Şimdi Ara

Yeni MacBook kullanıcısına tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
21
Favori
20.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar.Bugünden itibaren bir MBP kullanıcıyım.Bana gerek program,gerek mac için tavsiyeler bulabileceğim siteler önerirseniz sevinirim.



  • mesajım bulunsun banada lazım
  • Mesela ilk olarak Safari'de;Opera'da yaptığımız gibi reklamları engelleyebiliyor muyuz?Bu gerçekten gereken bir şey.Ayrıca bir tane download programı lazım Cryptload gibi.Cryptload Mac'de çalışıyor mu bilmiyorum.MSN için güzel bir program da gerekmekte.Şimdilik ilk yapmam gerekenler bunlar.
  • Aklıma geldikçe gerekli programlardan bahsedeyim.

    birincisi reklamları engellemekten kastınız flash lar galiba. ClickToFlash isminde bir eklenti var safari için. onu kullanmaktayım. bi ton ıvır zıvır flash'ı engelliyor. flash logosu çıkıyor tabloda. üzerine tıklarsanız yüklyor. güvendiğiniz site ise add to whitelist dediğinizde o siteyi her açtığınızda direk yüklenir flashlar. ben reklamdan çok işlemciyi gereksiz yere yüklendiği için engellendim. kesinlike tavsiye ederim.

    browser için firefox ve chrome genelde tavsiye edilir. ama ben performans olarak safariyi kesinlikle tavsiye ediyorum. hem performans hem kullanım olarak safari diyorum.

    Çok yoğun ofis kullanan biri değilim. Bu sebepten Micosoft Office'i elimde bulundurmama lüksüne sahibim. o nedenle mac de sadece Apple iWork, ve OpenOffice yüklü. çok da memnunum. özellikle iwork de keynote çok başarılı. ama çok yoğun ofis kullanıyorsanız microsoft'u kurmanızda fayda var. ne olur ne olmaz iwork ve open office her nekadar her türlü ms office dökünamını açabilsede tam uyumluluk için ms office bulundurmak lazım.

    film ler için, birincil oynatıcınız Movist olsun. ikincisi VLC. VLC nin codec desteği daha iyi ama altyazı görüntülemesi çok kalitesiz.net değil yani kırıklı çıkıyor. movist altyazıda süper. yani kısacası movistin açamadığı bi video olursa vlc elinizin altında bulunsun. ayrıca quicktime için Perian ve flip4mac eklentilerini mutlaka yükleyin.

    rar açımı içinde hem stufflt expander hemde unrarx'i kullanıyorum ben. daha iyisi varmı açıkcası çok araştırmadım. unrarx den ve stufflt den daha başarılı ve pratik olmasada onların yapamadığı bölme işini yaptığı için el altında bulunmasında fayda var

    download manager olarak iGetter'ı 2 senedir severek kullanmaktayım.

    Adium bence en başarılı im programı. istediğiniz sayıdan, istediğiniz türden hesabı (icq, msn, gtalk, yahoo, facebook, aol ....)aynı anda ve tek pencereden yönetme imkanı veriyor.

    bunun dışında amaca özel programlar ararken macupdate.com'u tavsiye ederim

    hep bu örneği veririm. herkesin kullanmadığı ama size lazım oln bir program türüne ihtiyacınız var. mesela ftp programı. macupdate.com da ftp diye aratırım ftp ile ne varsa gelir. bu şekilde en sık kullandığım sitedir program bakarken.




  • @ Oxiabit

    Gerçekten çok yardımcı oldun.Şimdi sana bir kaç soru yönelteyim sen ya da bilen birileri cevaplasın:)

    İlk olarak aleti televizyona nasıl bir kablo ile bağlıyoruz?Çünkü ben kampanyalı aldım ve bir adet 22" Full HD televizyon hediye ettiler.Onu monitör olarak kullanma isteğim var.En azından ana televizyon müsait olmadığında film felan izleyebilirim.Gördüğüm kadarıyla alette HDMI çıkışı yok ama olsa tadından yenmezdi:)

    İkinci olarak tüm klavye kısayollarını öğrenebileceğim bir site,argüman felan var mıdır?İlk Mac'im olmasına rağmen bir çok şeyi biliyorum ve ilk kullanıcı olarak hiç sorn yaşamadım ama ileride bir sorun yaşamamak adına yardımcı olur diye düşündüm.

    Birde touchpadle ilgili bir sorunum var.1,2,3,4 parmak hepsinin olayını çözdüm ama hani şu tıklamak için diğer dizüstülerde olduğu gibi tıklamadan elimi bir kere touchpad'e vurarak bir şeyi seçemez miyim?Tek parmak basmak biraz zorluyor.

    Şimdiden teşekkür ederim.

    Ekleme: ClickToFlash'ı indirdim ama nasıl kullanacağımı anlamadım onu da anlatırsın artık:),

    Ekleme 2:Hocam iGetter'ı ve Adium'u kurdum ama böyle sayfa şeklinde çıkıyor ikiside applications bölümünde.Onları açtıktan sonra klasörlerine girip oradan açmak duumunda kalıyorum.Bunu engellemenin bir durumu var mı yani applications barda direk bastığım zaman açılacak hale getirmenin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcn[KAL] -- 27 Aralık 2009; 7:42:17 >




  • Bilgisayarı yeniden başlatınca Flashları göstermemeye başladı gayet de güzel oldu.Ama hala iGetter'ı randımanlı kullanmaya başlayamadım.100 mb'lık dosyayı 13 KB olarak indiriyor.
  • Pc To Mac Basics - Buradan Pc de kullandiginiz kisayol ve benzer ozelliklerin mac de nasil olduguna bakabilirsiniz...

    Dokunmayla tiklamak icin ise,System Preferences > Trackpad bolumunde One Finger kategorisinde "Tap To Click" secenegine tick atin.

    + Rar icin ayrica "SimplyRar" programini oneririm ki rar olusturmak,istedigim boyutlarda partli rar olusturmak icin dun kesfettigim kullanmasi cok kolay guzel bir program.Diger programlarda bu ozelligi cozememistim bir turlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.Beverly -- 27 Aralık 2009; 12:02:02 >




  • diğerlerinde de (stufflt, unrarx, unarchiver ) yok zaten :) benim bildiğim birde betterzip de var. ben onu kullanıyorum en başarılı program. ama paralı olduğu için tavsiye etmedim. bi toplu kampanya paketinden vasıtası ile elde etmiştim. bedava olarak simplyrar bölme için.
  • @Olkancan

    Yardımın için teşekkürler ama artık alıştım ve açıkcası basmak daha kolay geliyor

    @Oxiabit

    Müsait olduğunda üstteki soruları da cevaplarsan sevinirim:)
  • Arkadaşlar .wma uzantılı müzikleri hangi programla dinleyebilirim?
  • Mplayer OSX Extended (video için)

    altyazı problemlerin (filmi açıp altyazıyı tutup içine atıyorsun, karakterler oldukça düzgün çıkıyor..), açamama sorunu gibi hiç bir problemin olmaz. ileri geri alma olayı çok rahat, arkana yaslan ve yön tuşları sağ-sol ilerlet..

    edit: official sitesinde olan oldukça eski bir versiyonu google'da 2-3. sıralarda çıkıyordu sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 27 Aralık 2009; 17:59:17 >
  • Burada çok film seyretmeyeceğim için açıkcası video oynatıcılar ilk planda değil.

    En çok ihtiyaç duyduğum şey RS linklerini sıralayabileceğim ve altta indirebileceğim bir program istiyorum.Sırf bu tür bir program eksikliği yüzünden kuru kuru kullanıyorum 2 gündür bilgisayarı.
  • @mrcn

    iGetter'ı denemedim, RS downloadları için jDownloader kullanıyorum. Arayüzü pek hoş değil ama çok başarılı bir program. iGetter da deneyeceğim.

    @oxiabit

    Ben de eskiden VLC kullanırdım, dediğin gibi altyazı sistemi daha kaliteli olduğu için Movist'e geçtim, fakat VLC'deki touchpadden sağ sol scrolluyla ileri-geri yapma özelliğini özlüyorum. Öyle bir sistem var mı Movist'te yoksa illa sağ sol tuşlarını mı kullanacağız?
  • speed download en iyisi dostum ben onu kullanıyorum..RS ye hem upload hem download yapabiliyor.
  • HDMI çıkışı yok evet. bunun yerine miniDisplayPort to VGA veya to DVI alman gerekir. bunları herhangi bir apple mağazasında bulabilirsiniz. DVI ile VGA nın teknik farkını çok bilmiyorum. ama DVI sanırım daha kaliteli. sizin LCD tv nizde hangisi varsa onu tercih etmelisiniz. eğer ikiside varsa hem vga hem dvi, bu durumda vga'yı seçerseniz diğer eski tip monitörler veya projektörlerdede kullanabulirsiniz. hele birde VGA ile DVI arasında çok fazla fark yoksa o zaman heryerde uyumluluk olsun diye VGA almak avantajlı. ama yok eğer çok kalite farkı varsa (çözünürlük verenkler açısından) ve sadece o tv de daha çok kullanmak istiyorsanız DVI almak daha iyi olur. ben DVI ile VGA farkını bilemediğim için tam açık bi bilgi sunamadım şimdi burda. siz en iyisi apple store daki arkadaşlara danışın.

    Genelde mac deki kısayolları menu bardaki sekmelerdeki isimlerin yanından buluyorum ben. genelde herşeyin yazıyor yanında. birde şöyle bir kaynak var:http://support.apple.com/kb/HT1343

    siz dmg dosyasındanmı bahsediyorsunu? dmg'yi mount ettikten sonra içerisindeki dosyayı veya klasörü applications'a sürüklemen gerekiyor eğer doğu anladıysam.

    Bu arada wma için itunes destek vermiyor sanırım. ama vlc wma ları açabiliyor.

    MPlayer'i denedim malesef hiç başarılı değil. çok hantal.

    JDownloader'ıda denedim. pek sıcak gelmedi. arayüz çok kötü. belkide 2 senedir igetter'a alışmamdan kaynaklanıyordur. ama igetter dan çok memnunum.

    Movistin scroll ile seek yapmamasını şimdi sen dedikten sonra deneyerek farkettim masterm1nd. vlc de olduğunu biliyordum ama hiç kullanmıyordum. şöyle bi tercihlere baktım ama bulamadım. sanırım yok. ama birden fazla altyazıyı cam gibi göstermesinden çok memnunum ben movistin.

    Bu arada Speed Download'ıda denedim. fena sayılmaz. ama ücretli olması durumu var.




  • Jdownloader'ı eskiden biliyorum.Ben cryptload kullanıyordum ama sitesinde Cryptload 2 gelene kadar Mac desteği verilmeyecektir diyor.Bu yüzden arayıştayım.Açıkcası iGetter'ın arayüzü çok hoşuma gitti ama 2 tane link denedim ikiside 100 MB'lık ama birini 14 KB diğerini 13 KB olarak indirdim.

    Jdownloader indirdim ama açamadım niyeyse.Bir daha deneyeceğim.

    Biraz sonra deneyimlerimi yazarım.Artık herkes kendisine göre en iyiyi tercih edecek gibi duruyor.
  • Jdownloader'ın arayüzü bayağı güzelleşmiş ve kullanımı kolaylaşmış.Sonunda aradığım indirme yöneticisini buldum.Sonuçta film arşivi yaptığım sitede .dlc dosyası olarak da paylaşım yapılıyor.İyi oldu.Herkese teşekkür ederim.Kalan sorular gelecek günlerde sizinle buluşacaktır
  • Arkadaşlar merhabalar.Diğer forumlarda okuduğum üzere pil tamamen bittikten yani bilgisayar kendinden kapandıktan sonra tamamen doldurun yazıyordu.Ben de öyle yaptım ve açtığımda %99'du şarj.Şu an %98 ve kalan süre 5:26 olarak gözüküyor.Wi-fi açık ve ekran parlaklığı yarıya yakın.Bu durum normal midir yoksa yapmam gereken bir şey var mı?
  • Normal mi? derken eger bahsi gecen zamandan az oldugunu dusunuyorsaniz,ayni seyi ben de yasiyorum ama sikayetci degilim.Diger laptoplardan kat kat uzun olmasi bile yeterli benim icin ki 7 saatcik de olmayiversin
  • 7 saat olmasını beklemiyorum sonuçta klavye ışığını kapatsam da ekranı parlak kullanıyorum.Ama benim sormak istediğim niye şarjdan çıkarttığım halde %99'da kalması.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.