Şimdi Ara

Çok garip internetten dosya indirme sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
50.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar benim bilgisayarımda daha önce hiç karşılaşmadığım garip bir indirme sorunu var. Sorun şu; örneğin firefox'tan bir dosya indireceğim indirmenin son halinden önce firefox indirme yöneticisi'ndeki '-birlikte aç, sabit diske kaydet' ekranı gelmiyor ve o dosya gizli bir şekilde arkaplanda kendi kendine temp veya başka bir yere (neresi olduğunu bilmiyorum ama varsayılan indirme yeri olan masaüstüne inmiyor o kesin) iniyor ve ancak indirme tamamen bittikten sonra 'indir' penceresi ekrana geliyor, sonra tamama tıkladığımdaysa (örn. dosya boyutu 300mb) muazzam hızlı bir şekilde (x mb/s ile) 10 sn de falan masaüstüne cup diye inmiş oluyor. Buna paralel olarak youtube gibi video izleme sitelerinde video hemen açılmıyor yani anında izlemeye başlayamıyorum bir süre bekliyor ta ki videonun çoğunun (bazen tamamının) önyüklemeye alınmasından sonra video oynamaya başlıyor yani bir yandan yürütme bir yandan önyükleme yapmıyor. Bu bahsettiğim iki sorun her zaman olmasa bile çoğunlukla oluyor. Sorun sadece firefox'ta değil ie8'de de aynı durum var sanırım. Bana kalırsa windows ile alakalı küçük bir ayardan kaynaklanıyor bu (nereden bilmiyorum). Bilgisayarımda virus olduğunu zannetmiyorum bu konularda çok dikkatliyim ama tabi belli olmaz yine de. Bilgisayarımda Kaspersky 2010 antivirus kurulu, yakın bir zamanda tarattım hiçbir şey bulmadı. Bu durum ile son 1 aydan beri karşılaşıyorum diyebilirim. İnterneti iki kişi kullanıyoruz ama iki bilgisayar aynı anda interneti kullandığım zaman hızın çoğunu diğer bilgisayar götüyüyor ve yukarıda bahsettiğim durum oluyor. Ama diğer bilgisayar kapalıyken de bu durumla karşılaşıyorum. Şuan yine bir dosya indireceğim indirme linkine tıkladım hiçbirşey gelmedi ama eminim o dosya arkaplanda iniyor (ama indirme yöneticisinde gözülmüyor) yine o dosyanın inmesi %100 tamamlanınca indirme ekranı gelecek ve ben bir tıklayışta bu büyük boyutlu dosyayı 10snde bilgisayarıma indireceğim. Bu yüzden download sitelerinden başka indirme de yapamıyorum (already downloading a file, zaten bir dosya indiriyorsun) hatası alıyorum yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler ve saygılar.

    Sistemim
    İşletim Sistemim: Windows 7 Ultimate 64 bit
    Firefox: 3.0.17
    İnternet Explorer: 8.0.7600.16385
    Antivirus: Kaspersky Anti-Virus 2010

    Not: En son flash player'ı yükledim, çerezleri temizledim, virus taraması yaptım sorun yine de düzelmedi. Bilmiyorum bir alakası var mı ama Windows 7 otomatik güncelleştirmelere açık sürekli güncelleme oluyor. Son olarak indirme sorunu sadece browserlarda değil cryptload indirme yöneticisinde de oluyor. Bilgisayarım bu sorun dışında tertemiz ve en ufak bir sorunu yok diyebilirim.

    Edit: Şunu da aklıma gelmişken söyleyeyim normal dosya indirirken internet indirme hızının esnek olması gerekirken (yani örn. bir yandan bir dosya indiriyorum bir yandan sörf yapıyorum) internetin hızı tamamen indirdiğim dosyaya odaklanıyor böylece sörf yaparken sayfalar çok yavaş açılıyor, internet kasıyor ama indirdiğim dosya hala tam (ya da olabileceği maksimum) hızda iniyor. Doğrusu şöyle olması gerekirdi ben bir dosyayı 100kb/s ile indiriyorsam aynı anda video izlemek istediğimde bu 100kb hızını esnetip 80'e 60'a düşürdükten sonra geri kalan hızı izlemek istediğim videoya odaklatması gerekirdi ama olmuyor, bu windows 7'nin özelliğinden midir bilmiyorum artık..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuN4TiC -- 18 Şubat 2010; 5:31:55 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.