Şimdi Ara

Radyatör Arkası Paneli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
11
Favori
112.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • odaların bir kısmında mat izolasyon malzemesi bir kısmında da izopan kullandım. ve ısı yalıtımında mat malzemenin izopandan daha başarılı olduğunu gördüm. özellikle de kışın bize epeyce sorun yaşatan bir odayı test için kullandım. fark belirgin şekilde mat malzeme lehineydi.
  • Aslında araştırmadan çıkan sonuç şu, radyatör arkası ve duvar arasında ışınımla oluşan ısı transferi toplam ısı transferinin %40'ı kadardır. Eğer siz radyatör arkasına yansıtıcı bir yüzey yerleştirirseniz, radyatör bu kadar başarılı ışınım yapamayacak ve ısısyı ortama vermek yerine üzerinde tutacaktır. Hiç birşey koymazsanız da, bu sefer ısı ışınımı oluşacak ama çoğu duvar aracılığıyla dış ortama geçecektir. Bu durumda en iyi çözüm yalıtım sağlayacak ama ışınımı engellemeyecek mat (koyu renkli) bir izolasyona malzemesi kullanılmasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    Benim bildiğim.yalıtım malzemesi duvara yapisik olacakki duvardan gelen sogugu. Kessin

    Mantık olarak bana da öyle geliyor
  • Konuyu biraz araştırdım anladığım kadarıyla mat siyah olacak şekilde köpük veya xps tarzı malzemeler ise yarıyor. Tekzende 50x100 cm ölçülerinde şu ürünü buldum. Siyah kısmı mat ve sert köpük tarzinda izocama benzeyen üründen yapilmis. Diğer kısmı ise alüminyum kaplama gibi. Tanesi 13 lira idi. Bugün montajını yapacağım ise yarar mı bilmiyorum ama en mantıklı seçenek bu gibi duruyordu benim radyatör arkasına tam gelecek gibi duruyor ölçü olarak.
    https://www.tekzen.com.tr/agromak-radyator-arkaligi-10-mm-fbm-2774320





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 20 Kasım 2020; 13:46:3 >




  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt

    8 yıl sonra bile cevap gelmedi.

    İzocam dedik bağrımıza bastık ama yok. Olmadı...

  • Konu eski ama kışa hazırlık yapmak lazım.
    Evimize doğalgaz yaptırdığımız için araştırma yapıyordum.
    MMO ve Kocaeli üniversitesinin yaptığı araştırma bu ürünlerin gereksiz olduğunu gösteriyor.

    http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/d8499fcb5419c59_ek.pdf?dergi=941
  • Tümünü okumayanlar için sonuç kısmı;

    "Sonuç olarak bu çalışmada, radyatör arkasındaki enerji kayıplarını azaltmak için çeşitli kurum ve fir-malarca önerilen, ısı iletim katsayısı düşük yansıtıcı yüzeyli ısı yalıtım levhalarının radyatör yüzeyindeki toplam ısı transferini azalttığı gösterilmiştir. Bundan dolayı radyatör arkası yalıtımı için, mevcut yalıtım plakalarının yansıtıcı yüzeyler yerine, neşretme katsayıları yüksek siyah cisim özelliklerine yakın yüzeyler ile kaplanması gerektiği ortaya konmuştur."
  • önder0764 Ö kullanıcısına yanıt
    XPS tavsiye etmem her ne kadar aksini iddia etselerde kanserojendir ve avrupada yasaklanmıştır.
  • Tecrube ile sabit..radyatorun arkasina yalitim malzemesi koyun..ben normal 2 cm kalinlikta 12 dansite eps levhalar ile is gordum..size tavsiyem eger goruntuye takilmaz iseniz siyah karbonlu, en az 16 dansite eps levha ile bu isi ucuza kapatmis olursunuz..saglik yonunden eps levhalar iyi degil denmekte, gunumuz yasantisinda hangi urun sagliga faydaliki.
  • Hypericum kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim.yalıtım malzemesi duvara yapisik olacakki duvardan gelen sogugu. Kessin
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Doğru montaj dediğiniz resimde radyator petek ile izopan yalıtım arasında boşluk oluyor mu,yoksa izopan sıfır - peteğe yapışık mı?
    eğer öyle ise petekten çıkan ısı nasıl yayılacak ortama. izopanı ısıtmış olacak ve yalıtım malzemside hava gibi dağıtıcı değildir. bu sebeple bence yanlış uygulama ( izopan peteğe yapışık ise).
  • Mantıklı olan izocam levhanın duvara yapışık olması ama petekle arasında bu vaziyette yine boşluk olması lazım ki radyatörün arkasından sıcak hava yükselip ortama karışabilsin zaten amacı bu, sıcak havayı duvar çekmesin ortama yayılsın.İzocam levha kalınlığı 1.5 cm, minimum 3 cm boşluk olmalı yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musty86

    Herkese merhaba.

    Öncelikle izopan duvara mı yapışık, petekle mi yapışık olmalı bu konu havada kaldığı için yazmak istedim.

    Bende evimde camyünlü bir tarafı folyolu olan izocam dan aldım koçtaştan. 2adet 25tl gibi bir fiyat.

    Isı transferi dersleri almış biri olarak yazıyorum. İlk düşündüğüm de duvara yapışık olması mantıklı geldi bana. Ama sonra düşündükçe panele yapışık olması daha mantıklı gelmeye başladı. Neden derseniz asıl havayı, peteğin içinde olan hava kanalları ısıtıyor. Yani siz radyayörün ön ve arka tarafından kaybolan ısıyı geri radyatöre verirseniz içerdeki hava daha verimli ısınıp yükselecektir. Bence duvara hatta ön tarafa bile izocam yapılsa yeridir. Oturup hesap kitap yapacak değilim ama denemeye karar verdim.

    Günlük ortalama 5m3 olan doğalgaz kullanımım duvara yapıştırarak 2 gün takip ettim 6 ve 6.5 m3 sarfiyatım oldu. Bu tabi doğru bir gözlem olmayabilir. Havalar gittikçe soğuyor. Oda termostatı aldım taktıktan sonra takip edecem duvara ve radyatöre yapışık olarak sarfiyat ne kadar değişiyor. Burayı editlerim tekrardan. Şimdilik duvara yapıştırmak sarfiyatı arttırdı gibi.
    Bende izocam kullanıyorum ve iki türlü test ettim.

    Izocam duvara yapışık ve radyatör arasında boşluk varken daha iyi verim aldım istediğim ısıya daha hızlı ulaşıyor zira sıcağın peteğin içinden yükseldiği kadar radyatöründe dışa bakan kısımlarından da ısı yayımı oluyor. Bence izocamları arka kısımdan radyatöre yapıştırmak peteğin ısıl verimini düşüren bir işlem. Petek ile izocam arasında boşluk varken aradaki ısı hava ile yükselip iç sıcaklığa daha iyi katkıda bulunuyor, izocama çarpan ısı yalıtılmış olduğu için duvar tarafından emilmiyor.

    İzopan montajım :







    Ayrıca tavandan ısı kaybını engellemek için dekoratif stroper imalatı yaptım buda bayağı verimli oldu.







    Halı altına ise 2 kat laminat şiltesi serdim bayağı faydasını gördüm.







    Şimdi pencereler için bir çözüm üretmeye çalışıyorum elyaf içerikli hafif perde dikip camlardan gelen soğuğu kesmeye çalışacağım.

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 11 Aralık 2018; 11:59:20 >




  • T Square kullanıcısına yanıt
    Hocam petek arkası değil de duvara uygulama yapmanız gayet mantıklı.

    Peteğe yapsaydınız sıcak havayı hapsetmiş olacaktınız.

    Tavana yaptığınız uygulama süper olmuş ama ben bunu beceremem. Ustaya yaptırmak lazım. O da maliyetli olur.

    Halı altına şilte sermek de iyi bir fikir. Mutlaka deneyeceğim.

    Petek arkasına ne kullandınız paylaşırmısınız.
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Hocam tavan o kadar zor bir iş değil sadece biraz uğraştırıcı dediğiniz gibi ustalara işçilik ile yaptırırsanız fazla maliyetli olacaktır.

    Laminat şiltesini kesin yapın fiyatıda uygun birşey zaten.

    Petek arkası izocamı ise koçtaş şubesinden 2 li paket 25 tl ye aldım.

    https://www.koctas.com.tr/izocam-izopan-radyator-arkaligi/p/1000023957

    İzocam boyutları 90x55Cm, peteklerinizin uzunluğuna göre kesip ek yaparsınız ek yaptığınız yerleride alüminyum bant ile bantlayınca gayet iyi oluyor.
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Şilte parke altına yayılan malzeme ise boşuna almayın.isi yalıtımı sağlamaz 2cmlik xps alın.onuda alamazsınız 1cmlik alın.oda olmazsa 0.5lik olanları var zamanında ben 0.5 lik olanlarından aldım keşke daha kalınini koysaydim diyorum simdi.silte size fayda sağlamaz parkecilere bir sorun onlar parke altına yalıtım malzemeside satiyorlar
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    Piyasada işini düzgün ve tam donanımlı yapan insan pek olmadığından bu konuda bir hassasiyetiniz varsa kendiniz araştırın ve karar verin derim.
  • korayakbiyik kullanıcısına yanıt
    izopanın çok büyük etkisi olmayacaktır. yani havalar biraz soğuk geçse fatura oynar belkide işe yaramıyor dersiniz. sanırım bana öyle oldu izopan yerleştirdim 5m3 olan tüketimim 6-7m3 e çıktı. söktüm sonra :) şimdi yine taktım ama benim evde faturada görülecek kadar işe yarayacağını sanmıyorum. benim evde 2 radyatör sadece pencere altında, diğerleri evin duvarların arkası oda olan yerlerde ben belkide etkisini göremem. tecrübeniz olursa paylaşırsanız iyi olur.
  • Hocam biraz kullandıktan sonra yorumunuzu bekliyoruz

  • sasa_iliç kullanıcısına yanıt

    Sana en güzel tavsiye termostatik vana taktirip isiyi kontrol sağlarsan daha iyi olur.Yalniz hepsine değil,devirdain için 1 petek acik olmali,şu paneller eskidendi faydasini göremezsin hatta termostatik vana yada ot al daha iyi

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.