Şimdi Ara

Peugeot 5008 (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
37.524
Cevap
145
Favori
1.643.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakan 2828

    basınç sensörleri jantlara monteli dolayısıyla jantları değiştiricen zaman sensörleri yeni jantlara monte ediyorsun fakat sensörlü sibopların eskileri olmuyor yeni alman lazım fazla pahalı değil zaten tanasi 10 tl yalnız söktüğün sensörü aynı sıradaki lastiğe yani sol önü tekrar sol öne takın eğer okumazsa herhangi bir serviste okutabilirsin (yalnız bunların hepsi bildiğim kadarı)

    Lastiklerin yeri fark etmiyor.

    Sensör alıcıları davlumbaz içerisinde konumlandığı için, sorun teşkil etmez.

    Geçmiş zamanda bende aynı varsayım ile yola çıkmış ve haksız olduğumu görmüştüm.

    Sensörleri kırmasınlar yeter, bu arada lastik siboplar da çıkarılabiliyor istenir ise fakat lastikçiler ters taraftan çıkarmaya çalışıp, koparıyorlar.

    İyi forumlar...
  • melodramm kullanıcısına yanıt
    Tşk ederim hocam. İyi akşamlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jonjonbaba

    Ben camlara film yaptırırken tavanada yaptırmıştım :D Angarada yazın mermi çekirdeği düşmesi muhtemel tavan camım garantide sayılır yani

    Cam filmini dışarıdan yaptırdın yani.

    Eğer camın dış yüzeyinden kaplama yapıldı ise aman dikkat et.

    Turgut bu aralar cayır cayır cam filmi arıyor.

    Senin filmi hacılamasın

    İyi forumlar...


  • 5008, 5009, 5010, 5011, 5012. aradaki de (beyler müsaade ederse) baba oturağı. 5008,5
  • reisbay R kullanıcısına yanıt
    Elimde captivadan kalan thule port bagaj ve ayakları var.
    Aynı port bagaj için audi a3 içinde ayak almıştım.
    A3 duruyor zaten.
    Bu yeter artık diyorum.
    5008 için ayak almadım artık çocuklar büyüdü araç çok eşya alabiliyor, çok port bagaj ihtiyacım olmadı.
    5008 i değişince bakarız..
  • Herkese Selam....Bayram tatili için İstanbul-Bodrum-İstanbul etabını tamamlayıp sağ salim döndük....Her zamanki gibi 5008 uzun yolda çok rahat bir şekilde bizi getirdi götürdü , sıkıntı yaşamadık....Bayramdan 2-3 gün önce trafik olmadığı bir tarihte yola çıktığım için boş sayılacak bir trafikte 5,4 lt yakarak 730 km yaptım. Genelde 90-110 km arası kullandım ama tabii boş olan yerlerde Aslan gidebildiği kadar hızlı gitti :)

    Dönüşte ise Bayram trafiğine yakalandık...Susurluk'tan sorunsuz geçmeme rağmen Mustafa Kemalpaşa'dan itibaren durma noktasına gelen trafikte ilerledik. Bursa'ya 60 km mesafede başlayan bu yoğun trafik herkesi perişan etti. Gemlik'te yeni açılan yola kadar inanılmaz bir trafikte binlerce araba ile birlikte gecenin yarısında çile çektik. Normalde Bursa Çevre yolu girişinden Gemlik en fazla 20 dakika sürer bu mesafeyi 1 saat 45 dakikada zar zor aldık...Daha sonra Osmangazi Köprüsünden geçtik ve TEM 'de oldukça yoğun bir trafikte gecenin 01.30' da eve varabildik...

    Bu tatilde gidiş-dönüş 1500 km yaptım. Hiç yorulmadan keyif ile gittik ve geldik...( 5 kişi full ) Araba 117bin oldu....120binde güzel bir bakıma sokacağım.
  • Tornio T kullanıcısına yanıt
    ben de ankaradan 580 km olan bir yere gittim. anlayın işte neresi olduğunu açık yazarsam küsen arkadaşlar olabilir. :))) tam yarım depo 5,2 litre ile gittik. 250 kg yolcu-yük + klima.
  • harunturkmen H kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bizim arabaların en beğendiğim kısmı arka koltuk mesafesi...Bence oldukça yeterli .....tabii koltukları en geriye çekmeniz kaydı ile.

    Diğer önemli olan konu arka koltukların önündeki döşemenin düz olması ve ortada oturanın ayaklarını rahatça yere basması. Malum bir çok araçta arkada şaft yükseltisi vardır.

    Daha da güzeli Peugeot 5008'lerin arkadaki 3 koltukta bağımsız olarak ileri geri gidebiliyor ve öne-arkaya yatırılabiliyor....Bu özellik 3 çocuklu Aileler için bulunmaz bir nimet.

    Benim boyum 1,83 oğlanlarda benim kadar yani ortalama boylar 1,85....tabii onlar daha ince 70 kilo cıvarındalar...

    Koltukları en geri pozisyona çektim birazda yatırdım.....Şikayet etmediler... elbette bu durumda bagaj azıcık küçülüyor ama bizim için yeterliydi.
  • erkaaann kullanıcısına yanıt
    yarı otomatik 308 kullanan ben ve babama da yarı otomatik 5008 alma arefesindeyken kendim yarı otomatiği biraz babama uygun bulmadığımdan yarı otomatik 5008 den vazgeçtim.babama alırsam tam otomatik alacağım.
    ama sizde ben vites geçişlerine f1 den müdahale ederim,bundan zevk alırım diyorsanız alın,yok ben hiç uğraşmayım araba kendi halletsin derseniz tam otomatik alın.
    ya da benim gibi almadan önce pejo bayisine gidip yarı otomatik şanzımanlı 2008 i test edip nasıl bişeyle karşılaşacağınızı bilip ona göre alın.
    ben 2008 i test edip bütçeme uygun olan 2012 308 i aldım şanzıman beni şaşırtmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kral1840

    hayırlı olsun hocam fiyatlar güzelmiş servis neresi?

    BURSA - İLKAR SERVİS
  • Hayırlı olsun..Kazasın günlerde kullanmak nasip olsun..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zikefin

    selam dostlar,

    2011 aslanı 95 km de sattım, 2015 18 bin de yenisi aldım

    listemizin 26. sıra güncellenebilir, sedefli beyaz

    Mesaj alınmıştır

    Bu vesile ile hayırlı olmasını; sevdikleriniz ile mutlu günlerde kullanmanızı dilerim.

    İyi forumlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toprakates

    quote:

    Orijinalden alıntı: zikefin

    selam dostlar,

    2011 aslanı 95 km de sattım, 2015 18 bin de yenisi aldım

    listemizin 26. sıra güncellenebilir, sedefli beyaz

    Sorması ayıp olmaz ise, kaça sattınız, kaça aldığınız ? birde 2015 model aracınız tam otomatik şanzıman ise eğer kullanımının avantajlarını aktarabilirmisiniz. tşk.

    60 a sattım, 95 e aldım, (ancak 4 yıl garanti uzatımı+ 4 yıllık/80 bin km bakım paketi de dahil- 3 yıl daha var) reel de 92 diye düşünüyorum,
    sattığım araç deri koltuklu idi, bu da deri koltuk +zenon+navigasyon -alarm pk. hariç tüm ekstralar var,

    ilk olarak araç öncekine göre daha sessiz, yalıtımla alakalı bir iyileşme sözkonusu,
    tabiki vites geçişleri sorunsuz :) çekiş ve ilk kalkış diğerine göre çok çok iyi, eğimlerde vites seçmede sıkıntılar yaşanabiliyordu öncekinde, bunda yok,
    aynı şartlarda test etme şansım olduğundan farkları çok net anlayabiliyorum, direksiyon arkasındaki kulakçıklar bunda yok maalesef , onlara nekadar çok alıştığımı şimdi fark ettim,
    amortisör sıkıntısı diye birşey kesinlikle yok (zamanında az uğraşmadık bunlarla), navigasyon olayı güzel, bagajda el feneri yok,
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    Zaten 5008 ile partner'in balataları aynı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tergener

    Arkadaşlar merhaba,
    5008 in ilgimi çekmesinin sebeplerinden birisi özellikle büyük hacimdeki yükleri taşıyabilmeye uygun bagaj hacmi. Buzdolabı, yatak veya gardrop gibi en az 2 metre uzunluğundaki tek parça yük taşıyacak kadar geniş bagaj oluyor mu koltuklar yatınca? Yada ön yolcu koltukları dışındaki tüm koltuklar yatınca tam olarak hangi ölçülerde bir bagajı oluyor? Teşekkürler...

    ben bir keresinde buzdolabı taşımıştım. 1-2 cm kadarı sığmadı sadece. büyükçe de bir dolaptı. (dolabın yanına birisini bıraktık, o kapıyı iple tuttu her ihtimale karşı) hem dolap hem birisi sığdı yani

    tam cm olarak ölçü sitede olacaktı sanırım.
  • Bu durumda yapılacak servis bilgisayarından lastik basınç kontrolünü disable etmek.
  • Haziran başında aldığım 2012 model 5008 aracım ile 7.000 km yapma fırsatım oldu. Gelecekte almayı planlayanlara referans olması adına deneyimlerimi paylaşmak isterim;

    Olumlu özellikler
    -Geniş ve konforlu iç hacim ( Bu arabaya yönelmemdeki en büyük nedendi ve hakkını verdi)
    -Araçta birçok opsiyonun standart olarak gelmesi (Head-up display, cruise control, otomotik vites, yol bilgisayar, cam tavan vs..)
    -Fiyat/Performans olarak uygun olması
    -Arabanın ağırlığına rağmen az yakıt tüketmesi (gerçi ben seri kullanmayı sevdiğimden ortalama yakıt tüketimim 7 litre civarında, ama 6 lt ortalama çekmek kolayca mümkün, çok sabırlı ve sakin kullanımla daha altınada çekmek mümkün)


    Olumsuz özellikler
    -Beklediğim kadarıyla seri değil (Araba kaptırınca gidiyor, 180 km çıkabiliyorsunuz fakat ani sollamalarda turbosu eski arabam kadar atak değil, tabi burda arabanın 1,5 tonluk ağırlığı etkili)
    -Tampon ve kaportaları eski arabalarıma göre biraz daha hassas darbelere karşı
    -Yine kaporta boyası çok dayanıklı değil, özellikle kuş pislikleri boyaya kolayca zarar veriyor
    -Otomatik vites geçişleri hissediliyor , bunu deneyerek ve bilerek aldığımdan çok rahatsız değilim. (Ama bilmeden alacak insanları rahatsız edecek kadar hissediliyor)
    -Kafalıklardaki ekranları test etme şansım olmadı. Maalesef standart teyp ile DVD oynatamıyorsun, araçtaki AV girişlerinden harici player bağlaman gerekiyor. Açıkçası internette component çıkışlı pek media playerda kalmamış bu devirde HDMI ağırlıkta. Bukadar opsiyonu olan araçtaki sistemde USB veya DVD den film oynatabilmek gerekirdi.


    Sonuç olarak arabamdan memnunum ve iyiki almışım diyorum. Herkesin önem verdiği kriterler farklı olduğundan kendi değerlendirmelerine katkıda bulunmak için bilgi vermek istedim.
  • üşenmedim Forumda arama yaptım, önceki akü değişimi ile ilgili mesajımı buldum....( 3 Şubat 2014 )

    O zaman Peugeot Yol Servisini eve çağırmışım...Gelen elemanlar 170 TL'ya 60A Akü takmışlar....( unutmuştum valla DH sayesinde hatırladım :) )

    Demek ki Eylül 2016-Şubat 2014 arası tam 2,5 sene gitmiş...Zaten 2-2,5 senede akü bitiyor...Normal yani...

    Bu sefer Aküye 283 TL ödedim... ( İnci Akü 75 A)

    ( Not : 2 sene önce takviye nasıl yapılır bilmiyordum, DH sayesinde öğrendik....Dün gelen elektrikçide (-) kutbu görmeyince şaşırdı...Turbo'nun olduğu yere şasiye bağla dedim...oldu :)
  • DH Sayesinde öğrendiğim 120bin km'de Ücretsiz Trigger kayışı değişimi olayını bu hafta hallettim sadece devir daim pompası için ücret ödedim.

    Aracım 2010 üretimi olduğu için bu hakka sahipmişim....Bir sonraki değişim 180bindeymiş....

    Bu bilgiyi burada paylaşan arkadaşlara ve Peugeot'a teşekkürler....
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.