Şimdi Ara

VW Tiguan Hakkında Görüşleriniz ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
82.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu araç ist şehiriçinde 9.5 lt den aşağı yakmaz ona göre benzininin hesabını yaparak alın derim.
  • yani günde 100 kmye yakın yol yapıcağım için benim için yakıt gerçekten önemli.. 1.6 benzinli ye tüp taktırıp kullanmak daha cazip geliyor
  • Arkadaşlar VW Tiguan 1.4 motora sahip ama gücü hakkında,rampadaki çekişi,kalkış hızı hakkında kullananlardan bilgi rica ediyorum..Gerçekten 1.4 motor bu 150 HP'yi rampada ve kalkışta belli ediyor mu ?Piyasada SUV tipi çok araç var..Tiguanı bununla karşılaştırırsak ne düşünüyorsunuz ?
    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gençlik1 -- 20 Kasım 2009; 14:01:33 >



  • daha kullanamadım ama süper bir araba olduğunu düşünüyorum, 1.4TSİ tatmin etmezse 2.0TDİ ne güne duruyor

    almayı düşünüyorsan test sürüşünde denemeyi yaparsın ama bence 1.4TSİ yeterlidir bu araba için.
  • 2.0 ile 1.4 arasında baya bir fiyat farkı var..Üstelik MTV vergisi de daha düşük olacak 1.4 motor
    Benzin motor için 60 tork / 1000 devirde iyi gibi duruyor fakat kilosı da yüksek 1500 kilo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gençlik1 -- 20 Kasım 2009; 12:05:13 >
  • Merhaba 240 Nm tork ve 150 hp. Ben kullanıyorum 1.4 TSI, performansı çok iyi, 150 beygiri hissettiriyor size tam anlamıyla. Rampada ve karlı yollarda kullandım, 4x4 ve yine çok performanslı. 0-100 Km hıza 9,5 sn'de çıkan başka piyasada SUV yok.

    Tiguan Kulübü başlığında VW forumu altında tonlarca bilgi ve karşılaştırma var Tiguan'la ilgili, inceleyebilirsiniz.
    Diğer taraftan kendi sınıfında dünyanın en güvenli kompakt SUV'ları arasında olma özelliğini taşıyor. Tavan dayanımı testlerinde ise kendi sınıfında birinci.
    iyi günler

    quote:

    Orijinalden alıntı: gençlik1

    Arkadaşlar VW Tiguan 1.4 motora sahip ama gücü hakkında,rampadaki çekişi,kalkış hızı hakkında kullananlardan bilgi rica ediyorum..Gerçekten 1.4 motor bu 150 HP'yi rampada ve kalkışta belli ediyor mu ?Piyasada SUV tipi çok araç var..Tiguanı bununla karşılaştırırsak ne düşünüyor musunuz ?
    Saygılar





  • Dün 4x2 nin test sürüşüne katıldım. Auto holder var. Yokuş yukarı frene basmadan durup kalkabiliyorsunuz. Çekişi ve virajlarda yol tutuşu çok güzel. Beyaz renginde şekil olarak arkası çok kısa gibi geldi bana başka bir negatif yönüne rastlayamadım. Gri renklerde arkasının kısalığı çok göze batmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celalsungur -- 20 Kasım 2009; 13:11:10 >
  • 1.4 olmasına aldanmayın twincharger var ve daha ilk gaza dokunuştan itibaren bunu hissediyorsunuz. birinci vites aralığı kısa ve daha çok aracı kaldırmak için. diğer viteslerde ise güce ihtiyacınız olduğu yerlerde yokuş yukarı araç sollarken vs. gücü size hissettiriyor. rahatça basıp yokuş yukarı ivmelenebiliyorsunuz.

    piyasadaki SUV türü araçlarla sürat performans olarak karşılaştırırsak diğerleri ancak tozuna yetişir
  • Ben de Tiguan sahibiyim. Deneme aracı bulamadım. Az çok motor gücünü kıyaslayabilmek için, ağırlıkları hemen hemen aynı olduğu için 1.4 tsi 140 hp Touran denedim. Çekiş mükemmel. 1.4'de değil, 150 hp'de olduğunuzu hissediyorsunuz.
  • Touran çok yavaş 12.2 sn 100 km'ye hızlanıyor,sonuçta tiguan suv bu yüzden tiguanı diğer suvlarla kıyaslamak doğru olduğunu düşünüyorum..
    Bulunduğum bölgede VW bayisi yok Samsun'da deneme şansım olacak :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gençlik1

    Touran çok yavaş 12.2 sn 100 km'ye hızlanıyor,sonuçta tiguan suv bu yüzden tiguanı diğer suvlarla kıyaslamak doğru olduğunu düşünüyorum..
    Bulunduğum bölgede VW bayisi yok Samsun'da deneme şansım olacak :)


    sayın gençlik1,daha önceki aracım 1.6 benzinli 1160 kg boş ağırlığı olan seat toledo idi.toledo ile 120-130 ile çıkabildiğim torosların meşhur damlama mevkiini tigu(1.4tsi s&s 1546kg) ile 180(yüzseksen)km hızla çıkabiliyorum.üstelik 120 ye kadar düşüp tekrar 160 ı görebiliyorsun.birde öyle uzun zaman almıyor gazı kökledinmi yapışıyorsun koltuğa.aslında tsi motor anlatılmaz yaşanır.ben almadan önce jetta 1.4tsi 140hp test ettim budur dedim.




  • yakıt tüketimi gerçekten VW sitesinde yazıldığı gibi mi kardeş ?
  • VW Tiguan 4x2 1526 Kg ve 4x4 1621 Kg. 4x4 te yakıt tüketimi hem çekiş sistemi hem de ağırlıktan dolayı daha fazla 4x2 ye oranla.
    VW sitesinde verilen yakıt değerlerinin ben yaklaşık olarak tuttuğunu bir çok kez test ederek denedim. Benim aracım 4x4 ve şehiriçinde 10.1 lt/100 km civarında yakıyor. 4x2 için bu değer 9,6 lt/100 Km olarak verilmiş.
    Bence bu değerlere güvenebilirsiniz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: gençlik1

    yakıt tüketimi gerçekten VW sitesinde yazıldığı gibi mi kardeş ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gençlik1

    yakıt tüketimi gerçekten VW sitesinde yazıldığı gibi mi kardeş ?

    kullanımına bağlı
    sakin kullanımda evet
    ama sert kullanırsan + 2 lt ekle orada yazana(benim ortalama tüketimim 8.5 lt
  • Tiguan 1.4 TSI 150bg motoru hemen hemen her şatta deneme fırsatım oldu.2-3 yıldır kendi dalında birinci olan bir motorla performans açısından hiç tereddütünüz olmasın.

    quote:

    Orijinalden alıntı: gençlik1

    Arkadaşlar VW Tiguan 1.4 motora sahip ama gücü hakkında,rampadaki çekişi,kalkış hızı hakkında kullananlardan bilgi rica ediyorum..Gerçekten 1.4 motor bu 150 HP'yi rampada ve kalkışta belli ediyor mu ?Piyasada SUV tipi çok araç var..Tiguanı bununla karşılaştırırsak ne düşünüyorsunuz ?
    Saygılar

  • ARKADASLAR MERHABA , siteye yeni üye oldum. BMW 116 i almayı dusunuyorum. bugun gidip konustum sunroof lu , hız sabitleyicili , alasımlı jantlı full versiyon 67 000 TL dediler 62 civarına kadar dustuler , ben begendim ve aklıma yattı gibi ama yinede sizin fikirlerinize ihtiyacım var. bu aksam karar vermem gerekiyor artık. bir suredir dusunuyorum zaten. Biliyorum aynı sınıf değiller ama WW tiguan 4-2 ile arasında kaldım. ikiside aynı fiyat. sizce ne yapmalıyım..??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozbi

    ARKADASLAR MERHABA , siteye yeni üye oldum. BMW 116 i almayı dusunuyorum. bugun gidip konustum sunroof lu , hız sabitleyicili , alasımlı jantlı full versiyon 67 000 TL dediler 62 civarına kadar dustuler , ben begendim ve aklıma yattı gibi ama yinede sizin fikirlerinize ihtiyacım var. bu aksam karar vermem gerekiyor artık. bir suredir dusunuyorum zaten. Biliyorum aynı sınıf değiller ama WW tiguan 4-2 ile arasında kaldım. ikiside aynı fiyat. sizce ne yapmalıyım..??


    Aynı özelliklerde 3.16 kaç para için istiyorlar? çok fark yok diye biliyorum, onu soruşturun bence ve Tiguan'ı mutlaka test edin.
  • İlla binek otomobil istiyorum dersen seçenek çok fakat bu paraya binek oto almam,bence Tiguan daha iyi olacaktır.Karar sizin
    316i'yi de düşünmek gerek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gençlik1 -- 9 Aralık 2009; 0:46:58 >
  • Arkadaşlar Tiguan'ın 4x4'ü ayrıyetten 4x2 modunda çalışabiliyor mu ?
  • hem jip hemde değil
    görünüşte jip vergide değil param olsa kaçırmayıp alacağım tek jip:) vw servisinde çalışan arkadasımla konustum sürat güvenlik donanım olarakta cok iyi olduğunu söylüyor varsa niyet+nakit bence mükemmel bi cihaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.