Şimdi Ara

Araç Hararet Yaparsa Ne Yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
107.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şimdi sıkışık trafikte gidiyorsunuz ve bir baktınız aracın hararet göstergesi olması gerekenden daha yüksekte ve fan çalışmıyor bu durumda ne yapılması gerekir?

    Araç hararet yaptığı zaman rolantide bırakılması gerektiğini biliyordum ancak, eğer fan çalışmıyor ise aracın stop edilmesi gerektiğini okudum, tam olarak doğru olanı hangisidir? Fan açılmadığı için aracı stop ettirmek daha mı mantıklı sanki? Sonuçta rolantide de dursa bu araç daha çok ısınacaktır..

    Bir forumda şu yazıyı okudum..
    "- Kaputun altından buhar yada su fışkırıyorsa ve soğutma fanı çalışmıyorsa: Motoru durdurunuz.Kaputu açmayınız, su yada buhar çıkışı durana kadar bekleyiniz .Soğutma suyu sisteminde gözle görülür bir kaçak olup olmadığını kontrol ediniz. Herşey hala çok sıcaktır, bu yüzden son derece dikkatli olunuz. .Eğer gözle görülür bir kaçak yoksa radyatör yedek deposundaki su seviyesini kontrol ediniz. Seviye MIN işaretinin altında ise, depoya MIN ve MAX İşaretlerinin ortasınak kadar soğutma suyu ekleyiniz.
    Eğer Depoda hiç soğutma suyu yoksa, radyatörede soğutma suyu eklemeniz gerekmektedir
    DİKKAT!!! Radyatör kapağını açmadan önce mutlaka motorun ve radyatörün soğumasını bekleyiniz. Aksi takdirde soğutma suyu üstünüze fışkırarak ciddi şekilde yaralanmanıza yol açabilir."

    "- Kaputun altından buhar yada su fışkırmıyorsa ve soğutma fanı çalışıyorsa: Buhar veya su görmezseniz, motoru çalışır durumda bırakarak, hararet göstergesini gözleyiniz. Eğer hararetin nedeni aşırı yük ise, motor kısa bir süre sonra soğumaya başlayacaktır. Eğer soğumaya başlarsa, hararet göstergesi orta seviyelere inene kadar bekleyin ve daha sonra aracınızı kullanmaya devam edin."







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.