Şimdi Ara

TRAFİK CEZASINA İTİRAZ EDİPTE DAVAYI KAZANAN VAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
6
Favori
103.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TRAFİK CEZASINA İTİRAZ EDİPTE DAVAYI KAZANAN VAR MI?

    bunu merak ediyorum...
    az önce postacı 17 eylül tarihli bir ceza getirdi...

    ceza maddesi 47/1-b: Işıklı trafik işaretlerinden kırmızı renkli olanına ve sesli işaretlere uymamak. ceza tutarı:128 tl

    fotoğraf yok, sadece plakam yazıyor...
    ihall yapmış olamam ... itiraz edeceğim, sanırım...



  • iptal edilebiliyormuş...

    ''T.C.
    İSTANBUL
    3.SULH CEZA MAHKEMESİ DEĞİŞİK İŞ KARARI

    DEĞİŞİK İŞ NO : 2006/129
    KARAR NO : 2006/129

    HAKİM :CAVİT MARANCI-23890
    KATİP :NESRİN AKDEMİR-99666


    İTİRAZ EDEN :SARAÇ YAPI ÜRÜNLERİ VE İŞ GÜVENLİĞİ MALZ.SAN.TİC.
    LTD.ŞTİ.
    VEKİLLERİ :AV.SUAT ERGİN-AV.BEYZA ELVER: Hasat sokak no.39/C
    Şişli/İst.

    İTİRAZ KONUSU: Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü (A) Bölgesi Trafik Ekipler Amirliği’nin 12/10/2004 tarih DN 389611 sayılı ve 27/08/2004 tarih ve DK 066269 sayılı trafik ceza tutanakları hakkında

    İTİRAZA KONU TEBLİGATA BAŞLANDIĞI TARİHİ : Belli değil

    İTİRAZA KONU PARA CEZASI TEBLİGATININ DÜZENLENDİĞİ TARİH : 09/02/2006

    İTİRAZA KONU KARARIN TEBLİĞ EDİLDİĞİ TARİH :16/02/2006

    İTİRAZ TARİHİ : 22/02/2006

    İtiraz eden SARAÇ YAPI ÜRÜNLERİ VE İŞ GÜVENLİĞİ MALZ.SAN.TİC.LTD.ŞTİ ‘nın itiraza konu edilen Trafik görevlilerince düzenlenmiş tutanakla 2918 SY nın 61. maddesine muhalefet suçundan 2918 SY nın 116 maddesi gereğince gıyabında düzenlenmiş olan idari para cezasına süresi içerisinde itiraz ettiği anlaşılmış olmakla, itiraz dilekçesi ve ekli dosyadaki belgeler incelendi.

    GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:

    İncelenen evrak kapsamına göre; itiraza konu edilen ve itiraz edenin gıyabında düzenlenen tutanağın tescil plakasına göre düzenlendiği, tescil plakasına göre düzenlenecek tutanaklar için TRAFİK PARA CEZALARININ TAHSİLİNDE VE TAKİBİNDE UYGULANACAK ESAS VE USULLER İLE KULLANILACAK BELGELER HAKKINDA YÖNETMELİK' in ilgili hükümleri uyarınca 10/a-b maddeleri gereğince tebligat işlemine 7 iş günü içinde başlanması gerekeceği belirtilmiş olup;

    İncelenen belgelerde tebligatın hangi tarihte başlatıldığına dair açıklık olmadığı, ancak itiraza konu trafik cezasının düzenlendiği tarih ile para cezası tebligatının düzenlendiği tarih arasında 7 günlük sürenin çoktan gecirilmiş olduğu anlaşılmış olup;

    Bu Yönetmeliğe aykırı olduğu tespit edilen tebligatın aradan geçen süre içersinde varsa itiraz edenin haklılık gerekçelerini ortadan kaldıracak sürede yapıldığı nazara alınarak;

    İtirazın KABULÜNE Ve Trafik Ceza Tutanağında yazılı para cezasının İPTALİNE,

    Kararın taraflara tebliğine,

    Dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda kesin olarak verilen açıkça okunup anlatıldı.22.05.2006

    Katip-99666 Hakim-23890




  • vay be demekki bu davaları açıp da kazanan da varmış helal olsun ama çok uğraştırırlar gibime geliyor bu mahkeme işi vs uzun süreçler. eğer meblağ az ise hiç uğraşmaya gerenk yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 5 Şubat 2010; 12:44:44 >
  • uzun sürsün...
    nasıl olsa sonunda iptal edilecek...

    ekleme:meblağ 128 tl , ama uğraşmaya değer... o kadar verginin yanında bir de bu cezalar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 5 Şubat 2010; 12:46:37 >
  • 3 tane ceza makbuzu geldi bende itiraz ettim sonuç bekliyorum ama tanıdıklar birşey çıkmayacağını söylüyorlar :)
  • TANIDIKLAR?

    yukarda emsal dava var...
  • şimdi bir sorum olacak

    "10/a-b maddeleri gereğince tebligat işlemine 7 iş günü içinde başlanması gerekeceği belirtilmiş olup;

    İncelenen belgelerde tebligatın hangi tarihte başlatıldığına dair açıklık olmadığı, ancak itiraza konu trafik cezasının düzenlendiği tarih ile para cezası tebligatının düzenlendiği tarih arasında 7 günlük sürenin çoktan gecirilmiş olduğu anlaşılmış olup;"

    yazan kısımdan anladığım ceza kesiminden sonra teblige başlama arasında geçen süre 7 günü aşmayacak, bize ceza tebliğ edilmesine kadar olan süreden bahsetimiyor değilmi?

    yani örnek olarak verirsek..01.01.2010 tarihinde kesilen ceza teblig için postaya en geç 08.01.2010 da verilmeli, yoksa cezanın bize tebliğ edildiği tarihin önemi yok..doğrumuyum?




  • 2004’te yasak olmayan yere park ettiği otomobiline ceza kesilen İbrahim Labernas, 5 yıllık mücadele sonunda işlemin haksızlığını kanıtlayıp cezayı kesen polisi hapse mahkûm ettirdi.
    Eyüp İskele Caddesi ’nde 2004 yılında parkettiği aracı, polis tarafından ceza kesilerek otoparka çekilen eski gazeteci İbrahim Labernas, 5 yıllık zorlu hukuk mücadelesiyle kesilen cezanın haksız olduğunu kanıtladı. Açılan davaya bakan mahkeme heyeti, cezayı kesen polisi “göre-vi kötüye kullanmak” suçundan 10 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme, iyi hal nedeniyle hükmün açıklanmasını erteleyince polis memuru cezaevine girmekten kurtuldu.

    İbrahim Labernas ’ın 5 yıllık hak arama süreci otomobilini park ettiği Eyüp’te bulamamasıyla başladı. Park cezası kesilen aracının bir otoparka çekildiğini öğrenen Labernas, çekme işlemi sırasında aracına hasar verildiğini de tespit etti. Karakola giderek tespit tutanağı istedi. Ancak iddiasına göre, polisler tutanak hazırlamadı.


    Labernas, “Bilgi Edinme Yasası” çerçevesinde aracını çektiği yerde park yasağı olmadğını öğrendi ve Eyüp Savcılığı’na giderek şikâyette bulundu. Bunun üzerine Eyüp Karakolu’nda tespit zaptı tutuldu. Ancak şüpheli polislerin ifadesi alınamadı. Labernas, 6 ay geçince tekrar savcılığa dilekçe vererek ifadeleri aldırabildi.

    5 yıl sonra gelen ceza
    Hukuki süreç İstanbul Valiliği’nin polis hakkında soruşturma izni vermemesi üzerine yine tıkandı. Labernas, Valiliğin kararına İdare Mahkemesi’ne başvurarak itiraz etti. İdare Mahkemesi, Valiliğin kararını bozdu ve polis hakkında dava açılmasına karar verdi.
    Eyüp 3. Asliye Ceza Mahkemesi, olaydan 5 yıl sonra davayı karara bağladı. Mahkeme hâkimi, mağdur İbrahim Labernas’ın Eyüp İskele Caddesi’nde bulunan cebe aracını nizami olarak park ettiği halde, burada park yasağı olmamasına rağmen trafik polisi sanığın talimatıyla aracının çekiciye yüklenip otoparka götürüldüğünü, bu sırada araca hasar verildiğinin tüm dosya kapsamından anlaşıldığını belirtti.

    Sanığa, “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl hapis cezası veren hâkim, sabıkasız oluşu nedeniyle cezayı 10 aya indirdi. Polis memurunun duruşmalardaki iyi halini göz önüne alan mahkeme hâkimi, “Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” karar verdi. Karar çerçevesinde polis in 5 yıl denetime tabi tutulacağını belirten hâkim, bu süre içinde yeni suç işlendiği takdirde hükmün açıklanacağını bildirdi.

    Vatandaş hakkını arasın
    Vatandaşları haklarını aramaları konusunda uyaran İbrahim Labernas, “Sonuç aldım ve haklı çıktım. Şimdi de tazminat davası açacağım. İl ve ilçe trafik komisyonlarının aldığı kararlar çerçevesinde park yasağı konuyor. Ben Vatan Caddesi’nde oturuyorum. Evimin girişi olan sokakta tarafik yasağı olmadığı halde ceza kestiler. İptal ettirdim. Karar alınmadan rastgele ceza kesiliyor” dedi.

    milliyet




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alikum

    şimdi bir sorum olacak

    "10/a-b maddeleri gereğince tebligat işlemine 7 iş günü içinde başlanması gerekeceği belirtilmiş olup;

    İncelenen belgelerde tebligatın hangi tarihte başlatıldığına dair açıklık olmadığı, ancak itiraza konu trafik cezasının düzenlendiği tarih ile para cezası tebligatının düzenlendiği tarih arasında 7 günlük sürenin çoktan gecirilmiş olduğu anlaşılmış olup;"

    yazan kısımdan anladığım ceza kesiminden sonra teblige başlama arasında geçen süre 7 günü aşmayacak, bize ceza tebliğ edilmesine kadar olan süreden bahsetimiyor değilmi?

    yani örnek olarak verirsek..01.01.2010 tarihinde kesilen ceza teblig için postaya en geç 08.01.2010 da verilmeli, yoksa cezanın bize tebliğ edildiği tarihin önemi yok..doğrumuyum?

    DOĞRUSUNUZ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soldier_of_fortune

    TANIDIKLAR?

    yukarda emsal dava var...



    itiraz etme sürem 7 günü geçtiyse ?
  • itiraz süresi geçerse tabiki yapacak tek şey cezayı ödemek... adı üstünde itiraz süresi...
  • Bigün şehir içinde 93 ile radara girdim, Polis yağlama yıkama çekmeme rağmen 216 Milyon ceza kesti (Sene 2006, o zaman Yeni Lira çıkmamıştı) Abim yanımdaydı ve polisin tavırlarına kıl olduğu için ceza makbuzunu düzenlerken dönüp bana ; 'Bırak koçum ben o cezayı sildiririm istediği kadar yazsın' dedi. Hakkaten de trafikte bi tanıdığı varmış naaptı ne etti ayarladı, Ceza yalan oldu..

    Aynı araç, apartmanın önünde tek kişilik park yerinde yatarken (Trafiğin bol olduğu bi cadde üzerinde) -ki kocaman puntolarla 'Araç Park Yeri' yazmasına rağmen yolunu şaşırmış bir Trafik Polisinin park cezasına maruz kaldı, Üstelik cezayı gece 24:00'dan sonra yazmış : )

    Ve biz buna itiraz etsek de ödemekten kurtulamadık. Ne acı bir durum değil mi




  • park halindeki motorsiklete oturan yakınıma sen ehliyetsiz motor kullanıyosun diyerek 500 tl civarında ceza kesildi.
    biz her nekadar kullanmıyoruz, bakın anahtarı bile yok desekte p..t trafik polisi cezayı kesti.
    ama bizde mahkemeye verdik, hakime hanım bizi haklı buldu ve ceza iptal oldu.
  • 128 liranın neresi az.Neredeyse 1 depo yakıt parası.Ortada suç yokken niye verilsinki bu para?Zaten millet nasılsa uğraşmaz diye yazıyorlar bu cezaları.Herkes dava masraflarıyla beraber cezaları karşı tarafa kitlese bak bakalım böyle yalan yanlış ceza yazabiliyorlar mu?
  • itiraz süresi 15 gündür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    128 liranın neresi az.Neredeyse 1 depo yakıt parası.Ortada suç yokken niye verilsinki bu para?Zaten millet nasılsa uğraşmaz diye yazıyorlar bu cezaları.Herkes dava masraflarıyla beraber cezaları karşı tarafa kitlese bak bakalım böyle yalan yanlış ceza yazabiliyorlar mu?



    dava masrafı 8 tl... yani sulh ceza mahkemesi başvuru harcı...

    kesin başvuruyorum, dilekçem hazır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 7 Şubat 2010; 2:19:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus

    128 liranın neresi az.Neredeyse 1 depo yakıt parası.Ortada suç yokken niye verilsinki bu para?Zaten millet nasılsa uğraşmaz diye yazıyorlar bu cezaları.Herkes dava masraflarıyla beraber cezaları karşı tarafa kitlese bak bakalım böyle yalan yanlış ceza yazabiliyorlar mu?

    Aynen öyle uğraşabilecek olanların sürekli üzerinde durması gereken bir konu toplu itirazlar daha etkili oluyor uzun sürse de kazanılıyor bu davalar.Bu yıl artarsa bu cezalar(ticari aracıma bekleme cezaları) bir avukat tutup itiraz etmeyi düşünüyorum bende toplu halde...
  • Beyoğlunda park cezası kesip eve tebliğ etmişler bende tebliğ aldıktan sonra itiraz ettim beyoğlu 2. sulh ceza mahkemesine 6 -7 ay sonra sonuç olumluydu ceza iptal oldu

    Bu da bana tebliğ edilen sonuç

     TRAFİK CEZASINA İTİRAZ EDİPTE DAVAYI KAZANAN VAR MI?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tourneo

    Beyoğlunda park cezası kesip eve tebliğ etmişler bende tebliğ aldıktan sonra itiraz ettim beyoğlu 2. sulh ceza mahkemesine 6 -7 ay sonra sonuç olumluydu ceza iptal oldu

    Bu da bana tebliğ edilen sonuç

     TRAFİK CEZASINA İTİRAZ EDİPTE DAVAYI KAZANAN VAR MI?

    Bu sonuca bakılırsa bütün arkadan yazılan cezaların iptali gerekmektedir...
    Süper ya resmen soyuluyoruz..




  • gerçekdende yaşanan bu olaylara bakılırsa insanları ayakda uyutuyolar demekki
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.