Şimdi Ara

Ülkenin Kalkınmasında Eğitim mi Para mı Etkilidir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
51.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar başlık açık ve net.Bir ülkeyi kalkındıran Eğitim mi yoksa Para mıdır ?
    Okulumuzda yapılacak sınıflar arası felsefe tartışmalarının konularından biri ve bizim konumuz eğitim.
    Bizde arkadaşlarla Eğitim gruplara ayırdık.Eğitim-Aile, Eğitim-Ekonomi, Eğitim-Siyaset, Eğitim-Kültür gibi bir kaç grup daha var.Elimde şu an Eğitim'i ağır basıcak bir çok örnek mevcut ve bunları sunacağız.Tabii bunlardan önce bir konuşma hazırlamamız gerek bu konular hakkında kısa ' 1'er dakika sürücek konuşmalar.Benim ihtiyacım ise sizlerden yardım, nasıl mı dersiniz ? ;
    **Aslında burada da bir nevi münazara yapmış olacağız.Siz bana parayı ağır bastırabilecek Tezler sunacaksınız ve ben buna karşılık bir antitez orataya atıcağım, benim dışımda forumdan arkadaşlarda benim gibi eğitim'i savunabilir.

    Öncelikle şuna dikkat edebilim ;
    *Eğitim ve öğretim farkını.Yani aklımıza eğitim diyince öğretim gelmemelidir.Öğretim ve Eğitim de konumuzun bir grubudur bu başlık altında da örneklerimiz var.

    Şimdi ben ilk olarak konuşucam ve genel kısa bir konuşma ve ardından bir örnek ve onlara yönelik bir soru sunacağım.Örneğimiz ise şu an antitezini kendi aramızda bulamadığımız Antik Yunan Çağı ile ilgiliz.Onların eğitimi ve durumu ve sonucunda şu an öğrendiklerimizin temelini oluşturan görüşlerin hatta direk öğrendiğimz görüşlerin onlardan çıkması gibi bir örnek.İsteyen olursa daha açarak söyleyebilirim bunu.Bunu dışında bir Avrupa-Türkiye-Arap Dünyası karşılaştırması yapıcağız.
    Şu an alt başlıklar hakkında bir metin hazırlıyorum.Bunun yaparken bana yardımcı olucak yazılar ve öneriler sağlabilirsiniz dediğim gibi örneklerde çok işime yarıyabilir benim bilgi sahibi olmadığım bilgiler hakkında, hatta Eğitim ve Siyaset başlığı altında yönetimde ki hataları yüzünden eğitimi biraz geri bırakmış Hükümet (partiler) ve sonuçları hakkında bir örnek de olabilir.Bu konuda bir bilgi sahibi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

    Burada da bir münazara yapıyormuş gibi davranırsak aslında hem benim hazırlıklarım açısından hemde sizin bilgilenmeniz yada bilgilerinizi paylaşmak açısından çok büyük bir şans olucak.(Örnekleri somut kanıtlara dayandırabilirseniz hem benim için hemde inandırıcılık çaısından daha yararlı olur)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 23 Aralık 2009; 18:13:56 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.