Şimdi Ara

Van Aracı Hususiye Çevirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
3
Favori
369.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar;

    Palio, Fiesta, 206 vb van bir araç alıp. koltuk + kemer taktırıp usullere uygun bir şekilde ruhsata işleterek aracı ticariden hususiye çevirmek istiyorum. 2010'da son değişikliklerle kaç para tuttuğunu bilen var mı? bir de ne gibi bir yol izlememiz gerekiyor?

    teşekkürler.



  • zaten o tür araçların van olmayıpda tek kapı olanları var

    http://www.enfierrados.com.ar/encuentos/29-06-03/P1010005.jpg
  • yani an itibariyle veya 2012de van araç alıp otomobil gibi kullanamayız değil mi.. ben otmobil vergisi vermeye razıyım. sadece çift kapılı ve ucuz olduğu için almak istiyorum. sonuçta 2006 2007 model arabayı 10000 gibi bence makul bir ücrete alabilme durumu var. koltuk taktırmadan da binebilirm ama satış ve alışında başka sorunlar ne. mesela artı vergiler vb. veya yaşı artmış bir van alırsak 2004-2003 gibi onların durumuda aynımıdır koltuk taktırmada. yoksa arkaya bir minder atıp kullanabilirim nasılsa öğrenciyim :)) yoksa aynı fiyata 98-2000 model megane coupe alıcam, onu yaşı itibariyle istemiyorum. son güncel durum nedir şimdi..

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-degisensiz-klimali-palio-van-66706100/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-acilll-ihtiyactan-satilik-palio-65159977/detay/

    teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenan yıldız 75

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kasto_37


    quote:

    Orijinalden alıntı: kenan yıldız 75

    slmlar bu konu ile ilgili benimde sorum olacak cevaplarsanız çok sevinecem. ben 2.el doblo gibi bir araç almayı istiyorum ailemin rahatça oturacağı gibi fakat bunların kimileri ticari kimileri hususi geçiyor ruhsatta. ticari geçen 2.el doblo tarzı aracı nasıl hususiye çevirtebilirim,çevirilirse bunu için k belgesi v.b gibi belge almam gerekiyormu?
    NOT: benim tarımlada uğraşım var meyva bahçem hususi geçtiği zaman bagajda gübre,ilaç.mazot gibi şeyleri taşırken dentimlerde denk gelirse ceza yermiyim. hususi geçtiği zaman 2006 model doblonun vergisi ne kadar olur 2 sende 1 mi muayene olur!

    Doblo, kangoo, caddy tarzı araç alırken ruhatta ticari yazıyorsa k belgesine ihtiyaç var. Ama hususi camlı panelvan yazıyorsa gerek yoktur ve hız sınırı otomobilden 1 kademe aşağıdadır.
    Ticari mal taşırken belki sorun olabilir, çeviren kişinin titizliğine bağlıdır bence. Bir kaç kişiden bu tarz araçların tonaj kontrolüne bile girdiğini duydum.
    Doblo almak isterseniz 1.6 olan yeni kasını alın derim bence. Babamda bundan vardı, neredeyse otomobil kıvamındaydı. Doblo hakkinda bi şey sormak istersenız yardımcı olmaya çalışırım.

    ruhsatta ticari olan araç(2.el) hususiye çevrilebiliyormu, kaça mal olur, hususide k belgesi olması şart mı? k belgem yok. nasıl alınır kaça mal olur.

    Dobloyu hususi olarak ( otomobil olarak değil, sitemde yine camlı panelvan diye geçiyor ama kullanımı hususi) aldığımız için bu işlemleri nasıl oluyor bilmiyorum.
    K belgesi için bu site yardımcı olur.http://www.k-belgesi.com/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gerçekten basit bir anlatım olmuş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.