Şimdi Ara

Mount & Blade :Warband - Multiplayer Beta Ön İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
49.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [html]Açıklama: Multiplayer olarak devam eden maceraya, yakından göz atıyoruz.

    Mount & Blade ile yaklaşık iki yıl kadar önce Ortaçağ'ın gergin atmosferinin içine düşmüştüm. İlk başlarda biraz soğuktum oyunun beni içine attığı duruma karşı. Alışkın olmadığım bir hava vardı bu oyunda. Daha önce kaç tane oyunda Ortaçağ'daki bir maceraperesti yönlendiriyorduk ki? Hangi oyunda can yoldaşımız kılıcımız ve atımız olmuştu? Kuşkularım geçiyordu yavaş yavaş ve kendi kendime bu oyun tam bana göre demeye başlamıştım. "Neden oyun dünyasında böyle güzellikleri çok seyrek görüyoruz ki?" diye sordum kendime. Sonrasında da anlam arayışlarımdan vazgeçip, Mount & Blade'nin atmosferinde kaybettim kendimi.

    Aradan aylar, az da olsa yıllar geçti. Ben hala Mount & Blade ile yoğruluyordum. Başlardaki hevesim yoktu artık ve oyunda nedense daha az vakit geçirmeye başlamıştım. Artık At ve Kılıç (Mount & Blade) benim için sıradanlaşıyordu. Derken Mount & Blade: Warband'ın betası düşmüştü ellerime. Warband hakkında zaten araştırmalarda bulunmuştum ve iştahım kabarmıştı. Elimdeki versiyon beta olduğu için kafamda bazı soru işaretleri elbet kalacaktı ama çoklu oyuncu modunu deneyebileceğim için kendimi şanslı sayıyordum. Benim için sıradanlaşan oyunun dönüm noktası olacaktı belkide bu çoklu oyuncu desteği. Oyunu denemiş birisi olarak, aşağıdaki satırlarda sizlerin de kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek adına izlenimlerimi aktaracağım. Bakalım Mount & Blade, Warband ile kendisini geliştirmeyi başarabilmiş miydi?



    Oyunun beta versiyonunda sadeceh hızlı savaşlara ve çoklu oyuncu moduna giriş yapabiliyoruz. Benim de ilk tercihimi Warband'ın en büyük nimeti olan çoklu oyuncu moduyla kullandım. Oyun online arenada diğer oyuncularla çarpışmak için öncelikle bir karakter yaratmamı istedi. Ben de Kara_Murat isimli karakterimi yaratıp bu koşulu yerine getirerek sunuculara göz atmaya başladım. Oyunun çoklu oyuncu modunda "Capture the Flag, Team Deathmatch, Deathmatch, Conquest, Battle, Fight and Destroy ve Siege" modları karşılaşıyoruz. İlk önce kişisel favorim olan Deathmatch'ı seçerek herkesin birbirine düşman olduğu ve herkesin en güçlü olmaya çalıştığı bu modda çetin bir mücadelenin de startını verdim. Başlarda biraz (birazdan kastım 2 dakika içinde birkaç kere ölümü tatmak) afallasam da, zamanla online arenanın zorluğunu kavramaya, oyundan tat almaya başladım.

    Deatchmatch'de yeterince yoğrulduktan sonra oyunun diğer multiplayer modlarını deneme vakti gelmişti. (Aslında bu çok zor oldu. Nedense serverlarda pek oyuncu bulunmuyor) Kah bir kale kuşatmasında, kah bir kale savunmasında yer alarak vakit öldürdüm. Ancak oyun dünyasının en tatlı klişelerinden birisi olan Capture the Flag modu bir başkaydı. En azından birbirimizi kesmekten başka bir amaca da hizmet ediyorduk. Deathmatch modu ile de oyunda çok zevkli anlar yaşadığımı da rahatlıkla söyleyebilim.



    Peki multiplayer modunda nasıl daha güçlü olunur? Bir çoklu oyuncu moduna başlarken elimizdeki mevcut silahlar nelerdir? Bunlara açıklık getireyim bu paragrafta. Multiplayerda oyuna başlamadan önce sizden bir taraf ve askeri sınıf seçmeniz isteniyor. Mesela Rodoklar tarafından bir süvari olmayı seçtiniz. Size süvari olduğunuz için standart bir at, kılıç, kalkan gibi ana materyaller ve bin altın verilecek. Elinizdeki standart eşyaları bu bin altınla değiştirerek daha güçlü bir hale gelebileceksiniz. Oyun içinde sizin ve takım arkadaşlarınızın öldürdüğü savaşçı başına da altın kazanarak, gelişim için gerekli olan geliri elde etmeye başlıyorsunuz. Kısacası oyun için yaratılan sistem gayet basit ve adil olmuş.

    Ön İncelemenin devamı için tıklayınız



    [Kunye=658-4]

    Minimum sistem gereksinimleri:


    Önerilen sistem gereksinimleri:
    [/html]







  • ah keşke olsa dedıgım olay gercek olmuş nasıl temin edebılırız ucretsızmıdır ??
  • oyunun betası ücretsizdir
    yapımcı Taleworlds'ün sitesinden betayı nasıl edineceğinizi öğrenebilirsiniz.

    *Necmettin Arat*
  • Yav cevaplamazsınız biliyorum ama Warband için ilaç (kırek) çıkar mı sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WockeeZ

    Yav cevaplamazsınız biliyorum ama Warband için ilaç (kırek) çıkar mı sizce?


    Sanmıyorum üyelik girişi falan yaparlarsa imkansız.
  • arkadaşlar korsan oyunculuğa karşı bir tavırda olduğumuz zaten biliniyor. ülkemizde oyun sektörünün gelişememesinin başlıca nedenlerinden biridir korsan oyunlar....
    Mount & Blade'nin yapım aşamasındaki zorlukları da bilen birisi olarak bu oyunun ilacının çıkması beni gerçekten çok ama çok fazla üzer. Bu yüzden ilaçlar peşinde koşuşturmak yerine oyunun orijinalini edinerek hem sektöre, hem yapımcılara hem de kendinize daha yararlı bir davranışta bulunacağınızı düşünüyorum.

    *Necmettin Arat*
  • HARİKA BİŞİY ELLİNE SALIK
  • beklemekteyiz.
  • sevgili SurlarÖnünde vermiş olduğun linkteki çıkış tarihiyle sitemizdeki mevcut tarihin aynı olduğunu bildireyim buradan.

    ayrıca tüm yorumlar için de teşekkür ediyorum.

    *Necmettin Arat*
  • hocam beta kaç gun daha oynanir, ona gore indryim yarin, fiyat uygun olursa onlne için orjinalni alabilirim, çok sariyordu demosunu nekadar oynamiştim at ustunde kilici manyak kullanirim ;)
  • sevgili 60kc3 beta şu kadar gün, şu kadar saat daha oynanır şeklinde bir açıklama yapmam ne yazıkki mümkün değil. betanın yaklaşık 500 mb büyüklüğünde olduğunu düşünürsek ve Mount & Blade Warband'in bir Türk yapımı oyun olduğunu da göz önünde bulundurursak betayı indirmeye değer olarak görüyorum.

    oyunun ilk versiyonu Mount & Blade en son bir kampanya ile Steam üzerinden 5 dolardan satışa sunuluyordu. İlk oyunu sadece internetten satın alabilme şansımız varken yapımcılar Warband'i kutulu bir şekilde de edinebilmemiz için projeler üretmekteler. Zannediyorumki Warband'i makul bir fiyata edinebileceğiz Hem ilk oyunu satın almış kullanıcıların Warband'i alırken fiyat konusunda bir avantaj sağlayacağı söyleniyor.

    *Necmettin Arat*
  • teşekkurler inş ılerde kılıç kılıça kapışmak nasip olur
  • hocam o dedgnz siteden indirdim ama ben normal oyunu indrmişim, onlne betayi nerden indreblrm
  • sayın 60kc3 p siteden normal oyunu indirme gibi bir imkanın yokki. normal oyun ücretli bir şekilde edinilebiliyor. tahminimce warband'ın betasını indirmişsindir. ancak serial key'in olmadığı için oyunun multiplayer özelliğinden yararlanamıyorsundur...
  • çok güzel mount blade'i günlerce 5-6 saat kalkmadan oynadığım günleri hatırlıyorum ve içimdende bu oyunu online yapsalar baya tutar tarzında düşünceler geçiyodu umarım güzel olur betada deneyip tadını kaçırmak istemiyorum normal oyunu beklicem :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pc Veteran
    sayın 60kc3 p siteden normal oyunu indirme gibi bir imkanın yokki. normal oyun ücretli bir şekilde edinilebiliyor. tahminimce warband'ın betasını indirmişsindir. ancak serial key'in olmadığı için oyunun multiplayer özelliğinden yararlanamıyorsundur...

    normal oyun dediğim demo gbi serial istyor evet, ama online beta ucretsiz değilmiydi?, beta onlneyi ucretsiz denemek isteyenler icin bi rehber yapsaniz çok iyi olur, ben beceremedim
  • sayın 60kc3 sizihttp://forums.taleworlds.com/index.php/topic,70868.0.html bu linke yönlendiriyorum
    buradaki formu doldurarak serial key edinebilirsiniz
    detaylı bilgiler yine yukarıda vermiş olduğum linkte mevcut
  • eyw pc açınca hemen bakcam sağolun
  • Bu oyun MMORPG olsaydı çok tutardı herkesin köyü, kalesi olsaydı, kale kuşatıp fethetsek, diğer krallıklarla barış imzalasak gerçekten çok tutardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gspiderman

    Bu oyun MMORPG olsaydı çok tutardı herkesin köyü, kalesi olsaydı, kale kuşatıp fethetsek, diğer krallıklarla barış imzalasak gerçekten çok tutardı.

    öyle bişi olsaydı tek başıma alırıdm kaleyı ıddalıyım :D:D:d
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.