviste değil özel servisteki ustada hallettirdim...Çok şükür 8-9 aydır kafamı ağrıtan zincir belasından da kurtulmuş oldum :)))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurphl

    çok farkı olur mu ki "vipmail" senin dediğin ampul ile...oluyorsa da fark led sayısından mı ötürü mü daha parlak ışık mı verir senin gösterdiğin.


    Hem led sayısından dolayı fark olur. Hem de 3 çipli 5050 SMD ledler çok parlak yanar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vipmail123


    quote:

    Orijinalden alıntı: onurphl

    çok farkı olur mu ki "vipmail" senin dediğin ampul ile...oluyorsa da fark led sayısından mı ötürü mü daha parlak ışık mı verir senin gösterdiğin.


    Hem led sayısından dolayı fark olur. Hem de 3 çipli 5050 SMD ledler çok parlak yanar...


    peki bunların fiyatı ne kadar vipmail ve nerede bulabilirim?
  • Yurtiçinde olup olmadığını bilmiyorum ama yurtdışından alırsan fiyatı 2,5-3$.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.