Şimdi Ara

Askere Gitmeden Önce H1N1(domuz) Grip Aşısı Olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 12 aralıkta askeriz malum domuz gribide Aralık ayının ortasından sonra tavan yapmaya başlıyacakmış.
    Askeriyede hasta olmak ölümden beter olsa gerek hele hele Allah göstermesin domuz gribine yakalanırsak yandık.
    Gitmeden önce bugün aşı olmayı düşünüyorum. Gerçi aşı olduktan sonra 3 hafta bağışıklık kazanılabilmesi için süre geçmesi gerekiyormuş.
    Girişte aşı yapıldığını duydum ne gibi aşılardır bunlar. Şimdi grip aşısı olursam gittiğimde bi sıkıntı oluşturur mu askerde olacağım aşılarla(bunu yarın sağlık ocağınada soracağım ama burdada paylaşmak istedim)

    Domuz gribi aşısı konusunda sizin düşünceniz nedir?



  • TSK'de domuz gribi süphelisine rastlandı

    Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, TSK içinde de Domuz Gripi şüphelisi olarak rapor edilen personel olduğunu belirterek, "Ancak şu ana kadar kontrol dışı veye ölümcül bir vakayla karşılaşılmamıştır" dedi Tümgeneral Güler, TSK’da, aşının Dünya Sağlık Örgütü ile Sağlık Bakanlığı genelgesi esaslarına göre temin edildiğini belirten Tümgeneral Güler, aşının başta askeri sağlık personeli olmak üzere risk gruplarındaki personele uygulanmaya başlandığını söyledi.

    kaynak



    Ben ikisinide olmadım (hem mevsimsel hem domuz gribi aşısı) ama askerde yaparlarsa olacaz artık (331. dönem gidiyorum) Domuz gribi bildiğimiz mevsimsel gripten daha zayıf öyle panik yapmaya filan gerek yok ama tedbiride elden bırakmayacaz. Askerde hastalanırsan tsk sana en iyi şekilde bakar merak etme.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.