Şimdi Ara

En Hizli Telefon (Chip Dergisinin incelemesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Chip cok guzel bir calisma yapmis. Dolayisiyla sizlerle paylasmak istedim. daha once paylasildiysa silinebilir. Simdiden ozur dilerim.

    Yeni üst seviye cep telefonları her şeyden önce şunu vaat ediyor: Performans. CHIP Online güncel cep telefonu modellerini yarış parkuruna yolladı: Kamera ne kadar hızlı çekiyor? Tarayıcı ne kadar hızlı? Müzik transferi en çok nerede hızlı gerçekleşiyor?

    Cep telefonu pazarı hız yarışında: Yeni bir cep telefonu veya akıllı telefon tanıtılır tanıtılmaz üreticisi hemen yüksek performanslı olduğunun altını çiziyor. Fakat Gigahertz işlemci günlük işlerde cidden kendini belli ediyor mu? Hangi mobil işletim sistemi uygulamaları en hızlı şekilde çalıştırıyor? Yahut hangi cep telefonu şimşek gibi açılıyor? Bu soruları yanıtlamak için farklı işletim sistemleriyle çalışan güncel cep telefonlarını hız testine tabi tuttuk. Kimi zaman çok büyük farklarla ve sürprizlerle karşılaştık.

    Hızlı başlangıç alanı
    Testte popüler olduğu bilinen ve reklamlarında hep "çok hızlı" oldukları iddia edilen 15 cep telefonu kullandık. Bunların arasında örneğin Toshiba'nın 1 GHz cep telefonu TG01, Samsung'un koşu atı I8910 HD ve iş telefonu şampiyonu Nokia N97 var. Elbette Apple iPhone 3GS için de bir yer ayırdık.

    Hız kriterleri
    Atletler toplam on farklı kriterde kendini ispat etmek zorunda. Tüm kriterler: başlangıç süresi, cihaz açıldıktan sonra ana menüye girme süresi, müzik çaları başlatma süresi, bir müzik albümünü aktarma süresi, kamera açılış süresi, deklanşör gecikmesi, arka arkaya beş fotoğraf çekme süresi, tarayıcıyı başlatma süresi ve dikey/yatay format arasında geçiş yapma süresi.

    1. Sırada: Apple iPhone 3GS
    iPhone 3GS hız testinde isminin hakkını veriyor ve belirgin bir fark ile ilk sıraya yerleşiyor. Apple'ın cep telefonu neredeyse tüm hız testlerini başarılı bir şekilde geçti. MP3 test albümümüz iTunes üzerinden sadece 10,9 saniyede cihaza aktarıldı. iPhone 3GS'nin kamerası da test ettiğimiz 15 cebin arasında en kısa deklanşör süresine ulaşan cep telefonuydu (0,1 saniye); her ne kadar bu, iPhone kamerasının sürekli olarak otomatik yeniden odaklama yapmasından kaynaklansa da. Cihaz, tarayıcı başlangıcı (2,3 saniye) ve müzik çalar başlangıcı (2,4 saniye)kriterlerinde de cihaz 2. sıraya yerleşmeyi başardı.

    2. Sırada: Blackberry Bold 9000
    Toplam değerlendirmede gümüş madalya Blackberry Bold 9000'e gidiyor. Tam klavyeli iş telefonu cep telefonu başlangıcı kriterinde 7,4 saniye değerini elde ederek hemen Blackberry Storm'un (6,0 saniye) arkasına yerleşiyor. Böyle muhteşem değerler ile iki cep telefonu da tam puanı hak ediyor.

    Bold diğer tüm kategorilerde de iyi değerler elde etti: Cihaz web tarayıcıyı açmak için 2,6 saniyeye ihtiyaç duyarak bu kriterde 4. sıraya yerleşmiş oldu. Lakin kamera kategorilerinde Bold kısa bir süreliğine hızını yitirdi: Kameranın resim çekebilir hale gelmesi 3,9 saniye sürdü (12. sıra). Buna karşın deklanşör gecikmesi görmeye değerdi: Bold sadece 0,35 saniyede resmi ekrana aktardı (4. sıra). Arka arkaya çekilen beş test fotoğrafını (seri resim fonksiyonu olmadan) 12 saniyede belleğine yerleştirmeyi başardı (5. sıra). Müzik albümümüz (60,5 MB) ise USB üzerinden 20,4 saniyede akıllı telefona aktarıldı (5. sıra). Bold, müzik çalar açılırken de tereddüt etmiyor. Test parçası oynatma komutu verildikten 2,6 saniye sonra çalmaya başladı (3. sıra).

    3. Sıra: ToshibaTG01
    Toshiba TG01 1GHz işlemciyi sadece imaj kaygısıyla taşımıyor: Hızlı işlemci, Windows Mobile tabanlı cep telefonuna genel değerlendirmede 3. sırayı garantiliyor. Özellikle müzik çalar başlangıcı (1,4 saniye) ve arka arkaya beş fotoğraf çekmede (6,8 saniye) hızlı işlemcinin avantajları ön plana çıkıyor ve cihaza bu kriterlerde tam puan sağlıyor. TG01 bir fotoğraf çekebilmek için sadece 0,34 saniyeye (3. sıra) ihtiyaç duyuyor ve burun farkıyla HTC HD2'nin arkasına yerleşiyor. Dipnot: HTC HD2 bu kriterde 0,29 saniye ile 2. sıraya yerleşti.

     En Hizli Telefon (Chip Dergisinin incelemesi)


    .
    .
    .
    .


    Özet: En hızlı telefonlar
    iPhone 3GS, genel toplamda bir numara olarak "tüm zamanların en hızlı iPhone'u" tanımlamasını sonuna kadar hak ediyor. İkinci sırada ise bizim için sürpriz olan Blackberry Bold 9000 var. Ayrıca Blackberry Storm 9500 sekizinci sırayı elde etmeyi başardı. Blackberry cep telefonlarının popülerliğinin nedeninin yüksek performansları olduğu belli oluyor. Bronz madalya ise Windows Phone Toshiba TG01'e gidiyor. Ölçümler, Snapdragon işlemcinin mobil gününüzü belirgin derecede hızlandırdığını gösterdi.




    Beni en cok sasirtan iPhone ile ayni platforma sahip cihazlarin cok gerilerde kalmasi. Hele hele N900 un 434mhz lik dandik bir islemciye ve 128mb ram'a sahip olna N97 nin bile arkasinda kalmasi.

    Bu siralamalardan cikardigim sonuc: Donanim hiz konusunda tek basina belirleyici bir kriter olamiyor. OS cok onemli bir oyuncu bu konuda. Bu durumda Maemo sistem kaynaklarina asiri mi yukleniyor, yeni bir WM faciasi ile mi karsilacasagiz yoksa demeden edemiyorum. Ancak Maeomo henuz yolun cok basinda eminim Nokia Maemo'yu gerekli hiza ve islevsellige eristirecektir.

    Saygilar...


    Not: Incelemenin tamami icin:http://www.chip.com.tr/konu/tempo-tempo-tempo-telefonlar-hiz-testinde_17392.html







  • Hayret!
    Normalde su anda kanın gövdeyi götürüyor olması gerekirdi. :)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLyMaymun

    Hayret!
    Normalde su anda kanın gövdeyi götürüyor olması gerekirdi. :)))

    Amacınız bu muydu yani?
    Belki de bunu hissettiğimiz için cevap yazmadık

    Kaldı ki "Chip" adının geçtiği incelemede aklı başında olan insan susar
  • İster chip incelesin ister letsgomobile istersene mobilerewden eldar incelesin hiç fark etmez.İphone OS Symbianden kat kat hızlı ve stabil.Ayrıca uygulamalar oyunlar vs çok çok daha kaliteli ve çeşitli.Şimdi gelipte symbianı savunmak komik olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

    İster chip incelesin ister letsgomobile istersene mobilerewden eldar incelesin hiç fark etmez.İphone OS Symbianden kat kat hızlı ve stabil.Ayrıca uygulamalar oyunlar vs çok çok daha kaliteli ve çeşitli.Şimdi gelipte symbianı savunmak komik olur.

    Symbian'ı savunmadım ya da iPhone OS'un hızını da inkar etmedim; neden bu çıkış?

    Mesajım çok daha farklı imalar içeriyordu, sanırım anlamadınız...
  • chipin iphone a yağcılık yaptığını anlamayan varmıdır ki? geçen günlerde de bir kamera karşılaştırması yapmışlardı adamların bir tek "iphone da 10 mp kamera var aslında" demedikleri kalmıştı. i8910 un kamerası yerden yere vurulurken iphone göklere çıkarılmıştı.çok gülünç bir çabaydı.şimdi tutmuş burada bu derginin yaptığı karşılaştırmayı mı övüyorsunuz? evet iphone os symbiandan hızlı. symbianın modası geçeli çok oldu.ama o kadar atla deve de değil.doalyısıyla bu incelemeye zerre güvenmiyorum.
  • quote:

    Hızlı fotoğrafçı: iPhone 3GS
    iPhone'un kamerasının kalitesi neredeyse hiçbir fotoğraf meraklısının ilgisini çekmese de kamera, aşırı derecede düşük deklanşör gecikmesi ve hızlı işleme/tepki süreleri ile ikna ediyor. Dolayısıyla şipşak fotoğraf çekmek isteyenler iPhone 3GS ile doğru adresteler. Bir fotoğrafı çekmek için gerekli süre sadece 0,1 saniye. Ark arkaya çekilen beş fotoğraf içinse 9,1 saniyeye ihtiyaç duyuyor; bu alanda sadece Toshiba TG01 daha hızlı çalışıyor (6,8 saniye). Faka iPhone 3GS'nin kamerası uzun bir ısınma süresine ihtiyaç duyuyor: Kamera ancak 2,8 saniye sonra çekime hazır hale geliyor (7. sıra).


    nereden nasıl öveceklerini şaşırmışlar




  • Son 5 sira Symbian ve Maemo.
    Ne kadar ironik. Ayrica ben chip'i Nokia fani sitelerden bilirdim. Demekki birakin Nokia'yi birakmayi Symbian'dan komple nefret eder olmus.
  • Symbian nedeeeen bu kadar yavaaaaaaaş!!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

    İster chip incelesin ister letsgomobile istersene mobilerewden eldar incelesin hiç fark etmez.İphone OS Symbianden kat kat hızlı ve stabil.Ayrıca uygulamalar oyunlar vs çok çok daha kaliteli ve çeşitli.Şimdi gelipte symbianı savunmak komik olur.

    Symbian'ı savunmadım ya da iPhone OS'un hızını da inkar etmedim; neden bu çıkış?

    Mesajım çok daha farklı imalar içeriyordu, sanırım anlamadınız...

    Kimseye özel bir itafda bulunmadım.Delymaymun arkadaşımız şaşırmış kanın gövdeyi götürmesi gerekiyodu diye symbian ve iphone os kapışması olacağını tahmin etmiş.Bende iPhone OS'un daha iyi olduğu zaten çok açık kimse tutupda Symbian'ı savunmaz demek istedim.Ortalığa konuştum neden üstünüze alındınız anlamadım.Mesajınızı anladım size her hangi bir şekilde Symbian'ı savundunuz yada iPhone OS'un hızını inkar ettiniz demedim yada en ufak bir imada bulunmadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The_T®uth♀♂

    Symbian nedeeeen bu kadar yavaaaaaaaş!!!!

    Bende gerçekten bunu çok merak ediyorum.Bu symbian telefonları ürettikten sonra kimse kullanıp test etmiyomu yada edenler telefondan mı anlamıyo? Aklıma takılan diğer bir soru madem telefonlar symbianı kaldıramıyo yavaşlıyo niye o zaman daha güçlü telefonlar üretilmiyo yada symbian biraz daha hafifletilerek hızlı çalışması sağlanmıyo ? Yada zaten çok güzel çalışan bir sistem var İphone Os biye nokia telefonlara konmuyo yada neden iphone daha kaliteli fotoğraf çeken telefon üretmiyo? Çok sinir oldum.




  • bencede chip nokia fanı iken , i phonun kamerasını yücel tecek duruma geldi. tabi iphonunun hızına lafım yok. nokianın hızını biliriz, ilk çıkan p4 lere vista yüklenmiş gibi. açılana kadar bakkala gidip gelirdik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonyEricsson Via

    bencede chip nokia fanı iken , i phonun kamerasını yücel tecek duruma geldi. tabi iphonunun hızına lafım yok. nokianın hızını biliriz, ilk çıkan p4 lere vista yüklenmiş gibi. açılana kadar bakkala gidip gelirdik.

    Gerçi o delirten yavaşlık eskidendi.6260 , 7610 , N70 , N73 , N95 kullandım gerçekten beni çileden çıkarttılar hiçbirini 4-5 aydan fazla kullanamadım satmak zorunda kaldım.Ama symbiana tövbe etmişken şans eseri şu an N95 8gb kullanıyorum ve gerçekten symbian bayağı yol kat etmiş.Çok hızlı olmasada adamı delirtecek kadar yavaş değil 3 haftadır kullanıyorum hızından çok memnunum.Symbian zamanla bayağı gelişmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

    Kimseye özel bir itafda bulunmadım.Delymaymun arkadaşımız şaşırmış kanın gövdeyi götürmesi gerekiyodu diye symbian ve iphone os kapışması olacağını tahmin etmiş.Bende iPhone OS'un daha iyi olduğu zaten çok açık kimse tutupda Symbian'ı savunmaz demek istedim.Ortalığa konuştum neden üstünüze alındınız anlamadım.Mesajınızı anladım size her hangi bir şekilde Symbian'ı savundunuz yada iPhone OS'un hızını inkar ettiniz demedim yada en ufak bir imada bulunmadım.

    Mesajınızda alıntı yapıp kime cevap verdiğinizi yazmadığınız ve mesajınız hemen benimkinden sonra geldiği için üstüme alındım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.
    quote:

    Orijinalden alıntı: The_T®uth♀♂

    Symbian nedeeeen bu kadar yavaaaaaaaş!!!!

    Bende gerçekten bunu çok merak ediyorum.Bu symbian telefonları ürettikten sonra kimse kullanıp test etmiyomu yada edenler telefondan mı anlamıyo? Aklıma takılan diğer bir soru madem telefonlar symbianı kaldıramıyo yavaşlıyo niye o zaman daha güçlü telefonlar üretilmiyo yada symbian biraz daha hafifletilerek hızlı çalışması sağlanmıyo ? Yada zaten çok güzel çalışan bir sistem var İphone Os biye nokia telefonlara konmuyo yada neden iphone daha kaliteli fotoğraf çeken telefon üretmiyo? Çok sinir oldum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.

    Gerçi o delirten yavaşlık eskidendi.6260 , 7610 , N70 , N73 , N95 kullandım gerçekten beni çileden çıkarttılar hiçbirini 4-5 aydan fazla kullanamadım satmak zorunda kaldım.Ama symbiana tövbe etmişken şans eseri şu an N95 8gb kullanıyorum ve gerçekten symbian bayağı yol kat etmiş.Çok hızlı olmasada adamı delirtecek kadar yavaş değil 3 haftadır kullanıyorum hızından çok memnunum.Symbian zamanla bayağı gelişmiş.

    Kendi sorunuza kendiniz cevap vermişsiniz.

    N95 ve N73 2006 yılının, N70 2005 yılının, 7610 ve 6260 ise 2004 yılının başındaki imkanlarla hazırlanan cihazlardı, fakat zamanla hem donanımsal hem de yazılımsal gelişmeler oldu. Şu an kullanıp "hızından çok memnunum" dediğiniz cihaz ise 2007 yılının imkanlarına ait. Yani 2,5 ~ 3 sene öncesinin.

    10 sene önce kullandığım PII 350 MHz sistem üzerinde Windows 2K yavaş çalışıyordu, ama şu an kullandığım C2D 2.66 GHz sistem üzerinde Windows XP çok da güzel çalışıyor. Tamamen aynı mantık, özellikle de Windows ile Symbian'ın aynı anda kaç farklı cinste donanıma hitap etmek zorunda bırakıldığını düşününce.

    iPhone OS'un bu kadar güzel çalışmasının en temel sebebi altı üstü 3 tane cihaza hitap etmesidir. Nokia'nın kullanmamasının sebeplerinden birisi Apple'ın lisanslamaMAsıdır. Ancak Apple'ın iPhone OS'u lisansladığını ve Nokia'nın da kullandığını farzedersek, onlarca farklı cihaza hitap edebilir hale getirilmesi gerekecektir ve Symbian'dan hemen hemen hiç bir farkı kalmayacaktır, hatta belki daha da yavaş çalışacaktır.

    Şu an yukarıdaki örneklerden çok daha güçlü telefonlar üretecek teknolojik imkanlar mevcut ve Symbian hafifletilerek bu güçlü donanımlar üzerinde çok daha hızlı çalışacak hale getirilmeye çalışılıyor, hafiflemiş ve hızlanmış ilk yeni sürüm olan Symbian^3'ün bu yılın ortasında tamamen hazır olması beklenmekte. Nokia'nın bu seneye dair planlarını görmek içinhttp://mobilbekcisi.uniturk.net/2009/12/nokia-ve-2010.html adresindeki yazımdan faydalanabilirsiniz.

    Yazdıklarımı savunma olarak değil, açıklama olarak algılarsanız sevinirim.




  • Gerçekten açıklayıcı oldu teşekkürler.Günümüzde İphone gibi tasarım ve teknoloji harikası (dokunmatik kalitesini kastediyorum) bir cihaz yapılabiliyorsa şimdiye kadar hızlı ve stabil çalışan symbian işletim sistemli telefon yapılmalıydı diye düşünüyorum.Zaman için üretilecektir tabi yapılacak tek şey beklemek.Umarım çok bekletmezler.Örneğin Motorola v3 çıktığında inceliğiyle ve tasarımıyla çok popüler olmuştu bayağıda satmıştı.Ama ne yazık ki Motorola V3iyi çıkarttığında herşey için çok geçti.Piyasada hemen hemen aynı fiyata d900 , p850 gibi 3 mp kameralı ve ekran çözünürlüğü yüksek daha kaliteli ekranlı telefonlar vardı.Umarım Apple atağa geçip İphonelara adam gibi kamera koyana kadar Symbian gelişimini tamamlar.Yoksa nokianın hali duman.
  • kusura bakma dostum ama o adamlar bu telefonları nereleriyle incelemişler.iphon un 3megapiksel kamerası 8 megapiksellik omnia hd nin720p bir çekim gücüyle nasıl kıyaslamışlar hayret doğrusu.


    ARKADAŞLAR BİRDE SYMBİAN YAVAŞ DEMİŞSİNİZ.BU SİTEYİ AÇIN(http://www.otelvillamar.com/omniahd/)O SİTEDEKİ SAĞ TARAFTAKİ VİDEOYU AÇIN SEYREDİN SYMBİAN YAVAŞMIŞ HIZLIMI GÖRÜRSÜNÜZ... ARTI BİRDE YOUTUBEYE GİRİN ORDA N97 VEDE İ8910 HD NİN KARŞILAŞTIRMASINI SEYREDİN .ONDAN SONRA YORUMUNUZU YAZIN BURAYA.
    ARTI ŞUNU EKLEMEK İSTERİM OMNİA HD DE FERRARİ GT OYUNU VAR GERÇEKTEN MÜKEMMEL DERECEDE GÖRÜNTÜ KALİTESİ VAR.BU TELEFON ARKADAŞIMDA VAR VE BU OYUNU KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM TEK KELİMEYLE MÜKEMMEL.YOUTUBEDE BUNUN VİDEOSUNADA BAKMANIZI İSTİYORUM...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wox

    kusura bakma dostum ama o adamlar bu telefonları nereleriyle incelemişler.iphon un 3megapiksel kamerası 8 megapiksellik omnia hd nin720p bir çekim gücüyle nasıl kıyaslamışlar hayret doğrusu.


    ARKADAŞLAR BİRDE SYMBİAN YAVAŞ DEMİŞSİNİZ.BU SİTEYİ AÇIN(http://www.otelvillamar.com/omniahd/)O SİTEDEKİ SAĞ TARAFTAKİ VİDEOYU AÇIN SEYREDİN SYMBİAN YAVAŞMIŞ HIZLIMI GÖRÜRSÜNÜZ... ARTI BİRDE YOUTUBEYE GİRİN ORDA N97 VEDE İ8910 HD NİN KARŞILAŞTIRMASINI SEYREDİN .ONDAN SONRA YORUMUNUZU YAZIN BURAYA.
    ARTI ŞUNU EKLEMEK İSTERİM OMNİA HD DE FERRARİ GT OYUNU VAR GERÇEKTEN MÜKEMMEL DERECEDE GÖRÜNTÜ KALİTESİ VAR.BU TELEFON ARKADAŞIMDA VAR VE BU OYUNU KENDİ GÖZLERİMLE GÖRDÜM TEK KELİMEYLE MÜKEMMEL.YOUTUBEDE BUNUN VİDEOSUNADA BAKMANIZI İSTİYORUM...


    Iyi de N97 ve i8910HD ayni isletim sistemini kullaniyor.
    Ayrica incelemede kameralarin kalitesi degil deklansor hizlari, resmi ekran dusurme hizlari felan test edilmis.




  • iphone nokia'dan çok daha hızlı. günde iki üç kere kendi kendinize söylerseniz iki üç aya alışırsınız.

    kasmayın bu kadar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenjimikee

    iphone nokia'dan çok daha hızlı. günde iki üç kere kendi kendinize söylerseniz iki üç aya alışırsınız.

    kasmayın bu kadar.

    Şu iPhone kullanıcıları da böyle olmasa bu forumda hiç abuk subuk muhabbet dönmeyecek yahu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GeceBekcisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: kenjimikee

    iphone nokia'dan çok daha hızlı. günde iki üç kere kendi kendinize söylerseniz iki üç aya alışırsınız.

    kasmayın bu kadar.

    Şu iPhone kullanıcıları da böyle olmasa bu forumda hiç abuk subuk muhabbet dönmeyecek yahu..

    katılıyorum gece bekcisi Buna iphoneoglu mı deniyordu yaw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeKNoYDN -- 8 Ocak 2010; 16:44:49 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.