Şimdi Ara

EminEvim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.372
Cevap
45
Favori
359.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar daha önce EminEvim aracılığı ile kendisi veya yakınları ev almış veya bilen biri varmı?



  • geçmişte titan, saadet zinciri gibi olaylar yaşandı.

    eminevim dekilerin kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum ancak denetimi olmayan bir iş. sakat tamamen sakat. 2 kuruş komisyon ödemeyeyim diye girişilen böyle vakaların sonu hep hezimetle bitmiştir.

    ayrıca eminevim ile ilgili yürütülen adli bir süreç te mevcut.

    umarım kimsenin kaybı olmaz.
    Emin evimin son mağduru benim. 18 ayır sisteme kayıtlıyım aya 3000 tl ödüyorum. 60 ay çekilişli 180.000 tl lik sitemdeydim. 1 ay önce bir şube görevlisi aradı hocam biraz peşinat varsa teslmatınızı öne alaırız dedi. Bende bir arabam var satayım 40 bin tl vereyim ne kadar öne gelir dedim. Zaten içerde paranız var bu 40 bin ile epey oluyor, Haziran kesin ama Mayıs için zorlarız dedi. Bende başladım ufaktan ev bakmaya v.s ev sahibime sordum evi satarmısın olaylar gelişti ev sahibi ile aram bozuldu kirama zam yaptı felan filan. Sonra beni genel merkezden aradılar y.... bey eğer 40 bint le ara ödeme yaparsanız teslimatınız normalde 32. ay ike n 31. aya alınır. Dedim siz şaka mısınız ? Şube görevlisi S... beyi aradım açan yok mesaj attım yanıt yok hepsi telefonumda kayıtlı ispatlıdır.
    Sonra o şubenin müdürü aradı özür diledi yanlışlık oldu v.s tamam dedim. Müdür bey çok ilgili tabi paranın kokusunu aldılar ya... Dedi hocam biraz daha arttır peşinatı sana güzel birşeyler yapalım. Tam 1 ay hesap kitap o bu şu en son ben bunlara 42500 tl kredi çekip verdim ( arabamı satmamak için ) içerdeki parayla birlikte 92,500 tl oldu mu ? Bu arada ilk yatırdığım organizasyon ücretinin 10.0000 tl nin yarısını da kesitiler mi ? üstüne 6500 tl daha organizasyon ücreti istediler bende verdim mi ?
    son sözleşme : 40 ay vade 1-9 ay arası teslim ( en son Aralık teslim ) 230.000 tl ye çıkardık çünkü ev fiyatları fırladı. Aylık taksitlerim 2800 -3400 ile 3800 arası değişiyor. İlk kuraya Nisan ayında giriyorum dediler. Bende sözleşmeyi imzaladım..
    Bugün aradılar sizi Nisan kurasına alamıyoruz ilk kuranız Mayıs'ta....
    Dedim şube müdürünü arayayım telefonu meşgule attı. 1 saat sonra aradı durumu anlattım bakacağım dedi ses seda yok....
    Sakın arkadaşlar ben yaptım siz yapmayın. Tamam bu adamlar zamanında çok ev araba teslim etmişler. ama son aylarda inanılmaz bir şikayet var. girin internete araştırın. şikayetçi olmayan yok gibi.
    Ben sözleşmeyi 1 Nisan da imzaladım. Tüketici kanuna göre 1 hafta 15 gün içinde cayma hakkım varmış hemde hiçbir kesinti yapılmadan. Bu konuda bilgisi olan var mı ?
    o kadar karışık anlatmışsınki derdini anlamak zor.ayda 3000 tl ödeyebiliyorsun,kredi,faiz derdinde yok peki adama sormazlarmı eminevimle ne işin var diye?60 aylık kredi alsaydın 1.5 yıl önce olmazmıydı?gerçi peşinatsız 180.000 lirayı geri ödemek şuanki hesaplarla 3000 tl ortalama ile 8 yılı buluyor.60 ay vadeli olunca 4000 tl'ye yakın rakam çıkıyor.5 yıl sonra 180.000 liralık dairenin zaten 240.000 lirayı rahat göreceğini hesap edersek ve 5 yılda zaten 40.000 tl kira getirisi olur dersek gene banka zarar ettirmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurgazi


    quote:

    Orijinalden alıntı: snkivanc

    irtibat numaranızı özelime msj atın sizi arayıp bilgilendireyim.

    işte benim de anlamadığım bu. Neden buraya yazmıyorsunuz? zamanınız mı yok yoksa şirket politikası mı? kesinlikle yargılamak için değil sadece işin mantığını öğrenmek için soruyoruz. Arkadaşın dediği gibi önceki seneler bankalardaki gibi tablo hesap makinesi çıkardı, ama şimdi web sitesinden onu kaldırmışlar. halbuki o zaman daha bir ikna olmuştum



    +1 neden buraya yazılmıyor.


    EKLEME:

    ilginç bir başlık -TARAFSIZCA- link koyuyorum sadece:

    http://www.islam-tr.net/serbest-kursu/12367-eminevim-sistemi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 14 Şubat 2011; 16:06:28 >




  • http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/emin-evim-emin-otomotiv%E2%80%99den-ev-arac-almakta-bir-sakinca-var-midir.html

    Yukarıdaki Abdülaziz BAYINDIR hocanın açıklamasını da okumanızı tavsiye ederim.

    Not: Ben de Eminevim'e güvenemediğim için bu uygulamaya katılmıyorum.
  • Soru: Emin Evim veya Emin Otomotiv’den ev veya araç almakta bir sakınca var mıdır? Bu sistem faizli midir?
    Cevap:

    15 Aralık 2010 Çarşamba günü Emin Evim/Otomotiv yetkilileri ile vakfımızda bir görüşme yaptık. Bu görüşmede şirket yetkililerinin Peşinatlı Erken Teslim, Vade Ortası Teslim ve Çekilişli Sistem hakkında verdiği bilgilere göre bu üç sistemin de faizle bir alakası olmadığı anlaşılmıştır. Bu sistemden herhangi biriyle ev veya araç sahibi olmanızda bir sakınca yoktur.

    Emin Otomotiv’in “organizasyon ücreti” adı altında talep ettiği para yaptığı hizmetin bedeli olup caizdir.

    Sistemlerden birinin çekilişli olmasının da bir sakıncası yoktur.
    http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/emin-evim-emin-otomotiv%E2%80%99den-ev-arac-almakta-bir-sakinca-var-midir.html

    Eminoto veya eminevim gibi organizasyonlara dahil olmak caiz midir? Sistemden çıkınca verdiğimiz taksitler geri verilmekle beraber organizasyon ücreti geri ödenmiyor. Kurada ilk /son çıkan kişi daireye farklı ücret ödüyor.
    Yazar: Sorularla İslamiyet 2010-04-29

    Cevap 1:

    Bu işlerin detaylarında İslam’a aykırı başka unsurlar yoksa, beyan ettiğiniz hususlarda bir sakınca görülmemektedir. “Organizasyon ücreti” o işi yürütenlerin, yaptıkları iş karşılığında aldığı bir ücret, bir komisyondur. Bunun geri verilmemesi normaldir ve bu faiz sayılmaz.

    Bütün evlerin bir anda hazırlanması mümkün olmadığına göre, kura usulü âdil bir ölçüdür. Yeter ki dairelerin bedeli ilk başta belirlenmiş olsun.

    Ayrıca “Sistemden çıkmak için” bunu işin başında konuşmak gerekir. İmam Azam ve İmam Şafiye göre, böyle bir şart (hıyaru’ş-şart) ancak üç gün için geçerli olur. Daha fazla bir süre için geçerli değildir. Böyle bir şart koşulduğu takdirde sözleşme fasit olur.

    Bununla beraber, İmam Ebu Yusuf ve İmama Muhammed’e göre, ihtiyaç olması durumunda “hıyaru’ş-şart” yani “sonradan vazgeçebilirim” kaydını koymak, aylarca sonrası için de caizdir. Fakat, böyle bir şartın / cayma süresinin mutlaka belli olması -Malikîler dışındaki üç mezhebe göre- şarttır.(bk. V. Zuhaylî, el-Fıkhu’l-İslamî, 4/254-257).

    Cevap 2:

    İslam hukukunda alış-verişin geçerli olması için satışa konu olan malın var olması ya da tesliminin mümkün olması gerekir. Zira olmayan bir şeyin satımı batıldır. Ayrıca satış bedelinin de belirlenmesi gerekir. Şayet satış vadeli ise ayrıca vade süresinin de belirlenmesi gerekir.

    Bahse konu olan sistemde ürünün bedeli ve "vade"nin süresi de açık ve belli olmalıdır.

    Eğer sözü edilen firma, yukarıdaki belirsizlikleri ortadan kaldırarak ev veya araba alımı konusunda katılımcılara yardımcı oluyor, onları bir araya getiriyor ve sağladığı bu organizasyon karşılığında makul bir komisyon veya organizasyon ücreti alıyorsa, alınan bu ücret faiz değildir. Uygulaması bu şekilde olan bir firmadan da ev alınabilir.

    Cevap 3:

    Tellallık, simsarlık ya da komisyonculuk denilen hukuk kurumu; bir muamelede veya bir satış akdinde aracı olan kişinin yaptığı iştir. Bu işi yapana dellal (Türkçede tellal diye telaffuz edilir), yaptığı işe dellallık (delil olma, yol gösterme) ve yapılan bu iş için alınan ücrete de dellaliye denilir.

    Bir malın veya hizmetin satımında aracı olunması karşılığında alıcı veya satıcıdan yahut her ikisinden aralarında tespit edilen oranda ücret (komisyon) alınması, tarafların aldatılması gibi İslam'ın yasakladığı bir durum söz konusu olmadıkça helaldir.

    Buna göre emlakçıların yaptıkları iş karşılığında, mevzuatla belirlenen oranda komisyon almaları caizdir. Ancak kiracı-emlakçı veya müşteri-emlakçi sözleşmesinde alınan kaporanın, sözleşmenin bozulması veya işin tamamlanmaması halinde, iade edilmesi gerekir. Çünkü yapılan bu aracılık hizmeti bir hizmet akdi olup bu kişi işini yapıp başarabilmesi yani kiracının bu yeri tutması veya gayri menkulü satın alması halinde ücrete hak kazanacaktır.

    Müteahhide ev yaptırmak ise, istisna' akdine girer. İstisna' akdi istihsanen meşru görülen bir akiddir.

    İstisna' akdinde taraflar, işin başında yapılacak olan eşyanın tarif ve tavsifini yapıp (örneğin, yapılması planlanan evin aralarında ihtilaf çıkmayacak şekilde en ince ayrıntısına kadar özelliklerini belirleyip) malum hale getirmek mecburiyetindedirler.

    Masnu'un (siparişi verilen malın, örneğin evin) bedeli peşin veya veresiye olarak ödenebilir. Masnu' (siparişi verilen mal, örneğin ev), tarif ve tavsiyeye uygun olarak imal edilmemişse/yapılmamışsa, mustasnı' (işi yaptıran, siparişi veren), onu kabul veya red hususunda muhayyerdir. İsterse kabul eder, isterse reddeder.
    http://www.sorularlaislamiyet.com/article/12750/eminoto-veya-eminevim-gibi-organizasyonlara-dahil-olmak-caiz-midir-sistemden-cikinca-verdigimiz-taksitler-geri-verilmekle-beraber-organizasyon-ucreti-geri-odenmiyor-kurada-ilk-son-cikan-kisi-daireye-farkli-ucret-oduyor.html




  • Dostlar, ben de yazıldım. 13 ay çekiliş süreli, 80 ay vadeli. 110.000 TL için. Ben bayağı bilgilendim en güzeli yüzyüze görüşmek telefonda olmuyor. Ben gidince ikna oldum. Detaylı bilgi almak isteyen çekinmeden Hasan Beyi arayabilir. 0541 858 1826 Ankara Şubesinde. Ancak şunu bilmenizi isterim totalde (geri ödenen toplam miktar açısından) bankadan pek farkı yok. Taksit dondurma olayı cazip kılıyor. Merak ettikleriniz olursa bana da sorabilirsiniz.www.serdaruzun.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guide08

    Dostlar, ben de yazıldım. 13 ay çekiliş süreli, 80 ay vadeli. 110.000 TL için. Ben bayağı bilgilendim en güzeli yüzyüze görüşmek telefonda olmuyor. Ben gidince ikna oldum. Detaylı bilgi almak isteyen çekinmeden Hasan Beyi arayabilir. 0541 858 1826 Ankara Şubesinde. Ancak şunu bilmenizi isterim totalde (geri ödenen toplam miktar açısından) bankadan pek farkı yok. Taksit dondurma olayı cazip kılıyor. Merak ettikleriniz olursa bana da sorabilirsiniz.www.serdaruzun.com

    hayırlı olsun üstad... bende sisteme geçtiğimiz ağustosta girdim vade ortası sisteme hiç peşinat vermeden.yalnız dikkatimi çeken bankadan farkı yok ifadesi.vade ortası sistemde banka ile çok farklı.100 bin için 50 ay 2 bin ödemeli organizasyon ücreti ile toplam 105 900 ödeyeceğim.yazın ziraate sorduğumda 100 bin için 50 ay vade bana toplam 133 bin çıkarmıştı.Şimdi faizler arttı ve şimdi 139 bin diyor 100 bin için 50 ay vadede.Benim girdiğim sistem ile banka arasında baya bi fark var.

    sizin toplam ödemeniz ne kadar olacak ? organizasyonuda ayrıca yazarsanız sevinirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muslan123

    Merhaba arkadaşlar. Bugün bende eminevime gittim. girmek istediğim sistemin teklif ve ödeme planı hakkında bilgi aldım. aşağıda buna yer vereceğim.
    Saygılar.


    1.Teklif ( Sabit Ödemeli - Vade Ortasında Teslim )


    Konut Değeri: 100.000 TL
    Ödenecek Taksit Tutarı: 1.250 TL
    Taksit Sayısı: 80 Ay
    Organizasyon ücreti: 6.195 TL
    Teslimat Tarihi: Ekim 2015
    Toplam Maliyet: 106.195 TL

    2.Teklif ( Çekilişli )

    Konut Değeri: 100.000 TL
    Taksit Sayısı: 80 Ay
    Organizasyon ücreti: 6.195 TL
    Toplam Kira Yardımı(Alacağım): 10.106 TL
    Toplam Kira Yardımı (Vereceğim): 14.700 TL
    Toplam Maliyet: 110.791 TL


    Değerli Arkadaşlarım merhaba.Konuya dışarıdan bakan biri olarak arkadaşımızın eminevimden aldığı teklifi değerlendireceğim.

    1.Teklif ( Sabit Ödemeli - Vade Ortasında Teslim )

    Konut Değeri: 100.000 TL
    Ödenecek Taksit Tutarı: 1.250 TL
    Taksit Sayısı: 80 Ay
    Organizasyon ücreti: 6.195 TL
    Teslimat Tarihi: Ekim 2015
    Toplam Maliyet: 106.195 TL


    Arkadaş vade ortası olduğu için 100.000 Tl lik bir evi 40. Ayda alacak. . Buraya kadar doğru mu .

    Totalde ödeyeceği tutar 106.000 TL. . .
    Fakat şunu unutmamak lazım bugün 100.000 TL olan ev bunda "3 YIL 4 AY" sonra en az 135.000 TL olacaktır.Bu konuda da hemfikir miyiz ?
    Bunun üzerine bu arkadaşımız 3 yıl 4 ay boyunca Kira ödeyecek. . .Sizi bilmem fakat ben izmirde oturuyorum vee 650 TL kira ödüyorum.Evim lüx değil lüx semtte de değil.İzmirde yaşam zor arkaslar.abartma diyen olursa üşenmem evin fotolarınıda kira kontratınıda çeker Resimleri koyarım siteye. . .
    Ayrıyetten yılda %10 zam ödüyorum.(bunu da fotoğraflarla İspatlıyabilirim)

    650 TL x 12 AY - - - - - - - - - 7.800 TL
    715 TL x 12 AY - - - - - - - - - - 8.500 TL
    780 TL X 12 AY - - - - - - - - - - 9.300 TL
    850 TL x 4 AY - - - - - - - - - - 3.600 TL

    TOPLAMDA 29.000 TL KİRA ÖDENECEK 3 YIL 4 AY BOYUNCA . . . . .

    şimdi bu arkadaş 107.000 TL ödüyor ve 100.000 TL alıcak.

    107.000 TL Eminevim + 35.000 evin değer artışı +29.000 TL 3 yıl 4 aylık kira = 171.000 TL yapar arkadaşlar.

    Oysaki Sadece 2 dk araştırdığım bankayla hemen teslim olcak şekilde 84 ay vadeli kredi çekerseniz. 152.000 TL ye bu iş biticekti. . ..
    Buyrun link aşağıda.En uygun kredi bu.


    http://www.enuygun.com/kredi/garanti/konut/indirimli-mortgage/?anaPara=100000&vade=84¶Birimi=TL&calcType=toplam&krediTuru=konut&uyari=0&subType=1&konutDegeri=138000&id=1

    Ayrıyetten ev krediyle alındığında anında sizin olduğu için 3 yıl 4 ayda değer artacak ve en az 135.000 TL olacak o anki fiyatı. . .




    Olaya Dini yönden bakmaya gerek yok.Ben cebime bakarım hocam. . . .Sizce hangisi mantıklı ekonomik konudan bakınca dostlar.Biraz objektik olun.?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzeytan92 -- 13 Haziran 2012; 18:44:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesreti

    Şüpheler ve bazı cevaplar yazılıyor daha önce de belirtmiştim düşüncelerimizi ispata dayandırma lıyiz bana göre aklıma mantığıma cebime göre emin evim faizdir denilmesi zan olur onun için emin evim faizdir diyen arkadaşları ispata ve caiz değildir fetvasi bulmaya davet ediyorum

    Selamun aleyküm,

    hocam bunu çok araştırdım. İnsanlar kendi araştırmasını yapmakta özgürler. Ama nasıl onlar araştırmakta özgürse ben de duyduğum ve gördüğümü bildirmek zorundayım. Kimseye şu helaldir, haramdır diyemem tabii ki. Özellikle kuranda açıkça belirtilmemiş bir konuda bu şekilde yorum yapamam. Ancak şöyle bir durum var ki kuranda faizin kati olarak yasaklanmış olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki bunun dışında neye bakarız, hadislere ve bizim okuyup yorumlama kapasitemizin yetmediği noktada zamanın alimlerinin sözlerine.

    Şu anda daha önce araştırdığımda karşıma çıkan her şeyi tek tek paylaşmam mümkün değil tabi, bir çoğu aklıma soru takıldıkça araştırıp sonra edindiğim kanılar ile bir sonraki soruya geçmem şeklinde gerçekleşti. Ancak şunu söyleyebilirim ki bu sistemin sakıncalarından biri ortada bir malın olmayışı, diğeri sistemden çıkma ile ilgili bir şart konulması mevzu, bir diğeri (seçilen sisteme göre değişiyor) kira yardımının nereye gittiğinin çokta açık bir şekilde ortada olmayışı vb... uzayıp gidiyor liste. Şahsi görüşüm aldığınız para ile geri ödenen para miktarının birbirine tamamen eşit olması ve organizasyon ücretinin bir "hizmet bedeli" olmasından ötürü "vade ortası" diye isimlendirilen sistemin en güvenilir (faize en uzak) sistem gibi gözüktüğü yönündeydi (7-8 ay önce böyle düşünüyordum). Ancak orada da kadınların kendi arasında düzenlediği altın günü'nün bile caiz olmayabileceği yönündeki yorumlar devreye giriyor.

    http://www.darusselam.com/sorular-ve-cevaplar/134-ev-sahibi-olmada-bueyuek-kolaylklar-salayan-firmalar.html

    http://www.sorularlaislamiyet.com/article/12750/eminoto-veya-eminevim-gibi-organizasyonlara-dahil-olmak-caiz-midir-sistemden-cikinca-verdigimiz-taksitler-geri-verilmekle-beraber-organizasyon-ucreti-geri-odenmiyor-kurada-ilk-son-cikan-kisi-daireye-farkli-ucret-oduyor.html

    http://www.mehmetalidemirbas.com/detay.asp?Aid=728

    Sistemin faiz olmadığı yönündeki düşüncelerinizi ne yönlendiriyor ise onu belirtin, ona uygun cevabı bulmaya çalışayım. Zira yaklaşık 1-1.5 senedir (belki daha uzun) bu sistemi araştırıyorum, aklıma takılan her soruya uygun araştırma yaptım. Emin olmadan girmek istemedim. Eğer faiz olmadığına kanaat getirirsem gireceğim, zira bir evim olsun istiyorum ben de, ancak maalesef ki gönlüm bir türlü rahat etmedi bu hususta. Belki siz beni ikna edersiniz. Lütfen gerekçeleri yazın, ben de kafamdaki soruları yazayım birlikte bir çözüm bulalım. Eğer sisteme girersem daha önce size söz verdiğim gibi (sanıyorum ki 7-8 ay önce, sisteme girmeye tam karar verdiğim sıralar) sizi referans göstereyim sisteme girerken.

    Hayırlı günler,




  • kart puanlarının kullanılmasını kastediyorum;

    Banka puan hediye promosyonları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursuneses -- 8 Mart 2013; 8:59:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kursuneses

    kart puanlarının kullanılmasını kastediyorum;

    Banka puan hediye promosyonları


    Hocam puanlarla ilgili ne kadar bilginiz var bilmiyorum ama ilk olarak şunu söyleyeyim. Bankalar bu puanları kendi bünyesinden vermiyor. Şöyleki işletmelerden çekilen her kart işleminden dolayı bir yüzde kesiyor ve bu yüzdenin bir kısmını müşterisine veriyor. Yani a bankası b işyerinden yapılan 100 TL'lik alışverişten 1 lira kesinti yapıp bunun 0.5'ini müşteriye veriyor. (Tamamen bilgi amaçlı söylüyorum yoksa bankaları veya faizi savunduğum yok). Yani banka bu puanları faizinden veya işyerlerinden habersiz olarak vermiyor.

    Bankalara bulaşmama konusu ise çokbaşka. Faizin azıda çoğuda tabiki haram ama yazıda belirtildiği gibi zorunlu haller var. Örneğin ben maaşımı yasal şartlar gereği bankadan almak zorundayım. Napayım maaştan vaz mı geçeyim?

    Kısacası gerekli araştırmaları yapıyoruz. Allah bizi günahtan sakınan kullarından eğlesin.

    Bu konuyu bu başlık altında uzatmayalım. Eminevim ile ilgili bilgi arayan insanlara haksızlık etmiş oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacivert25 -- 8 Mart 2013; 9:51:17 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: superhead

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpergndz

    quote:

    Orijinalden alıntı: aliass

    Bende bu sistemi araştırıyorum fakat şu mantıklı gelmıyor bana.Simdi diyelim 100.000 TL lik ev alcam. 100 ay vadeli ödüycem.ve sistemlerden orta vadeli sistemi seçcem. ilk 50 ay 1.000 tl ödedim.. 50 ninci ayda 100.000 tl aldım.50 ay sonraki ev fiyatları ile şimdiki ev fiyatları aynı olmuycakki.50 ay sonra alacağım 100.000 tl nin üstüne belki 30.000 tl daha eklemem lazımki bir ev alayım.Zaten bu sisteme dahil olduğum için aylık 1.000 tl ödemem var.Ben 30.000 tl havadan bulamayacağım için gidip özel bi bankadan 30.000 tl kredi çekeceğim.bide ona faiz ödeyip bide onun aylık taksitlerini ödeyeceğim.Nasıl ödüyeceğim olmazki.Bu sistem çok saçma oluyor.Desemki 50. ay sonunda bana 100.000 tl değil 50 ay sonunda oluşacak enflasyon oranına bağlı olarak 130.000 Tl verecekler tamam derim.Ama şuanki ev fiyatları ile 50 ay sonraki ev fiyatları aynı değilki.Mantıklı değilmiyim arkadaşlar?



    sayın aliass

    hocam çekilşliyi tercih etseniz nasıl oluyor acaba?kiranız ne kadar bilmiyorum ama bi de onu değerlendirseydiniz.çekilişli sistemde verdiğiniz peşinata göre çekiliş tarihi belli oluyor.okuldaki arkadaşa 80 bin için %10 peşinatlı 60ay vadeli için sormuştuk en son çekiliş girdiğiniz aydan 24 sy sonra dedi.ya ilk başlarda çıkar yada en kötü 24. ayda yapılacak çekilişte çıkar.

    sayın teacher82

    sizin adınıza sevindim.hayırlı olsun.hocam uzun vadede kira ödeyeceğiniz için ve ev fiyatları az biraz artacağından dolayı vade ortası olması kötü olabilir.ama işin faiz boyutunu düşününce fazladan cebimden kira parası çıksın varsın. Rabbim denk getirir ev alacağım zaman yetrki benim niyetim halis olsun.ben bu şekilde düşünüyorum.

    bende de peşin para vardı ben de vermedim.olurya bu yıll tayinim çıkarsa arabamıda satıp artık üzerine koyup tayin çıkan yerden almayı düşünüyorum.tayin çıkmassada sizin gibi bende gelecek ocak ayından itibaren ödediğim aidatı arttırmayı düşünüyorum.

    hocam ben birde ödemeleri kredi kartından gerçekleştiriyorum.Dilekçe verdim sisteme gireken hem org. ücretini hemde aidatları ordan ödüyorum.orada da şöyle bir kazancım oldu. garanti bankası 12 aylık otamatik ödeme talimatı verince anında bonus veriyor. aylık 2000 tlye 150 tl bonus,1500 liralık harcamaya 100 tl bonus.

    nasıl olsa benden 50 ay boyunca aylık 2 bin çekilecek. bu da 4 yıl 2 ay yapar. 4 sene boyunca otamatik ödeme versem 4*150 bonu=600 tl bonu. ayrıca binde 1,5 bonus veriyor. 100 bin ödeyince 150 tl de ayriyeten toplamda bonus alırım olur 600+150=750 tl bonus. benm organizasyon ücreti 5900-750=5150 tl olmuş olur yada 4 yılda bana 750 tl bonus gelir.sıkıştığım zaman harcarım.

    hocam biraz sinekten yağ çıkarmak gibi oldu ama garanti bankası nasıl olsa beni söğüşlüyo bende bu şekilde aldığım bonuslarla şöğüşlenemenin yada kredi kartı aidatlarını fazlasıyla çıkartıyorum.

    kullandığınız kredi kartı varsa bi araştırın sözünüze bonus yada puan gibi bişiler veriyor mu?



    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.

    Alıntıları Göster
    Üstad epeydir buraya yazmıyorsun.
    nasılsın neler yapıyorsun teslimat yaklaşıyormu?

    bende taksitlerimi artırdım 1660 tl taksit ödüyorum. ve ödemelerimi işbankasından havale yaparak ödüyorum.
    Bende maximum kart var acaba bende sen gibi otomatik ödeme yapsam maximum kart puan verirmiki? otomatik ödemeyi nerden yapıyorsun?
    En olmadı bende bonus alırım.



    sayın superhead kusura bakma biraz önce gördüm msjını.saol iiyim.Rabbim düzenimizi bozmasın.Evle okul arasında mekik dokuyoruz.Günler geçiyor yavaş yavaş teslimat ayım yaklaşıyor.İster istemez bende de bir heyecan var.Ben teslim alacağım bu kadar parayı bir arada görmediğim için içimde bir heyecan var.Nasip olursa eylül ekimde ben de gayrimenkulumü almış olacağım.

    Bu yaz artık araştırmalara başlar ne alacağıma karar veririm tabiki bizim birde tayin durumu var.Zaten teslimatta tayinden sonra olacağı için herşeyim tayine bağlı.

    Aylık ödemelere devam 2 bin olarak.Geçen yıl ödemelerimi garanti k karttından yapmıştım ve 150 tl ve toplamda 180 tl gibi bir bonus aldım.Bu yılda şekerbankasının k kartı var ona aktardım ve banka 200 tl bonus verdi.Sanırım en yüksek bonus şeker bankasında ödeme tahattüdleri arasında.Ayrıca şeker bankasında kart ücreti de yok memursen üyesi olduğum için.Sürekli k kartından ödersem toplamda 800 tl ye yakın bonus birikmiş olacak.Onada evi alınca yada ödemeler bitince eve bir hediye alırım diye düşünüyorum.

    En güzeli kullandığınız k kartlarının harcama sözlerine bakarak en yüksek bonusu/puanı veren bankanın kartıyla ödemelere devam etmek.Bildiğim kadarıyla en yüksek şekerde şu an 2 bine 200 tl bonus.İstersen netten tüm kartları araştır ona göre karar ver.İş bankasınınkini bilmiyorum.Yalnız müşteri temsilcinize bi sorum k kartı ile ödersem ne gibi dezavantajı olur diye.

    Şu an biz maaşlar akbanktan alacağız ama akbankta harcama sözü var mı yok mu bilmiyorum.Parafı da bi incele derim.Ne iş yaptığını bilmiyorum ama eğer memursan maaş aldığın bankanın k kartına bak.

    Taksitleri yükseltmekle ii yapmışsın.Teslimatın öne gelir.Bende düşündüm ama beni çok zorluyordu onun için göze alamadım.Şu an bile bazı aylar ucu ucna denk geliyor bütçe.Rabbim sağlık versin ödeniz geçer.

    Girmeyi düşünen tüm arkadaşlara tavsiye ederim.

    Slmlr


    harcama sözü şeker bonus

    harcama sözü garanti bonus

    harcama sözü akbank



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 12 Mart 2013; 12:39:18 >




  • http://www.axess.com.tr/kampanyalar/axessten-son-dakika-25-tl-chip-para-hediye?WT.mc_id=4004100

    Arkadaşlar şimdi bu kampanya kapsamında 1120 TL lik taksitimi kredi kartıyla internetten dilekçe göndersem ve ödesem sizce 25 TL yi alırmıyım.Yani bu verdiğimiz dilekçeyle çekilenler mail order kapsamında mı olur.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var sanırım yardımcı olurlara sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drahmet06

    http://www.axess.com.tr/kampanyalar/axessten-son-dakika-25-tl-chip-para-hediye?WT.mc_id=4004100

    Arkadaşlar şimdi bu kampanya kapsamında 1120 TL lik taksitimi kredi kartıyla internetten dilekçe göndersem ve ödesem sizce 25 TL yi alırmıyım.Yani bu verdiğimiz dilekçeyle çekilenler mail order kapsamında mı olur.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var sanırım yardımcı olurlara sevinirim.

    Hocam kampanya ayrıntısında mail order geçerli değildir diyor. Fakat bence imkanınız var ise şubeden pos ile ödeme yaparsanız yararlanabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25

    quote:

    Orijinalden alıntı: drahmet06

    http://www.axess.com.tr/kampanyalar/axessten-son-dakika-25-tl-chip-para-hediye?WT.mc_id=4004100

    Arkadaşlar şimdi bu kampanya kapsamında 1120 TL lik taksitimi kredi kartıyla internetten dilekçe göndersem ve ödesem sizce 25 TL yi alırmıyım.Yani bu verdiğimiz dilekçeyle çekilenler mail order kapsamında mı olur.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var sanırım yardımcı olurlara sevinirim.

    Hocam kampanya ayrıntısında mail order geçerli değildir diyor. Fakat bence imkanınız var ise şubeden pos ile ödeme yaparsanız yararlanabilirsiniz.

    Acaba her şubede pos makinası varmıdır?Yoksa sadece genel merkezlerinde mi vardır biz Ankaradayız.Bide bu ödeme sistemi kesin mail orderdır değil mi sanal pos falan olmasın?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: drahmet06

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacivert25

    quote:

    Orijinalden alıntı: drahmet06

    http://www.axess.com.tr/kampanyalar/axessten-son-dakika-25-tl-chip-para-hediye?WT.mc_id=4004100

    Arkadaşlar şimdi bu kampanya kapsamında 1120 TL lik taksitimi kredi kartıyla internetten dilekçe göndersem ve ödesem sizce 25 TL yi alırmıyım.Yani bu verdiğimiz dilekçeyle çekilenler mail order kapsamında mı olur.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var sanırım yardımcı olurlara sevinirim.

    Hocam kampanya ayrıntısında mail order geçerli değildir diyor. Fakat bence imkanınız var ise şubeden pos ile ödeme yaparsanız yararlanabilirsiniz.

    Acaba her şubede pos makinası varmıdır?Yoksa sadece genel merkezlerinde mi vardır biz Ankaradayız.Bide bu ödeme sistemi kesin mail orderdır değil mi sanal pos falan olmasın?

    O kadarını bilmiyorum, en sağlıklısı telefonla sor ona göre hareket et.




  • superhead nerede yaşadığını yada yatırımı nerede yapacağını bilmiyorum ama öğrenci yoğunluğu olan bölgelerden 60-70bin TL ye dayalı döşeli 1+1 yada 2+1 öğrenci evlerinden alabilirsin, 500TL kira getirisi, yatırım amaçlı Bursa-Eskişehir gibi.

    Bursa Görükle de bazı evler kira garantili satılıyor, yani içinde kiracı olmasa da anlaştığın kira bedelini alıyorsun, 500TL

    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-enginoglun-dan-goruklude-500-tl-kira-garantili-satilik-daireler-128981956/detay

    http://www.sahibinden.com/satilik/bursa?query_text=garantili&sorting=price_asc




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kursuneses

    superhead nerede yaşadığını yada yatırımı nerede yapacağını bilmiyorum ama öğrenci yoğunluğu olan bölgelerden 60-70bin TL ye dayalı döşeli 1+1 yada 2+1 öğrenci evlerinden alabilirsin, 500TL kira getirisi, yatırım amaçlı Bursa-Eskişehir gibi.

    Bursa Görükle de bazı evler kira garantili satılıyor, yani içinde kiracı olmasa da anlaştığın kira bedelini alıyorsun, 500TL

    http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-enginoglun-dan-goruklude-500-tl-kira-garantili-satilik-daireler-128981956/detay

    http://www.sahibinden.com/satilik/bursa?query_text=garantili&sorting=price_asc

    Bu fikri bende düşündüm ama biraz riskli gibi geldi.
    (kendi ünversite hayatımdan biliyorum) üniversite öğrencileri ev sahibiyle çok sorun yaşıyorlar daha doğrusu ev sahibine çok sıkıntı çıkarıyorlar kirayı doğru düzgün ödemiyor, eve zaten hiç bakmıyor hertarafı pislik içinde evi çöp eve çeviriyor, komşularla seni karşı karşıya getiriyorlar ama yinede güzel fikir aslında.




  • kesreti K kullanıcısına yanıt
    Ben durum açıkça izah ettiğime inanıyorum. Konu her halde hepimiz için açığa kavuşmuştur.
    Özellikle Kesretli Bey'in Allah'ın adını, dini, peygamberi kullandığını iddia etmedim.. Kastım, ''faizsiz'' denilen sistemin genel olarak bu minvalde pazarlanmasıydı. İşi kar-zarar çerçevesinde tartışmak daha doğru olacak. Ancak Faizsiz, günah vs.. gibi dinsel kavramlar işin içine girmesi konusunda hassasiyetim var. Eğer dinsel terimlerle konuşulmazsa söyleyecek sözüm yok.

    Ayrıca ben Ayetlerin meallerini sizlerle paylaşmıştım. Kesin hüküm yalnız Allah'ındır ki kendimi hüküm verici olarak görmüyorum. Ben sizinle meal üzerinden bir değerlendirme içine giriyorum. Allah açıkça alış verişten, riba'dan, iki kişi arasındaki sözleşmeden, borçlu ve alacaklı ilişkisinden bahsetmişken - ki zaten bahseden Allah olduğuna göre hüküm zaten Allah tarafından verilmiş olmakta- ben sizinle sadece bu başlıklarla ilgili delilleri paylaşabilirim.

    Daha öncede dediğim gibi, sistemle ilgili faizsiz, günah değil vs.. gibi dinsel kavramlar kullanılmazsa benim söyleyecek sözüm yok. Ancak bana da pazarlama bu minvalde yapıldığı veya hissedilir şekilde insanın gözüne sokulduğu için Allahı, İslamı, Peygamberi bu işe karıştırılmasından rahatsız olurum. Ki bana göre tüm Müslümanları-müminleri rahatsız etmesi gereken bir durum.

    Sistem basit. Banka senin kredibilitene, puanına göre kredi verir burada peşinen aldığın bir para olmadığın için (Fazla peşinat vermediğinde puanın/kredibiliten arttığı için önceden para alabilme imkanın var) kredibiliteni/puanını ödeye ödeye sen oluşturuyorsun. Paranın satınalma gücü, enflasyon ve fiyat artışları ile istediğin parayı hedeflediğin sürede eline aldığında almak istediğin ürün sana ne kadar yakında olacak bunu hesaplamalısın. Kira yardımı adı altında aldığın verdiğin her şey(fiyat düşüşü dahil) ne yazık ki nemadır/kar payıdır, faizdir/ribadır. Ancak son tahlilde; para elinize geçtiğinde bankadan alacağınız aynı miktardaki paradan %5-10 arasında daha az bir ödeme yapmanız söz konusu olabilir. Vade ortası denilen sistemde de zaten paranın yarısı size ait. Siz hedeflediğiniz miktarın yarısını veya bir miktar fazlasını verdiğinizde söz konusu miktarın diğer yarısı ile birlikte kendi paranızı almış oluyorsunuz. Şu anki para sistemindeki diğer alternatiflerinden çok büyük farkı yok. Kökünden yanlış olan şu anki kapitalist sistem içinde daha ne yazayım?

    lacivert25 ben bir önceki yazımı hazırlarken yazmış ben sonradan fark ettim. Özetle soruyor; ''önerdiğiniz sistem ne?'' diye... Aşağıda bir öneri mevcut. Yalnız bu sistem her konuda İslama uygun olacak 1 tane evi olan 2.sini alamayacak/almayacak Velev ki Çocuğu için aldı; o zaman ev satın alınan kişi evini kiraya veremeyecek, durumu olmayan birilerini o eve yerleştirecek vergisini, suyunu, elektriğini kullanan kişinin ödemesi şartıyla evi kullanan kişiye çocuğun o eve yerleşmek isteyinceye kadar bırakacak. Bu şekilde Allahın nimetleri, kodamanalr/zenginler arasında dönüp duran bir devle/hegemonya aracı olamayacak.
    Bu konuda bir video paylaşmak isterim.
    http://www.youtube.com/watch?v=x44RsugNMZI

    Bak eğer bu işi evi sana alıp/yapıp teslim etselerdi, Evi sana taksitle satsalardı o zaman kalıpta bir şey diyemezdi kimse. Çünkü adam farklı iki malı takaslıyor derdiniz kimse de kulp takamazdı. Ama burada evin fiyatı o anda karşılıklı anlaşmayla sabitlenecek, ve taksit sonuna kadar taksitlerde bir artış olmayacak. Bence emin evim bu mali büyüklüğe ulaşmış bir firma, hayır kazandıkları ile bunu yapamıyorsa yapmıyorsa ben İslama uygun sistemim diye boy göstermesin.

    İşte Kuranı anladığımız dilde okursak mesafe kat ederiz. Birilerinden din öğrenmektense kendimiz en büyük öğretici kitap olan Kuran'dan niye öğrenmiyoruz?

    Ramazan Ayında ''Kuran'' ayında Allah bize inşallah; bizden istediği idrake sahip olabilenlerden olmayı hepimize nasip eder inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aybey -- 30 Temmuz 2013; 16:57:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: eehbee

    Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama işin dini boyutunu merak edenler için detaylı bir inceleme ve yorum:
    http://www.islam-tr.com/forum/konu/eminevim-sistemi-hakkinda-genis-bilgi-ve-celiskiler.31672/

    Faizin tanımını bilmeyen arkadaşlar, her komisyona faiz diyerek insanların midesini bulandırmayın lütfen. Her bireyin hassasiyeti farklı sonuçta. Siz tuttuğunuz takım için hassas olursunuz, bir başkası faiz yememek ve yedirmemek konusunda. Lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmayın ki bilgi kirliliği olmasın.

    Bu arada sisteme ödeme yaparak kayıt olmuş bir üyeyim. Sorusu olana bildiğim kadarıyla yardım edebilirim. Araştırdım ve çok soru sordum çok cevap aldım emin olabilirsiniz.

    HOCAMA PAYLAŞIMI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. DEFAATLE SÖYLEDİĞİM NEFSİ VEYA BENCE Lİ CÜMLELERLE İSLAMİ HÜKÜMLER OLUŞTURULMAZ. AMA BAZI ARKADAŞLARIMIZ BİR BİLGİYE DAYANMADAN HEMEN BENCE O DA FAİZ BU DA FAİZ DİYİP KESTİRİP ATIYORLAR. LÜTFEN BİRAZ ARAŞTIRALIM. HOCAM DA ARAŞTIRMIŞ VE ÜYEYMİŞ ZATEN O DA BENDE BİLDİĞİM KADARIYLA SORULARA CEVAP VERMEYE ÇALIŞIRIM




  • http://www.islam-tr.com/forum/konu/eminevim-sistemi-hakkinda-genis-bilgi-ve-celiskiler.31672/



    Girin girin yıllarca topladığınız parayı bir imzayla silin atın. Bugün size patlamıyorsa bilin ki tanıdıklarınıza herkese anlatın yoğun talep oluşsun toplayabildikleri kadar parayı toplasınlar o zaman hortumlayacaklar paraları. İslami sitelerde reklamı yapılıyorsa buna delalettir zaten
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.