Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.938
Cevap
125
Favori
2.789.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suadiye yakıtta bir düşüş oldu mu?
  • Yarın belli olacak dostum 2 gündür binemiyorum,haber veririm

    ama şu sağdaki resimleri nası koyduğunuzu sölemediniz hala



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suadiye -- 1 Mart 2006; 16:55:47 >
  • suadiye, soldaki surat ifadelerinden birine basarsan yazı yazdığın yerde anlamsız karakterler gözüküyor, o smile işte sen yazını yazıp tamam dediğinde onlar gülen yada ağlayan ifade olarak ne seçtiysen çıkcak yazarken code olarak gözüküyor.
  • yaw bu arada hyundai getz hakkında topic ama topici açınca

    topicin adı

    Cevap: Grande punto indirimi

    oluyor.

    neden böyle oluyo acaba problemmi var
  • jack o başlık nerdeyse hergün değişyiro bir gün yakıt oluyor kafasına göre takılıyor forum :)
    ben birşey sorucam arkadaşlar. bu silecekler işkence çekiyormuş gibi sesler çıkartıyor bu sorunla karşılaşan oldu mu? garantiden mi değişyiro silecek lastikleri yoksa servis elimizden mi öpüyor? birde kendim alıp takabilirmiyim bunları?
  • arkadaşlar bu getz in iç mekanında kullanılan plastik konusunda bir kaç yerde eleştiriler okumuştum..doğru mu?kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim
  • türbülans, fiyatına göre yeterli bir kalitesi var. Bence.




    vasago, bende de oluyordu servise gittim ayarladılar düzeldi, çıt çıkarmıyor artık servise ayak üstü 2 dakka uğramanı tavsiye ederim, yada bilen biri de yapabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    jack o başlık nerdeyse hergün değişyiro bir gün yakıt oluyor kafasına göre takılıyor forum :)
    ben birşey sorucam arkadaşlar. bu silecekler işkence çekiyormuş gibi sesler çıkartıyor bu sorunla karşılaşan oldu mu? garantiden mi değişyiro silecek lastikleri yoksa servis elimizden mi öpüyor? birde kendim alıp takabilirmiyim bunları?



    benimkileri 5 defa değiştirttim hepsi garantiden

    öyle aşınan parça felan diye sacvunmaya geçerlerse 6 ayda silecekmi aşınır diye üstelersen değiştiriyorlar

    bide değiştirirken şeye dikkat et benim önceki 4 seferde hep açıkta getiriyorlardı sileceği ama en sonki seferde zannedersem parasıyla değiştirteceğimi sanıp kutulu getirmişlerdi ve ben garantiye çevirtince bozuldular

    ama öncekilerde 3 gün sonra ses yapmaya başlıyodu ama bu kutulu olanlar 3 ay olmasına ve o kadar yağmur görmesine rağmen hala tık yok canavar gibi temizliyo

    acaba hyundai garantiye başka paralıya başka parçamı kullanıyo diye düşünmeye başladım




  • plastik parçaları (göğüslük vs.)tırtıklı yüzey olduğu için çok kolay çiziliyor. benim torpido kapağı çizildi epey derin. sipariş vermilerdi dün gelmiş değiştirttim 80 YTL verdim. haberiniz olsun parçalar çok pahalı. örnek yuvarlak küllük bile 35 ytl. sol ön çamurluğada hafif dokunmuşlardı onuda düzelttiler. toplam 100 ytl bayıldık dün.



    quote:

    Orjinalden alıntı: türbülans

    arkadaşlar bu getz in iç mekanında kullanılan plastik konusunda bir kaç yerde eleştiriler okumuştum..doğru mu?kullanan arkadaşlar yazarsa sevinirim
  • sol arka kapının, zemininde (kapının altının değdiği yerlerde) bazı yağmurlu günlerde su birikintisi görüyorum. Böyle bir deneyimi olan var mı?

    Ayrıca klimayı birkaç kez denedim. Bana soğutmuyor gibi geldi.
    Getz'in kliması mı zayıf, durum bana mı özel?
  • vallahi kardeş ben garantiden hem önleri hem arkayı değiştirttim
    ses yapma şikayeti üzerine değiştirdiler




    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    jack o başlık nerdeyse hergün değişyiro bir gün yakıt oluyor kafasına göre takılıyor forum :)
    ben birşey sorucam arkadaşlar. bu silecekler işkence çekiyormuş gibi sesler çıkartıyor bu sorunla karşılaşan oldu mu? garantiden mi değişyiro silecek lastikleri yoksa servis elimizden mi öpüyor? birde kendim alıp takabilirmiyim bunları?
  • Selamlar,

    -3 gün önce Maslak'tan Getz 1.5 CRDI, HY KLM aldım.
    -pazarlıkla 22.200 YTL anahtar teslimi (MTV'yi de onlar verdi)
    -ayrıca alarm (cenmax) ve ön sis farlarını taktırdım.
    -eski arabamın kaskosunu 135 YTL fark vererek yenisine aktardım.



    ilk 3 günlük kullanımdan son derece memnun kaldım. izlenimlerim:

    1-depoyu fulleyip (bp'den) bilgi ekranını sıfırladım. Şimdiye kadar 150 kilometre yaptım (şehir içi) ve yol bilgi göstergesi 5.4 litre/100km gösteriyor. yakıt ibresi daha F harfinin üstüne bile gelmedi.

    2- düşük devirde sürmeye hala alışamadım. ama 2000-2100 devirde 90-100 le giderken daha fazla gaza basmanının da hiç bir anlamı yok.

    3- yokuşları çok güzel tırmanıyor. hatta hızlanıyor. yokuşta bayılan ve mecburen vites küçülttüren benzinli arabalardan sonra zevk verici. dizel motorun performansı beni çok şaşırtıyor.

    4-mp3 çalması harükülade. evde çeşitli temalarda (yabancı, yerli, klasik vs) 6 CD hazırladım ve yolda dinliyorum.

    5- küçük bir arabanın 1200 kg civarında olması şaşırtıcı. bana yere sağlam basıyor izlenimi verdi.

    6- lastik seslerini biraz içeri alıyor. motor sesi çok az geliyor, hatta sessiz bile diyebilirim. duyduğum kadarıyla dizel motor sesini sevmeye başladım. çok fazla motor sesi gelmediği için vitesi devir saatine bakarak değiştiriyorum. ya da kulaklarımı yıkatsam daha iyi olucak

    7- ön cam silecekleri çok başarılı görülüyor. çeşitli markalarda epey silecek derdi çekmiş biri olarak tatmin edici.

    8- direksiyon süper hafif. parmak ucuyla çevir.

    9- debriyaj kavraması da çok başarılı. dik yokuşlarda bile kalkarken debriyajla aracı kaydırmadan tutup kalkış yapabiliyorum. motor boğulmuyor, teklemiyor.

    10- vites değişimleri süper. tık tık yağ gibi kayarak istenilen vitese takılıyor. ne geri ne ileri viteslerde hiç bir sürtme zorlama olmuyor. önceki aracımda özellikle sabahları vites dğiştirmek felaketti. takmaya çalışırsın takılmaz, gacurt gucurt sesler gelir, kanırtarak, zorlayarak felan. Getz bu konuda da beni fazlasıyla memnun etti.

    11-Dışarıdan göründüğünden farklı olarak iç mekanı geniş ve ferah. dışarıdan görünüşü sevimli bir araç.

    12- yan aynalar kocaman. arka tarafı yayla gibi gösteriyor. sürüş güvenliği için önemli.

    13- radyo/Cd yeri çok iyi. düğmelere erişim ve kullanım çok rahat ve pratik.

    14- hava yastığı, immobilizer, klima, merkezi kilit, 4 cam elektrik sürücü kontrollü, dış aynalar ısıtmalı ve içeriden elektrik kontrollü, cd-mp3 çalar, 4 hoparlör, arka spoiler, yol bilgisayarı, sürücü kol dayama kolu , arka sis lambası, plastik paspaslar, çocuk kilidi ...

    bu fiyata bu donanımın, hem de DİZEL olarak satılması gerçekten çok iyi.
    belki aynı sınıftaki diğer marka ve araçlar ile mukayesesi tartışabilir ama bu donanım ve yakıt performansını 22.200 YTL ye almak inanılmaz.

    hoşuma gitmeyen 3 nokta:
    1-bagaj kapısı içeriden açılamıyor (depo kapağı açılabiliyor). sık sık bagaja eşya koyup çıkaran biri olarak anahtarla bagaj açıp kapamak zor geliyor. acaba içeriden açma kolu taktırılabiliyor mu?
    2-bagaj küçük.
    3-küllük yeri. ya da en iyisi ben sigarayı bırakayım. :)

    iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. artık benimde bir dizel getz'im var :)
    herkese iyi sürüşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 2 Mart 2006; 15:45:44 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: belirsizlik

    sol arka kapının, zemininde (kapının altının değdiği yerlerde) bazı yağmurlu günlerde su birikintisi görüyorum. Böyle bir deneyimi olan var mı?

    Ayrıca klimayı birkaç kez denedim. Bana soğutmuyor gibi geldi.
    Getz'in kliması mı zayıf, durum bana mı özel?




    kapı ile kotuk arasındaki plastik bölgedemi gördün

    bende öyle gördüm sandım ama servistede baktılar almadı içeri

    sonraki yağmurlardada almadı hiç dikkat ettim o kadar

    ama arka döşemeleri söktüğümde baktım arka iki hoparlörlerim su içinde kalmış ıslanmı hep hep

    sonrada camları açık unuttuğuma kanaat getirdim çünkü o günden sonra o kadar dikkat etmeme rağmen arabanın içinde hiç su görmedim o kadar kar yağmur üzerinden geçmesine rağmen

    belki sende açık unutmuşsundur camı




  • Arkadaşlar aracın vites topuzunun üstündeki süsleme kopmuştu , gittik garanti kapsamında değiştirdik. 70 milyon topuz 30 milyon işçilik 100 milyon tutmuş ama tabiki garantiden yapıldığı için bişey ödemedik. Aracı çok sıkı kullanıyorum bu aralar 3 kere arkayı sağlam bıraktırdım ama toparlayabildik .. Bu araçla artizlik yapılmamasını öneririm.. Bu arada serviste yeni kasa getzi test ettim. Kardeşim o ne motor öyle ses yok. ,indim benim getze bindim bu ne len dedim.. Bizim motor gerçekten traktörmüş :)))) Yeni motor benzinli akdar titreşimsiz ve sessiz. helal olsun vgt ye ..

    Araç 9000 km de , yakıt tüketimi şehir içinde ortalama 6.5 litre .. bir depo ile 650 -700 km arası yol yapabiliyorum. Şu ana kadar olan izlenimlerimi aktarayım .. Aracı 8 aydır kullanıyorum. Belki yararlı olur..

    1- Öncelikle yakıt tüketimi başlarda yani ilk 2000 km civarında 7.5 - 8.0 lt ydi , yol bilgisayarı ise 8 -9 u gösteriyordu . şimdi yol bilgisayarı 6.0 - 7.5 arası gösteriyor , ortalama şehir içi tüketimim ise 6.5 lt. Kısaca biraz sabrederseniz yakıt tüketimi düşecek.


    2 - Araçta 2 sorun yaşadım şu ana kadar , ilki vites topuzunun başındaki metalik süsün kopması , garantiden değiştirdiler..

    İkincisi ise ABS uyarı ışığının sürüş esnasında yanması ve ara ara sönmesiydi , hata kodu varmış , kod silindi sorun kalmadı .

    3 - Aracı ilk alanlar lastik basınçlarını kontyrol etsinler 40 -50 arası bir değerde teslim ediliyor oysa normali 32 ... Bu yüzden aracın süspansiyonu sert gibi geliyor ve yoldaki yamalarda araç bir o yana bir bu yana kendini atıyor. Bu araçtan değil ileri zekalı hyundai elemanlarının umursamamazlığından .. Lastik basınçlarını kontrol etmeden veriyorlar..

    4 - Aracın motor gürültüsü ve titreşimi haricinde eleştirilecek hiç bir yanı yok . Ferah kullanımı rahat ve güvenli... Kronik bir sorunu olmayan bir araç.. İlk getzlerde arka kampanadan ses gelsede tekerlek poryası değiştirilerek o sorun çözülüyor. Bizim 2005 ve sonrası getzlerde ise böyle bir sorun zaten yok.

    5 - aracın kliması ve kaloriferi geç ısıtıp geç soğutabilir. Burda geçliğin nedeni aracın ısınmamış olması. Yoksa getzin kaloriferide klimasıda ii soğutup , ısıtıyor.

    6 - Aracın mp3 cd çaları ve ses kalitesi çok ii , gerçekten bu sınıftaki en iyisi ... İnanmayan 6 hop. bir getze binsin ,,, bi açalım 25 e sesi :))) hem temiz geliyor ses hemde bası tizi hissettiriyor.

    7- unutmadan arka cam sileceğinede uyuz oluyorum , cart curt ses çıkarıyor ):))) onuda servise bi şeyettirmem lazım. ama ön silecekler çok ii...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi düttürüleyla -- 2 Mart 2006; 17:08:08 >




  • ihg70
    hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullanırsın inşallah. benim arabam da 8 günlük dizel hy klm modeli. araç hakkında olumlu olarak söylediklerinin hepsine katılıyorum. bagaj olayını başta ben de çok düşünmüştüm küçük diye, sonra corsanın, fiestanın ve özellikle de kia picantonun bagajını görünce bu bana yeter dedim. yetmediği yerde yatırırsın arka koltukları benim gibi...

    benim arabada alarm yok, anahtarla arabanın kapısını açtığım zaman bagaj da zaten açılmış oluyor. o yüzden ayrıca anahtarla bagajı açma gereği duymadım hiç.

    şirkette çalışan bir arkadaşa sıfır fiesta vermişler benzinli. arkadaş getzin içini görünce şoke oldu. fiestanın kapıları içerden kilitlenemiyormuş. kol dayama yokmuş, mp3 çalar zaten hak getire. bir de şehir içinde 125bin lira yaktığımı duyunca kafayı yedi.

    bence o paraya alabileceğin en iyi arabayı almışsın. tekrardan hayırlı olsun...




  • fiestanın kapılar içerden kilitlenmesi lazım

    ama onlarda ayrı düğme yok kilitleme için

    açma kolunu içeri doğru bastırırsa kilitler

    fusionda öyle ondada öyledir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ihg70

    Selamlar,

    -3 gün önce Maslak'tan Getz 1.5 CRDI, HY KLM aldım.
    -pazarlıkla 22.200 YTL anahtar teslimi (MTV'yi de onlar verdi)
    -ayrıca alarm (cenmax) ve ön sis farlarını taktırdım.
    -eski arabamın kaskosunu 135 YTL fark vererek yenisine aktardım.



    ilk 3 günlük kullanımdan son derece memnun kaldım. izlenimlerim:

    1-depoyu fulleyip (bp'den) bilgi ekranını sıfırladım. Şimdiye kadar 150 kilometre yaptım (şehir içi) ve yol bilgi göstergesi 5.4 litre/100km gösteriyor. yakıt ibresi daha F harfinin üstüne bile gelmedi.

    2- düşük devirde sürmeye hala alışamadım. ama 2000-2100 devirde 90-100 le giderken daha fazla gaza basmanının da hiç bir anlamı yok.

    3- yokuşları çok güzel tırmanıyor. hatta hızlanıyor. yokuşta bayılan ve mecburen vites küçülttüren benzinli arabalardan sonra zevk verici. dizel motorun performansı beni çok şaşırtıyor.

    4-mp3 çalması harükülade. evde çeşitli temalarda (yabancı, yerli, klasik vs) 6 CD hazırladım ve yolda dinliyorum.

    5- küçük bir arabanın 1200 kg civarında olması şaşırtıcı. bana yere sağlam basıyor izlenimi verdi.

    6- lastik seslerini biraz içeri alıyor. motor sesi çok az geliyor, hatta sessiz bile diyebilirim. duyduğum kadarıyla dizel motor sesini sevmeye başladım. çok fazla motor sesi gelmediği için vitesi devir saatine bakarak değiştiriyorum. ya da kulaklarımı yıkatsam daha iyi olucak

    7- ön cam silecekleri çok başarılı görülüyor. çeşitli markalarda epey silecek derdi çekmiş biri olarak tatmin edici.

    8- direksiyon süper hafif. parmak ucuyla çevir.

    9- debriyaj kavraması da çok başarılı. dik yokuşlarda bile kalkarken debriyajla aracı kaydırmadan tutup kalkış yapabiliyorum. motor boğulmuyor, teklemiyor.

    10- vites değişimleri süper. tık tık yağ gibi kayarak istenilen vitese takılıyor. ne geri ne ileri viteslerde hiç bir sürtme zorlama olmuyor. önceki aracımda özellikle sabahları vites dğiştirmek felaketti. takmaya çalışırsın takılmaz, gacurt gucurt sesler gelir, kanırtarak, zorlayarak felan. Getz bu konuda da beni fazlasıyla memnun etti.

    11-Dışarıdan göründüğünden farklı olarak iç mekanı geniş ve ferah. dışarıdan görünüşü sevimli bir araç.

    12- yan aynalar kocaman. arka tarafı yayla gibi gösteriyor. sürüş güvenliği için önemli.

    13- radyo/Cd yeri çok iyi. düğmelere erişim ve kullanım çok rahat ve pratik.

    14- hava yastığı, immobilizer, klima, merkezi kilit, 4 cam elektrik sürücü kontrollü, dış aynalar ısıtmalı ve içeriden elektrik kontrollü, cd-mp3 çalar, 4 hoparlör, arka spoiler, yol bilgisayarı, sürücü kol dayama kolu , arka sis lambası, plastik paspaslar, çocuk kilidi ...

    bu fiyata bu donanımın, hem de DİZEL olarak satılması gerçekten çok iyi.
    belki aynı sınıftaki diğer marka ve araçlar ile mukayesesi tartışabilir ama bu donanım ve yakıt performansını 22.200 YTL ye almak inanılmaz.

    hoşuma gitmeyen 3 nokta:
    1-bagaj kapısı içeriden açılamıyor (depo kapağı açılabiliyor). sık sık bagaja eşya koyup çıkaran biri olarak anahtarla bagaj açıp kapamak zor geliyor. acaba içeriden açma kolu taktırılabiliyor mu?
    2-bagaj küçük.
    3-küllük yeri. ya da en iyisi ben sigarayı bırakayım. :)

    iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum. artık benimde bir dizel getz'im var :)
    herkese iyi sürüşler.



    hayırlı olsun,güle güle kullanın,aracınız82ps'mi yoksa 88ps vgt mi?




  • hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim

    Bu arada bagajı içerden açma düğmesi yok ama sen dışardan geldiğinde alarmı açtığında otomatik kapılarla beraber bagaj da açılmış oluyor, plakanın üst kısmındaki düğmeye basarak rahatlıkla açabilirsin, ama bunun kötü yanı trafikte bagaj da önemli bir eşyan varsa içerden kapını kilitlemeni öneririm, otomatik o da kilitlenir, anahtar kullanmana gerek yok.
  • transitTIR, nikon, roy.

    Teşekkürler. Allah herkese hayırlı ve mutlu günlerde kullanmayı nasip etsin.





    quote:

    Orjinalden alıntı: nikon


    hayırlı olsun,güle güle kullanın,aracınız82ps'mi yoksa 88ps vgt mi?



    88 beygir, VGT, 4 silindir.
  • Benim 3 yıl önce sattığım 2000 model Euro Accord'um vardı. 1.8 motor, 152 beygir. Hala yolda o modellerden görsem ağlayasım gelir. İstemeye istemeye satmak zorunda kalmıştım. O zamandan beri hiç bir araba bana zevk vermedi.

    Getz şimdiki ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılayan en uygun (donanımı, yakıt tasarrufu ve fiyatıyla) bir araç.
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.