Şimdi Ara

Peugeot 5008 (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
37.531
Cevap
147
Favori
1.647.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tttnet.net


    quote:

    Orijinalden alıntı: dragotreis

    quote:

    Orijinalden alıntı: ganeja


    quote:

    Orijinalden alıntı: abidin0

    Merhaba. Kurban bayramında 3.200 km yaptım. 5.3 ortalama yakıt tüketimi oldu. Araç genelde 4 kişi ortalama ile yol yaptı.
    Benim araç değişikliği ile düşüncem çocuklar büyüdüğü zaman bmw 3 serisine geçmek.
    Hem şehir içi hem şehir dışında keyif verecek bir araca benziyor.

    almadan bmw dir iyidir demeyin... muhakkak test sürüşü yapın. ben yaptım.. Araç içeri çok ses alıyor.. Yol ve lastik sesi içerde... tabii motorda... Acaba camı açık dedim st ye.. olabilir dedi.. 4 camıda kontrol ettik.. sıkı sıkı kapalıydı.. bozuldu tabii st... Koltuklar aşırı yukarıda... Bir türlü uygun pozisyonu bulamadım.. resmen hayal kırıklığına uğradım... Araç 4x4 dü.. cesaret edip azıcık çamura bile girmedim.. motorda 2.0 dizeldi ... hızlanma ehh işte.. resmen hayal kırıklığına uğradım.. sizin çocuklar büyüyene kadar umarım düzeltir bmw... fiyatta biraz doldurunca 300 ü geçiyor..



    bir tanıdık bmw de çalışıyor, ses olayından bahsetmişti, 3 serisi alıp da sesten şikayet etmeyen yok, hepsi geri geliyor yalıtım yapıyoruz demişti. fitillerle.. ama yine de şaşırdım. 3 ile 5 serisi arasında ciddi fark varmış bu anlamda .gerçi bir komşuda da var, nereye atsam elimde kalıyor diye yakınıyordu. uzun yolda arkadaki 3 kişi bitap düştü diyordu. bir an önce yol bitsin diye dua ettiler dedi. 320 araç. bmw de böyle ise.... hani 3 serisi de ucuz değil ki diyelim f/p..

    Aslında bu premium markaların d sınıfı araçları dahil son zamanlarda biraz kaliteyi bozdular gibime geliyor..sonuçta adamların kendilerini ispat gibi bir dertleri yok..millet bmv mi merso mu gözü kapalı alıyor..diğer markalar özellikle üst segmentlerde kaliteyi artırırken(o fiyatlarda insan kalite arıyor haliyle) kendilerini ispat gibi bir dertleri var..buda etkili olabilir..

    ben duyunca şok oldum. 2004 yılında 1976 model 230,6 mercedesi kullandığımdan beri mercedes mi bmw mi kavgasının mercedes tarafındayım. bu son duyduklarım da tuzu biberi oldu. bu kadar iddialı bir markanın bunu yapması asıl kafa karıştırıcı. mercedesle ilgili böyle şeyleri hiç duymadım ama.


    @turkuvaz33

    ben hep söylüyorum. hep derken arabayı alıp, bir süre kullanıp, piyasadaki rakipleri hakkında bilgi sahibi oldukça da kanaatim güçlendi. eksik taraf yok mu? illa ki var. ancak segmentinde şu an bence en mantıklı seçenek. 2011-2015 yılları arası modellerden bence en alınası araba.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuvaz33

    quote:

    Orijinalden alıntı: evooz

    Gördüğünüz kurularda tam 12 tanesini artı ili adet en büyük boy valizi yükleyip taşıdım benim aslanla yakunda nakliye işinede girerim şimdiki hedef boyu 270cm yüksekliği200cm olan 3 sürgülü kapaklı gardolabı taşımak😀


    Valla o da bi şey mi? Ben Ankara'dan Çilek Mobilyanın eski Formüla serisi 2 metre boyundaki yatağını 5008 e sığdırdım. Biliyorsunuz bu yatak katlanmıyor sadece demonte oluyor. De monte şekilde çilek yatağını yatağın suntasını ve tüm parçalarını sığdırdım. Şöför arkasındaki koltuğa da oğlanı oturttum. Diğer koltukları kapattım.
    Bu şekilde Çukurambardan harikalar diyarına gittim. Oğlanla gezdik tozduk sonra Kırıkkaleye geldik.
    Hiç sıkıntı olmadı.

    http://www.dekorasyondunyasi.net/images/dekorasyonb/cilek-arabali-yatak-2.jpg

    Geniş iç hacim ve yükleme kolaylığı ise mevzuu, ben 5 plaka ebatlanmış MDF yi nasıl yüklediğimi paylaşayım

    İyi forumlar...















  • dosage D kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı uğurlu olsun. Temmuz ayında aynı araçtan satın adım. Bende sedefli beyaz istemiştim ama bayinin elinde tekno gri olduğu için bu rengi almak zorunda kalmıştım :)

    Ben aracımdan genel olarak memnunum ancak Peugeot Türkiye'den hiç memnun değilim. Sıfır arabada DPF ve akü arızası çıktı. Bu kabul edilebilir bir durum ama parça (DPF) temini için yaklaşık 45 gün beklemek zorunda kalmak çok can sıkıcı bir durum oluyor!

    Umarım sadece bakımlar için servise gitmek zorunda kalırız çünkü Peugeot Türkiye parça temini konusunda müşterisini çok uzun süreler bekletebiliyor!

    Özellikle şanzımanından memnun kalacağınızı düşünüyorum. Vites geçişleri bir DSG gibi çift kavramalı şanzıman değil ama genel olarak gayet hızlı ve sarsıntısız. Yani tek kavramalı şanzımanlara göre çok çok daha iyi.

    Yakıt tüketimi gaz pedalına nazik davranırsanız bence gayet tatminkar. Ankara trafiğinde (akşam saatlerinde Ulus trafiğine giriyorum) 6.2 civarında bir ortalama yakalayabiliyorum.

    Media player işini ben Android (Samsung )telefonla çözdüm. Bunun için MHL to HDMI kablo , HDMI to RCA converter ve bir adet USB çoklayıcı işinizi görür. (Ebay'de direk MHL to RCA dönüştürücü kablolar var, elimde eskiden kalma HDMI to RCA dönüştürücü olduğu için ben böyle yaptım) RCA kabloyuda iç kısımdan lehimledim ve eşya gözünün iç kısmından geçirdim. Böylece arka tarafta hiç kablo gözükmüyor, bütün kablolar eşya gözünün içinde kalıyor. Tek yapmam gereken telefonu MHL'ye bağlayarak telefon görüntüsü arka ekranlara aktarmak. :)

    Kabloları henüz düzenleyemedim o yüzden biraz karışık görünüyor:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyakut -- 23 Ekim 2015; 13:46:18 >




  • dosage D kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın..
  • dosage D kullanıcısına yanıt
    Çok güzel. Allah kaza bela vermesin.
  • dosage D kullanıcısına yanıt
    Hocam maşallah sedefli yakıyor...Allah kaza bela vermesin...kendi aracımı ilk almaya gittiğim gün geldi aklıma...çok heyecanlı ve güzel bir süreç...
  • dosage D kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun... kazasız sürüşler..
  • İyi günlerde sevdikleriniz ile kullanın.

    Bu vesile ile tekrar hayırlı olsun.

    İyi forumlar...
  • Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.... İnşallah seneyede kutlayabiliriz..

    Evet Turgut City grossmuş ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemanx

    Selamun aleykum 5008 ailesi 1.5 yıllık bir aradan sonra 5008 ailesine donmeye karar verdim. Eski arabam 112 hp Star stop 2012 idi şimdi 2011 model 110 luk 5008 almayi planlıyorum arac 80.000 km civarında tramer 14000 tl bir kayıt var. Sizce ederi nedir.Almalimiyim bagaj kapağı değişik sağ arka camurluk boyalı on tampon boyalı ne dersiniz. Fikirleriniz benim için önemli.

    valla hocam piyasayı takip etmek gerek ama sanırım 50-55 arası yapar..tabi tramerde ki kayıt ciddi bir kaza değilse..ufak tefek kazalar servislerin şişirmesiyle tramerde 14 bin lira görülebilir..
  • keşke birkaç bayiden daha fiyat alsaydınız.. neyse canınızı sıkmayın.. keyfini çıkarmaya bakın.. kazasız sürüşler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: auzdil

    quote:

    Orijinalden alıntı: melodramm

    quote:

    Orijinalden alıntı: auzdil

    quote:

    Orijinalden alıntı: dragotreis



    ben kendim yapabilir miyim?

    başkan olsa hemen yapardık valla..

    sen artık taşın başkan buralara..

    izmirde görevini yaptın.

    hem malum




    Dragonreis haklısın.başkanım olsa hallederdi

    yengeye söylesek te başkanı İzmir e geri yollamasa :-)


    Hafta sonu ANGARA dayım, haberiniz ola

    Ama benim düldül olmayacak.

    İyi forumlar...



    Gel del, bu hafta sonu korsan Ankara buluşması yapalım :-)


    Korsan buluşma yatar, ANGARA bana geliyor

    İyi forumlar...




  • dosage D kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

    Öncelikle aracın tüketimi daha düşmez, zamanla siz araca alışıp ona daha az tükettirecek şekilde kullanacaksınız.
    Klasik otomatikte her ne deselerde mutlaka %10 daha fazla tüketir, şanzımandaki tork konvertorün verim kaybı sıfırlanamaz.
    Motor ısınana kadar yokuş varsa 7.4 ortalama çok iyidir.

    Vites geçişi konusunda bir ayar olmalı, bizde spor modu gibi, aisin şanzımanda 308 modellerinde ekonomi-spor-normal diye 3 mod olmalı.
    Belki ayarı servis bilgisayarı ile yapılıyor olabilir.
    Bu motor devri ve vites geçişlerini değiştirecektir.
    Fakat vitesin erken geçişi bana ekonomi modunda gibi düşündürüyor. Öyle ise tüketiminiz daha da artacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dosage

    Herkese selam. Biliyorsunuzdur 1 hafta önce 5008 blue hdi kavuştum. Gerçekten memnunum ancak iki sorum olacak.
    1. Araçla Yokuş yukarı giderken Bazense düz yoldada oluyor 3-4 vites aralığında gaza biraz yükleyince bi hırlama sesi geliyo. Bıraz devam edip ses geçiyo. Acaba turbonun sesimi bilemedim. Devamlı olmuyor. Cam açıksa tabi duyuluyor. Sanki motora yakın bi alüminyum kapak varda orda bi titreşim veriyo gibi.

    2. Sorum elvimle iş arası her gün rampa inip Çık dur kalk Hızlan yavaşla çok yapıyorum ortalama tuketım 7,4 görünüyor. Çok canım sıkıldı. Bu kadar beklemiyordum. Araç tabi daha 700 km. De. Bu değer sizce normalim. Düşecekmiş bu Değerler. Yoksa servise sormalımı.

    Birde tam otomatik ama 1 den 2 e geçerken çok erken geçiyo gibi geldi1600 devirdeyken 2 vitese geçiyor. Daha devirlenemeden 2e atıyor. 2 den 3 e de yine erken geçiyor. Sizce böylemi Olmalı. Buda geçişte biraz bana sıkıntı yaratıyor. Daha fazla gaza yüklenmeme neden oluyor araba toparlasın diye

    rampa ve dur kalk için 7,4 e üzülmeyin bence. 1600 kg ağırlığı unutmayın. dizel 208 fiesta bile aynı güzergahta 6 litre yakar en az.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turkuvaz33

    Ankara buluşması olursa benim de haberim olsun montaj etmeye korktuğum gözlük kabı benim de montajı bekliyor. Selamlar...






    quote:

    Orijinalden alıntı: eyakut

    Ankara buluşması olacak ise katılmayı bende isterim.



    Tamamdır, +2 olmak daha bir güzel.

    Kalabalık bir organizasyon olacak sanırım.

    İyi forumlar...
  • hamdi mert kullanıcısına yanıt
    Benim tavsiyem infra yerine wifi aktarımlı ve klavyeli bir kumanda (air mouse olarakta kullanılabilen) ile daha verimli olacaktır. O doğrultuda bir cihaz bakılmalı...
  • 51 dolarlık toplam maliyet yaklaşık 150 tl yapar ki, sahibinden de en fazla 100 tl ye ürünler bulunabilir.

    Ben philips in bir ürününü 70 tl ye aldım.

    İyi forumlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamdi mert


    quote:

    Orijinalden alıntı: melodramm

    51 dolarlık toplam maliyet yaklaşık 150 tl yapar ki, sahibinden de en fazla 100 tl ye ürünler bulunabilir.

    Ben philips in bir ürününü 70 tl ye aldım.

    İyi forumlar...

    Android tabanlı olmasi biraz cezbetti hocam. Ama bun yerine paraya biraz daha kıyıp cyclone almak nasil olur ? Ya da double din Android navigasyon cihazı mi önerirsiniz ?

    Ciclon un güzel yanı derli toplu olması.

    Birde turuncu tema ile araca uyumu güzel.

    İyi forumlar...
  • Başkan bu cyclon temaları benim avgo yada olur herhalde.. uygun zamanda yollasana...
    yahu yakında ticariye çevrilecek ruhsatlar.. =))
  • kral1840 kullanıcısına yanıt
    İhtiyaç ve zevk meselesi bu.. geniş bagaj ve yakışıklılık istiyorsan 5008 bence tabii
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.