Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.159
Cevap
187
Favori
561.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 89serkank

    24 Şubat 2012 itibariyle BANKA şubelerinden geçmiş dönemlere ait hesap özetlerinin basılı,faks ya da e-posta olarak talep edilmesi durumunda kredi kartından 1,5 TL geçmiş dönem hesap özeti ücreti tahsil edilecektir. Diyor ykb :)

    Finansbank ta aynı şekilde para alıyor. Ben garanti bankasından istedim 2008-2012 hiçbir ücret istemeden gönderdiler...
  • Arkadaşlar bir şey soracam 2008 yılının mart ayında KK sahibi olmuşum yıllık kart ücreti bir sonraki hesap özetinde mi gelir (nisan) yada bir yıl sonra mı gelir? Sormak istememdeki sebep şu banka 2008 nisan ve mayıs ekstelerini ısrarla göndermiyor. Eski tarih merkezden talep ediyorum diyor, yok şimdi gönderiyorum diyor ama bir türlü göndermiyor acaba mart ayında açılan kredi kartına nisanda yıllık ücret gönderiliyor mu bilgisi olan arkadaşlar yardım...

    Teşekkürler...
  • Arkadaslar Garantı Bankası sanırım bu konuda çok dişli. Gerçi henüz THH ye başvurmadım ama çıkan yeni karara istinaden bankaya mail attım ve geri dönüş olarak bunu yazmışlar. Ne derece doğru söylüyorlar?

    Kredi kartlarindan tahsil edilen yillik uyelik ucretlerine iliskin mevcut durumu guncel Yargitay kararlari isigi altinda bilginize sunmak isteriz;

    Yargitay 13. Hukuk Dairesinin 2011/4736 Esas ve 2011/11579 Karar sayili kararina konu olayda kart hamili, taraflar arasinda imzalanan sozlesmenin varligina ragmen 2007 yilinda odedigi kart aidati’nin kendisine iadesini talep etmis ancak yerel mahkeme, bunun bir sebepsiz zenginlesme olmasi nedeni ile kesintinin yapildigini ogrendigi tarihten bir yil icerisinde talep edilmemesi nedeni ile talep hakkinin zaman asimina ugradigini belirterek davayi reddetmistir.

    Yargitay ise sozkonusu kararinda, taraflar arasinda bir sozlesmesel iliskinin varligini dikkate alarak burada sozlesmesel iliskiye bagli 10 yillik zamanasiminin uygulanacagini belirterek karari bozmustur.

    Dolayisi ile bu kararda tartisma konusu yapilan husus, dava acma hakkinin hangi surede zamanasimina ugradigina dair olup, kart aidatinin alinip alinmamasina iliskin bir hukum kurulmamistir. Bu karar emsal gosterilmek suretiyle kart aidatinin iadesine karar verilmesi, mumkun bulunmamaktadir.

    Nitekim; yukaridaki karari veren Yargitay 13’ncu Hukuk Dairesi; 2011 yilinda vermis oldugu; 05.04.2011 tarihli 2010/13722 E., 2011/5258 K. sayili, ve 22.03.2011 tarih 2010/14256 E., 2011/4306 K. sayili kararlarinda ozetle; kredi kartlarindan uyelik ucreti alinmasinin usul ve hukuka uygun oldugunu ve bankalarin kurulus amaclari bakimindan aksi yonde bir degerlendirme yapilamayacagini karara baglamistir.

    Yargitay sozkonusu kararlarinda; “kart hamilinin Banka’ya ait kredi kartini kullanmasi nedeniyle, davali banka tarafindan bildirilen ucreti, sozlesmede hukum olsun ya da olmasin odemekle yukumlu oldugunu, baska degisle, banka uyelik ucreti almadan kart verme yukumlulugunde olmayip, sozlesmede buna dair kararlastirmalarin da haksiz sart niteliginde bulunmadigina..” karar vermistir. Sozkonusu kararlarda Yargitay; “.....Bankalar kar amaciyla kurulan muesseselerdir. Bu yuzden gordukleri hizmetin karsiligini da isteyebilirler. Ayrica cok sayida banka bulunduguna gore de davaci kendi yukumluluklerini yerine getirmek kaydiyla diledigi bankadan kredi karti kullanma imkanina da sahiptir....Bankalar gordukleri hizmetin uygun bir karsiligini isteme hakkina sahiptirler. Kredi karti hizmetinin banka icin riski bulundugu gibi bir maliyeti de bulunmaktadir. Bankanin bu maliyeti kredi karti kullanicilarina yansitmasi dogaldir.....” seklinde hukum kurmustur.

    Yukarida aciklamis oldugumuz nedenler ile Bankamizca tahsil edilmis olan yillik uyelik ucretlerinin iadesine iliskin talebinizin olumlu olarak sonuclandirilamadigi hususunu,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: acy78

    quote:

    Orijinalden alıntı: aksaray1

    wordcard geriye dönük 9 yıllık yıllık kart aidat ücretimi aldım arkadaşlar.Sağolsun banka itiraz etmemiş yatırmış:-))

    yaptığın işlemleri paylaşırmısın bizlerle hocam. bankaya yazdığın dilekçe varmıydı.

    Bu başıkda 27 Şubat 2012; 13:22:40 da yazdığım yazımda belirtmiştim ordan okursan işlem çok basit.dilekçe örneğide o yazımın altında link olarak verdim.
  • ÖNEMLİ BİR DURUM - (Finansbank'a karşı dava açacak arkadaşların önemle dikkat etmesi gereken bir konu)



    Merhaba arkadaşlar, kendim ve çevremdeki arkadaşlar bu konu sayesinde geçmişe dönük veya yıllık olmak üzere farklı bankalardan kart ücretlerimizi almıştık. Bu durumu 2012 yılının başlarında kuzenime de anlattım o da Ankara Mamak Belediyesine, tüketici hakem heyetine giderek finansbanka dava açıp son 10 yıllık kart ücretini geri istemişti. Ocak ayının sonlarında finansbanktan bir yazı gelmiş ve yazı da davada ısrarcı olması durumunda kart ücretinin geri ödeneceği ancak kartının kapatılacağı ve toplam borcunun (yaklaşık 16.000 lira) tek seferde talep edileceği yazıyordu. Bu durumu bilgili arkadaşlara sorduğumuzda yasal olmadığını söylemişlerdi ancak bugün farklı bir gelişme oldu. Kuzen internet üzerinden elektrik faturasını ödemeye çalışırken internet şubesinde böyle bir kart numarası bulunamadı gibi bir uyarı görmüş ve hemen müşteri hizmetlerini aramış. Müşteri hizmetlerindeki kız da kartınız kapatılmış, kart ücretiniz iade edilmiş ve toplam da 15.720 lira olan borcunuz 4 marta kadar sizden talep edilecektir, bununla ilgili yazı da tarafınıza gönderilmiştir demiş.

    Bu durum karşısında şoktayız, bana göre tamamen mantık dışı bir uygulama ama ne olacak bilemiyoruz. Sizce ne olur?


    *** Kuzenim finansbank kredi kartını yoğun ve düzenli kullananlardandır. 15.720 liralık borç yapılandırma vs. falan filan değildir, düzenli olarak yaptığı alışverişlerdir. Ödemelerini hiç bir şekilde geciktirmemiş düzenli kredi kartı kullanıcısıdır.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunresitz -- 1 Mart 2012; 14:04:31 >




  • Garanti vermiyorsa hiç uğraşmayalım.
  • arkadaşlar saat 2gibi istanbul gaziosmanpaşa ilçesi tüketici hakem heyetine uğradım.içeride 4-5 görevli vardı.Yapı kredi bankası bankamatik kartımın 2006dan günümüze aldığı kart ücretlerini talep edeceğimi ne yapmam gerektiğini sordum.Aldığım cevap bankamatik kartlarından alınan ücretin artık yasal olduğunu ve talep edemediklerini belirttiler sadece kredi kartı hesap ücretini talep edebiliyolarmış.Son zamanlarda bankamatik ücretini geri alabilen var mı?
  • arkadaşlar bundan 3 sene önce babamın kapattırdığı kartın geçmişe dönelik kart ücretlerini alma şansım var mı? eğer mümkünse nasıl bir yol izlemem lazım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grup2008

    arkadaşlar bundan 6 ay önce vakıfbank world kart 35 tl kart ücreti kesti benden tekrar kart ücreti ödememek için kartımı iptal ettirmek istiyorum yanlız 3-4 aylık taksitlerim var kartta kartı kapattırmak istesem bu taksitleri anında ödemek zorundamıyım yoksa günü gelince ödeyebilirmiyim

    kartını kapattırabilirsin.taksitleri gunu geldiğinde ödeyebilirsin.(kartın kapatılmamıs gibi hesap özetleri gelmeye devam eder.)
    ama müşteri hizmetlerini aradın kapatamyız derlerse eğer o zaman sende kartı kullanıma kapatmalırını söyle.kartı kullanıma kapatırsan kartı kullanamayacağın için kapalı gibi görünecek.aidatta gelmemesi gerekiyor.
    ben böyle biliyorum.

    daha önce taksitli borcum olan bir kartı iptal etmiştim.hangi bankaydı hatırlamıyorum.
    yinede müşteri hizmetlerini ara sor.




  • Bu konuda en güzel HSBC. 2 saat önce müşteri hizmetlerinle dialoğum;

    - İyi akşamlar, şubat ayı ekstremde 2012-2013 yılları için kart kullanım ücreti alındığını görüyorum. Alınan bedelin geri yatırılmasını istiyorum.

    Müşteri.H: Evet beyfendi, sözleşmenizde böyle bir madde var, kartınızın size sunduğu taksitlendirme vs vs gibi hizmetleri için bu kesintileri yapıyoruz.

    - Peki o zaman kredi kartımı kapatmak istiyorum. (Bu blöfdü :D kartın borcunu ödeyemem)

    Müşteri.H: O zaman size anlaşmalı yerde kullanacağınız advantage puan olarak 25 TL yükleyelim.

    - Yok teşekkür ederim. Ben kesilen bedelin aidesini istiyorum yoksa kredi kartı iptal bölümüne aktararısanız sevinirim.

    Müşteri.H.: Peki beyfende, 1 yıldır müşterimiz olduğunu görüyorum. 50 TL kesilen bedelin 3 gün içersinde hesabınıza yatırılması + bu yıl için kredi kartı bedeli alınmayacağını belirtiyorum.

    - Teşekkürler iyi akşamlar.


    Ayrıca arkadaşlar THH başvurmadıkça hiç bir banka geriye dönük k.kartı bedelini size vermez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 1 Mart 2012; 22:02:56 >




  • hsbc yi aradım 2005 den bu yana onlan ekstreleri gönderecekler bakalım.Fakat önceki sayfalarda okuduğum yazılarda bu paraları ödedikden sonra bankanın kartları iptal edebildiğini vs okudum bu hala geçerlimi acaba bilgisi olan varmı birde işbankası hesap kartlarında da geri alınabiliyormu geçen gün hesapda 50lira bıraktım banka hemen çekmiş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freeboy

    arkadaşlar saat 2gibi istanbul gaziosmanpaşa ilçesi tüketici hakem heyetine uğradım.içeride 4-5 görevli vardı.Yapı kredi bankası bankamatik kartımın 2006dan günümüze aldığı kart ücretlerini talep edeceğimi ne yapmam gerektiğini sordum.Aldığım cevap bankamatik kartlarından alınan ücretin artık yasal olduğunu ve talep edemediklerini belirttiler sadece kredi kartı hesap ücretini talep edebiliyolarmış.Son zamanlarda bankamatik ücretini geri alabilen var mı?

    20 gün önce işbankasından kesilen 40 tl hesap işletim ücreti için müracat etmiştim.dün aradılar tüketici haklarından. bugün gittim elime bir karar verdiler paranın iadesi ile ilgili.15 gün bekle sonra banka ile irtibata geç dediler bakalım işbankasına aynı karar gidecekmiş ne olacak.geri alabilirsem hesabımı kapatıcam.birdahada işbankasının önünden geçmem.tek sorun ogs var içindede 20 tl var onu geri alabilecekmiyim bilmiyorum yada bitene kadar kullanabilirmiyim bilmiyorum.bitincede gidip karayollarından yada vakıfbanktan ogs alıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayavas -- 1 Mart 2012; 22:30:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksaray1

    quote:

    Orijinalden alıntı: gunsnroses

    quote:

    Orijinalden alıntı: aksaray1

    wordcard geriye dönük 9 yıllık yıllık kart aidat ücretimi aldım arkadaşlar.Sağolsun banka itiraz etmemiş yatırmış:-))


    slmlar nasıl geri aldınız ? hakem heyetine basvurmadınız mı ? ben de de ykb kartı var. kısaca acıklarsanız memnun oluruz..Tskler

    Bu yazının altına dilekçe örneğini ekledim. yapıkredi bankası web sitesinden "sizin için burdayız" bölümünden kartımın ilk kullanım tarihinden bugüne kadar olan ekstrelerimi istedim aralarından yıllık ücret alınanları çıkarttım.ekstre alınan ücret bölümlerini kırmızı bir kalemle altlarını belirttim. sonra dilekçemi ekstrelere uygun doldurdum. sonra hazırladığım dilekçe+ekstre eklerden bir nüsha daha yaptım toplam 2 nüsha olucak. gidip tüketici hakem heyetine verdim. 3 ay içinde size mektup gelir dediler. 1 ay sonra lehime çıkan karar posta ile evime geldi. 15 gün bankanın itiraz süresini bekledim.ama banka mahkemye götürsede emsal çok karar olduğu için götürmeden 11. gün kredi kartı hesabıma parayı yatırdı.Hepsi bu kadar..


    TIKLAYIN İNDİRİN

    İnsanlara yardımcı olmak mahiyetinde çok yararlı bir yazı. İlk mesaja bile koyulabilir.

    quote:

    sonra hazırladığım dilekçe+ekstre eklerden bir nüsha daha yaptım toplam 2 nüsha olucak.

    Yalnız bu kısmı anlamadım. Dilekçe+ekstreler bir nüsha mı sayılıyor 2 dilekçe 2 ekstreler mi oluyor toplamda?




  • mesajım bulunsun
  • 10 yıllık geçmişe dönük üyelik ücretini geri almak için elinizde bankaya gönderebileceğim dilekçe örneği varmıydı ?
  • bazı insanlar iki mesaj yukarı bakmaktan aciz.. isteyen üstüne alabilir
  • 2 mesaj üstte isteğimi bulamadım ne yazıkki
  • internetten eski ekstrelere ulaşabiliyorum eski ekstrelerde kesilip kesilmediği yazar mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BojanKrunic

    internetten eski ekstrelere ulaşabiliyorum eski ekstrelerde kesilip kesilmediği yazar mı

    Evet yazar. Kredi kartınızın son kullanma tarihi 07/11 ise (misal) kredi kartı yıllık kullanım ücreti her yılın 7. ayında kesilmiştir. Yani 2009 7 temmuz 2010 7 temmuz gibi. Bu döneme ait hesap ekstrelerine bakmanız yeter.
    Bazı arkadaşlar ekstre alabilirmiyiz diye sormuş. Bankalar 10 yıla kadar hesap ekstrelerini tutmak zorundadırlar. 1 yıla kadar olan kısmını M.hizmetlerinden, internet şubesinden yapabilirsiniz. 10 yıllık hesap ekstresi için şubeye gitmeniz veya bankaya dilekçe göndermeniz gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 2 Mart 2012; 1:37:01 >
  • money kredi kartı 55 TL aidat kesmeden komple iptal etmiştim ocak ayında

    1 mart oldu otomatik aradılar: 50 money verecez mayıs sonuna adar kullanın diye

    bende bu kez kabul etmedim.Çünkü kartı tekrar aktif edince mutlaka 2.ay ekstresinde 55 TLyi söke söke alıyorlar

    durupduruken bonus money kredi karttan kurtulmuşken başımı belaya sokmayayım dedim
  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.