Şimdi Ara

Yoklama kaçağı nedeniyle mahkemeye çağırılıyorum (31. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
647
Cevap
2
Favori
173.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhabalar,

    ben 84 doğumluyum ve 2 yıllık mezunum ,1 ocak 2011 'e kadar tecilim vardı 2 sene üst üste açıköğretim hazırlıkta tekrar yaptım ve tecil yapmadılar ben yinede açıköğretime kayıtdımı yeniledim fakat askeriye tecilimi yenilemedi bana ve 2011 mart ayında bakaya kağıdı geldi. Askeriyeye gidip baktığımda senin tecil hakkın yok dediler ama istiyosan bu yılın sonuna kadar gitme askere dediler. ardından yazın temmuz ağustos aylarında aöften bi karar çıktı 2 sene kalanlar için tekrardan tecil işlemi yapıcaklar diye bende kaydımı yaptırdım (tabi bu süre zarfında bana bitane daha bakaya kagıdı geldi ). ardından aöfün son kayıt günü kaydımı tamamladım ve bürodaki kadın dediki askeriye uğrayıp ordan bu evraklarla tecil ettir dediler. Bende kadına sordum bu belgeyi nezaman vermem gerekiyor bugün kayıdın son günü ama bu şekilde askeriyeyedemi bugün vermem gerekiyor diye (cuma günüydü son gün ) bende dedim pazartesi versem sorun olurmu diye sorun olmaz dedi bende pazartesi gittim evraklarla askeriyeye tam tecil ypaıcaktım kadın dedi son gün cumaydı dedi şuan tecil edemiyoeuz dedi. dedim nasıl olur falan derken baktık ki son günmüş ve yapmadılar bende çıktım komutanın odasına anlattım durumu yapıcak bişey yok dediler. Şuan evime ptt den "Tebligat Haber Kağıdı " geldi ve evraklarıız mahalle muhtarlığına teslim edilmiştir. Evranlarınızı muhtarlıktan alabilirsin " diye bi kağıt geldi . ve kağıt benim adıma değil babamın adına gelmiş şimdi bu gelen kağıt nedir acaba askerlike olablirmi bana ulaşamadılar diye babamın adını mı yazdılar.

    Sonuç olarak bana ilk bakaya kağıdı geldiğinden bu yana yaklaşık 11 ay geçti ve bundan sonraki süreç ne oluyor hala bakaya mıyım yoksa asker kaçağı mıyım . Gelen kağıt asker kaçaklığından dolayı mahkeme kararı olabilir mi acaba ?

    yardımcı olursanız sevinirim acayip piskolojim bozuldu valla bu konudan :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir_meric -- 17 Şubat 2012; 1:01:05 >
  • Yoklama kaçağı olanlara ceza veriliyor galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: telaviv22

    Yoklama kaçağı olanlara ceza veriliyor galiba.


    Para cezasi veriliyor mahkemeye gitmekte cabasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ,

    askerlik son yaşı kaçtır.bilen var mı.Ben 45 biliyorum.Doğru mu.Zaten uzman çavuşlarda 45 yaşında emekli oluyorlar.
    aslında askerlik 3 ay olmalı ve temel eğitimi verilmeli ve bu eğitimi bitirenler profesyonel olarak orduda kalmalı.Giriş yaşıda bana göre 20 değil 18 olmalı.Çünkü dünyada 18 yaş olan ülkeler çok fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555


    quote:

    Orijinalden alıntı: telaviv22

    Yoklama kaçağı olanlara ceza veriliyor galiba.


    Para cezasi veriliyor mahkemeye gitmekte cabasi

    Mahkeme olayı geçen sene kaldırıldı. Kendimde yoklama yüzünden mahkemeye çıktığım için biliyorum. Mahkeme takipsizlik kararı çıkartıp bulunduğunuz ildeki askeri şubeye gerekli bilgilerinizi gönderiyor. Ancak aradan hemen hemen neredeyse 1 yıl geçmesine rağmen evime ne bir uyarı kağıdı ne de bir ceza geldi. Sanırım affettiler :) Ayrıca bu durum askerliği ertelemeye de mani değil..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cool Boy -- 21 Şubat 2012; 21:05:00 >
  • arkadaşlar bana yardımcı olursanız sevinirim.ben 2008 de açıköğretime kaydımı yaptırdım.1. yılımda sınıfta kaldım.sonra tekrar kayıt yenilettim.2 yılımda tekrardan kaldım.3.yılımda kayıt yeniletmedim.şubeye gittim başvuru için halan daha tecilli görünüyorum.bana para cezasından falan bahsetti.ben bu yıllar zaten okuyorum aöf tecilimide yaptırmış.ben ne için ceza yediğimi anlamadım.adam bana okulla ilişkin yok kağıdını al gel seni hemen askere alalım dedi.ne yapmam gerek ben mayısta gitmek istiyorum.birde bana eğer okulla ilişkim yok kağıdını getirirsen bu yılın sonuna kadar askerliğini tecil edebilirsin dedi.hiçbirşey anlamadım.bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.
  • arkadaşlar ben yarıyılda iki senelik ilahiyattan mezun oldum.dikey geçiş sınavı ile 3. sınıfa geçiçem.ne olur ne olmaz diye üniversite sınavınada kayıt oldum.şimdi ben kaçakmıyım. ?
  • Herkeze iyi geceler 2 gün önce askerlik kağıdım geldi fakat tarihine bir baktım ki üstünden tam 4 ay geçmiş şimdi sorunum şu askerlik şubesine gitsem tecil ettirme şansım varmıdır birde liseden atıldım oda yaklaşık 3 sene civarında oldu atılmam şimdi akşam lisesine gitmek istiyorum fakat askerlikle bir ilişkim olmamasına dağir bir kağıt istiyorlar şimdi askerlik şubesine gitsem ben direk askere alırlarmı yoksa tecil ettirme şansım varmıdır 18.12.1992 doğumluyum yada 2 sene kaçak yapsam sonra teslim olsam hapis cezası falan varmıdır teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Re5PecT

    Herkeze iyi geceler 2 gün önce askerlik kağıdım geldi fakat tarihine bir baktım ki üstünden tam 4 ay geçmiş şimdi sorunum şu askerlik şubesine gitsem tecil ettirme şansım varmıdır birde liseden atıldım oda yaklaşık 3 sene civarında oldu atılmam şimdi akşam lisesine gitmek istiyorum fakat askerlikle bir ilişkim olmamasına dağir bir kağıt istiyorlar şimdi askerlik şubesine gitsem ben direk askere alırlarmı yoksa tecil ettirme şansım varmıdır 18.12.1992 doğumluyum yada 2 sene kaçak yapsam sonra teslim olsam hapis cezası falan varmıdır teşekkürler

    Lise diploması olmadan tecil olmuyor,şubeye gidersen ilk celp döneminde askere alınma olasılığın var ve ayrıca hapis cezası kalktı
  • 92 doğumluyum bu sene üniversiteye başladım geçen cuma eve yoklama kaçağı olduğuma dair kağıt gelmiş okulu aradım siz tecil etmiyormuydunuz diye evet ediyoruz fakat senin ki gitmemiş olabilir kağıdını okuldan al kendin teslim et dediler bana gelen kağıttaki tarih 27 şubat kağıt bana 30 martta ulaştı birde beykozdan maltepeye geldi bu kağıt şimdi bende mi elimde olmayan sebep yüzünden ceza yiyeceğim
  • Merhaba arkadaşlar.89 doğumluyum.2 sene 4 yıllık aof okudum 2 sınde de kaldım.Daha önce de hiç muayne olmadım gecen sene bu aralar şubeye gıttıgımde bana acıkogretım kaydını sildir öyle 2013 ocak ayına kadar tecil ederiz dediler.açıkögretimi sildirdim ama sonra tekrar tecil için gitmedim.Şu an yoklama kaçağıyım.Mayısta askere gitmek istiyorum.bugun yarın bunun ıcın subeye gıtcem hemen alırlar mı.yoksa mayıs celbıne mı gonderırler.Hiç istemediğim olay agustos ayına gondermeleri inşallah olmaz.Ve büyük ihtimalle de para cezası yicez.bu cezayı hemen mı odettırıolar yoksa erteleme oluyo mu ayrca taksit yapıolar mı yoksa hepsini bi anda mı istiyolar??Şimdiden teşekkürler
  • Slm beyler ben şimdi 92 doğumluyum normal şartlarda 92 ağustosta askere gidecektim galiba.Ama askerliği lise biter bitmez gidip tecil ettirdim elimdeki kağıtta ağustos 2015 e kadar tecilli olduğum yazıyor.Şimdi benim durumum sizce ne olur 2013 te üniversite sınavlarına tekrar giricem...Merak ettim sorayım dedim..?
  • Arkadaşlar Merhaba,

    4 Yıllık üniversite mezunuyum. 2011 ekim ayında tecil sürem bitti.
    bedelli için ödeme yapamıyorum ve şimdi askere gidecek durumda değilim (çalışıyorum).

    eskisi gibi tutup götürme var mı?
    mahkemeye çıkarıldıktan sonra ceza kesiliyor sanırım, cezayı ödedikten sonra gene gitmezsem ne olur.
    veya kısaca zorla tutup götürülme var mı? varsa hangi durumlarda oluyor.

    aynı şeyi yaşayan varsa mahkeme sürecini ve neler yaşadığını anlatması rica.

    saygılar..
  • beni şubem yoklama kaçağıyım diye mahkemeye verdi. savunma yaz dediler. döşedim ne geldiyse aklıma. sonuç: "suç unsuru yoktur" oldu :)
  • arkdaşlar bedelliyi ödedim ama pişman oldum..
    ödemesemde birşey olmuyormuş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmt1530

    arkdaşlar bedelliyi ödedim ama pişman oldum..
    ödemesemde birşey olmuyormuş..

    odemesem de bir sey olmuyormus derken???
    zorla tutup goturme eve polisin gelmesi vs varmiymis peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnRateD

    Slm beyler ben şimdi 92 doğumluyum normal şartlarda 92 ağustosta askere gidecektim galiba.Ama askerliği lise biter bitmez gidip tecil ettirdim elimdeki kağıtta ağustos 2015 e kadar tecilli olduğum yazıyor.Şimdi benim durumum sizce ne olur 2013 te üniversite sınavlarına tekrar giricem...Merak ettim sorayım dedim..?

    üni sınavlarına gireceksin kazandıgında okulun askerlikle ilişkisi yoktur belgesi isteyecek onu vereceksin üniye ondan sonrada okudugun süre içerisinde tecil işlemlerini okulun yürütecek zaten.
  • YOKLAMA KAÇAKLIĞI KALKMADIMI HAPİS CEZASI PARA CEZASI VS. VS. KALKTI DİYE BİLİYORUM AMA SİZ EN İYİSİ JANDARMA BÖLGESİNE GİTMEYİN PSİKOLOJİK SUÇLU OLARAK HİSSEDERSİNİZ KENDİNİZİ BİDE ASAYİŞ UYGULAAMASINA DENK GELİRSENİZ PROBLEM HAT SAFHADA OLUR AMA SİCİLE GBT YE HİÇ BİŞEY OLMAZ RAHAT OLUN....................................
  • MErhaba, bende 83 doğumluyum Yıldız Elektrik Müh. de 2002-2011 yıllarında okudum. Bugün askerlik subesine gittim, ve yoklama kaçağı olduğumu söyledi.

    2011 Haziranda Diplomayı alır almaz - 31 Ekim 2011'e kadar ilk yoklamamı yaptırmam gerekiyormuş. Ama kanun değiştiği için 100 TL gibi bir ceza ödeyeceksin ve kurtulacaksın dedi. Daha fazla konuşamadık sıra fazla olduğundan, "Yedek subay aday adayı" yazıp beni Aile hekimine gönderdi.

    Ondan önce ne e-Devletten nede GBT den hiçbir şey çıkmıyordu. Böyle bir bilgi İnternet çağında, hemen verilemez mi? İkametgahım 5 senedir aynı yerde belli. Devlete başka birine sorsa yüzlerce yerden beni bulurlar, ama neden belgeyi memleketimizde saklayıp, sonra kendilerini de uğraştırıyorlar. Onlarda üzülüyor bu duruma, mahkemelere de boşuna yük oluyor bu şekilde.

    Neyse Mayısta zaten kanun değişmiş, bakalım ne olacak durumum.
    Saygılar
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ekim 1990 Doğumluyum
    3 eylül 2009'da üniversiteye kaydoldum [1(hazırlık) + 2 yıl MYO], 1 Aralık 2009'da eYoklama kaçağı olduğuma dair bir posta geldi Milli Savunma Bakanlığından. Okulla görüştüğümde öğrenciliğime ilişkin (ve tecile) dosyaların gönderildiğini,şubeye gitmeme gerek olmadığını söylediler.
    Eylül 2012'de mezun oldum, ön lisans mezunlarına sunulan 2 yıl tecil hakkımı kullanmak üzere yarın askerlik şubesine gidicem. Sorum ise, yoklama kaçağı olduğuma ilişkin mektuptan yola çıkarak herhangi bir sorunla karşılabilme imkanım var mıdır?
    Şu son 3 yıl içinde 3 kez GBT'ye denk geldim fakat hiç bir sorun çıkmadı. Aralık 2009'da gelen mektuptan başka da bir mektup gelmedi.
    Cevap alabilirsem sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.