Şimdi Ara

2010 Forester dizel ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
17.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar .. 2010 model boxer motora sahip 150hp gucunde manuel sanzumanki forester sizce nasil aractir ?? Yol tutus ve performans iyi , sorunsuz bi arac bildigim kadariyla, yakit tuketimide cok az fakat ic tasarimi o dizayn herseyi bitiriyo bence!! O dugmeler , klima , radyo , gostergeler daha zevksiz olamazdi !! "bence"...



  • Doğrusu Forester'ın iç tasarımı epey güzel. Param olsa Forester dizel alırım, kesin.
  • Benzer forum actigim icin kizanlar var artik diger forumda yaziyorum ama sadece sunu soyliyim, forester in icinde kullanilan sert plastik hosuma gitmedi birde manuel klima dugmeleri falan ne biliyim subaru bu!! Daha iyi olmali bence bak bir rakiplerinin icine??
  • Subauların içi geleneksel olarak istisnalar hariç (bkz:tribeca) sade tasarlanmıştır. İğrenç olduğunu düşünmüyorum. Yol tutuşlarının boxer motor ve 4x4 ile mükemmel olduğunu duymuştum. Bnce fiyat/performans açısından çok iyi bir seçim.
  • ic mekanin sadeligi, luks sayilabilecek donanimlarin yoklugu sizi yaniltmasin. cekis sistemleri, yol guvenligi konusunda forester rakiplerinden oldukca onde. (subaru platformuna bu konuda ekledigim video kiyaslamalarina bir goz atarsaniz farklarin oldukca net oldugunu goreceksiniz.)

    genel forumda yazdiginiz mesajlardan anladigim kadariyla esiniz kesinlikle bir SUV/crossover arac istiyor ve tiguan ile forester arasinda kalmissiniz. tiguan'in avantajlari; 1.4 tsi motorun heyecan verici verimliligi, hacmi sebebiyle vergi avantaji ve takla testlerinde tavan dayanikliligi konusunda birinci olmasi. (ki fark cok buyuk degil)

    ben su anda ikisi arasinda bir secim yapacak olsam (ve otomatik vites kaygim olmasa ki istanbul'da yasayan biri olarak bunun olmazsa olmaz oldugunu dusunuyorum) subaru'da aklim kalmakla birlikte vergi avantaji ve ikinci eldeki populerligi ile tiguan' tercih edebilirim.

    yanlis anlasilmasin, forumdaki bir cok mesajimdan da anlasilacagi uzere ciddi bir subaru hayraniyim ama benim asla yapmayacagim (ve israrla tavsiye etmeyecegim) tamami kredi ile sifir ust sinif (en azinda tr sartlari icin ust sinif) arac alinacaksa bari bu konuda biraz ekonomik dusunulebilir diyorum.zararin neresinden donulse kardir.




  • bende benzinli otomatiği var aracın yol tutuşuna laf yok ama sert plastik ve tıkırtılar çok fzala. KOnfor beklentisi olmamalı ve seslerle barışık olmalısınız. Ön göğüsten bayağı bir tıkırtı geliyo
  • Tasarımı bence hiç güzel değil.
  • Benim beğendiğim ve imrendiğim araçlardan biri.
    Sadece bakımları biraz pahalı.
    Bir de trigger kayışı kullanıyor olması (zincir yerine) biraz daha maliyet getirebilir. (değişim zamanı)
  • bende skmg ye katılıyorum, forester benzinli kullanıyorum, lüks ve konfor adına bir şeyler bekleyenler bence subaru almamalı çünkü araç diğerlerine göre resmen aksesuar fakiri, her şey gayet basit, sanki sadece temel ihtiyaçlar düşünülmüş gibi. ferahlık, genişlik ve geniş görüş açısı için kesinlikle tavsiye ederim. dizel alınacaksa diğerlerine göre bence ekonomi açısından kesinlikle daha verimli olur. kullanan arkadaşlarım var memnunlar.
  • subaru da donanım eksik, iç dizayn basit duruyor olabilir de çoğunluğun gözardı ettiği güvenlil ve sorunsuzluk konusunda subaru VAG grubu araçlardan fersah fersah önde. çarpışma testlerinde forester oldukça önde, dayanıklılık deseniz onda, yakıt tüketimi de çok iyi....
  • Arkadaslar merhaba,

    Forester 6 MT dizel limited modele sahip çok yakın bir arkadaşımın yorumlarını üzerinde düzeltme yapmadan sizinle paylaşıyorum:
    "iç dizayn sade yorumlarına katılmakla birlikte aracın yoltutuşu 350 tork değeri 150 Hp ile birleşince şehir için 4 vitesin üzerine çıkabilmeniz çok olası değil.Tam bir performans aracı deiyebilirim. henüz 1500 km de olan araç ankara istanbul arasında 6.8 lt yakıt ortalamasını tutturuyor. Malumunuz 8.000 9.000 km lerde budeğierin 6 lt e kadar inecegini servisi garanti ediyor. Arac 240 kadrana sahip, kimseye onermiyorum ama hani arac kac yapar diye merek ediyorsanı kadran sizi sınırlamıyor olacak. Youtube küçük bir araştırma yapacak olursanız ozellikle kaygan yol ve buz testlerinde toureg, rav4, passat 4wd ile forester arasındaki farkı (fark denilemez sanırım özellikle kaygan zeminde yokuş testini sadece 4 awd e sahip subaru geçebiliyor) net görebilirsiniz. Limited modelde koltuk ısıtma, elektrikli koltu ayarı ve deri de standart olarak sunulmakta. Cihazı almadan önce bayağı bir araştırdım anlayacağınız, sıfır fiyatı için ankara, istanbul, bursa ve izmit bayileri ile konustum şimdi hangisinden aldığımı yazmam uygun olmayacağı için yazmıyorum, forumdaki arkadaşlara selam."




  • Forester dizel fiyatı 75bine falan düşse herhalde kesin alırdım.

    Zaten Subaru kampanya yapmassa satamaz. Ayrıca Forester benzinli motorunu seçenlere kolay gelsin. 12 lt/100km çok yüksek.

    Subaru'da inadına benzinlide kampanya yapıyor, ne aptalca. İnsan satabileceği motorda kampanya yapar da bari stıp sürümden kazanır.

    Ankara'da bir Subaru bayi var. İnanın bu kadar tok bir satıcı görmedim. Doğuş bile daha çok kampanya yapıyor ve bayileri 1000 TL de olsa indirimler yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 10 Şubat 2010; 23:29:18 >
  • Merhaba,

    Yaklaşık 3 haftadır forester benzinli otomatik araç sahibiyim. Sürüş keyfine diyecek yok gerçekten. Ses yapması konusunda ise sanırım yeni olduğu için sıkıntı çekiyorum diyemeyeceğim. Hatta bana daha önceki aracımla karşılaştırdığımda bir hayli daha sessiz geldi, özellikle cam filmi yaptırdıktan sonra sessizlik daha da arttı gibime geliyor. Yakıt sarfiyatına gelirsem, önceki aracımda (Honda Eurocivic otomatik) ortalama şehir içi 10,5-11 lt yaktığım için 12 lt bu keyfe değer bence. Ancak, yine de otomatik seçeneği olsa büyük olasılıkla dizel alırdım, uzun vadede maliyet farkı kafa kafaya gelir hatta geçer bile. Ek olarak da 350 torkun katma değerini yaşarsın...
  • Ben de yaklaşık 6 ay önce 2005 model Subaru Forester otomatik vites 2.0X aldım. 50-55 lt benzin ile kış lastikleri ile 400-450km, yaz lastikleri ile 450-500 km arası yapıyorum. İlk başta ben de yakıtı beni üzecek diyordum ama bence bu konfora ve sürüş zevkine değer.

    Önceki arabam 2005 1.6 düz vites Toyota Avenis ile de 100kmde 9.5-10lt yakıyordum. aradaki fark da Subarunun keyfi diyelim artık.
  • Ben 2007 Forester 2.0 Otomatik sahibiyim.

    Ben bakımların pahalı olduğunu düşünmüyorum. Orijinal serviste 62500 bakımı 450 lira tuttu.

    Daha önce Opel Astra ve Vectra kullanmışlığım var ve onlarda standart sadece yağ değişimi olan bakımlar bu civarda tutuyordu diye hatırlıyorum. Sonuçta Forester gibi bir araç için bence bakım maliyeti iyi.

    Bu aracın tek dez avantajı benzin tüketimi. Dizelin otomatiği çıktığı anda piyasayı kaldırır Subaru bence.

    Ancak hem sürekli dört çeker hem otomatik olunca tüketimin artması normal. Sonuçta bunların hepsi enerji istiyor.
  • İç dizayn'da sade hatta sadenin de biraz gerisinde. onun dışında segmentteki tüm araçlardan bir kaç adım önde olduğunu söyleyebilirim. 150 HP 350 NM tork üreten motoru tam bir canavar. Bir spor araba gibi sizi koltuğunuza yapıştırıveriyor. Yüksek olmasına rağmen sürekli 4 çekerin etkisi ile bir ray üzerinde gidiyor gibi çizgisinden çıkmıyor. Epeyi test ettimse de almak nasip olmadı.
  • subarunun şanzıman sistemini geliştirmesi lazım. Volkswagen gibi DSG şanzıman yapması şart. Çünkü artık bu devirde dizel araçlar 7 ileri otomatik vitesle gayet uygun şekilde motor ile uyum gösteriyor.

    Subaru marka politikası olarak genelde performans öncelikli olduğu için insanların düz vites kullanmasını tercih ediyor ve konfor konusunda çok gelişme göstermiyor.
  • 1 yıl aradan sonra hala ve hala otomatik versiyonunun çıkmadığını söyleyebiliriz sanırım ?
  • Selamlar
    2005 model dizel otomatik forester var mı acaba üretimde? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?
  • bRsCnDsC kullanıcısına yanıt
    2008 den itibaren dizel motor üretilmeye başlanılmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.