Şimdi Ara

İNCE, HAFİF, ŞIK... HEMDE SYMBIAN... NOKIA 6730c İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
20.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NOKİA 6730C (VODAFONE) İNCELEMESİ

    [simage][/simage]

    Merhaba sevgili arkadaşlar. Dün Ankara’daki bir Vodafone bayiinden kampanyalı Nokia 6730c cihazımı aldım. Cihaz ile ilgili incelememi sizlerler ile paylaşmak istiyorum.
    Cihazı almadan önce yaptığım incelemeler doğrultusunda beni cezbeden ilk hususlar cihazın inceliği ve şıklığı oldu. Nokia N79 ile bu cihaz arasında kararsız kalmıştım. Gerçi bütçem 6730 da bile zorlandı ki N79 almam için şartları çok zorlamam gerekiyordu. Ayrıca kampanyanın verdiği şebeke içi konuşma ve 3 aylık 1GB. İnternet aklımı çeldi. Üstelik N79 kalın ve oldukça nazik bir yapıya sahip olduğundan kararımı 6730 da kıldım.
    Cihaz diğer Nokia modellerine göre ince. Ayrıca boyutları gereği ele çok iyi oturuyor. Ürünün Türkeye’de sadece siyah modeli var. Kasanın etrafından geçen krom çerçeve cihaza güzel bir görünüm katıyor. Cihaz zaten 6700 c nin işletim sistemli modeli. Kasa yapıları birbirini çok andırıyor. Fakat Nokia fiyatı makul seviyelerde tutmak için olsa gerek, heryeri plastik yapmış. Telefonda tek metal olan yerler krom kaplı çerçevesi. Bu da telefonu oldukça hafif yapıyor. 83 gr.
    Nokia 6730c model telefon 3G destekli. Öndeki kamerası ile rahatlıkla görüntülü görüşme yapabiliyorsunuz. Ayrıca ön kamerayı fotoğraf çekmek içinde kullanabilirsiniz. 3.2 MP. Kamerası normal bir performans sergiliyor. Autofocus dan yoksun olan kamera, fotoğraf meraklılarını tatmin etmekten uzak. Video performansı iyi düzeyde. Görüntüde kaçırma veya titreme olmuyor.
    Telefonun sesi oldukça iyi çıkıyor. Arka tarafta bulunan 2 adet hoparlör çıkışı var. Buradan oldukça güçlü streo ses alabiliyorsunuz. Konuşma seside oldukça tatminkar. Çoğu zaman görüşmelerinizde kısmak zorunda kalabilirsiniz. Kutudan çıkan kulaklık oldukça vasat düzeyde. Harici bir kulaklık kullanmanızda fayda var. Müzik tutkunları ve radyo severler için mutlaka bir kulaklık dönüştürücü edinmeleri gerekiyor. Telefonda 3.5 mm standart kulaklık çıkışı olmayışı büyük eksiklik. Nokia neden hala 2.5 mm jakta ısrar ediyor anlaşılır gibi değil. Telefonun radyosu mükemmel. RDS yayınlarını alabilen bu radyonun ses çıkış kalitesi de oldukça güzel. Müzik çalar standart Nokia müzik çaları. Gayet güzel iş görüyor. Tek sorun 2.5mm kaliteli kulaklık veya kaliteli bir çevirici bulmak.
    Ekran 2.2 inc, 16 milyon renk destekli, 240x320 pixel standart Nokia ekranı. Ekran boyu 2.4 inc olsaydı mükemmel olacaktı bence. Mevcut ekran bir çok uygulama için yeterli olsada internet ve mesajlaşma programlarında (MSN, Fring gibi...) maalesef yetersiz kalıyor. N79 da bulunan ekran 2.4 inc. Fakat benim tüm işlerimi mevcut ekran rahatlıkla görüyor. Telefonda sörf yapmam zaten. Sadece anlık mesajlaşma yazılımlarından Fring kullanırım. O da sorunsuz çalışıyor bu 2.2 inclik ekranda. Bazı telefonların ekranları, cihazın ön camına oldukça yakın duruyor. Örneğin 6700, N79 gibi.. Buda ekranın daha güzel görünmesini sağlıyor. 6730c de durum farklı. Nokia nın diğer modelleri gibi. Ekran, ön camın bir miktar altında. Ekrana herşey gayet güzel sığıyor. Temalar bence yetersiz gibi.. Alelacele birkaç tema yapıp koymuşlar sanki. Tema efektleri çok güzel. Telefona ayrı bir hava katıyor. Tema sorununu net den indirerek kolaylıkla çözebilirsiniz.
    Teleonla beraber 1GB lık hafıza kartı geliyor. Hafıza kartı önceden takılmış cihaza. İçinde oldukça fazla yer kaplayan harita dosyaları var. Telefonda bulunan dahili GPS sayesinde navigasyon olayınıda aradan çıkarmış bulunuyorsunuz. Telefonu OVİ Suit ile güncellerseniz, gereksiz haritaları silebilirsiniz. Sadece Türkiye haritası ile hafıza kartında kocaman bir açılıyor. Telefon ile gelen USB kablosu sayesinde telefon ile bilgisayar sorunsuzca bilgi alışverişinde bulunuyorlar. Fakat verilen kablonun kısalığı bir komedi. Eğer masaüstü bilgisayarınız varsa ve bilgisayar kasanız masa altında bir yerlerde saklıysa yandınız. Nokia sadece dizüstü bilgisayar kullananları düşünmüş ve kabloyu 10 cm yapmış sanki. Telefon OVİ programı ile anında haberleşiyor ve her türlü işlemi sorunsuzca yapıyor.
    GPS çok başarılı. Uyduları kolaylıkla buluyor. Telefonun sol yanında üstte bulunan bir joker düğme var. Buraya istediğiniz uygulamayı atayabilirsiniz. Nokia oraya fabrikasyon olarak haritaları atamış. Ben değiştirmedim. Bende olsam oraya haritalarıı atardım.
    Telefonun sağ yanından ses tuşları, hafıza kartı girişi ve fotoğraf makinası tuşu bulunuyor. Bunlar kolaylık sağlıyor. Tuşlar sanki gizlenircesine duruyorlar. Kasa rengi ile aynı olan ve sert yapılmış tuşlara alışmanız gerekiyor. Hafıza kartı girişinin de sağ tarafta olması iyi olmuş. Kart çıkarıp takmak için pili çıkarmaya gerek kalmıyor.
    Telefonun yeni nesil 600 Mhz hızında işlmecisi var. Zaten beni de bu cezbetti. N79 da 434 Mhz eski işlemci kullanılıyor. Fakat telefonun dahili hafızası az. 48 MB. Sadece temel bir kaç yazılım çalıştırabilir. Telefonun RAM bilgisine ulaşamadım. Sanıyorum o da 128 MB olsa gerek. Herhangi bir 3D hızlandırıcı falan yok cihazda. Ama yeni nesil işlemci oyunları ve programları uçuruyor. İşlemcini hızını tema efektlerinin hızından da anlayabilirsiniz.
    Telefon genel anlamda sorunsuz çalışıyor. Symbian OS, S60 rel. 3.2 kullanan cihazımız her hangibir update gerektirecek duruma sahip değil. Mesaj yazarken tam Türkçe karakterleri destekliyor. Yani Türkçe mesaj yazarken artık 2 mesaj parası ödemiyorsunuz. Fakat mesaj yazma oldukça yavaşlamaya başlıyor. Yeni Nokia modellerinin tamamında bu sorun var. 5 inci veya 6 ıncı kelimeden sonra mesaj yazma hızınız çok yavaşlıyor. Bunun çözümüde yazma dilini İngilizce yapmak. Yazma dilini İngilizce yaparsanızda Türkçe harflerden vazgeçmek durumunda kalıyorsunuz. İleride çıkacak bir FW ile düzeltilebiliecek bir durum. Ayrıca telefonda sebebini bilmediğim bir kaç hata var. Telefon saati şebeke tarafından güncelleme modunda ayarlı. Bir keç kez saat sapıttı. Öğlen 16 sularında sabah 2 gibi göstermeye başladı ve vakitsiz sabah alarmım çalar oldu. Neden olduğunu bilmiyorum. Sebebini ve çözümünü bulunca yazarım.
    Şarj düşmanı 3G ile piliniz ne kadar dayanır bilmiyorum. Eğer 3G yi kapatır ve telefonu fazla kurcalamzsanız en fazla 3 gün gider düşüncesindeyim. Pen pili 24 saat dolmadan bitirdim. 3g açık ve sürekli kurcalayarak bir günden fazla dayanacak gibiydi fakat ben tekrar şarja taktım. Yani batarya sorunu yok. Cihaz ayrıca USB den de şarş oluyor. Şarj aleti yerine verilen kısacık usb kablosunu yanınızda taşıyabilirsiniz.Telefon kendini normal şarj cihazıyla 1.5 saatde şarj ediyor ve normal kullanımda 3 ila 4 gün size kullanım süresi veriyor. Dediğim gibi sorum 3G de... Sanıyorum bende vazgeçeceğim bu 3G hadisesinden.
    Telefona oldukça güzel temalar yükledim. Ovi hesabımdan dilediğim program ve oyunu telefonuma kurdum. Haritalarımı güncelledim. Telefona müzik arşivimden bir kısmını kopyaladım. Autofocus olmamasında rağmen gündüz güzel resim çeken kamerası ile resimlerimi ve videolarımı çektim.Yani bir kullanıcıyı oldukça rahat tatmin eden bu telefonun en büyük rakibi N79 bence. Kamera takıntısı olanlar fazladan 100 lira daha verip N79 alsındalr. Zerafet ve incelikten hoşlananlar 6730c ye karar verebilirler.
    Telefonun tuş takımı rahat ve sessiz.Tuşlar büyük olduğundan mesaj yazmak oldukça rahat. Kulaklık ve şarj girişi üstte olduğundan (ayrı ayrı tabii) ergonomik bir sorun görünmüyor. Fiyatını tam olarak hakketmesede Vodafonun verdiği kontör ve internet kampanyası ile alınabilir bir cihaz. Şu anda memnunum.
    Cihaz diğer operatörler ile de çalışıyor. Bir arkadaşım cihazı çok beğendi ve onada aldık. Kendisi Tcell li olduğundan telefonun içerisindeki ayarları silip Turkcell ayarlarını el ile girdik. Turkcelin internet sitesinde butelefonun modeli yok. Fakat yeni çıkan herhangi bir Symbian telefonun ayarlarını el ile girerseniz sorunsuzca kullanabilirsiniz. Ben E71 in ayarlarını girdim ve telefon tıkır tıkır Türkcelin internetini çalıştırdı. Sorun yok anlayacağınız.
    Telefonun yazılım içeriğide oldukça güzel. Hertürlü ofis dökümanlarını açabilir ve editleyebilirsiniz. Zip ve Pdf dosyalarını açıp okuyabilirsiniz. Sözlük ve diğer yardımcı programları ile sanki E serisi bir telefon...
    Şimdilik bukadar arkadaşlar.. Soracağınız her soru için buradayım.
    Sevgiyle kalın....






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İLKERİN GÜNLÜĞÜ -- 21 Ocak 2010; 10:21:10 >



  • Dayanamadım ben de aldım bakalım inşallah iyi yapmışızdır
  • Erkeksi bir telefon..
  • Ben bu telefonu netten bakıp almaya gitmiştim uzaktan bi ince uzun tlf gördüm n78 zannettim yaklaştım 6730 muş. Elime aldım oyuncak tlf gibiydi çok hafiftı. Açtık tlfu içinde mp3 yoktu nokianin tlf melodilerini açtık ses hiç yüksek ve iyi değildi. Kamera orta düzeydi. Ama sesini begenmedim 2 hoparlör olmasına rağmen. Belki mp3 daha farklıdır. Daha sonra orda 6700 vardı onu elime aldım tlf u elimealmamla beni çarpmasi bir oldu diğeri daha ağırdı ama ben kaliteyim diye bağırıyordu. Sonrasında 6730 u elime aldım çin mali oyuncak gibi geldi. Hepten hevesim kaçtı vazgeçtim almaktan iyice kararsızlığa düştüm 6700-6730-n79 arasında.
  • 6700 çok güzel bir telefon.. Evet çok kaliteli malzemeden yapıldığı bir gerçek. Fakat bu kaliteli malzeme ister istemez bir ağırlık yaratıyor ki, aslında doğru düzgün hiç bir fonksiyonu olmayan bir cihazın cebinizde yarattığı ağırlıktan bir süre sonra bezmeye başlıyorsunuz. Ayrıca standart olmayan şarj girişi, dışarıya verdiği ses ile de eksi puan topluyor. Üstelik S40 Java platformunda bir cihaz olduğundan ben tercih etmedim.

    N79, Nokia nın isviçre çakısı gibi.. Herşey var cihazda. Fakat ne kadar çok özellik o kadar çok sorun. Forumları incelerseniz eğer Nokianın en çok satan cihazları olan N79 ve 5800 XM iğin yüzlerce sayfalık sorunları olduğunu görürsünüz. Ayrıca da çok kalın geldi cihazın yapısı 6730 dan sonra.

    6730 evet çok hafif.. Plastik yapısıyla oyuncak gibi.. Dışarıya verdiği ses ise çaldığınız parçaya göre değişiyor. Bence ses seviyesi çok güzel. Ne çok fazla, ne de az. En azından streo ses veriyor. Çok kurcalamama ve onlarca uygulama yükleyip kaldırmama rağmen ki bugün 10. gün oldu, hala format atmadım :) Israrla cihaz düzgün çalışmaya devam ediyor. Tek eksiği WiFi...

    5800 XM de bir mühendislik harikası.. Cihazda yok yok. Fakat 2 günde 4 format yedi tarafımdan. Sonuçta 5800 e hiç bir uygulama yüklemeden kullanmaya karar verdim. Fabrikadan çıktığı gibi kullanırsanız pek sorun yaşamazsınız. :)

    Sevgiyle Kalın...
  • Ayrıca Nokia 6730 için sınırsız Navigasyon sunuyor. Kolayca makinaya kurulan bu program mükemmele yakın neredeyse.. Ovi Mapsı telefona kurduktan sonra ilk işim Garmin denilen o ilkel programı kaldırmak oldu.
    3,5 mm bir çevirici ve kaliteli bir kulaklık kullanıyorum. Müzikten ve sesten anlayan biri olarak şunu söylemeliyim ki kulaklık sesi çok iyi. Bu durum N79 da da aynı onu beklirtmeden geçemiyeceğim tabii.. Sonuçta tarafsız olmak lazım. N79 da güzel cihaz. Fakat çok sorunu var.
  • bakalım tıpı guzele benzıyor ama telefon nasıl alanlar deneyimlerini bizimle paylaşırsa sevinirim...
  • Öncelikle hayırlı olsun
    Ben N79 kullanıyorum gayet memnunum hiç bir sorun ile karşılaşmadım. İki cihaz arasında fark çok bence karşılaştırmasan daha iyi olurdu

    Wifi,FM transmitter,3,5mm jack,Kamera,Ekran,Hareket sensörü,TV çıkışı

    Bu arada N79 434MHZ Değil 369 mhz'dir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 25 Ocak 2010; 11:50:05 >
  • Telefon geldi gerçekten çok güzel bir cihaz ovi map 3.0 güncellemesi yaptı ve sadece harita olarak türkiyeyi bıraktım diğerlerini sildim
  • Bu telefonu inceliyorum ve almayı düşünüyorum, sanırım forumda fazla kullanan yok.
  • Arkadaşlar merhaba. Forumda aradım bayağı fakat ulaşamadım. Ben de buradaki arkadaşlara sorayım dedim. İlgilenirseniz çok sevinirim. Benim E71 e kardeşim göz dikti. bende ona verdim. ondaki 6730 classic telefonda bana kaldı. Birader E-posta hesabını ayarlamış. ben ne yaptıysam o ayarları değiştiremiyorum. eskiyi silip yerine yenisini de yazamıyorum. ayrıca bu email alımını tamamen durdurma varmı bu telefonda. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

    EDIT: Biraz uğraşınca çözümü kendim buldum. Değişiklik yapılamıyor fakat tamamen silip yeni bir e-posta hesabı tanımlanabiliyor.
    Mesajlar-Seçenekler-Ayarlar-E-Posta-Posta kutuları-Seçenekler- E-posta kutusunu kaldır
    bölümünden silinebiliyor. Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo2001 -- 13 Şubat 2010; 17:36:06 >
  • arkadaşlar bende vodafone kampanyalı 6730 aldım fakat turkcell mms ve internet ayarlarını nasıl yapabiliriz bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim....
  • bu telefonu ben de almayı düşünüyorum. benim için en önemli özellikleri gps ve bekleme süresi. bu konularda ayrıntılı bilgiler verirseniz sevinirim.
  • Slm arkadaşlar bende 6730c aldım güzel bir tlfon ve memnunumda kafama takılan birkaç şeyi sormak istiyorum bu tlfonda ki haritalar kısmında tüm dünyaya silip türkiye haritasını tek nasıl bırakabilirm bağa bir yer işgal ediyor galiba bu haritalar. tlfonuma birşey yüklemediğim halde 31mb boş alan kaldı diğer hafıza nereye gitti çözemedim yardımcı olursan sevinirim ayrıca arkdaşlar şarjı 3-4 gün dayanıyor dediler ben aldım aldığım gibi şarja taktım tlfonu şarjı dolduktan sonra kullanmaya başladım yani bağa kurcaladım tlfonu programlar oyunlar harita gps kamera falan filan ve bana 1.5 gün dayandı acaba ilk günün verdiği kurcalmamdan dolyımı o kadar az dayandı şarjı ama bi hayli şey açtım.
  • telefon iki gündür elimde gayet güzel bir telefon.zaten çok özellik aramam telefonda tüm haritaları silip türkiye haritasını yükledikten sonra kalan yere şarkılarımıda attım 1gb bile yetti bana uzun bir süre işimi görür artık ince rahat bir telefon
  • 6730 güzel ama ben 3.5 mm kulaklık girişi,daha uzun pil ömrü ve daha ucuz fiyatı olan c5'i tercih ederim
  • Görünüş olarak hoşuma gitmedi
  • ya arkadaslar acil yardıma ihtiyacım var. bende 6730 c aldım guzel ama fotograf cekerken cıkardıgı sesi kapatamıyorum bi turlu bi yardımcı olsanız....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boooo

    ya arkadaslar acil yardıma ihtiyacım var. bende 6730 c aldım guzel ama fotograf cekerken cıkardıgı sesi kapatamıyorum bi turlu bi yardımcı olsanız....

    Sessize al profilini.
  • Eski bir modeline benziyor şimdi çıkartamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.