Şimdi Ara

Geely kullanıcıları platformu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.208
Cevap
17
Favori
425.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HERKESE TEK TEK SÖYLÜYORUM ARKADAŞLAR İST MALTEPE BEŞİKÇİ BAYİİ 84,000 KM ARAC ALDIM KENDİM ORDULUYUM VE YOLA CIKTIM BOLUDA MOTOR ARIZASI VERDİ BAYİYİ GERİ ARADIM BENİM SORUNUM DEĞİL DEDİLER SİBOPLARIN İKİSİ ÇALIŞMIYOR VE 4000 LİRA MASRAF CIKARDILAR ADAPAZARINDAKİ BAYİ ŞU AN DA ŞİKAYETTE BULUNCAM SİZ SİZ OLUN ÇİN MALI ARAÇ ALMAYIN ALDANMAYIN BANA NYANLIŞ YAPTILAR ŞİMDİ GERİ DÖNÜP GÖRÜŞCEEEEZ KİM KİME YANLIŞ YAPIYORMUŞ HERKESE DİYORUM ALMAYIN SAHİP ÇIKMIYORLAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    quote:

    Orijinalden alıntı: yunusakar

    quote:

    Orijinalden alıntı: yok artık bitti

    gelly bayisine gittiğimde söylediler zaten bayide kapandı ellerin kalanları tüketmeye çalışıyorlarmış

    Gelly arabam var ama gellyci değilim öncelikle bu biline. 2. olarakta distirbütor arandı ve soruldu el cevap: Çekilme gibi bir niyetimiz yok yeni lansman çalışmalarımız var. 2014 sonu veya 2015 başlarında yeni modelleri getireceğğiz dendi.

    o yüzden mi bayileri kapattılar araba getirmiyorlar bence size müşterisi olduğunuz için demişlerdir bekleyip görelim ama bence gereksiz bi marka gerek yok

    mustazaf stilo fiat formunda araştırın ama stilo çok güzel bi araba kaliteli oturaklı havalı donanımlı bi araba geely gibi bi arabaya para verceğinize stilo çok güzel yada diğer modeller tercih edin

    ayrıca bence stilo gibi bi arabayı tırışkadan geelyler ile kıyaslmayın bence stilonun yanında geely araba diye alınıp binilmez 19 bine temiz güzel arablar alınır


    hayırlısı olsun herkese kazasız belasız sürüşler

    Gerçekten araba konusunda çok bilgilisiniz saygı duyuyorum size keşke her kez sizin kadar akıllı olsa (!!!!!!!)




  • Arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım. Geely FC kullanmaya başladım. Fiyatına göre gayet güzel araç. İnsanın içindeki tek şüphe satmaya kalkışırsak uğraştırır mı? düşüncesi. Forumdaki diğer yorumları okudum. Hakaret derecesine varacak yorumlar için söylüyorum; Ben bu ülkede insanların araba konusunda sağlıklı düşündüklerine inanmıyorum. Adam halen Broadwaye Torosa 10.000 - 12.000 TL. para veriyor. Düne kadar Tempraya Clioya binen adamlar Euro NCAP testleri falan diyor. Adama araban ne diyorsun veya son bindiğin araba ne diyorsun bön gibi bakıyor. Ya hiç arabası yok yada piyasadaki malum yerli arabalara binmiş.
    Bu yorumları elin Çinlisinin ürettiği arabayı övmek için yapmıyorum kesinlikle. Bu benim bilmem kaçıncı arabam, 1 sene falan binip yine değişirim inşallah fakat kim ne yorum yaparsa yapsın ben dahil bizim millet ikinci el araba konusunda gerçekten sağlıklı düşünme yetisini kaybetmiş.
    Yetmezmiş gibi daha kendi arabamızı üretememişiz, üstelik Hindistan, Malezya, İran, Romanya gibi ülkeler bu işi başarabilmişken. Ama sorsan arabadan en iyi biz anlarız. O Çin arabası, Bu Hindistan arabası deyip Dacıadan Renodan sanki Mercedesmiş gibi bahsederiz. Hepsi boş laf...

    ama genede en bilindik sözle; En iyi araba insanın binebildiği arabadır. Allah herkeze gönlüne göre versin. Kazasız belasız sürüşler, hepi topu dört teker... :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

    quote:

    Orijinalden alıntı: brkgen

    quote:

    Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

    quote:

    Orijinalden alıntı: ERHAN_DOGAN

    ARKADASLAR BEN GEELY EMGRAND 8 ALMAYI DUSUNUYORUM HIC FIKRI OLAN VAR MI?
    TURKIYEDE BU MODEL YOK BILIYORUM AMA FIKRI OLAN VAR MI DIYE SORUYORUM...

    Canını sokakta mı buldun güzel kardeşim git aynı paraya bir sürü araba var, başka birşey al...

    milletin canını kendisinden fazla düşünen çok duyarlı bir insan olmandan yola çıkıyorum ama insanların beğenip çin arabası almasının sana bu kadar dert olmaması lazım?

    birşey bilerek görerek konuşuyorsan anlat herkes öğrensin, yok boş teneke gibi ses yapıyorsan ve yapmaya devam edersen buralarda seni rezil edebilirler







    Millet ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez ben sadece uyarıyorum bildiğim doğruları söylüyorum.

    Hayatınız çin arabasına binecek kadar ucuz mu diye soruyorum. Zaten binenler belli kendiside arabasıda 5 para etmez tipler...

    Madem burdaki kullanıcılar beş para etmez tipler senin burda ne işin var çok para eden tip.
    Utanmadan gelip burda bir sürü insana laf sokabiliyorsun defol git bir dahada yazma bu konuya.




  • 55-56 bin km ye kadar tıkır tıkır çalışan geely echo ck 1.3 aracımız, 55-56 bin km den sonra bizim başımızı fena halde ağrıttı.

    Önce yasa değişikliği lpg uyumluluğu kalktı, muayeneden sorunsuz geçen araç bir sonraki muayenede ağırlığı geçtiği için ağır kusurlu sayıldı ve lpg yi söktürdük, tekrar takılamıyor, anadolu grubu ve servisler birşey yapamıyor. (1200 tl lpgden zarar, ayrıca lpg yi söktürünce tekrar proje çizilmesi v.s 500-600 tl harcama)

    Araç 1.3 motor olmasına rağmen benzini resmen içiyor. Lpg olmadıktan sonra bu aracın avantajı kalmıyor.

    Hararet problemi yaşanmaya başladı, işin garibi sorun yaz aylarında daha azken, kışın araç deli gibi hararet yapıyordu. Soğutma sistemi komple elden geçti. (200 tl)

    Bir arada fren problemi çıkarmıştı, fren sapma oranı dengesiz olduğu için bir türlü muayeneden geçiremedik aracı, resmi servisleri dahil 4-5 farklı özel servise gösterdikten ve tekrar muayene ücreit ödedikten sonra düzelttirebildik. (400 tl + muayene hakkı bittiği için tekrar muayene ücreti)

    65 bin kmde motordan gelen hırıltı sesi sonrası, motor kendi servisinde indirildi, rektifiye edilmedi ama rektefiyeye yakın bir ağır bakım yapıldı. (1200 tl)

    Araçta 60 bin km den sonra rot-balans tutmama sorunu başladı, her 150-200 km de bir rot-balansa sokmaya başladık (her işlem 50 tl)

    Servise götürdüğümüzde aks, süspansiyonlar, salıncakların pert durumda olduğunu anlaşıldı. Hepsi değiştirildi. (600 tl)

    Aracın ön tarafından ses geliyordu, servise götürdük ön düzen dağılmış. Düzenleme yapıldı. (350 tl)

    Bir yakınımızın nikahı için mersinden konyaya doğru yola çıkacaktık, araç durduk yere zor çalışmaya ve yolda teklemeye başladı. Kirli benzin kalmıştır giderken depoyu fulleriz düzelir diye düşündük, depoyu fulledik yola çıktık sorun devam etti, araç 3 bin devire bile birde stop ediyordu, tabi hidrolikler iptal direksiyon taş, fren taş. Üstüne hız göstergesi bozuldu, km sayacı saymamaya başladı, döndük otobandan sanayiye, teklemeyi gösterdik daha aracı bile doğru düzgün bilmeyen servis haklı olarak ne olduğunu yüzeysel bakarak anlayamadı, hız göstergesine bakalım dedik, hız sensörü arızalanmış dediler bunun parçası burda bulunmaz böyle gidin dediler.

    Lanet gelsin dedik çıktık yola, yavaş yavaş gideriz dedik. Araç hız göstergesi olmadan ve zırt pırt tekleyerek, stop ederek, bazen çekişten fena halde düşerek konyaya vardı.

    Şehir dışı neysede şehir içinde yoğun trafikte yemediğimiz küfür kalmadı, araç sürekli stop ediyor.

    Pazartesi günü sabah geri dönüş yapacaktık, yola çıkmadan önce konya geely servisine götürelim böyle çıkmayalım dedik, malum bu lanet aracın heryerde serviside yok, mersinde servis olmadığından döndüğümüzde adana servisine götürmek zorundaydık. Ve yolda kalır mı kalmaz mı emin olamadık.

    Neyse eşyaları yükledik kontağa basıyoruz marş alıyor ama yok çalışmıyor, benzin yarım depo var, aküde sıkıntı yok zaten araç cayır cayır marş basıyor. Daha öncede birkaç kez zor çalışmıştı ama 4-5 denemeden sonra çalışıyordu, şimdi komple topu attı. Bir umut vurdurduk falan ama yok araç ateşleme yapmıyor yada benzin gelmiyor ateşlemeye.

    Servisi aradık, çekici gönderdi. (50 tl)

    Aracı servise bıraktık dönüşü iptal ettik. Yakıt pompasından şüphelenmişler sökülüp temizlendi araç çalıştı fakat tekleme sorunu devam ediyordu. Bujiler değişti, buji kabloları değişti, ateşleme bobini değişti, birkaç ateşleme parçası daha değişti hatta bir parça ellerinde yokmuş 2 gün onu bekledik ama yok sorun düzelmedi. Artık en son beyinde sorun olduğunu söylediler uzun sürebileceği için biz otobüse atlayıp mersine geri döndük aracı orda bıraktık haber bekliyoruz, halledebilirlerse gidip geri alacağız, çok masraf çıkarsa hurdaya bırakırız artık.

    Emgrandlardaki durumu bilmiyorum belki bu kadar sıkıntı yoktur sonuçta daha yeni modeller ancak geely'in daha alt modellerine pek bulaşmayın, başta herşey güzel ama belli km den sonra birşeyler oluyor bu araçlara.

    Bu kadar yaptığımız masrafa krediye girseydik adam akıllı bir araç alırdık, işte zamanında ucuz ama özellikli olsun diye 3-5 e baktık ve bize cezası bu oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 15 Nisan 2016; 18:53:01 >




  • Ünal bey, arkadaşlar fikrimi sordu söyledim. Benim fikirlerim savunma değil, savunacak olsaydım mükemmel der geçerdim. Gayet objektif şekilde düşüncelerimi söyledim, benim düşüncelerimi eleştirme hakkına sahip olduğunuzu sanmıyorum. Ama tabiki sizde araçla ilgili kendi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz saygı duyarım. Burda dikkat etmenizi önereceğim iki nokta var. 1. si benim aracım eko değil, eko modeli hakkında benimde düşüncelerim son derece olumsuz, fakat Familia modeli hakkındaki düşüncelerimi yukarda aktardım. 2. önemli nokta ise ben burda bir test aracını kullandım aracı almaya gitmeden önce test araçları 2008 yılında verilmiş bayilere ve test araçları ile şu anda piyasada bulunan araçlar arasında ciddi farklar var. Müzik sistemi, ses yalıtımı, içerde kullanılan malzemelerin bir kısmı ve özelliklerin bazıları... Bende test aracından sonra kararımdan vazgeçmiştim daha sonra bayi aradı bende düşüncelerimi söyledim bana aracı yeni almış bir müşterilerinin telefonunu verdiler. Aradım ve o arkadaşın müsadesiyle aracını inceledim ve kararım değişti. Aracı şu anda kullanmakta olanların büyük kısmının olumlu yorum yazmasının sebeplerinden birisi de sanırım bu. Ayrıca tekrarlamakta fayda var, elma ile armutu kıyaslamanın anlamı yok bence, eğer paranız varsa tabiki gidip daha kaliteli araçlar alın derim. Ama fiyat-performans açısından değerlendirdiğimde ben memnunum sadece bunu belirttim. Ben aldığım tüm ürünlerde verdiğim parayı hak edip etmemesine bakarım, bu araç BENCE verdiğim parayı hak ediyor hepsi bu...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutgultekin

    Ünal bey, arkadaşlar fikrimi sordu söyledim. Benim fikirlerim savunma değil, savunacak olsaydım mükemmel der geçerdim. Gayet objektif şekilde düşüncelerimi söyledim, benim düşüncelerimi eleştirme hakkına sahip olduğunuzu sanmıyorum. Ama tabiki sizde araçla ilgili kendi düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz saygı duyarım. Burda dikkat etmenizi önereceğim iki nokta var. 1. si benim aracım eko değil, eko modeli hakkında benimde düşüncelerim son derece olumsuz, fakat Familia modeli hakkındaki düşüncelerimi yukarda aktardım. 2. önemli nokta ise ben burda bir test aracını kullandım aracı almaya gitmeden önce test araçları 2008 yılında verilmiş bayilere ve test araçları ile şu anda piyasada bulunan araçlar arasında ciddi farklar var. Müzik sistemi, ses yalıtımı, içerde kullanılan malzemelerin bir kısmı ve özelliklerin bazıları... Bende test aracından sonra kararımdan vazgeçmiştim daha sonra bayi aradı bende düşüncelerimi söyledim bana aracı yeni almış bir müşterilerinin telefonunu verdiler. Aradım ve o arkadaşın müsadesiyle aracını inceledim ve kararım değişti. Aracı şu anda kullanmakta olanların büyük kısmının olumlu yorum yazmasının sebeplerinden birisi de sanırım bu. Ayrıca tekrarlamakta fayda var, elma ile armutu kıyaslamanın anlamı yok bence, eğer paranız varsa tabiki gidip daha kaliteli araçlar alın derim. Ama fiyat-performans açısından değerlendirdiğimde ben memnunum sadece bunu belirttim. Ben aldığım tüm ürünlerde verdiğim parayı hak edip etmemesine bakarım, bu araç BENCE verdiğim parayı hak ediyor hepsi bu...

    Düşüncelerine saygı duymuyorum sizi eleştiriyorum demiyorum ben. Ama yazınızdan savunuyormuşsunuz gibi anladım kusuruma bakmayın.

    Sizin aracınızı da inceleme fırsatım oldu. Ben beğenmemiştim. Siz beğenip almışsınız. Allah kaza bela vermesin. Herkesin görüşü farklıdır tabi. bBen bu araca 5 kuruş vermem mesela. Aynı paraya ikinci el alırım. Siz beğenip almışsınız hayırlı olsun. Az parası vardır sıfır araç istiyordu Geely alır. Az parası vardır Çin arabalarına binmek istemiyordur İkinci el B veya C sınıfı araç alır. Herkes farklı düşünür.

    Echo veya Familia fark etmiyor. Hala önlerinde çok yol var bu firmanın. Bir Honda VW Opel Ford kalitesine demiyorum. O kaliteye ulaşabilmeleri için en az 10 15 yılları var. Ama 5 yıl içinde kendilerini iyi geliştirmeleri arabaları sağlamlaştırmaları lazım ki gerçekten vay araba budur denebilsin. Hepsinden önce bir laf vardır bilirsiniz. Almanlar yapıyor abi deyimi. Bu adamlar bunu Çinliler yapıyor abi lafına çevirmeleri lazım.




  • Arkadaşım bu sitede Çin malı bir araç için başlık açan adamı açtığına açacağına pişman ederler. Efendi gibi görüşlerini yazmak yerine "Beş para etmez", "Teneke yığını", vs. gibi aşağılayıcı mesajlar arka arkaya gelir. Chery hakkındaki başlıklar da hep böyle mesajlarla dolu.

    Seni tebrik ediyorum cesaret edip Geely için başlık açmışsın.
  • Heyooo Bugün Geely genel merkezden aradılar, araçla ilgili görüşlerim için bende follow me home far özelliğinin nasıl çalıştığını bulamadım dedim. Onlarda 20 dakika sonra geri döndüler ve tarif ettiler. En sonunda aracımın follow me home far özelliğinin nasıl çalıştığını buldum. Kumandadaki kilitleme düğmesine iki kere arka arkaya basınca farlar 60 saniye açık kalıyormuş. Neyse bulamayan arkadaşlara yardımı olur inş.
  • merhaba arkadasım oncelıkle araban hayırlı olsun.aynı aractan bende aldım hatta rengı de aynı.sımdıye kadar 380 km yaptım.performans olarak cok memnunum ılk 3 vıteste aracın cekısı mukemmel.4 de ıyı aslında.aracla cevreyolunda maksımum 167 km hız yapabıldım.motor daha acılmadı elbette daha fazla da yapacagını dusunuyorum.ıc tasarım cok ıyı bence.göstergelerın ortada olması ilk etapda soru ısaretı olusturdu kafamda.ama sunu demelıyım kı 10 dakıka sonra alıstım.ılk defa orta kısımda kullanmama ragmen.cunku gostergeler sıze bakıyor o yuzden hıcbır zorluk cekmedım.bazılarının dedıgı gıbı aracta soyle boyle koku olayı yok.dogal yenı malzeme kokusu.yol tususu harıka.fren sıstemlerı ınanılmaz.21 lıraya aldım ve verdıgım paraya ınanın degdı.aracla ılgılı bılgı almak ısteyenlere de yardımcı olabılırım.unutmadan yedek parca olayını da arastırdım.örn verıyorum hemen : fiat linea yan ayna dıkız aynası elektırıklı orjınal 265 lıra dedıler.
    geely ıcın de servıstekı arkadaslara sordum. elektırıklı sınyal farlı. ısıtmalı sıstem dıkız aynaları ve fıyat 80 lıra.dedıklerı gıbı varmıs.geely yedek parcaları yuzde 60 ıle 70 oranında dıger modellerden daha dusuk dıyorlardı gercekten de dusukmus.sımdılık hoscakalın.resımlerın boyutları devasa oldugundan kaldırdım arkadaslar.bilginize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deradler -- 15 Nisan 2010; 14:07:25 >




  • selam arkadaslar,geely araclari hakkinda yazilanlari okudumm..Bazi yorumlar gercekten çok iğrençççç..Ben 2011 ayının ocak ayında geely fc modelini aldım..4 aydır kullanıyorum..Ve inanın aracımdan çok memnunum..
    Otobanda bir araçla kapıstım,210 km ye cıktım..ve aracımda en ufak titreme sallama hissetmedim..yol tutusu,rüzgar direnci süperrr..benim daha önceki aracım 2005 model hundai elentra idi..onuda sıfır km almıstım..İnhanın bana geelinin fc modeli elentradan daha üst vede kaliteli bir araçç...gerek iç konfor,emniyet 2gerekse yakıt tüketimi açısından son derece mükemmel bir araç...ayrıca geliyi kötüleyen arkadaşlara bişi tavsiye ediyorum..googleye girsinler,,araç çarpışmla testleri yazsınlar..veya ncap testleri yazsınlar..orda mersedes dahil tüm araçların 60 km sabit hızla düz duvara çarpma testleri varrr..görün bakalım yerden yere vurdugunuz geelyinin ne kadar güçlü vede sağlam bir araç olduğufnu..Almak isteyen arkadaslara ben fc modelini gönül rahatlığı ile tavsiye ederim..saygılarımlaaa











    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __mehmettt__ -- 6 Nisan 2011; 9:53:59 >




  • yahyakurtaran kullanıcısına yanıt
    Ne yaptın müdür sen . istanbulda bi dunya yetkili servisi var zaten birine gotur yaptır sorunun neyse
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dmddervis

    yaw bu geely'lerin hepsinde şanzuman arızası kronik mi? Kronik ne arızaları var, sık sık arıza çıkarır mı, yedek parça fiyatları nasıl, bulunur mu? valla almayı düşünüyorum ama her kafadan ayrı bi ses geliyor. Bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Birebir kullanıcı yorumu daha önemli bence. Işin piri olmuş dostlar gerekli açıklamayı yaparsa ve yardımcı olursa tşk ederim şimdiden.

    Hocam sadece gaz kelebeği arızası verdi geçen yıl onun haricinde ne şanzıman nede başka bir arıza vermedi hatta şanzıman sorununu ilk kez sizden duyuyorum.Aracım Emgrand.
  • Arkadaşlar 2010 1.5 comfort modelinin filtrelerini nerden temin edebilirim.
  • mustazaf22 M kullanıcısına yanıt
    Ben 27 marttan beridir familia kullanıyorum, çok memnunum.
  • amaaan yemin ederim bu araç alma işi hakkaten can sıkıcı. Hocam gönlün hangi arabayı almak istiyorsa onu al. Bizim milletimizin lafına bakma. Bugün en tutulur dedikleri arabalar sanki hiç arıza yapmıyor, yedek parçaları sanki bakkalda sakız fiyatına satıyorlar. Bizde bmw 316 var güya adı bmv parçası dünya para. Opel wv falan diyorlar bi yedek parça araştır bakalım ne fiyat veriyorlar. Saçma sapan işler piyasada dönen işler. kimseyi dinleme git canın ne istiyorsa onu al seve seve bin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustazaf22

    fiyat nasıl hocam ?

    Şuanki araba piyasasına göre bence oldukça makul iki taraf içinde içiniz ısındıysa temizse alın gitsin.
  • absolutex A kullanıcısına yanıt
    hocam bu familyayı almaktan vazgectim.arac lpg li olması sebebiyle muayeneden gecmiyor..lpgyi sökme masrafı da cabası...e kardeşim sökerken masraf ettirecem ayrıca benzinle familya çok rahat 40-45 kurus yakar yani..bu sebeblerden dolayı aracı almaktan vazgectim..ama lpgli olması sorun cıkarmasaydı kesin alırdım...
  • arkadaşım 17 bin tl az paramı buna 16750 verene kadar albea accent symbol logan gibi arabalardan al bence bunların yanında gellyi araba diye kapına sokama


    zaten geely türkiyeden çekildi bayilerde ellerinde kalan dandik emgrandlarını satınca kapatıyorlar diğer firmalar asırlık firmalar güvencen olur başın ağrımaz gereksiz bi marka idi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusakar

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustazaf22

    hocam bu familyayı almaktan vazgectim.arac lpg li olması sebebiyle muayeneden gecmiyor..lpgyi sökme masrafı da cabası...e kardeşim sökerken masraf ettirecem ayrıca benzinle familya çok rahat 40-45 kurus yakar yani..bu sebeblerden dolayı aracı almaktan vazgectim..ama lpgli olması sorun cıkarmasaydı kesin alırdım...

    Lpg sorun maalesef. Hayırlısı olsun. Siz içinize sinen araba neyse onu alın ağabey. Sonuçta binecek ve gezeceksiniz. İnsan sevmediği arabaya binmek dahi istemiyor inanın. Bundan önceki aracım beni bir kere yolda koydu kızdım sattıydım :) Binesim kalmamıştı çünkü .

    yok hocam familyayı çok begendim yani...ancak sorun lpg li oldugu için muayeneden gecirmemeleri...çok büyük sacmalık aslında...ben de bu sacmalıgı göze almadım tabi...lpg yi söktürmem lazımmış felan filan...bi de ona 500 tl masraf...ayrıca benzinle o arac en azında 40 kurus yakar hatta daha fazla...o yüzden vazgectim yoksa familya çogu aractan üstün bence...bilhassa etraftaki çöplük clio symbol ve fiatın diger ürünlerinden...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.