Şimdi Ara

KAMERA SİSTEMİ KURULUMU(GÜVENLİK KAMERASI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
7
Favori
128.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aviregal kullanıcısına yanıt
    Selam bu konuda en iyisi pronet evine gelerek ücretsiz risk analizi yapıyorlar hırsızlık , yangın , gaz kaçağı , acil sağlık ve panik gibi durumlarda ne gibi hizmet verdiklerini belirtip kampanyalı fiyat teklifi veriliyor dilersen taktırıosun şimdiden hayırlı olsun. İstersen bana ulaşabilirsin yardımcı olurum saygılar. cankutluoglu@gmail.com
  • slm arkadaşlar kamera sistemi nasıl kurulacağı hakkında internnete iyi bir topic henüz mevcut değil
    o yuzden kamera sistemi nasıl kurulacağı hakkında eğer gerçekten bilginiz varsa bizimle paylaşırsan seviniriz.
    mesela çoğunlukla kameraların pc ye bağlandığı bir sistem ben den genelde talep ediliyor.
    bunun için ne tür malzemeler gereklidir bunları anlatırssanız güzel olur.
    mesala;2 kamera yı pc ye bağlamamız gerekli adam dükkanda dışarısını seyretcek tüm gün.
    malzemeler;
    2 kamera
    kablo(kullanılan malzemenin türü yani adlari)
    kablo bağlantıları sağlayan (konnektorler ve benzeri şeylerin adı ne ve nasıl montaj edilir.)
    bu kameraları güç girişi için kablolar nasıl monte edilir.
    pc takılcak kamera kartı gerekli sanırım bunu kameraya pc yardımyla nasıl tanıtcaz
    tavsiylerin vs..
    açıkcası baştan aşağı bunları bize anlatırsanız memnun kalırız.
    sanırm bu yaprsanız netteki ilk topic olcak.
    şimdiden tsk ederim..







  • arkadaşlar şu resimleride açıklayabilen olursa sevinirim.
    resimde montaj olayının şekil olarak goruyoz.fakat kırmızı ve siyah kabloların karttan çıkan kablodan çıkıp kameraya girmesini anlayamadım.kırmızı siyah kabolar kameranın güç kablosu.diğer karttan kabloya doğru giden veri kablosu..açıklayanlara şimdiden tsk ederim..

     KAMERA SİSTEMİ KURULUMU(GÜVENLİK KAMERASI)


     KAMERA SİSTEMİ KURULUMU(GÜVENLİK KAMERASI)




  • bunla ilgili bir topic buldum.şimdi sizle paylaşıyorum
    fakat hala tam yeterli değil yardımlarınızı bekliyorum

    Kamera Adaptörleri Hakkında Önemli Bilgi

    İnsan can ve mal güvenliği açısından sadece 12 V DC beslemeli kamera kullanılmalıdır.

    Besleme adaptörü olarak SMPS güç kaynağı kullanımını özellikle tavsiye ediyoruz.

    > Geniş bir AC voltaj aralığında çalışması ( genellikle 180 - 240 V AC.)

    > Kayıpların azlığı ile ısı sorunu olmaması

    > Çıkış devresinde bir sorun olduğunda çıkış voltajının sıfırlanması ile kameralara hasar vermemesi

    > Küçük boyutları nedeniyle stok ve nakliye kolaylığı

    1 A adaptor ile 2 kamera
    3 A adaptor ile 4 kamera
    5 A adaptor ile 8 kamera
    7 A adaptor ile 12 kamera beslenebilir.

    16 kamera için 2 adet 5 A kullanmak ideal çözümdür.

    Kameraların 12 V DC çıkışı genellikle orijinal jaklıdır. Adaptörleri bu orijinal jakı ile gönderiyoruz.

    Birden fazla kamera tek adaptörden beslenecekse her bir kameradan gelen -12 V uçları birleştirilip adaptörüm -12 V ucuna bağlanacak, +12 V uçları birleştirilip adaptörün + 12 V ucuna bağlanacak böylece tek adaptör ile birden fazla kamera aynı anda beslenecektir.

    ÖNEMLİ NOTLAR

    >> Kameralarda, besleme giriş soketlerinde her zaman için orta uç +12 V, yan uç - 12 V tur ve bu bir Dünya standartıdır. Lütfen kamera hatası gerilim verdiğinize emin olunuz.

    >> Özellikle bilgisayar kökenli arkadaşlarımızdan bazıları ölçü aleti kullanmaktan kaçınmakta deneme yanılma ile adaptörün polaritesini keşfetmeye çalışmaktadır. Sonuç çoğu zaman kameranın hasar görmesi olmaktadır. Tüm iş ortaklarımızın en azından basit bir ölçü aleti bulundurmasını önemle hatırlatıyoruz.

    BNC Montajında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

    BNC Montajında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

    * CCTV kablosunda kırmızı güç ucu adaptörün canlı ucuna (+12V), siyah güç ucu adaptörün cansız ucuna(-12V) bağlanır.
    Adaptörün canlı (genelikle çizgi şeklinde işaret vardır) ve cansız uçları her ne kadar belli de olsa bunu bir ölçü aletiyle ölçüp emin olmak en doğru çözümdür.

    * CCTV kablosunda BNC montajı yaparken canlı görüntü ucuyla, cansız görüntü ucu birbirlerine kesinlikle temas etmemelidir.

    * Güç kablolarını CCTV kablonun plastik muhafazasından dışarı çıkarırken kamera tarafında 10 cm kadar geriden, bilgisayar tarafında ise 25 cm kadar geriden çıkarmanız kullanım kolaylığı sağlayacaktır.

    * Güç kablosu bağlantılarında ve eklerinde kesinlikle izole bant ile izolasyon sağlanmalıdır.


     KAMERA SİSTEMİ KURULUMU(GÜVENLİK KAMERASI)


     KAMERA SİSTEMİ KURULUMU(GÜVENLİK KAMERASI)


     KAMERA SİSTEMİ KURULUMU(GÜVENLİK KAMERASI)


     KAMERA SİSTEMİ KURULUMU(GÜVENLİK KAMERASI)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jonturk_83 -- 6 Şubat 2010; 16:18:26 >




  • kimse yardımcı olamaycak merak etmeyim işinizi elinizden almayacağız:)))
  • Sen zaten kurulum için gerekli cogu seyi bulmssn. sadece o kartı kasadaki anakart üzerinde pci slotuna takıp kart tanıtma cdsini kurucaksn. ve kamera izleme programını yükliyeceksin. devamı ise kameraları monte edip o kasaya taktıgın karta kabloları cekiceksin. elektriklerini vericeksin. kameracı değilim ancak calıstıgımız bi cok sirkette kamera sistemleri oldugu icin birazda olsa bilgi sahibiyim
  • kardeş cavabın için öncelikle tsk ederim.bulduğun topic tabiki bir çok şeyi açıklıyor.fakat resimdeki şu gorduğun şeyi pek anlayamadım.burda kameraya adaptorden güç vereceğimiz kablo karttan kameraya doğru giden veri kablosuna sanki monte adiliyomuş gibi gostermiş.benim burda merak ettiğim güç kablosu kameraya doğru ayrı bir bağlantı ilemi gidiyor.yoksa veri kablosunda bir yere montajmı var.bu adaptor kablolarıda kısa olunca insan sormadan edemiyo.birde şu konnektorun takılışında kırmıızı siyah kablo olayını anlmadım.bu güç kabloları değilmi .veri kablosunda işine.birde kamera izlme programı demişsin.bu izlem programı driver cd de yokmudur.ayrıyettemi temin edicez.tekrar tsk ederim..https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/679562/D147D503907B4304A6742CD1762712C5.jpg
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonturk_83

    kardeş cavabın için öncelikle tsk ederim.bulduğun topic tabiki bir çok şeyi açıklıyor.fakat resimdeki şu gorduğun şeyi pek anlayamadım.burda kameraya adaptorden güç vereceğimiz kablo karttan kameraya doğru giden veri kablosuna sanki monte adiliyomuş gibi gostermiş.benim burda merak ettiğim güç kablosu kameraya doğru ayrı bir bağlantı ilemi gidiyor.yoksa veri kablosunda bir yere montajmı var.bu adaptor kablolarıda kısa olunca insan sormadan edemiyo.birde şu konnektorun takılışında kırmıızı siyah kablo olayını anlmadım.bu güç kabloları değilmi .veri kablosunda işine.birde kamera izlme programı demişsin.bu izlem programı driver cd de yokmudur.ayrıyettemi temin edicez.tekrar tsk ederim..https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/679562/D147D503907B4304A6742CD1762712C5.jpg


    kamera ile pcı video capture arasında bns denilen anten kablosuna benzeyen kablolar kullanılır. programa gelince video capture card satın aldığında genellikle için basit bi yazılım geliyor ama yinede video capture programı diye aratırsan kolaylıkla bulabileceğin yazılımlardır.




  • güç kablosu ayrı görüntüyü taşıyan kaoksiyonel kablo ayrıdır bunları ister ayrı ayrı kroşe ile çakaersin istersende birine dolayıp çekersin, birleşik olanlarıda varmı bilmiyorum belki vardır...

    Sonuçta yapman gereken kamerları yerlerine koymak kabloları çekip güç olanı adapötre video olanı kartın girişlerine bağlamak, kartı pci slota taktıktan sonra tabiki, driver zaten kart alınca verilir aynı zamanda içinde de oynatıcı programı olur, kart markasına göre aratırsan türkçe olmasa bile ingilizce kuruılum ve ayar dökümanıda bulursun resimli olduğundan çözersin...
  • cok tsk ederim arkdaşlar anlatımınızı konuyu gerektiği kadar aydınlattığını düşünüyorum.zaten gerisi benim eklediğim topic tede var.faydalı bir topic olduğunu düşünüyorum bu makelenin.
    nedense bu güvenlik kameraları hakkında etraf ta bir anlatım neredeyse hiç yoktu. bunun çok iyi olduğu düşüncesindeyim.tekrar tsk ederim
  • kamera izleme yazılımları hakkında da bilgi verilirse çok iyi olur,
    2 veya daha fazla kamera bağladığımızda ayrı ayrı kayıt yapabilen ve belli bir süre sonra hdd de yer kaplamaması için geçmişten başlayarak otomatik olarak kayıtları silen böyle kullanışlı bir yazılım bilen var mı acaba?




  • zaten aldığın dvr kartın mutlaka yazılım cd si mevcut olur ama yoksa ona uymlu bir program arayıp deneme yöntemiyle bulman lazım programlar farklılık gösterebiliyor fakat normal bir dvr kartta istediğin özellikler mevcut hemen hemen hespi geriye dönük kayıt silme işlemini yapıyor
  • selam bana acil yardım gerekli.Beni KIRKLARELİ/Babaeski lisesinde öğrenciyim müdür bana görev verdi.Okula kamera takıldı okulun sitesinden nasıl yayın yapılabilir.
  • http://www.guvenkamera.com/ buradan baka bılırsın arkadasım tesekkur ettım
  • Selam arkadaşlar,

    Bende dealextreme den 4 kamera ve bir tane DVR getirttim ve kurdum oldukça ucuza maloldu. 4 kamera şu an sorunsuz çalışıyor. Ancak, gürüntüleri internetten izlemekiçin port da açtım ama internet bağlantısını bir türlü yapamadım bu konuda yardımcı olabilecek kaynak varmıdır?
  • aynı bu şekil bağladım ama dvr'da no signal yazıyor hala çıkamadım işin içinden yardımcı olabilicek varsa çok svinirim..
  • herkese merahaba,
    doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum ama desteğinize ihtiyacım var.
    Şirkette güvenlik kameraları var ve bu güvenlik kameraları kayıt cihazına bağlı.
    Biz bu görüntüleri evden veya farklı bi yerden seyretmek istiyoruz.

    Araştırdıgıma göre ilk olarak statik ip almam gerekiyor sonra NAT ile yönlendirme yapmam gerekiyormuş.
    Bu süreci ben pek iyi anlamadım.
    1. si Aldıgım statik ip'yi nereye yazacağım.
    2. si NAT yönlendirmesini yaptım diyelim sonraki işlemim ne olacak.

    Yardımlarınız içi şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar tekrar ben :)

    Sistemi anladım ama çözemediğim bi konu kaldı.

    DVR kayıt cihazına etnernet kablosu ile bağladım. 192.168.2.49 lu bi ip aldı. Bu ip'yi modem üzerinden yönlendirme yaptım. Localde bilgisayar üzerinden görüntü alabiliyorum ama evden girmek istediğim zaman user nama password kısmı geliyor user name ile passwordu giriyorum sonra Cann't find the device (Aygıt bulunamıyor) diye bi yazı çıkıyor. Nerede hata yaptım anlamıyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cartok

    Selam arkadaşlar,

    Bende dealextreme den 4 kamera ve bir tane DVR getirttim ve kurdum oldukça ucuza maloldu. 4 kamera şu an sorunsuz çalışıyor. Ancak, gürüntüleri internetten izlemekiçin port da açtım ama internet bağlantısını bir türlü yapamadım bu konuda yardımcı olabilecek kaynak varmıdır?


    Bunun için sabit ip alman gerek..DVR cihazının sabit ip desteği olabilir bir bakıver eğer network girişi varsa ağ ayarları vardır muhtemelen DHCP yi değil sabit ip seçmen gerekli.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.