Şimdi Ara

Kod adı Trillian: AMD'nin Fermi karşısındaki yeni silahı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • ATi Radeon HD 5830 modelini 25 Şubat'ta, ATi Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition modelini de 11 Mart'ta duyurmaya hazırlanan AMD cephesinde, yeni model çalışmaları bunlarla sınırlı değil. Gelen yeni bilgilere göre AMD, rakibi Nvidia'nın Fermi tabanlı GeForce GTX 480 modeline, Trillian kod adlı yeni bir çözüm ile karşılık verebilir. Bilindiği üzere MSI Radeon HD 5870 Lightning ve Gigabyte Radeon HD 5870 SuperOverclock gibi çalışma frekansı 1GHz'e çıkartılan özel tasarım Radeon HD 5870 modelleri üreticiler tarafından pazara sürülecek ancak bu modellerin GeForce GTX 480 karşısında ne ölçüde yeterli olacağı henüz kestirilemiyor. Zira GeForce GTX 480 modelini tek GPU'lu en hızlı grafik çözümü olarak lanse etmesi beklenen Nvidia, karşılaştırma yapmaya müsait detaylı test sonuçlarını henüz açıklamadı.


    AMD'ye yakın kaynaklardan gelen bazı yeni bilgilere göre firma, Trillian kod adını taşıyan ve Radeon HD 5890 olarak isimlendirilmesi ihtimaller dahilinde yer alan yeni bir model üzerinde çalışıyor. Radeon HD 5870 ile kıyaslandığında daha yüksek saat hızlarına sahip olması beklenen Trillian modelinin, hız aşırtılmış Radeon HD 5870'den biraz daha farklı olacağı ve Radeon HD 4870-4890 güncellemesine benzer bir anlayışla hazırlanacağı bildiriliyor.


    Hatırlanacağı üzere AMD, Radeon HD 4890 modelinde saat hızlarını arttırmakla kalmamış, yüksek saat hızlarında GPU çalışma verimliliğine olumlu katkı sağlayacak bazı güncellemeler yapmış, RV790 GPU'sunun daha fazla transistör içermesi de bu durumu doğrulamıştı. 40nm üretim teknolojisinin sağladığı avantajlar ile Radeon HD 5870, hali hazırda 1GHz, hatta üstü hızları görebiliyor dolayısıyla Trillian modelinin nasıl bir güncelleme paketiyle geleceği ve performans noktasında Radeon HD 5870'in üzerine ne kadar koyabileceği şimdiden merak konusu.








  • bant genişligi artmalı yada daha hızlı bellek modlulleri kullanılmalı..
    yoksa bu bant genişliginde 2000sp yapsanda cok bisey degişmeyecek gibi duruyor..

    4870x2 den geri kaldıgı durumlar hala varsa 5870 in sorun bant genişligindedir bence.

    2. olarak gpu yu daha guclendirebilirler ufak arttırımlarla.
  • Filmi basa sardık tekrar izliyoruz.Hadi hayırlısı.

    Nvidia gtx485'i hazırlıyor diye bir baslık aç kenarda dursun.Lazım olcak 1-2 ay sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t3 -- 18 Şubat 2010; 12:23:49 >
  • Nvidia facebook ta " Hazır mısın?" diye soruyor. bu kartlarına güvendiklerinin işareti ki söyledikleri doğru çıkarsa 1-2 güncelleme amd ye yetmez. bir daha ki kartımı tess+dx11 performansına göre seçeceğim kim üstünse onu alırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadtneverdie

    Nvidia facebook ta " Hazır mısın?" diye soruyor. bu kartlarına güvendiklerinin işareti ki söyledikleri doğru çıkarsa 1-2 güncelleme amd ye yetmez. bir daha ki kartımı tess+dx11 performansına göre seçeceğim kim üstünse onu alırım.



    hazırmısın diye soruyor ama üst orta sınıf için daha ferminin f si yok

    sadece 600usd civarı gelicek olan 480 ve bi dusugu 470 için konusuluyor. bu bence kötu.. bide sıcaklık konusu vs vs

    bence ferminin 2. revizyonu iyi olucak ilk revizyon alınası olmaz ati içinde tehlike olmaz..
  • ''sadtneverdies'' bende gördüm bugün facebook'da ''Are You Ready'' ibaresini ayrıca metro 2033 adlı oyununda nvidia 3d destekleyeceğini duyurmuşlar hadi bakalım hayırlısı çıksın artık şu kartlar :)
  • nvidia soradursun 600$ için. malesef hazır değilim.150$~200$ olursa albenisi olur.yoksa 4870-5770-gtx260 yeteri kadar ev kullanıcısına hitab ediyor.
  • başlığı görünce 6xxx serisi erken geliyor sandım, ama neyse buda iyidir.
  • GTX 260 da bir zamanlar 400 dolardı, şimdi f/p ürünü oldu neredeyse. Nvidia gibi firmalar her zaman bir adet f/p ürünü bırakır zaten, kaliteye para ödersin diğer şeylerde. Bu durum da farklı değil. Siz almasanız bile alacak olan onbinlerce adam hazırda bekliyor. Kahrolsun paranın gözü di mi ? :)

    Keşke paranın bu kadar değerli olduğu bir ülked yaşamasaydık.
  • şunu unutmayın oyun için ekran kartı alınmaz,dahada genelleştirilecekse pc'de oyun oynanmaz saplantı gibi oluyor zaten aa yenisi çıktı şu bunları yapıyor bu bir naneye yaramaz nedir bu yav 4770 bile iş görürken abatmaın kaç kişi alacak bu kartları ki konsolda oyun oynamak başkadır,zekine doyum olmaz on oynayacaksanız gidip konsol alın keyfinize bakın
  • bakalım görelimde nvidianın fehmisini ona göre bir ayar werılır elbet 2000 parelel işlemci 384 bit ve
    7000 mhzlık bellekler olursa o zaman süper olur hayalim yaw
  • Konsol casual kitle için idealdir. Benim gibi 15 - 20 yıldır oyun oynayan birisi için PC'nin yeri doldurulamaz. Yüksek kare oranları, özelleştirilebilirlik, her türlü ayarla oynayabilme daha ciddi oyuncular için elzemdir. Onun dışında istim atıp eğlenmek isteyen oyuncuysan konsol daha iyi denebilir (bir nebze).

    4770, 22" ve üstü monitörde yukarıda saydıklarıma yetmez. Emre'nin 9800 gtsine dönüştü senin 4770'in (bir de 5770'ci vardı noldu ona :))
  • değişikliklere bak.. %10-15 için adamların kopardıkları gümbürtüye bak... sanırsın devrim yaratıyorlar..
  • durmak yok yola devam tayipden ders alıyor sanırım ati :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    değişikliklere bak.. %10-15 için adamların kopardıkları gümbürtüye bak... sanırsın devrim yaratıyorlar..


    %25 fark için 6 ay bekliorz ama :)
  • Gigabyte GeForce Radeon HD 5870 SuperOverclock
    =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KANUNI61

    durmak yok yola devam tayipden ders alıyor sanırım ati :)

    Bende bu fiyatlar neden böyle fahiş diyorum
  • nVidia aylarca beklettikten sonra hazır mısın diyor,ATI daha rakibi kart çıkartmadan cevabını hazırlıyor.Bu dönemi ATI kazandı daha 2 yıl gider...

    Ama umarım nVidia bizi şaşırtır ve F/P bazında çıkartır şu yeni kartları . Rekabet her zaman en çok bize yarar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihan841

    nvidia soradursun 600$ için. malesef hazır değilim.150$~200$ olursa albenisi olur.yoksa 4870-5770-gtx260 yeteri kadar ev kullanıcısına hitab ediyor.


  • Amd pazara hakim olmak istiyo heralde
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.