Şimdi Ara

BATMAN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
43.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • batman il jandarma komutanligi 331. dönemim, içinizde bilgisi olan yada ayni yere düşen varsa kesin yazişalim arkadaşlar...



  • Bende Batman il jandarma listeye göre bir arkadaş daha var aynı yere çıkan. Hiç bir bilgim yok orası ile ilgili.

    ben direk batmana gidiyorum Diyarbakır KTM ye katılmayacağım.
  • süper bende tek saniyodum kendimi, mesaj attim tel.imi çaldir ariyim kardeş seni
  • batmana bizden başka kimse yok hadi hayirlisi
  • arkadaşlar acemilik bitti pazartesi dağıtımlar olacak. ben kendi adıma inşallah askerliğiniz batmana düşer diyorum serhatta bana katılacaktır sanırım :)

    Batman a düştüm diye sakın üzülmeyin inanın buraya gelirseniz anlayacaksınız buranın nasıl rahat bir yer olduğunu :)
  • bende batmanda 329. dönem asker öğretmenliğimi yapıyorum. gerçekten yabancılara karşı batman halkı oldukça iyi niyetlidir. özellikle öğretmenlere karşı. tabi askerlere nasıl davrandıklarını bilemiyorum. onu da sizden duyarız.
    iklim olarak oldukça yumaşaktır. doğrusu eylülden beri burdayım bir tek sabah erken ve gece saatlerinde hava soğuk oluyor. gündüz vakti pek soğuk görmedim diyebilirim.
  • 2004/2005 Sezon'nunda Batman Il Jandarma / Batman Jandarma Bölge Komutanlığında - Askerliğimi İcra ettim. :)

    Batman çok kral yer. Istanbul'dan Türk Hava Yollarının tarifeli seferi ile diyarbakır'a indim. Akşamdı karanlıktı inzibat yoktu. Emirler doğrultusunda 7. Kol. Ord. K.lığı KTM (Kabul Toplama Merkez) teslim olmam gerekiyordu. KTM lerin Konvoy beklemesi askerlerin Konvoy çıkartacak kadar çoğalması gerekmete olduğunu bildiğimden KTM ye katılmadım. Hava Limanından çıktıktan sonra elimdeki küçük valiz ile yürümeye başladım ana caddeye kadar. ilk defa gittiğim biryer olsada ürkülmesi korkulması gerektiğine karşıydım biraz milliyetçi yanım ağır bastı Kendi ülkem içerisinde özgürce dolaşamıyorsam orası benim ülkem değildir, felsefesi ile ortama ayak uydurdum. Havalimanından 10Dk kadar yürüp uzaklaştıktan sonra ana caddeye çıktım. ana cad. köşesinde çok güzel dürüm yapan bir yere oturdum dürümümü yedim ayranımı içtim. Saç traşı hal ve tipten anlaşılacağı gibi asker olduğumu herkes anladı. hesap 2,5 Lira tuttu 1,5 lira aldı sen askersin dedi :)

    bunun üzerine ustam Batmana gideceğim nasıl giderim dedim.

    - Vallaaa abey burdan dön şöle git eski hali sor ordan batman arabaları kalkıyor
    - Tamam teşekkür ederim.
    - abey ama acele et geç oldu otobüs kalmaz
    - Tamam tekrar teşekkür ederim, hayırlı işler.
    - Allah rağzı olsun abey, serçava, başım gözüm üstüne hayırlı teskereler......

    Çıktım oradan dediğini yaptım hızlı adımlarla eski hali buldum dolana dolana gittim. yanınıza ufak meraklı bakışlarla 5/7 yaş arası çocuklar gelip para isteye biliyor, taxi lazım mı diyebiliyor.

    Vardım eski hale sordum Batman geç ağbey hemen kalkıyor atladım arabaya, çantamı koydum sigaramı aldım çıktım arabanın dışına sigaramı yaktım şöförle kovu bir sohbete başladık takriben 20dk sohbet ettikten sonra Otobüs (16/18 kişilik minibüs) 1 saat 15Dk sonra Batman merkeze vardım saat ilerlediği için merkezde inip gezerek il Jandarma ya gitme fikrimden vazgeçtim, enteresandır Şöför herkesi evine bıraktı :) Sağolsun benide İl Jandarma K.lığı nın kapısına bıraktı,

    Şöför bana bolca dua edip hayırlı teskereler demeyi bir olurda bir ihtiyaç halinde Batman garajında onu bulabileceğimi falan gibi iyi dileklerde bulundu.

    İl Jandarmanın önünde indiğimde Zifiri karanlıktı Bir kaç ışık bana doğru vuruyordu sanırım tansiyonum düşmüş olacak ki gözlerim karardı biri geldi yanıma, kimsin sen dedi.

    İzin kağıdını çıkardım verdim Kısa Dönem kapı nöbetçisi.

    - 4 aydır buradayım bu saatte geleni ilk defa görüyorum dedi :)

    Iyi bir arkadaştı sağolsun beni Batman İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Karargah binasının ve çamaşırhane nin arkasındaki KTM koğuşuna yerleştirdi, KTM koğuşunun arkasında ISI MERKEZİ var bu yüzden sıcak su vs. vs. için 24 saat faal ve çok gürültü yapıyor. Batman İl Jandarma KTM si sadece bağlılarına hizmet verdiği için 24 Kişilik koğuşa sahip ve dağıtım dönemleri dışında asla dolmuyor. Rahat rahat sabaha kadar yattım. KTM lerin hepsinde aynı sorun olsa gerek sabah mıntıkaya çıkartıyorlar. sonradan kafama dank etti ki hafta sonuna denk gelmiştik. Hafta sonu konvoy olmaz, dağıtım olmaz, nöbetçi personel dışında ve acil durum dışında hiç bir evran işlemi dahi yapılmaz. Hafta sonu KTM de geçti anlayacağınız :)

    Karargah servis bölüğü hafta sonu mıntıka ve pis işler için kendi bünyesine ilave olarak KTM personelini kullanmakta. Ben Sanatkar/Meslekçi dağıtımı olduğu için acemi devre/tertiplerimden 2 ay erken dağıtım olmuştum. ve bu fırsattan istifade KTM den kaçıp kendimi Batman İl Jandarma K.lığı Muhabere Merkez Amirliğine aldırdım.

    Muhabere adından'da anlaşılacağı gibi sadece Telefon, Santral, Bilişim ve Bilgi Teknolojileri ile alakalı olan birimdir. Personelide yaptıkları iş çerçevesinde diğer Jandarma Sınıfına göre mesleki eğitim almış ve daha bilinçli insanlarda oluşur. Komutanlarımızdan birisi Insanın Salağını Asker, Askerin salağını Jandarma, Jandarmanın salağını'da Komando yaparlar derdi. Rütbeli personel için geçerli!!! En zekiler Harita Genel K.Lığına gider.

    Neyse...

    Batman İl Jandarma K.lığı, Batman Bölge K.lığı bünyesinde faaliyet göstermektedir Hizmet sıralamasına Göre 7. Kolordu, Batman Bölge K.lığı, Jandarma Böl. K.lığı

    Kısa Dönem İl Jandarma K.lığına düşecek personel Nöbet ağacından başka birşey değildir, İngilizce yeterlilik testine göre başarılı olduğu taktirde Turizm Jandarması olarak Ege Akdeniz Güney ve Batı sahillerine Sevk edilirler. onun dışında Batman İl Jandarma K.lığından kurtulmanızın hiç hatta hiç ötesi bir yolu yordamı yoktur!

    Eğitim ve yemin töreninin bitmesine müteakip Dağıtımınız yapılır.
    Kısa Dönem personel İlçe Jandarma seviyesi altında dağıtımı yapılamamaktadır. Yani sizi Üst karakola göndermiyorlar. Gidebileceğiniz ilçeler Merkez, Hasankeyf, Sason, Beşiri, Gercüş. Tavsiye Gercüş e düşmeyin En kötü yer ve en çok şehit'in verildiği yer Gercüş ve bağlısı Yemişli Karakol K.lığıdır. Sasonda ise Sason Tabur K.lığı vardır oradaki Kısa dönemler Operasyonel faaliyetlere istem dışı katılmak zorunda kalabiliyorlar.

    Eğitim ve Dağıtımda İl Jandarmada kalacak kişiler Karargah servis bölüğüne kayıt edileceklerdir. %90 Nöbet tutacaksınızdır. %10 da temizlikte zaman geçireceksiniz Ya nöbet tutuyor olacaksınız yada vaktinizi temizlik, mıntıka vs. vs. gibi pis işlerde bulacaksınız.

    Sebeb :
    Batman İl Jandarma K.lığı, Bölge Komutanlığı bünyesinde olduğu için Normal il jandarma alanından daha geniş bir araziye sahiptir ve Bölge Jandarma'nin personeli Daha azdır, orada genelde idari personel ve Jöh (Jandarma Özel Harekat) taburu vardır hepsi rütbelidir. Sonuç itibariyle Bölge komutanlığı 5 Mevzi 5 Kulede nöbet tutuyorsa İl Jandarma K.lığı 20 Mevzi ve 20 Kulede nöbet tutuyor, çok pis bir durum.

    İl Jandarma Personel Şubede daima 1 veya 2 adet Kısa, uzun dönemden yazıcı vardır bu yazılar Personel özlük işleri ile uğraşırlar ve %95 Nöbet tutmazlar çünkü Askerlik süresince Monitöre bakarlar gece gündüz!

    Eğitim Şb. Personel şubenin solundadır ve sadece 1 Yazıcıya ihtiyaç vardır. Saymanlık içinde 1 Yazıcı gerekmektedir. Alay komutanı ve Makamında sekreterler Kısa dönemlerden seçilir, 1 Sekreter 1 Garson 1 Dış posta 2 Muhafız 1 Adette pis işler için toplamda en fazla 6 Personel bulunur ve bunlarda karagah servis bölüğüne bağlıdır %98 Nöbet ve mıntıka yapmaz. Alay komutanının hemen yan odasında Alay Komutanı Vekili Yedeği vardır Yarbay Rütbesinde olur ve genelde Komkarsu sınavı için çalışır sadece 1 Garson verilir bu onun tek istikakıdır.

    Alay Komutanı Operasyonlara Sekreter ve Garson dışında Diğer Personelini operasyonlarda dağa götüreceğinden emin olabilirsiniz.

    Birde merkezde Mehmetçik dersanesi var onun için öğretmen seçilebilirsiniz. Kalacağınız yer İL Jandarma Binasının 2. Katı koğuşudur. Kesinlikle temiz olmasını beklemeyin, temizdir lakin ama iyi kokmaz! Sebebi Karargah Servis Bölüğünde dağıtımlardan sonra personel çok azalır kalan personelde çok hor kullanıldığı için çok kokarlar normal olarak horlarlarda yorgunluktan.

    Ben 3. Katta Muhabere koğuşunda kalıyordum 50 Kişilik koğuş ancak Muhabere kadrosu sadece 12 Kişi olabiliyor Muhabere eğitimleri zamanında 20/25 kişi olsada sadece bir kaç gün sürmektedir. Uzun dönem gidip bilgisayar bilgisi süper olanların Muhabereye kapak atmalarını şiddetle tavsiye ederim, Çünkü Genel Kurmay başkanının oğlu olsanız dahi bir Muharebeci kadar rahat askerlik yapamazsınız. Muhabereciler Seferi Hisarda özel eğitimden geçer sonradan Muharebeci olmak için Bilgisayar bilginizin olması gerekir. Muhabere bu ihtiyacını mesleki dağıtımlardan yada normal dağıtım ile gelen personellerden sağlar.

    Not : Muhabereci olabilmek için sicilinizin sabıkanızın temiz olması gerekmektedir daha önceden suç işlememiş olmanız şartı aranız,
    Önce ön kayıt yapılır ve Genel Kurmaya Adınız Soyadınız gönderilir, Genel Kurmay araştırmayı yaptıktan sonra Muhabereci olabilmenizde sakınca olmadığını Muhabere Merkez Amirliğine Yazılı telsiz yolu ile tebliğ eder. sonrasında artık sadece sizin fotoğrafınız olduğu ve kapı şifresini sizin bildiğiniz gizli yazılı kapıdan geçebilirsiniz.


    Çok uzun bir yazı oldu sebebi 5 yıl geçtiği için özlemişim ve anlatarak hatıralarımı canlandırdım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    2004/2005 Sezon'nunda Batman Il Jandarma / Batman Jandarma Bölge Komutanlığında - Askerliğimi İcra ettim. :)

    Batman çok kral yer. Istanbul'dan Türk Hava Yollarının tarifeli seferi ile diyarbakır'a indim. Akşamdı karanlıktı inzibat yoktu. Emirler doğrultusunda 7. Kol. Ord. K.lığı KTM (Kabul Toplama Merkez) teslim olmam gerekiyordu. KTM lerin Konvoy beklemesi askerlerin Konvoy çıkartacak kadar çoğalması gerekmete olduğunu bildiğimden KTM ye katılmadım. Hava Limanından çıktıktan sonra elimdeki küçük valiz ile yürümeye başladım ana caddeye kadar. ilk defa gittiğim biryer olsada ürkülmesi korkulması gerektiğine karşıydım biraz milliyetçi yanım ağır bastı Kendi ülkem içerisinde özgürce dolaşamıyorsam orası benim ülkem değildir, felsefesi ile ortama ayak uydurdum. Havalimanından 10Dk kadar yürüp uzaklaştıktan sonra ana caddeye çıktım. ana cad. köşesinde çok güzel dürüm yapan bir yere oturdum dürümümü yedim ayranımı içtim. Saç traşı hal ve tipten anlaşılacağı gibi asker olduğumu herkes anladı. hesap 2,5 Lira tuttu 1,5 lira aldı sen askersin dedi :)

    bunun üzerine ustam Batmana gideceğim nasıl giderim dedim.

    - Vallaaa abey burdan dön şöle git eski hali sor ordan batman arabaları kalkıyor
    - Tamam teşekkür ederim.
    - abey ama acele et geç oldu otobüs kalmaz
    - Tamam tekrar teşekkür ederim, hayırlı işler.
    - Allah rağzı olsun abey, serçava, başım gözüm üstüne hayırlı teskereler......

    Çıktım oradan dediğini yaptım hızlı adımlarla eski hali buldum dolana dolana gittim. yanınıza ufak meraklı bakışlarla 5/7 yaş arası çocuklar gelip para isteye biliyor, taxi lazım mı diyebiliyor.

    Vardım eski hale sordum Batman geç ağbey hemen kalkıyor atladım arabaya, çantamı koydum sigaramı aldım çıktım arabanın dışına sigaramı yaktım şöförle kovu bir sohbete başladık takriben 20dk sohbet ettikten sonra Otobüs (16/18 kişilik minibüs) 1 saat 15Dk sonra Batman merkeze vardım saat ilerlediği için merkezde inip gezerek il Jandarma ya gitme fikrimden vazgeçtim, enteresandır Şöför herkesi evine bıraktı :) Sağolsun benide İl Jandarma K.lığı nın kapısına bıraktı,

    Şöför bana bolca dua edip hayırlı teskereler demeyi bir olurda bir ihtiyaç halinde Batman garajında onu bulabileceğimi falan gibi iyi dileklerde bulundu.

    İl Jandarmanın önünde indiğimde Zifiri karanlıktı Bir kaç ışık bana doğru vuruyordu sanırım tansiyonum düşmüş olacak ki gözlerim karardı biri geldi yanıma, kimsin sen dedi.

    İzin kağıdını çıkardım verdim Kısa Dönem kapı nöbetçisi.

    - 4 aydır buradayım bu saatte geleni ilk defa görüyorum dedi :)

    Iyi bir arkadaştı sağolsun beni Batman İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Karargah binasının ve çamaşırhane nin arkasındaki KTM koğuşuna yerleştirdi, KTM koğuşunun arkasında ISI MERKEZİ var bu yüzden sıcak su vs. vs. için 24 saat faal ve çok gürültü yapıyor. Batman İl Jandarma KTM si sadece bağlılarına hizmet verdiği için 24 Kişilik koğuşa sahip ve dağıtım dönemleri dışında asla dolmuyor. Rahat rahat sabaha kadar yattım. KTM lerin hepsinde aynı sorun olsa gerek sabah mıntıkaya çıkartıyorlar. sonradan kafama dank etti ki hafta sonuna denk gelmiştik. Hafta sonu konvoy olmaz, dağıtım olmaz, nöbetçi personel dışında ve acil durum dışında hiç bir evran işlemi dahi yapılmaz. Hafta sonu KTM de geçti anlayacağınız :)

    Karargah servis bölüğü hafta sonu mıntıka ve pis işler için kendi bünyesine ilave olarak KTM personelini kullanmakta. Ben Sanatkar/Meslekçi dağıtımı olduğu için acemi devre/tertiplerimden 2 ay erken dağıtım olmuştum. ve bu fırsattan istifade KTM den kaçıp kendimi Batman İl Jandarma K.lığı Muhabere Merkez Amirliğine aldırdım.

    Muhabere adından'da anlaşılacağı gibi sadece Telefon, Santral, Bilişim ve Bilgi Teknolojileri ile alakalı olan birimdir. Personelide yaptıkları iş çerçevesinde diğer Jandarma Sınıfına göre mesleki eğitim almış ve daha bilinçli insanlarda oluşur. Komutanlarımızdan birisi Insanın Salağını Asker, Askerin salağını Jandarma, Jandarmanın salağını'da Komando yaparlar derdi. Rütbeli personel için geçerli!!! En zekiler Harita Genel K.Lığına gider.

    Neyse...

    Batman İl Jandarma K.lığı, Batman Bölge K.lığı bünyesinde faaliyet göstermektedir Hizmet sıralamasına Göre 7. Kolordu, Batman Bölge K.lığı, Jandarma Böl. K.lığı

    Kısa Dönem İl Jandarma K.lığına düşecek personel Nöbet ağacından başka birşey değildir, İngilizce yeterlilik testine göre başarılı olduğu taktirde Turizm Jandarması olarak Ege Akdeniz Güney ve Batı sahillerine Sevk edilirler. onun dışında Batman İl Jandarma K.lığından kurtulmanızın hiç hatta hiç ötesi bir yolu yordamı yoktur!

    Eğitim ve yemin töreninin bitmesine müteakip Dağıtımınız yapılır.
    Kısa Dönem personel İlçe Jandarma seviyesi altında dağıtımı yapılamamaktadır. Yani sizi Üst karakola göndermiyorlar. Gidebileceğiniz ilçeler Merkez, Hasankeyf, Sason, Beşiri, Gercüş. Tavsiye Gercüş e düşmeyin En kötü yer ve en çok şehit'in verildiği yer Gercüş ve bağlısı Yemişli Karakol K.lığıdır. Sasonda ise Sason Tabur K.lığı vardır oradaki Kısa dönemler Operasyonel faaliyetlere istem dışı katılmak zorunda kalabiliyorlar.

    Eğitim ve Dağıtımda İl Jandarmada kalacak kişiler Karargah servis bölüğüne kayıt edileceklerdir. %90 Nöbet tutacaksınızdır. %10 da temizlikte zaman geçireceksiniz Ya nöbet tutuyor olacaksınız yada vaktinizi temizlik, mıntıka vs. vs. gibi pis işlerde bulacaksınız.

    Sebeb :
    Batman İl Jandarma K.lığı, Bölge Komutanlığı bünyesinde olduğu için Normal il jandarma alanından daha geniş bir araziye sahiptir ve Bölge Jandarma'nin personeli Daha azdır, orada genelde idari personel ve Jöh (Jandarma Özel Harekat) taburu vardır hepsi rütbelidir. Sonuç itibariyle Bölge komutanlığı 5 Mevzi 5 Kulede nöbet tutuyorsa İl Jandarma K.lığı 20 Mevzi ve 20 Kulede nöbet tutuyor, çok pis bir durum.

    İl Jandarma Personel Şubede daima 1 veya 2 adet Kısa, uzun dönemden yazıcı vardır bu yazılar Personel özlük işleri ile uğraşırlar ve %95 Nöbet tutmazlar çünkü Askerlik süresince Monitöre bakarlar gece gündüz!

    Eğitim Şb. Personel şubenin solundadır ve sadece 1 Yazıcıya ihtiyaç vardır. Saymanlık içinde 1 Yazıcı gerekmektedir. Alay komutanı ve Makamında sekreterler Kısa dönemlerden seçilir, 1 Sekreter 1 Garson 1 Dış posta 2 Muhafız 1 Adette pis işler için toplamda en fazla 6 Personel bulunur ve bunlarda karagah servis bölüğüne bağlıdır %98 Nöbet ve mıntıka yapmaz. Alay komutanının hemen yan odasında Alay Komutanı Vekili Yedeği vardır Yarbay Rütbesinde olur ve genelde Komkarsu sınavı için çalışır sadece 1 Garson verilir bu onun tek istikakıdır.

    Alay Komutanı Operasyonlara Sekreter ve Garson dışında Diğer Personelini operasyonlarda dağa götüreceğinden emin olabilirsiniz.

    Birde merkezde Mehmetçik dersanesi var onun için öğretmen seçilebilirsiniz. Kalacağınız yer İL Jandarma Binasının 2. Katı koğuşudur. Kesinlikle temiz olmasını beklemeyin, temizdir lakin ama iyi kokmaz! Sebebi Karargah Servis Bölüğünde dağıtımlardan sonra personel çok azalır kalan personelde çok hor kullanıldığı için çok kokarlar normal olarak horlarlarda yorgunluktan.

    Ben 3. Katta Muhabere koğuşunda kalıyordum 50 Kişilik koğuş ancak Muhabere kadrosu sadece 12 Kişi olabiliyor Muhabere eğitimleri zamanında 20/25 kişi olsada sadece bir kaç gün sürmektedir. Uzun dönem gidip bilgisayar bilgisi süper olanların Muhabereye kapak atmalarını şiddetle tavsiye ederim, Çünkü Genel Kurmay başkanının oğlu olsanız dahi bir Muharebeci kadar rahat askerlik yapamazsınız. Muhabereciler Seferi Hisarda özel eğitimden geçer sonradan Muharebeci olmak için Bilgisayar bilginizin olması gerekir. Muhabere bu ihtiyacını mesleki dağıtımlardan yada normal dağıtım ile gelen personellerden sağlar.

    Not : Muhabereci olabilmek için sicilinizin sabıkanızın temiz olması gerekmektedir daha önceden suç işlememiş olmanız şartı aranız,
    Önce ön kayıt yapılır ve Genel Kurmaya Adınız Soyadınız gönderilir, Genel Kurmay araştırmayı yaptıktan sonra Muhabereci olabilmenizde sakınca olmadığını Muhabere Merkez Amirliğine Yazılı telsiz yolu ile tebliğ eder. sonrasında artık sadece sizin fotoğrafınız olduğu ve kapı şifresini sizin bildiğiniz gizli yazılı kapıdan geçebilirsiniz.


    Çok uzun bir yazı oldu sebebi 5 yıl geçtiği için özlemişim ve anlatarak hatıralarımı canlandırdım.



    Yemişlide 90/3 tertip askerim izin bitti cuma günü batman alaya giricem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL


    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    2004/2005 Sezon'nunda Batman Il Jandarma / Batman Jandarma Bölge Komutanlığında - Askerliğimi İcra ettim. :)

    Batman çok kral yer. Istanbul'dan Türk Hava Yollarının tarifeli seferi ile diyarbakır'a indim. Akşamdı karanlıktı inzibat yoktu. Emirler doğrultusunda 7. Kol. Ord. K.lığı KTM (Kabul Toplama Merkez) teslim olmam gerekiyordu. KTM lerin Konvoy beklemesi askerlerin Konvoy çıkartacak kadar çoğalması gerekmete olduğunu bildiğimden KTM ye katılmadım. Hava Limanından çıktıktan sonra elimdeki küçük valiz ile yürümeye başladım ana caddeye kadar. ilk defa gittiğim biryer olsada ürkülmesi korkulması gerektiğine karşıydım biraz milliyetçi yanım ağır bastı Kendi ülkem içerisinde özgürce dolaşamıyorsam orası benim ülkem değildir, felsefesi ile ortama ayak uydurdum. Havalimanından 10Dk kadar yürüp uzaklaştıktan sonra ana caddeye çıktım. ana cad. köşesinde çok güzel dürüm yapan bir yere oturdum dürümümü yedim ayranımı içtim. Saç traşı hal ve tipten anlaşılacağı gibi asker olduğumu herkes anladı. hesap 2,5 Lira tuttu 1,5 lira aldı sen askersin dedi :)

    bunun üzerine ustam Batmana gideceğim nasıl giderim dedim.

    - Vallaaa abey burdan dön şöle git eski hali sor ordan batman arabaları kalkıyor
    - Tamam teşekkür ederim.
    - abey ama acele et geç oldu otobüs kalmaz
    - Tamam tekrar teşekkür ederim, hayırlı işler.
    - Allah rağzı olsun abey, serçava, başım gözüm üstüne hayırlı teskereler......

    Çıktım oradan dediğini yaptım hızlı adımlarla eski hali buldum dolana dolana gittim. yanınıza ufak meraklı bakışlarla 5/7 yaş arası çocuklar gelip para isteye biliyor, taxi lazım mı diyebiliyor.

    Vardım eski hale sordum Batman geç ağbey hemen kalkıyor atladım arabaya, çantamı koydum sigaramı aldım çıktım arabanın dışına sigaramı yaktım şöförle kovu bir sohbete başladık takriben 20dk sohbet ettikten sonra Otobüs (16/18 kişilik minibüs) 1 saat 15Dk sonra Batman merkeze vardım saat ilerlediği için merkezde inip gezerek il Jandarma ya gitme fikrimden vazgeçtim, enteresandır Şöför herkesi evine bıraktı :) Sağolsun benide İl Jandarma K.lığı nın kapısına bıraktı,

    Şöför bana bolca dua edip hayırlı teskereler demeyi bir olurda bir ihtiyaç halinde Batman garajında onu bulabileceğimi falan gibi iyi dileklerde bulundu.

    İl Jandarmanın önünde indiğimde Zifiri karanlıktı Bir kaç ışık bana doğru vuruyordu sanırım tansiyonum düşmüş olacak ki gözlerim karardı biri geldi yanıma, kimsin sen dedi.

    İzin kağıdını çıkardım verdim Kısa Dönem kapı nöbetçisi.

    - 4 aydır buradayım bu saatte geleni ilk defa görüyorum dedi :)

    Iyi bir arkadaştı sağolsun beni Batman İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Karargah binasının ve çamaşırhane nin arkasındaki KTM koğuşuna yerleştirdi, KTM koğuşunun arkasında ISI MERKEZİ var bu yüzden sıcak su vs. vs. için 24 saat faal ve çok gürültü yapıyor. Batman İl Jandarma KTM si sadece bağlılarına hizmet verdiği için 24 Kişilik koğuşa sahip ve dağıtım dönemleri dışında asla dolmuyor. Rahat rahat sabaha kadar yattım. KTM lerin hepsinde aynı sorun olsa gerek sabah mıntıkaya çıkartıyorlar. sonradan kafama dank etti ki hafta sonuna denk gelmiştik. Hafta sonu konvoy olmaz, dağıtım olmaz, nöbetçi personel dışında ve acil durum dışında hiç bir evran işlemi dahi yapılmaz. Hafta sonu KTM de geçti anlayacağınız :)

    Karargah servis bölüğü hafta sonu mıntıka ve pis işler için kendi bünyesine ilave olarak KTM personelini kullanmakta. Ben Sanatkar/Meslekçi dağıtımı olduğu için acemi devre/tertiplerimden 2 ay erken dağıtım olmuştum. ve bu fırsattan istifade KTM den kaçıp kendimi Batman İl Jandarma K.lığı Muhabere Merkez Amirliğine aldırdım.

    Muhabere adından'da anlaşılacağı gibi sadece Telefon, Santral, Bilişim ve Bilgi Teknolojileri ile alakalı olan birimdir. Personelide yaptıkları iş çerçevesinde diğer Jandarma Sınıfına göre mesleki eğitim almış ve daha bilinçli insanlarda oluşur. Komutanlarımızdan birisi Insanın Salağını Asker, Askerin salağını Jandarma, Jandarmanın salağını'da Komando yaparlar derdi. Rütbeli personel için geçerli!!! En zekiler Harita Genel K.Lığına gider.

    Neyse...

    Batman İl Jandarma K.lığı, Batman Bölge K.lığı bünyesinde faaliyet göstermektedir Hizmet sıralamasına Göre 7. Kolordu, Batman Bölge K.lığı, Jandarma Böl. K.lığı

    Kısa Dönem İl Jandarma K.lığına düşecek personel Nöbet ağacından başka birşey değildir, İngilizce yeterlilik testine göre başarılı olduğu taktirde Turizm Jandarması olarak Ege Akdeniz Güney ve Batı sahillerine Sevk edilirler. onun dışında Batman İl Jandarma K.lığından kurtulmanızın hiç hatta hiç ötesi bir yolu yordamı yoktur!

    Eğitim ve yemin töreninin bitmesine müteakip Dağıtımınız yapılır.
    Kısa Dönem personel İlçe Jandarma seviyesi altında dağıtımı yapılamamaktadır. Yani sizi Üst karakola göndermiyorlar. Gidebileceğiniz ilçeler Merkez, Hasankeyf, Sason, Beşiri, Gercüş. Tavsiye Gercüş e düşmeyin En kötü yer ve en çok şehit'in verildiği yer Gercüş ve bağlısı Yemişli Karakol K.lığıdır. Sasonda ise Sason Tabur K.lığı vardır oradaki Kısa dönemler Operasyonel faaliyetlere istem dışı katılmak zorunda kalabiliyorlar.

    Eğitim ve Dağıtımda İl Jandarmada kalacak kişiler Karargah servis bölüğüne kayıt edileceklerdir. %90 Nöbet tutacaksınızdır. %10 da temizlikte zaman geçireceksiniz Ya nöbet tutuyor olacaksınız yada vaktinizi temizlik, mıntıka vs. vs. gibi pis işlerde bulacaksınız.

    Sebeb :
    Batman İl Jandarma K.lığı, Bölge Komutanlığı bünyesinde olduğu için Normal il jandarma alanından daha geniş bir araziye sahiptir ve Bölge Jandarma'nin personeli Daha azdır, orada genelde idari personel ve Jöh (Jandarma Özel Harekat) taburu vardır hepsi rütbelidir. Sonuç itibariyle Bölge komutanlığı 5 Mevzi 5 Kulede nöbet tutuyorsa İl Jandarma K.lığı 20 Mevzi ve 20 Kulede nöbet tutuyor, çok pis bir durum.

    İl Jandarma Personel Şubede daima 1 veya 2 adet Kısa, uzun dönemden yazıcı vardır bu yazılar Personel özlük işleri ile uğraşırlar ve %95 Nöbet tutmazlar çünkü Askerlik süresince Monitöre bakarlar gece gündüz!

    Eğitim Şb. Personel şubenin solundadır ve sadece 1 Yazıcıya ihtiyaç vardır. Saymanlık içinde 1 Yazıcı gerekmektedir. Alay komutanı ve Makamında sekreterler Kısa dönemlerden seçilir, 1 Sekreter 1 Garson 1 Dış posta 2 Muhafız 1 Adette pis işler için toplamda en fazla 6 Personel bulunur ve bunlarda karagah servis bölüğüne bağlıdır %98 Nöbet ve mıntıka yapmaz. Alay komutanının hemen yan odasında Alay Komutanı Vekili Yedeği vardır Yarbay Rütbesinde olur ve genelde Komkarsu sınavı için çalışır sadece 1 Garson verilir bu onun tek istikakıdır.

    Alay Komutanı Operasyonlara Sekreter ve Garson dışında Diğer Personelini operasyonlarda dağa götüreceğinden emin olabilirsiniz.

    Birde merkezde Mehmetçik dersanesi var onun için öğretmen seçilebilirsiniz. Kalacağınız yer İL Jandarma Binasının 2. Katı koğuşudur. Kesinlikle temiz olmasını beklemeyin, temizdir lakin ama iyi kokmaz! Sebebi Karargah Servis Bölüğünde dağıtımlardan sonra personel çok azalır kalan personelde çok hor kullanıldığı için çok kokarlar normal olarak horlarlarda yorgunluktan.

    Ben 3. Katta Muhabere koğuşunda kalıyordum 50 Kişilik koğuş ancak Muhabere kadrosu sadece 12 Kişi olabiliyor Muhabere eğitimleri zamanında 20/25 kişi olsada sadece bir kaç gün sürmektedir. Uzun dönem gidip bilgisayar bilgisi süper olanların Muhabereye kapak atmalarını şiddetle tavsiye ederim, Çünkü Genel Kurmay başkanının oğlu olsanız dahi bir Muharebeci kadar rahat askerlik yapamazsınız. Muhabereciler Seferi Hisarda özel eğitimden geçer sonradan Muharebeci olmak için Bilgisayar bilginizin olması gerekir. Muhabere bu ihtiyacını mesleki dağıtımlardan yada normal dağıtım ile gelen personellerden sağlar.

    Not : Muhabereci olabilmek için sicilinizin sabıkanızın temiz olması gerekmektedir daha önceden suç işlememiş olmanız şartı aranız,
    Önce ön kayıt yapılır ve Genel Kurmaya Adınız Soyadınız gönderilir, Genel Kurmay araştırmayı yaptıktan sonra Muhabereci olabilmenizde sakınca olmadığını Muhabere Merkez Amirliğine Yazılı telsiz yolu ile tebliğ eder. sonrasında artık sadece sizin fotoğrafınız olduğu ve kapı şifresini sizin bildiğiniz gizli yazılı kapıdan geçebilirsiniz.


    Çok uzun bir yazı oldu sebebi 5 yıl geçtiği için özlemişim ve anlatarak hatıralarımı canlandırdım.



    Yemişlide 90/3 tertip askerim izin bitti cuma günü batman alaya giricem.


    Senin mesajından 13 ay sonra cevap yazayım :) teskereni almışsındır şimdiye :)

    Yemişli güzel yerdir fakat allahın dağıdır mahrumiyet bölgesi olmasının yanı sıra çok şehit verdik orada, karakolun suyu bile tanker ile gider oraya...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL


    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    2004/2005 Sezon'nunda Batman Il Jandarma / Batman Jandarma Bölge Komutanlığında - Askerliğimi İcra ettim. :)

    Batman çok kral yer. Istanbul'dan Türk Hava Yollarının tarifeli seferi ile diyarbakır'a indim. Akşamdı karanlıktı inzibat yoktu. Emirler doğrultusunda 7. Kol. Ord. K.lığı KTM (Kabul Toplama Merkez) teslim olmam gerekiyordu. KTM lerin Konvoy beklemesi askerlerin Konvoy çıkartacak kadar çoğalması gerekmete olduğunu bildiğimden KTM ye katılmadım. Hava Limanından çıktıktan sonra elimdeki küçük valiz ile yürümeye başladım ana caddeye kadar. ilk defa gittiğim biryer olsada ürkülmesi korkulması gerektiğine karşıydım biraz milliyetçi yanım ağır bastı Kendi ülkem içerisinde özgürce dolaşamıyorsam orası benim ülkem değildir, felsefesi ile ortama ayak uydurdum. Havalimanından 10Dk kadar yürüp uzaklaştıktan sonra ana caddeye çıktım. ana cad. köşesinde çok güzel dürüm yapan bir yere oturdum dürümümü yedim ayranımı içtim. Saç traşı hal ve tipten anlaşılacağı gibi asker olduğumu herkes anladı. hesap 2,5 Lira tuttu 1,5 lira aldı sen askersin dedi :)

    bunun üzerine ustam Batmana gideceğim nasıl giderim dedim.

    - Vallaaa abey burdan dön şöle git eski hali sor ordan batman arabaları kalkıyor
    - Tamam teşekkür ederim.
    - abey ama acele et geç oldu otobüs kalmaz
    - Tamam tekrar teşekkür ederim, hayırlı işler.
    - Allah rağzı olsun abey, serçava, başım gözüm üstüne hayırlı teskereler......

    Çıktım oradan dediğini yaptım hızlı adımlarla eski hali buldum dolana dolana gittim. yanınıza ufak meraklı bakışlarla 5/7 yaş arası çocuklar gelip para isteye biliyor, taxi lazım mı diyebiliyor.

    Vardım eski hale sordum Batman geç ağbey hemen kalkıyor atladım arabaya, çantamı koydum sigaramı aldım çıktım arabanın dışına sigaramı yaktım şöförle kovu bir sohbete başladık takriben 20dk sohbet ettikten sonra Otobüs (16/18 kişilik minibüs) 1 saat 15Dk sonra Batman merkeze vardım saat ilerlediği için merkezde inip gezerek il Jandarma ya gitme fikrimden vazgeçtim, enteresandır Şöför herkesi evine bıraktı :) Sağolsun benide İl Jandarma K.lığı nın kapısına bıraktı,

    Şöför bana bolca dua edip hayırlı teskereler demeyi bir olurda bir ihtiyaç halinde Batman garajında onu bulabileceğimi falan gibi iyi dileklerde bulundu.

    İl Jandarmanın önünde indiğimde Zifiri karanlıktı Bir kaç ışık bana doğru vuruyordu sanırım tansiyonum düşmüş olacak ki gözlerim karardı biri geldi yanıma, kimsin sen dedi.

    İzin kağıdını çıkardım verdim Kısa Dönem kapı nöbetçisi.

    - 4 aydır buradayım bu saatte geleni ilk defa görüyorum dedi :)

    Iyi bir arkadaştı sağolsun beni Batman İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Karargah binasının ve çamaşırhane nin arkasındaki KTM koğuşuna yerleştirdi, KTM koğuşunun arkasında ISI MERKEZİ var bu yüzden sıcak su vs. vs. için 24 saat faal ve çok gürültü yapıyor. Batman İl Jandarma KTM si sadece bağlılarına hizmet verdiği için 24 Kişilik koğuşa sahip ve dağıtım dönemleri dışında asla dolmuyor. Rahat rahat sabaha kadar yattım. KTM lerin hepsinde aynı sorun olsa gerek sabah mıntıkaya çıkartıyorlar. sonradan kafama dank etti ki hafta sonuna denk gelmiştik. Hafta sonu konvoy olmaz, dağıtım olmaz, nöbetçi personel dışında ve acil durum dışında hiç bir evran işlemi dahi yapılmaz. Hafta sonu KTM de geçti anlayacağınız :)

    Karargah servis bölüğü hafta sonu mıntıka ve pis işler için kendi bünyesine ilave olarak KTM personelini kullanmakta. Ben Sanatkar/Meslekçi dağıtımı olduğu için acemi devre/tertiplerimden 2 ay erken dağıtım olmuştum. ve bu fırsattan istifade KTM den kaçıp kendimi Batman İl Jandarma K.lığı Muhabere Merkez Amirliğine aldırdım.

    Muhabere adından'da anlaşılacağı gibi sadece Telefon, Santral, Bilişim ve Bilgi Teknolojileri ile alakalı olan birimdir. Personelide yaptıkları iş çerçevesinde diğer Jandarma Sınıfına göre mesleki eğitim almış ve daha bilinçli insanlarda oluşur. Komutanlarımızdan birisi Insanın Salağını Asker, Askerin salağını Jandarma, Jandarmanın salağını'da Komando yaparlar derdi. Rütbeli personel için geçerli!!! En zekiler Harita Genel K.Lığına gider.

    Neyse...

    Batman İl Jandarma K.lığı, Batman Bölge K.lığı bünyesinde faaliyet göstermektedir Hizmet sıralamasına Göre 7. Kolordu, Batman Bölge K.lığı, Jandarma Böl. K.lığı

    Kısa Dönem İl Jandarma K.lığına düşecek personel Nöbet ağacından başka birşey değildir, İngilizce yeterlilik testine göre başarılı olduğu taktirde Turizm Jandarması olarak Ege Akdeniz Güney ve Batı sahillerine Sevk edilirler. onun dışında Batman İl Jandarma K.lığından kurtulmanızın hiç hatta hiç ötesi bir yolu yordamı yoktur!

    Eğitim ve yemin töreninin bitmesine müteakip Dağıtımınız yapılır.
    Kısa Dönem personel İlçe Jandarma seviyesi altında dağıtımı yapılamamaktadır. Yani sizi Üst karakola göndermiyorlar. Gidebileceğiniz ilçeler Merkez, Hasankeyf, Sason, Beşiri, Gercüş. Tavsiye Gercüş e düşmeyin En kötü yer ve en çok şehit'in verildiği yer Gercüş ve bağlısı Yemişli Karakol K.lığıdır. Sasonda ise Sason Tabur K.lığı vardır oradaki Kısa dönemler Operasyonel faaliyetlere istem dışı katılmak zorunda kalabiliyorlar.

    Eğitim ve Dağıtımda İl Jandarmada kalacak kişiler Karargah servis bölüğüne kayıt edileceklerdir. %90 Nöbet tutacaksınızdır. %10 da temizlikte zaman geçireceksiniz Ya nöbet tutuyor olacaksınız yada vaktinizi temizlik, mıntıka vs. vs. gibi pis işlerde bulacaksınız.

    Sebeb :
    Batman İl Jandarma K.lığı, Bölge Komutanlığı bünyesinde olduğu için Normal il jandarma alanından daha geniş bir araziye sahiptir ve Bölge Jandarma'nin personeli Daha azdır, orada genelde idari personel ve Jöh (Jandarma Özel Harekat) taburu vardır hepsi rütbelidir. Sonuç itibariyle Bölge komutanlığı 5 Mevzi 5 Kulede nöbet tutuyorsa İl Jandarma K.lığı 20 Mevzi ve 20 Kulede nöbet tutuyor, çok pis bir durum.

    İl Jandarma Personel Şubede daima 1 veya 2 adet Kısa, uzun dönemden yazıcı vardır bu yazılar Personel özlük işleri ile uğraşırlar ve %95 Nöbet tutmazlar çünkü Askerlik süresince Monitöre bakarlar gece gündüz!

    Eğitim Şb. Personel şubenin solundadır ve sadece 1 Yazıcıya ihtiyaç vardır. Saymanlık içinde 1 Yazıcı gerekmektedir. Alay komutanı ve Makamında sekreterler Kısa dönemlerden seçilir, 1 Sekreter 1 Garson 1 Dış posta 2 Muhafız 1 Adette pis işler için toplamda en fazla 6 Personel bulunur ve bunlarda karagah servis bölüğüne bağlıdır %98 Nöbet ve mıntıka yapmaz. Alay komutanının hemen yan odasında Alay Komutanı Vekili Yedeği vardır Yarbay Rütbesinde olur ve genelde Komkarsu sınavı için çalışır sadece 1 Garson verilir bu onun tek istikakıdır.

    Alay Komutanı Operasyonlara Sekreter ve Garson dışında Diğer Personelini operasyonlarda dağa götüreceğinden emin olabilirsiniz.

    Birde merkezde Mehmetçik dersanesi var onun için öğretmen seçilebilirsiniz. Kalacağınız yer İL Jandarma Binasının 2. Katı koğuşudur. Kesinlikle temiz olmasını beklemeyin, temizdir lakin ama iyi kokmaz! Sebebi Karargah Servis Bölüğünde dağıtımlardan sonra personel çok azalır kalan personelde çok hor kullanıldığı için çok kokarlar normal olarak horlarlarda yorgunluktan.

    Ben 3. Katta Muhabere koğuşunda kalıyordum 50 Kişilik koğuş ancak Muhabere kadrosu sadece 12 Kişi olabiliyor Muhabere eğitimleri zamanında 20/25 kişi olsada sadece bir kaç gün sürmektedir. Uzun dönem gidip bilgisayar bilgisi süper olanların Muhabereye kapak atmalarını şiddetle tavsiye ederim, Çünkü Genel Kurmay başkanının oğlu olsanız dahi bir Muharebeci kadar rahat askerlik yapamazsınız. Muhabereciler Seferi Hisarda özel eğitimden geçer sonradan Muharebeci olmak için Bilgisayar bilginizin olması gerekir. Muhabere bu ihtiyacını mesleki dağıtımlardan yada normal dağıtım ile gelen personellerden sağlar.

    Not : Muhabereci olabilmek için sicilinizin sabıkanızın temiz olması gerekmektedir daha önceden suç işlememiş olmanız şartı aranız,
    Önce ön kayıt yapılır ve Genel Kurmaya Adınız Soyadınız gönderilir, Genel Kurmay araştırmayı yaptıktan sonra Muhabereci olabilmenizde sakınca olmadığını Muhabere Merkez Amirliğine Yazılı telsiz yolu ile tebliğ eder. sonrasında artık sadece sizin fotoğrafınız olduğu ve kapı şifresini sizin bildiğiniz gizli yazılı kapıdan geçebilirsiniz.


    Çok uzun bir yazı oldu sebebi 5 yıl geçtiği için özlemişim ve anlatarak hatıralarımı canlandırdım.



    Yemişlide 90/3 tertip askerim izin bitti cuma günü batman alaya giricem.


    Senin mesajından 13 ay sonra cevap yazayım :) teskereni almışsındır şimdiye :)

    Yemişli güzel yerdir fakat allahın dağıdır mahrumiyet bölgesi olmasının yanı sıra çok şehit verdik orada, karakolun suyu bile tanker ile gider oraya...

    Bitirdim ewet çok şükür bitirdim ama yemişlide bizi bitirdi. Mahrumiyet bölgesi olmasını en iyi ben bilirim. Gece görewde düşünce ayağım kırıldı. Sağ ayağım bilekten kırıldı. İnanmak zorunda değilsiniz ama helikopter 4.gün geldi. Şaka gibi dimi? 4.gün batman alaya indim UH1 ile. Ayağım mosmor oldu dawul gibi şişti. Ambulansla aldılar helikopter pistinden alay revirine götürdüler. Tabip Üsteğmen sana ağrı kesici iğne yapıcam batman merkezde eylemler war ortalık çok karışık çıkış yasak merkeze dedi. Yapma etme komutanım 4gündür bu haldeyim desemde fayda etmedi. 5. gün batman devlet hastanesine ulaştım. Röntgen filan çekildi. Kemik yeniden kaynamış zaten. Tekrar kırıp alçıya aldılar. 45 gün alay revirinde yattım. 45 gün koltuk değneğine muhtaç kaldım. Çok kötüydü. Daha neler neler. Anlatmak istemiyorum. Çünkü bunları biri bana anlatsa hangi dewirde yaşıyoruz ya bi yürü git uydurma derim. İnanması zor. Ama durum böyle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL

    Bitirdim ewet çok şükür bitirdim ama yemişlide bizi bitirdi. Mahrumiyet bölgesi olmasını en iyi ben bilirim. Gece görewde düşünce ayağım kırıldı. Sağ ayağım bilekten kırıldı. İnanmak zorunda değilsiniz ama helikopter 4.gün geldi. Şaka gibi dimi? 4.gün batman alaya indim UH1 ile. Ayağım mosmor oldu dawul gibi şişti. Ambulansla aldılar helikopter pistinden alay revirine götürdüler. Tabip Üsteğmen sana ağrı kesici iğne yapıcam batman merkezde eylemler war ortalık çok karışık çıkış yasak merkeze dedi. Yapma etme komutanım 4gündür bu haldeyim desemde fayda etmedi. 5. gün batman devlet hastanesine ulaştım. Röntgen filan çekildi. Kemik yeniden kaynamış zaten. Tekrar kırıp alçıya aldılar. 45 gün alay revirinde yattım. 45 gün koltuk değneğine muhtaç kaldım. Çok kötüydü. Daha neler neler. Anlatmak istemiyorum. Çünkü bunları biri bana anlatsa hangi dewirde yaşıyoruz ya bi yürü git uydurma derim. İnanması zor. Ama durum böyle...

    Sevgili arkadaşım, yaşadıkların gerçekten kötüymüş, benim zamanımda bile maalesef benzerleri yaşandı, şehit arkadaşımız mayına basmış ve kan kaybından vefat etmişti yemişlinin tam karşısında tek çıkışı olan hakim tepeydi. Teröristler kaçmıştı fakat önce 3'ü bir mağarada sıkıştırılıp çatışmada öldürülmüştü, diğer 7 teröristte sazlıkta sıkıştırılmış ve çatışmada ölü elegeçirilmiştir.

    Pozitif düşünmek lazım şu anda iyisen gerisini düşünme kötü günler geride kaldı, sağ sağlim geldin kötüde olsa. Dönemeyenlerin olduğunu unutmamak lazım tekrar çok geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL

    Bitirdim ewet çok şükür bitirdim ama yemişlide bizi bitirdi. Mahrumiyet bölgesi olmasını en iyi ben bilirim. Gece görewde düşünce ayağım kırıldı. Sağ ayağım bilekten kırıldı. İnanmak zorunda değilsiniz ama helikopter 4.gün geldi. Şaka gibi dimi? 4.gün batman alaya indim UH1 ile. Ayağım mosmor oldu dawul gibi şişti. Ambulansla aldılar helikopter pistinden alay revirine götürdüler. Tabip Üsteğmen sana ağrı kesici iğne yapıcam batman merkezde eylemler war ortalık çok karışık çıkış yasak merkeze dedi. Yapma etme komutanım 4gündür bu haldeyim desemde fayda etmedi. 5. gün batman devlet hastanesine ulaştım. Röntgen filan çekildi. Kemik yeniden kaynamış zaten. Tekrar kırıp alçıya aldılar. 45 gün alay revirinde yattım. 45 gün koltuk değneğine muhtaç kaldım. Çok kötüydü. Daha neler neler. Anlatmak istemiyorum. Çünkü bunları biri bana anlatsa hangi dewirde yaşıyoruz ya bi yürü git uydurma derim. İnanması zor. Ama durum böyle...

    Sevgili arkadaşım, yaşadıkların gerçekten kötüymüş, benim zamanımda bile maalesef benzerleri yaşandı, şehit arkadaşımız mayına basmış ve kan kaybından vefat etmişti yemişlinin tam karşısında tek çıkışı olan hakim tepeydi. Teröristler kaçmıştı fakat önce 3'ü bir mağarada sıkıştırılıp çatışmada öldürülmüştü, diğer 7 teröristte sazlıkta sıkıştırılmış ve çatışmada ölü elegeçirilmiştir.

    Pozitif düşünmek lazım şu anda iyisen gerisini düşünme kötü günler geride kaldı, sağ sağlim geldin kötüde olsa. Dönemeyenlerin olduğunu unutmamak lazım tekrar çok geçmiş olsun.

    Tabi ki şükrediyorum. Tek parça sağ sağlim geldim ewime. Evet batman diyince herkes iyi bi yer sanıyo ama yemişli şırnak sınırında. Terör kol geziyo oralarda. Allah orda kalanlara yardım etsin amin.
  • usta birliğim buraya çıktı.Bilgi verebilir misiniz ?
  • justreal kullanıcısına yanıt
    Kardeşim benimde batman kısa dönem sen uzun dönem misin ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Punchhhh

    Kardeşim benimde batman kısa dönem sen uzun dönem misin ?

    kısa dönem hocam ,acaba siz bizim devrenin kurduğu whatsap grubuna katıldınız mı
    numaranızı verin ekleyeyim sizide



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justreal -- 23 Ocak 2016; 1:09:18 >
  • Haberim yok o whatsap grubundan
    Numaram : 0543 374 40 28
    İsmim : Eray
  • Beyler Batmanın SASOn ilçesine düşerseniz merkezinde fırın var yokuş aşagı inerken solda genelde askeriyenın ekmeğinide o fırından karşılanır o ekmek fırını benım amcaoğlunun ismi bilal dir kardeşi ozan var bide iksinde biri olur mutlaka orda her konuda ihtiyacınızı söyleyin yardımcı olurlar ekmek getirdikleri için telefon vs gibi ihtiyaçlarınızıda askeriyeye sokarlar :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatas4ray -- 18 Nisan 2016; 23:04:24 >
  • hocam sizlerin askerliği bitti geldiniz sanırım var mı tavsiyeleriniz

    çarşı izni olayı ne alemde ?

    @justreal @Punchhhh @Epidoras
  • Kısa dönem askerlik acemi Kastamonu usta batman olan var mı
  • Acemi birliği kastamonu / usta birliği batman il jandarma komutanlığı olanlar mesaj atsın .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.