Şimdi Ara

Motordan Anlayan Lütfen!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2006 Avensis Linea kullanıyorum. 34bindeki aracımda bu akşam rolanti sırasında farklı bir ses duydum. Arabayı dinlemek için kaputu açtım. Sol tarafta motorun yanında kayışın oradn ses geliyor. Düzenli bir rolanti sesi sonra bir iki tırk tırk , arkasından 3-4 saniye normal rolanti tırk tırk diye devam ediyor. Servisi arayıp sesi ustaya dinlettim. Emin olamadı hali ile:). Pazartesi götüreceğim. Ama merak sardı. Nedir bu diye? Usta kayışın arasına bir şey kaçmış olabilir dedi. Gerçi kayış yok denirdi zincir varmış ama ben tam bilemiyorum. Biraz araştırdım. Kayışın değişme vakti gelmiş olabileceğini düşündüm. Bu konuda bilgisi çok olan arkadaşlardan öğrenme amaçlı paylaşımlarını bekliyorum. Umarım yardımcı olursunuz.
    Bu ses ne olabilir?



  • valla trigeri zincirli olabilir ama sonuçta lastikten bi de v kayışı var. onda sorun olabilir.
  • opeth'e
    Bu konularda bilgim yok. Motorun solunda duran lastik kayış v kayışı mıdır? Ve sizce bu sorun kayıştan kaynaklanıyorsa Garantiye girer mi (extram var 2012'ye kadar)? Teşekkürler.
  • Diğer arkadaşlardan da cevap bekliyorum. Lütfen paylaşalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nahli

    opeth'e
    Bu konularda bilgim yok. Motorun solunda duran lastik kayış v kayışı mıdır? Ve sizce bu sorun kayıştan kaynaklanıyorsa Garantiye girer mi (extram var 2012'ye kadar)? Teşekkürler.
    lastik olduğundan ve sarf malzemesine girdiğinden bakımda nasıl para verilerek bişeyler yapıyorsanız v kayışı değişimi içinde bayılacaksınız. garantiden değişeceğini sanmam.
  • belli olmaz, garantiden de halledielebilir...

    ekleme:toyota garanti konusunda müşteriyi üzmüyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hightech33 -- 15 Kasım 2009; 0:13:36 >
  • Peki sorunun ne olabileceği hakkında fikir yürüten olabilir mi? Bu kadar kısa sürede ve km de motorda bir sıkıntı olmayacağını ümit ediyorum. Bu gün başlamış olan bir ses. Motor bilgim olmadığından ne düşüneceğimi bilmiyorum. Yukarıda da yazdığım gibi motorun dışında sol taraftaki kayıştan geliyor gibi.
  • v kayışı gevşemiş olabilir, arasına sert bir şey girip yapışmış olabilir... netice de kullanım hatası olabilecek birşey yok... rahat olun... garantiden çözülür...
  • O kayışa bazen ufak taş filan sıkışabiliyor.Bu olabilir.

    Ses motor ısındıktan sonra kesiliyor ise kayışınız esnekliğini yitirmiş veya ıslanmış olabilir.Motor soğukken çır çır çır çır gibi ses yapar,ısınınca geçer.

    Kayışınızı inceleyin,üzerinde kılcal çatlaklar var mı?


    Yetkili serviste kayış 100-120 TL gibi.

    Dışarda 30,40 TL.Servistekinin aynısı değil ama kaliteli bosch,continental gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 15 Kasım 2009; 0:43:17 >
  • Çatlaklar:

     Motordan Anlayan Lütfen!


     Motordan Anlayan Lütfen!


    Kayışa parmagınızla baskı uygulayın,gevşeme söz konusu değlse 1,5 cm kadar esnemeli diye hatırlıyorum.
  • Ses marşa basar basmaz başlıyor.5-6 saniye aralıklarla kontağı kapatana kadar devam ediyor. Tabii hareket ederken motorun sesinden çok duyulmuyor. Gece telefonun ışığıyla ve sokak aydınlatmasıyla görebildiğim kadarıyla kayış üzerinde çatlaklar yok. Arkadaşlar bir de dediğim gibi motordan çok anlamam v kayışından başka bir yerde olablilir mi bu ses? Gerçi banda v kayışı gibi geliyor. Motora ihtimal vermiyorum ama...
  • Motor sıcakken çıkıyor mu ses?
    Rölantide oynama,dengesiz bir hareket,sarsıntı v.b. birşey söz konusu mu?
  • Zincir olanı motorun içindedir,görünmez.Bu v kayışının da belli bir ömrü var işte,sertleşince,kırılmalar oluşunca,ses yapınca değişir.
  • Ses şurdaki gibiyse kayıştan diyebiliriz:

    http://www.youtube.com/watch?v=iJs6MOPbwxI
  • Motor sıcakken de çıkıyor bu ses. Fakat tubul arkadaşın gönderdiği video linkindeki gibi ince ve sürekli bir ses değil. Daha önce yazdığım gibi 5-6 saniye aralıklarla gerçekleşen 2-3 tırk tırk sesi. Kontak açıp kapanma arasında sürekli yapıyor. Hareketli ya da durma durumu önemli değil. Sürekli devam ediyor.
  • Şimdi gündüz gözüyle bir bakatım dedim. Ses motor soğukken daha çok gibi. Bir de rolantideki sarsıntı fazla. Gerçi motorun rolantisi soğukken yüksek olduğu için ses ve sarsıntı daha fazla oluyor. Bu arada v kayışta çatlak yok. Bilyeden de şüphelenmeye başladım. Araba daha dört yaşında ve km sadece 34bin. Nasıl bir sıkıntı olabilir? durup dururken. Bir anda başlayan birşey. Galiba kesin teşhis yarın serviste konulacak.,
    Aracımda aldığımdan beri ufak tefek ses sıkıntıları vardı. Bardaklıktan gelen torpidodan gelen. Bunlar Motor konusunda Toyota'ya leke sürmez diyordum ama şimdiki ses kafamı karıştırdı. İyi garantiyi uzatmışım diyorum.
  • Konu hakkında deneyimi bilgisi olan arkadaşlar zannedersem güzel havanın tadını çıkartıyorlar.
    Yine de herkesten paylaşım bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • Geçmiş olsun , garantiyi iyi ki uzatmışsın . Motor kulaklarından biri kopmuş olabilir mi acaba ?
  • Bu motor kulağı denilen nedir? Kopması ciddi bir sıkıntı doğurur mu? İlgili arkadaşlara teşekkür ederim. Bu vesile ile inanın farklı kazanımlar elde ediyorum. Umarım işin ehli olan herkes fikirlerini paylaşır. Bugün birimizin başına gelen bir sıkıntı yarın bir başkamızın başına gelir. Bu forumda da deneyimlerimiz paylaşarak başımıza geleceklere karşı boş bulunmamak.
    Fakat yine belirteyim 34bin km bir araç için Toyota için biraz endişeliyim.
  • büyütüp büyütüp dağ yaptınız bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.